Defensive Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Mülakata girdiyseniz, geçmiş olsun. Umarım başarmışsınızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 11-12 asama o. Daha cook var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 sharky said: . Sticky bit nedir ? . Unix dosya sistemlerinde, bir inode a erismek icin hangi system call cagirilir ? . /etc/passwd dosyasinda su su su su su etc. columnlarindan hangi 2si yoktur ( cevap : Preferred Language + umask ) . /23 netmaskinde kac tane host address vardir. . TCP/IP headerinda MAC adresi kac bytedir ? . TCP/IP de connection kurulumu / handshaking nasil olur. 2-3 tane daha low level soru geldi de, hatirlayamadim simdi. e bunlar eleyici soru deilki, temel seyler. boyle soruyorlarsa ne mutlu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 sdfsd low lvl demissin zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Detay ve teorik seyler bunlar. O yuzden aslinda eleyici. Ama onemli olan diger mulakatlar. Su otobuse kac tane golf topu sigar falan soracaklar kesin. Bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Hep uplamis gibi oldum ama sonucu soruyu da hatirladim :) . kill default olarak hangi signal i gonderir. Bu arada bunlari cok cabuk sekilde telefonda cevaplamanizi ve herhangi bir sekilde baska bir yerden yardim almamaniz isteniyor. Dolayisi ile su M.Ali Erbil'in "degistir! degistir!" olayindaki gibi cevapliyorsunuz patir kutur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 . pid 1 nedir ? ne yapar ? . herhangi binary i calistirdiginda neler olur adim adim ? . adim adim nasil boot edilir ? . init nasil sub processleri calistirir ? . 3 tane perl/bash sorusu. . boot ederken hep ayni yolu mu izler ? . single mode a nasil gecilir ? ne yapar bu single mode ? . lilo/grub syntax i nasil single mode a gecmek icin ? biseyler daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 sharky said: . pid 1 nedir ? ne yapar ? . herhangi binary i calistirdiginda neler olur adim adim ? . adim adim nasil boot edilir ? . init nasil sub processleri calistirir ? . 3 tane perl/bash sorusu. . boot ederken hep ayni yolu mu izler ? . single mode a nasil gecilir ? ne yapar bu single mode ? . lilo/grub syntax i nasil single mode a gecmek icin ? biseyler daha. new game normal yada hard seçilir split screen yada single player sorusuna single player denir start lanır. Single player mode tek kişilik oyundur. Oyunu tek başınıza bitirmenizi olanak sağlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 ne için soruyo bunları google? network admin? hangi ara googlela mülakat yaptın lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 SRE icin. Sistem adminlik. Valla 2. mulakatti bu iste :) Bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hadi hayırlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hayırlısıyla inşalla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 alcatel olmadı belki googlea gelirim yanına asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 kulagindan tutarak :) Ayrica ALU da is gorusmesi yapmadin sen, o staj di. Is gorusmesinde avantajin daha cok. Gerci ben olmazsam da Tolga dan rica edersin o referans olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 alcatel e girerseniz one touch easy modelinden isteyin lan benim için, kenarda köşede kalıştır belki, parası neyse vericem =/ adam gibi baz istasyonu yokken bile şimdiki en kral telefonların çekmediği yerde çekiyodu lan 96 da falan =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 türkiye sisteminin hıyarlığına kurban gittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Valla temel bilgi falan diye bik bik ediyosunuz da hic de kolay degil sorular =) Ogrensen bile unutuyosun cogunu cabucak =) Bir de low level'dan kasit en temelindeki nane iste. Temel diye basit oldugunu dusunmek hata olur. Insallah olur bu arada. Arkandan geliriz bi sure sonra =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 googleı türk gölü yapıcaz! cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Konuya asina olan adamin yorumlari nasil belli oluyor :) Sorun var mi kisminda hayirdir bu ne garip mulakattir dedim, adam kabul etti biraz unrealistic evet diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 sharky said: Detay ve teorik seyler bunlar. O yuzden aslinda eleyici. Ama onemli olan diger mulakatlar. Su otobuse kac tane golf topu sigar falan soracaklar kesin. Bakalim. Bu tip sorular, (dünyada kaç akordiyoncu var vs. gibi) genelde tümevarım yeteneğini ölçmek için soruluyor gibi görünüyor. Bizede sorarlardı ayak üstü, "bu odada kaç atom var" şeklinde. Dersin işte bu oda 7 metreye 5 metre olsa hacmi şu kadar, birim hacme düşen atom sayısı şu kadar o zaman cevap yaklaşık şu. Veya mesela "İstanbulda kaç keman tamircisi vardır?" diye sorulmuştu. Cevap olarak şu kadar keman olsa şu kadar kişiye şu kadar keman tamiratçısı düşer gibi bişi oluyor. Genelde aşırı detay sayılar bilmeni istemeden soruyorlarsa yaklaşıklık metodunu uygulayın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 3. de bitti. Bu seferki baya geek-talk tu resmen. Soru-cevap dan cok low-level technical chat havasinda gecti. tum bu sorulari incik cincik ettiler. Bayaaaa derinlere girdiler. Bir ara kendimi disk head yapisini anlatiyorken buldum. O derece. . tut ki bir binary i calistirman gerekiyor. executable yapmaya calisirken, "chmod is not executable" hatasi aldin. Ne yaparsin ? 2-3 cozum istedi buna farkli farkli. . cuma gunu saat 16:00 de ornegin apache 'nin bir vulnerability patch i yayinlandi. Ne yaparsin ? . raid 5 nedir ? nasil calisir ? parite nasil hesaplanir ? . raid 5 bir arrayden 1 block luk data okumak icin kac farkli operasyon yapilir. OS <=> Controller <=> Disks seklinde. . neden raid5 okumada performansli ? . tcp handshaking nasil yapilir ? . o SYN paketinin icinde ne var ? . tcp deki seq number out-of-order mi in-order mi ? niye ? . hub ve switch arasindaki fark ne ? neden switch atacagi portu biliyor ? ne zaman hub'a benzer davranir ? o mac tablosu nasil olusturuluyor ? nerede tutuluyor ? . chmod 'u sen yazsan nasil yazarsin ? Sence ne yapiyordur adim adim. . bir executable yi baska bir makinaya tasican, requirements lari nasil gorursun ? . o zaman bu ldd denen nane nasil calisir sence? adim adim. 2-3 soru daha boyle. Sorular kolaydi mantiken de, COOOOOK derinler indi Daniel adli arkadas sohbet ortami olusunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 bi raid 5i biliyorum ama onu da tam hatırlayamadım asdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 aramizda google'da calisan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 ben arada girip çıkıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 bu soruları görünce birşey bilmediğimin farkına vardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar