Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danıştay ve Ergenekon davaları birleşiyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
öyle bir ele geçilir ki. darbeler nasıl yapıldı? ortalık birbirine girdi halk orduya darbe yap dedi oldu bitti.
30 el bombasıyla darbe yapılmaz diyenler her gün bir el bombası atılsın görürsünüz darbeyide kaosuda adamların yapmaya çalıştığı iddia edilen şey bu. darbeye zemin hazırlamak.
Mesaj tarihi:
30 tane el bombasıyla ülkenin darbeye zemin oluşturabilecek kadar büyük bir kaosa sürüklenebileceği varsayımından yola çıkarsak;

demek ki her hangi bir subay, yedek subay veya biraz eli uzun bir er ülkede kolayca darbe tezgahlayabilir. kolaylıkla yapabiliceklerine rağmen yapmıyorlarsa, demek ki hiçbir tsk mensubu darbe yapmak istemiyor. darbe yapmak istemiyorlarsa zaten tırsmamıza gerek yok. heh.

yani demem o ki; insanların darbeyi mazur görebilmeleri için 30 el bombasının yarattığı kargaşa yetmez. çatışan insanlara militanlara, sokakları savaş alanına çevirecek karşıt gruplara ihtiyacın falan var. ama sen illa inanacağım diyorsan ben ne yapayım şimdi.
Mesaj tarihi:
lol

30 el bombasıyla öyle bir darbe yaparlar ki aklınız şaşar

şaşırmışsınız siz. 30 el bombası ulan. 15 gün boyunca günde 2 el bombası patlasın istanbul ankarada darbenin allahını yaparlar.

10 gün boyunca kalabalık yerlerde el bombası patladı diyelim. evinden dışarı çıkarmısın?

hayır

bir önceki darbeyi nasıl yaptılar sanıyorsun? yok karışıklığın sebebi spontaneydi, yok derin devlet yaptı bunu tartışmıyorum. kim yaptıysa yaptı. ama insanlar dışarı çıkamaz hale geldi.

nese hayvan gibi yazdım sildim. darbeler iğrenç şeyler, zaten ortada olan bir sorunu daha büyük bir sorun yapmaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar. bu kadar darbe geçmişi olan bir ülkenin evlatlarıyız bunu görmemiz lazım artık.
Mesaj tarihi:
Rahan said:
30 tane el bombasıyla ülkenin darbeye zemin oluşturabilecek kadar büyük bir kaosa sürüklenebileceği varsayımından yola çıkarsak;

demek ki her hangi bir subay, yedek subay veya biraz eli uzun bir er ülkede kolayca darbe tezgahlayabilir. kolaylıkla yapabiliceklerine rağmen yapmıyorlarsa, demek ki hiçbir tsk mensubu darbe yapmak istemiyor. darbe yapmak istemiyorlarsa zaten tırsmamıza gerek yok. heh.

yani demem o ki; insanların darbeyi mazur görebilmeleri için 30 el bombasının yarattığı kargaşa yetmez. çatışan insanlara militanlara, sokakları savaş alanına çevirecek karşıt gruplara ihtiyacın falan var. ama sen illa inanacağım diyorsan ben ne yapayım şimdi.

üst kademe askerlerin de haberi ve onayı olması lazım bu tür birşey için. sokakta satmıyorlar el bombalarını, ayrıca gördüğünüz gibi yeterli destek almayan bir darbe yakalanıyor.

30 el bombasının 30unu da kullandırtmadılar, çünkü yeterli destek yoktu, yakalandılar. tsk isteseydi de kullandırtsalardı darbe gayet olurdu.

tskya gereksiz bok atmaya gerek yok, denemiş birtakım insanlar, ama becerememişler.

ama sorun bizim bunu tartışmamız. tsk kendisinde "ben darbe yapabilirim gerekirse" gibi bir yetki görüyor, ki yok öyle birşey.
Mesaj tarihi:
ulan elbombasi o ulan

elbombasi kadar hantal, verimsiz ve etkisiz sirf siper temizlemek icin yapilmis bir seyle nasil ortaligi karistirican

en dandik teror orgutleri bile elbombasi kullanmiyor millet kiciyla gulmesin diye

30 elbombasini gectim boyle basit seylerle darbe yaptirilabilse coktan yapmislardi lol
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
lol

30 el bombasıyla öyle bir darbe yaparlar ki aklınız şaşar

şaşırmışsınız siz. 30 el bombası ulan. 15 gün boyunca günde 2 el bombası patlasın istanbul ankarada darbenin allahını yaparlar.

