Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'da İşe Girmek için Mülakat Soruları

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Khelben said:
FromTheHell said:
said:
10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır?
3 le 12 arası 90 derece. saat 3 15 e gelene kadar akrep 4 e giden yolun 4 te birini almış olur. (360/12)/4 = 7,5. 90-7,5=82.5

e abi direk 0 derece olmuyo mu bu?

üst üste geliyolar saat 03:15te neden bu kadar işlem yaptın ki?

ama ben götümle düşündüğüm için böyle bi sonuca vardım evet.
yine de sanki daha düşük bi açı olması gerekiyomuş gibi

eet lol ben 12:15 i hesaplamışım :)
hayır üstüste gelmiyolar 7,5 derece açı oluyo ow çok kötü fail olmuşum :( *sigh*

Bu arada hep kısa açı hesaplanıyor nedense, diğer taraf ise 352.5 derece.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft'ta mülakat öncesi pratik düşünmeyi ölçen basit şeyler soruyolarmış. Seattle'daki merkezde çalışan arkadaşın anlattığına göre.

-Bir tükenmez kalemin iyi/güzel vs. nasıl test edersin? diye basit bi şey sormuşlar çoğu kişi fazla bi şey söyleyememiş.

Halbuki cevap basit yani uzun süre yazarım, yüksek sıcaklıkta yazı yazıyo mu ona bakarım, "extreme condition" larda çalışıyo mu ona bakarım vs. Bi kodun stabil olup olmadığını kontrol etmek gibi bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

ABİ NE FORMÜLÜ!! EZBERCİ İSTEMİYOZ BİZ GOGOLDA!!!!

said:
-Bir tükenmez kalemin iyi/güzel vs. nasıl test edersin? diye basit bi şey sormuşlar çoğu kişi fazla bi şey söyleyememiş.

ters tutup yazın. ben hep öle yaparm. eğer normal şartlarda kullanılamayacaksa zati ters tutup yazınca bi süre pert oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?
%100 Erkek %0 Kız

1:1 olur bence? 1:0 gibi bişey olamayacağı kesin yani, bi kere bi ailede 7 kız 1 erkekte olabilir, ama '1 erkek 0 kız' çoğunlukta olur. yine oranla fifti fifti civarı olur, gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?
Sosyal ağlarda paylaş

MeSh said:
Khelben said:

8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?
%100 Erkek %0 Kız

1:1 olur bence? 1:0 gibi bişey olamayacağı kesin yani, bi kere bi ailede 7 kız 1 erkekte olabilir, ama '1 erkek 0 kız' çoğunlukta olur. yine oranla fifti fifti civarı olur, gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?

ben zaman ilerledikçe ailelerin ilk çocuktan sonra çocuk yapmama miktarının artacağını düşünerek öle demiştim. %50 ihtimal olarak düşünürsek ve bu mat düzeyinde bi soru olduuna göre her 2 çocuktan biri erkek olmak zorunda. ilk doğan çocukların % 50 si, erkek olucak. bunların devamı olmayacak. % 50 si kız olacak. bunların ardından eşit miktarda birde erkek çocuk olacak. bu böyle böyle devam ettikçe en sonunda 1:0 olur diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

buarada google bu tarz sorular soruyorsa bunların çocuğu veri yapıları ve çok temel algoritmalara (tree, queue, binary search vs) indirgenebilecek sorulardır diye düşünüyorum. bunla ilgili kitaplar var zaten günlük soruların nasıl "binary problem" vs tarzı şeylere indirgendiği gibi. misal polygon bir masada oturan bir grup insan el sıkışacak ama sıkışan eller birbirinin üzerinden geçmeyecek. bu tam olarak da misal o polygon masanın sürekli bir köşegeninden ikiye bölünmesi ve yeni parçaların tekrar ikiye bölünmesine denk. muhtemelen böyle cevaplar beklerler bu tarz sorular için
Sosyal ağlarda paylaş

15. 5′ten 1′e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı?