sen köyde falan mı oturuyorsun? ya da ufak bi kasabada falan?

anlatılanların birazı doğruysa 80 döneminde ortalıkta 30 el bombasından çooook daha fazlası vardı.
Mesaj tarihi:
Rahan said:

sen köyde falan mı oturuyorsun? ya da ufak bi kasabada falan?

anlatılanların birazı doğruysa 80 döneminde ortalıkta 30 el bombasından çooook daha fazlası vardı.

yok, hatta new york ve londra'da yaşamışlığım var :) kişiselleştirmene gerek yok, forumda tartışıyoruz, sakin olalım.

annem ankara üniv mezunu o zamanlardan, o yüzden bilgim var olan bitenden.

el bombasının ne kadar kuvvetli birşey olduğunu bilmiyorum, ama kalabalık bir yerde atılırsa en az birkaç ölümle sonuçlanacağını tahmin ediyorum

uzun bir süre her gün kalabalık yerlere el bombayla saldırı olursa ve polis bunu durduramazsa, olacak kaosu durdurmak için ordu harekete geçebilir. kimsenin evden çıkacak hali kalmaz sonuçta ölcen mi kalcan mı belli diil.
Mesaj tarihi:
el bombasi ile teror saldirisi olmaz cunki attigin an yakalanirsin ki elbombasi asil tahribati sarapnellerle yaptigindan guvenli bir siperden atmassan kendinede hasar verirsin

siper alan birini baska bir siperden oldurmek icin kullanilir elbombasi, tahribat veya katliyam icin bir halta yaramaz hele acik alanda hicbirise yaramadigindan alay konusu olursun

sicak savasta ve operasyonlarda gayet etkili ama teror saldirilarinda bir halta yaramiyan bir sey iste
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
uzun bir süre her gün kalabalık yerlere el bombayla saldırı olursa ve polis bunu durduramazsa, olacak kaosu durdurmak için ordu harekete geçebilir. kimsenin evden çıkacak hali kalmaz sonuçta ölcen mi kalcan mı belli diil.

sokağa çıkma yasağı ile olağanüstü hal ilanı olabilecek en kötü durumlar. olağanüstü hal şu an bile -en azından teoride- güneydoğuda yok.

80 lerde taranan kahvehaneler mi ararsın, işgal edilen üniversiteler mi, kurtarılmış sokaklar/bölgeler falan uuu.. daha bi ton saçmalık.

ayrıca tek argümanına dayanağın da "şaşırmışınız siiz" olursa benim de karşı argümanım da kişisel olur yani fazla şaşırmamak gerek :)
Mesaj tarihi:
Viktor said:
el bombasi ile teror saldirisi olmaz cunki attigin an yakalanirsin

daha geniş bir hayal gücün olduğunu sanırdım. biraz düşün anında yakalanır mı yoksa başka bir şekilde kullanılabilir mi diye? hala ısrar ediyorsanda burada yazmaya gerek yok belki psikonun teki okur gider dener :D

olayı neden bu kadar küçük görüyor insanlar anlamıyorum. 1 mayısta polis taksime işçileri salmadı diye yerden yere vurdular polisleri oysa belliki adamlar istihbarat alıp tırsmışlardı. sadece el bombasına gerek yok tararsın mesela 1 mayısta işçileri. üniversitenin kapısında el bombası atar kaçarsın fln hani yaşanmamış olaylar olsa bunlar anlayacam.

hiç mi umurunda değil insanların darbe olması ihtimali? yada böyle bir çetenin varlığı? kesin mi diyorsunuz bu adamların masum olduğuna? böyle diyince geliyorlar bide sizi akpli olmakla suçluyorlar deli oluyorum bu davada ne tarafı olacam kardeşim adamlar benim özgürlüğümü hedef almışlarsa? chpsi akpsimi mhpsimi kalır? beni böyle bir ihtimalin %1 olması bile rahatsız eder, araştırılsın gerçekse cezaları verilsin isterim.
Mesaj tarihi:
Milamber said:
böyle diyince geliyorlar bide sizi akpli olmakla suçluyorlar deli oluyorum bu davada ne tarafı olacam kardeşim adamlar benim özgürlüğümü hedef almışlarsa?

Senin özgürlüğünü hedef alan Ergenekon değil, Ergenekon davası.. 1,5 milyon küsür insanın telefonu dinlendi bu dava kılıf gösterilerek..

Medyaya sorgulamadan inanan safo vatandaştan farkınız kalmadı, yapmayın etmeyin..
Mesaj tarihi:
Milamber said:
hiç mi umurunda değil insanların darbe olması ihtimali? yada böyle bir çetenin varlığı? kesin mi diyorsunuz bu adamların masum olduğuna? böyle diyince geliyorlar bide sizi akpli olmakla suçluyorlar deli oluyorum bu davada ne tarafı olacam kardeşim adamlar benim özgürlüğümü hedef almışlarsa? chpsi akpsimi mhpsimi kalır? beni böyle bir ihtimalin %1 olması bile rahatsız eder, araştırılsın gerçekse cezaları verilsin isterim.

"din elden gidiyor!","laiklik elden gidiyor!","vatan elden gidiyor!","demokrasi elden gidiyor!" vs..vs.. aralarında benzerlikleri görebiliyor musun?

80 darbesine zemin hazırlayan olaylar ufak bir grubun değil 2-3 yıl süren genele yayılmış çatışmaların eseriydi. 30 tane el bombasıyla, hadi hepsi suçlu olsun 60 tane düdükle darbe tezgahlanma ihtimali yüksek olmaz. her gün insanlar ölüyordu sapır sapır ve genele yayıldığı için olayların olağanüstü hal dışında bir yöntemle durmasını mümkün görünmüyordu.

bugün burda "darbe yapacaglaaaar" paniğiyle olaylara objektif bakman engelleniyor. senin gibi panik halinde bakmayanları ise "ne yani sütten çıkmış ak kaşık olduğunu iddia ediyorsun" diye sorguluyorsun. hayır ikisi de değil.

veli küçük'lerin falan temiz insanlar olduğuna kimse kimseyi inandıramaz. ancak ordaki insanların terör örgütü kurması sonracıma darbe tezgahlaması falan hakikaten komik iddialar.
Mesaj tarihi:
30 tane el bombasıyla 80 darbesi gibi darbe yapıl(a)maz tabii; ama 3 tane hükümetin kellesi alınabilir.

cumhuriyet'e 2 bomba, danıştay'a bir saldırı tamam işte. akp hükümeti fena sallandı; gerisini getiremedikleri için bi'şey olmadı akp'ye.
Mesaj tarihi:
"devamı gelseydi hükümet düşerdi" argümanında tartışılacak bir şey yok ki.

öyle olduğuna inanmak istiyorsan inan.

bence devamı gelseydi hükümet olaylara karşıt sert bir duruş sergileyip liberaller arasına biraz daha popüler olurdu. sallanmak bi yana belki şu an daha sağlam dururdu.
Mesaj tarihi:
Olaylar , olurdu olmazdı değil. Olay amaç. Bu amacı güden bir gurup varsa tabiki araştırılır , cezası da verilir. Ne çok küçümseyeceksin ne de çok büyüteceksin. Elinde ne varsa onunla ilgili yorum yapmak daha sağlıklı.

Ne bombayı pamuk şekeri gibi göstermek doğru ne de atom bombası gibi göstermek doğru. Yapanların amacı önemli.
Mesaj tarihi:
Rahan said:
"devamı gelseydi hükümet düşerdi" argümanında tartışılacak bir şey yok ki.
öyle olduğuna inanmak istiyorsan inan.
bence devamı gelseydi hükümet olaylara karşıt sert bir duruş sergileyip liberaller arasına biraz daha popüler olurdu. sallanmak bi yana belki şu an daha sağlam dururdu.

devamı gelseydi hükümet düşerdi diye bir argümanım yok. yeri gelir 100 bomba patlar gene birşey olmaz hükümete.

cumhuriyete atılan bombalar ve danıştay saldırısı sırasında burda açılan başlıkları bana buldurtma, orda yazılan yazıları bana buraya yazdırtma.

o olaylardan sonra ortaya dünyanın en saçma gerekçeleri ile açılan dava sırasında açılan başlıkları bana buldurtma.

en nihayetinde parası karşılığında laikliğe saldırılabilir sonucu çıkan davanın; atılan 2 bomba, 1 danıştay üyesinin hayatından daha fazlası ile gelişen olaylar sonucunda bu şekilde sonuçlanacağını zannediyorsan ya ben birşey bilmiyorum ya sen biraz saf bir arkadaşsın.