kendime yuzde 65
2.rutbeliye 0
3.rutbeliye 0
4.rutbeliye 20
5.rütbeliye 15

4.ve 5. rütbedekiler boyle bir para beklemedigi icin cok daha kolay tatmin olurlar 2.ve 3. nun gozunu doyurmak daha pahali.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Evet, undergradda cevap bile atilmayan 234292347234 basvurumdan sonra ilk defa salladi beni google, cok mutluyum :)
Multi-Agent Systems'la ugrasan adam lazim degilmis gerci su an ama bu da bi adimdir :P

Hi Lutfi Ilke Kaya,

We received your resume for the Software Engineering Intern - Summer - North America Locations position and would like to thank you for your interest in Google. We carefully reviewed your background and experience, and though we do not have a position that is a strong match with your qualifications at this time, we will be keeping your resume active in our system. We will continue to use our database to match your profile with new opportunities and will reach out to you if we find an opening for which you may be qualified.

Thanks again for your interest in Google's careers and unique culture; we hope you will remain enthusiastic about our company. If you have any questions, please feel free to contact me
Sosyal ağlarda paylaş

1. 0, otobüsün oyuncak olduğunu kabul ediyorum

2. zemine yatardım, bıçaklar üstümden geçerdi

3. Veritabanı, oyuncaklarını kolay bulabileceğin şekilde düzenli olarak dizdiğin dolap rafıdır.

4. 23

5. gidebildiğim yere kadar giderim

6. elime ilk geleni giyerim

7. köyde ki zina yapan tüm erkekler ölür. her kadın kendi kocası dışında bir kişiyi biliyorsa, kendisi ile yatanı biliyor demektir hepsi söyler.

8. 1

9. 0.317

10. 0

11. 10+1 geçer, feneri atarlar karşıya 5+2 geçer. herkes geçmiş olur

12. Hayır

13. 0

14. topları ikiye bölerim ve 2 tarafa koyarım. ağır gelen tarafta2 ye böler, kalan tarafta elimle ölçerim.

15. 23 22 19 18 17
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Ben ilk defa cevap aliyorum lan Google'dan, bunla mutlu oluyo iste insan :P
Sordum zaten iste bu yaz bizden ekmek yok mu demek yoksa su an icin yok mu demek diye, cevap gelirse taktilar diye sevincem iyice :P

ahaha darlamış adam google'ı
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
hala cevap yok abi, bu aslinda iyi bi isaret, o kadar kotu gecen bi mulakatla hala red almamis olmam anlamina geliyor :)
yine de false hope olayina girmemek lazim cunku ben kendimi almazdim yani, adamlara da mail attim ben kendimi almazdim, cok hastaydim son mulakatta cok sacmaladim ozur dilerim utandim valla diye.

en cok koyan sey iste yari beynimle yapardim son mulakati, bst'den key deletion fonksiyonu ve tree'yi breadth first search un traverse ettigi sekilde bastiran bi fonksiyon sordu adam.
su yukardaki soru gibi sorular sorulan 3 mulakattan cikinca, mononucleosis li vucudum kaldirmadi tabi ayakta zor duruyordum en kolay ve son mulakati yapamadim allah o virusun belasini versin ya
bu arada cok guzel bisi oldu bugun heroic yaparken cevap geldi, bi kere daha mulakata cagiriyorlar :)
said:

How does that sound? I know you will have no problem getting an internship but we I want you to come to MS. J

When the Career Fair rolls around, ping me again and we’ll get you onboard again for an interview, how does that sound?

allahim bu sefer basima bisey gelmesin de atlatayim sunu kazasiz belasiz
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha o we I mukemmel canim, kadinin kafa baya karisik :P

Microsoft dogu yakasi college recruiteri bu kadin. Benim Seattle'dayken ise alimimdan sorumlu bi kadin vardi bu drama queen misali tesekkur mailini falan yolladigim, saolsun o mail atti bu kadinla kontaga gecmemi soyleyen tekrar mulakata alicaz diye. Ben de dedigim nedir ne degildir bi sans daha olacak mi Microsoft Dynamics'le diye, bu cevap geldi iste. Bu sefer hayirlisiyla hallolucak ya :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...