ne akp'nin, ne ergenekon davasının bayrağını sallıyorum. 2 gün önce ziyaretime gelen babamın bir arkadaşının dediği gibi: "ya çemberin içindesindir ya dışında." şeriatmış, laiklikmiş bu endişeleri hiç bir zaman paylaşmadım bu bir gerçek. diğer gerçek akp konusunda yanıldım, akp de bir şekilde çemberin içine girdi; ama gene de adamlara kabahat bulamıyorum zira bu olaylardan sonra ben olsam ben de cebimi doldurayım, düzenle barışayım, vademi doldurayım da gideyim derdim.
Mesaj tarihi:
"alakalı alakasız olaylar ergenekona bağlanıyor" diyosunuz, o olaylarla ilgili deliller ve davalar ergenekon sanıklarına uzanmaya devam ediyo. daha geçen gün sanıkların birinden şemdinli davası hakkında 1000 sayfalık belge çıktı. tabi bu da tesadüf canım. zaten veli küçük güzelce açıkladı: sedat peker organize suç örgütünün başı falan değildir.

ergenekonda doğru olmayan iddialar olsa bile, şimdiye kadar ortaya çıkan ilişkiler ağı, bu dava sayesinde tartışmaya açılan her konu, bu davanın bütün ülke gündemini sürekli meşgul etmesi için yeterlidir.

bu rejimin halkıyla sorunu var. bu devletin adaletle sorunu var. o yüzden böyle bir "zehir" üretiyor. ergenekon davası bu zehiri ve geçmişteki örgütlenmeleri de görünür kıldı, tartışmaya açtı. devlet adına yapılan hukuksuzlukları gözler önüne serdi. artık kafanızı çeviremiyosunuz, saklayamıyosunuz ve yüzleşmeniz gerekiyo. teşkilat-ı mahsusa'dan başlayıp gladyoya, özel harekat dairesine, jiteme, susurluğa, cuntalara dönüp dönüp tekrar bakmanız gerekiyo. bu toprakların gerçek teröristleri, bu ülkenin ilerlemesi ve büyümesi önündeki en büyük engel onlar çünkü. bu ülkeye en çok zaman kaybettiren örgütlenmeler de onlar, sürekli bir savaş halinde olmamıza yol açanlar da onlar, bu topraklarda barış içinde yaşamayı olanaksız kılan da yine onlar..

ortalığı karıştırmak için bir kurşun bile yeterlidir, doğru kişiye "sıkarsan" insanları sokağa dökebilir, hatta orduyu göreve çağırabilirsin.

el bombasının "etkisi" değil, hedef aldığı yerdir önemli olan.

bakın davanın "avukatı" olduğunu söyleyen deniz baykal bile danıştay saldırısıyla ilgili ne demiş zamanında:

Sağlam bir hukuki inceleme sonucunda bu, hukuki bir gerçek olarak ortaya çıkarsa herkesin buna saygı göstermesi lazımdır. Muazzam bir olaydır. Olabilir... Tarih içinde toplumda böyle olaylar görülmüştür. Provokasyon yapmak için hiç olmadık çevreler olmadık cinayetlerin sorumlusu olarak ortaya çıkarlar. Böyle bir durum varsa bu ciddidir

ama siz devam edin "I want to beleive" geyiği yapmaya, ergenekona palavra demeye..gören görüyo, anlayan anlıyo nasılsa..
Mesaj tarihi:
sir said:
"alakalı alakasız olaylar ergenekona bağlanıyor" diyosunuz, o olaylarla ilgili deliller ve davalar ergenekon sanıklarına uzanmaya devam ediyo. daha geçen gün sanıkların birinden şemdinli davası hakkında 1000 sayfalık belge çıktı. tabi bu da tesadüf canım. zaten veli küçük güzelce açıkladı: sedat peker organize suç örgütünün başı falan değildir.

ergenekonda doğru olmayan iddialar olsa bile, şimdiye kadar ortaya çıkan ilişkiler ağı, bu dava sayesinde tartışmaya açılan her konu, bu davanın bütün ülke gündemini sürekli meşgul etmesi için yeterlidir.

bu rejimin halkıyla sorunu var. bu devletin adaletle sorunu var. o yüzden böyle bir "zehir" üretiyor. ergenekon davası bu zehiri ve geçmişteki örgütlenmeleri de görünür kıldı, tartışmaya açtı. devlet adına yapılan hukuksuzlukları gözler önüne serdi. artık kafanızı çeviremiyosunuz, saklayamıyosunuz ve yüzleşmeniz gerekiyo. teşkilat-ı mahsusa'dan başlayıp gladyoya, özel harekat dairesine, jiteme, susurluğa, cuntalara dönüp dönüp tekrar bakmanız gerekiyo. bu toprakların gerçek teröristleri, bu ülkenin ilerlemesi ve büyümesi önündeki en büyük engel onlar çünkü. bu ülkeye en çok zaman kaybettiren örgütlenmeler de onlar, sürekli bir savaş halinde olmamıza yol açanlar da onlar, bu topraklarda barış içinde yaşamayı olanaksız kılan da yine onlar..

İddialar doğru olmasa bile ilişkiler ağı gündemi meşgul etmeye nasıl yetiyor, iddialar doğru değilse ilişkiler ne kadar doğru olabilir, iddialar doğru değilse bu adamların beraberce çay içmeleri mi gündemi meşgul edecek, benim cinayetten yargılanan bi ahbabım varsa ben de katil mi sayılırım, neyin peşindesin, neyi kovalıyorsun, anlamıyorum. Komik bi şekilde, paranoyakça, bir takım ilişkilerden, var olduğunu sandığın olaylardan bahsedip duruyorsun ve hiçbiri daha ispatlanmadı. Ama sağolsun yandaş medya öyle bi pompaladı ki hepiniz iddiaları gerçek sandınız.
Şu üçüncü paragrafın da zaten hayaletlerin peşinde olduğunu çok güzel gösteriyor, bu dava ne jitemi çözer, ne özel harekat dairesini vs vs, bu davadan beklentilerin çok büyük, dağ olarak gördüğünüz ergenekon fare doğurursa cascavlak ortada kaldığında ne yapacaksın onu merak ediyorum. Zira bi önceki mesajımda sorduğum sorulara cevâb verememişsin.

Ha bi de "gerçek terörist" tanımın süper. Terörist demişken ASALA'ya ermeni soykırımını, PKK'ya da kürt sorununu hatırlattığı için teşekkürü(!) bir borç biliriz.
Mesaj tarihi:
bu dava sayesinde susurlukla ilgili dosyalar, güneydoğudaki, istanbuldaki, izmitteki birçok faili meçhul dosya yeniden açılıyo. üzeyir garih, uğur mumcu, ahmet taner kışlalı suikastleri yeniden gündeme geliyo, yeni tanıklar, deliller ve belgeler ortaya çıkıyo. mesela önceden devletin her katında inkar edilen jitem'in bile belgesi çıktı, bilmem takip ediyo musun. yoksa bunlar da mı "gündem doldurmaca" veya "hayalet"? jitem nasıl çözülmesin ergenekonla, iki yapılanmada da aynı insanlar birlikte yer almış.

dolayısıyla ortada cascavlak kalma ihtimalini falan çoktan geçtik, bu olay daha da büyümeye devam edecektir. ok yaydan fırladı ve daha herşeyin çok başındayız zaten.

kimliksel terörizmle, yani insanların birbirine karşı veya devlete karşı uyguladığı şiddet eylemleriyle, vatandaşı korumakla görevli devletin kendi eliyle yaptığı terörizm arasındaki farkı anlatmaktan dilimde tüy bitti artık o konuya girmicem..
Mesaj tarihi:
ahah susurluk'ta da deniyodu bunlar, karanlılar aydınlığa felan, o günlerden hiçbir farkı yok, bu defa iktidardan biraz destek görüldü o kadar, onlar da kendi ucuna değen yerde kesiyorlar kolları farkındaysan, bkz. gökçek olayı vb.

peki sana başarılar, cascavlak kaldığında bu konuya bi daha döneriz nasılsa.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Duruşmada tutuklu sanık Mustafa Balbay, geçen 20 günde çok şeyin konuşulduğunu belirtti. Balbay, “Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ‘babamı Ergenekon öldürdü’ dedi. Geçitli’deki mayın saldırısına ‘Ergenekon’un işi’ denildi. Kamuoyundaki en ufak bir gelişmeyi bu davadan bilme geleneği başladı. Küresel ısınmayı ne zaman Ergenekon’a yıkacaklar merak ediyorum” dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Şengün’ün, “Mümkündür” demesi, duruşma salonun izleyiciler bölümünde gülüşmelere neden oldu.

http://www.milliyet.com.tr/ergenekon-da-gulduren-diyalog/guncel/haberdetay/28.09.2010/1294553/default.htm
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...