ginaly Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 mum doğru demiş, 42" referans noktası olmalı. üstü için plazma, altı için lcd. ayrıca önemli noktalar kontrast ve tepki süresi. oyun için gerçekten lcdler güzel. çünkü zaten oyunda grafik var, gerçek görüntü yok. ama tv falan izlerken plazmalar çok daha keskin, net ve gerçekçi görüntü sağlıyor. tepki süresinde eşit şartlardaki plazma ve lcdden plazma galip çıkar. çünkü gaz sıvıdan hızlı hareket ediyor. ayrıca marka olarak, çok paran varsa loewe al, normal bütçeye sahipsen samsung al. ucuzların hiçbirine yaklaşma. şab lorenz, vestel falan. aman diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 bi de burn-in olayına çok takılmamanı öneririm. zaten çok çok çok azaltıldı bu problem ve öyle günlük kullanımla oluşabilecek bişey değil. sabahtan akşama kadar aynı görüntünün olmayacağını varsayıyoruz tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 samsung 40a656 dusunuyordum burada okuduklarımdan sonra, ama nette baktım, input lag'ı varmıs, oyun icin kesinlikle onermiyoruz falan diyor 6ms tepki suresi var... review lere baktım, sony 40w4500 cok iyi diyorlar oyun konusunda, ama onda da mesela tepki suresi 8ms... ne alıcagımı anlamadım ehueh, en fazla oyun amaclı olacak =), guitar hero ozellikle, onun icin tepki suresi iyi olmalı ehueh... ne onerirsiniz simdi ? bir de 40lg6000 var o konuda ne dersiniz =), oyun icin yine ehueh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 valla panny nin bile klavuzunda burn in olabileceginden bahsediyor. Ama kullanici goru$lerine gore daha rastlayan yok. 12 saat boyunca belli bir bolgede ayni ton ayni renk acik kalacak degil ya. oyun icin kesinlikle plazma zaten. orasi kesin. ama 42" alti icin plazma mantikli deil zaten. Fiyat cati$malari 42" de ya$aniyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 samsung lcd lerde olumune input lag oluyor, 7-8 serilerinde biraz azalmi$ diyorlar. Sony nin lcd lerinde ise cok az. Oyun oynayacaklar bunu da bilgi dahilinde bulunudrsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 yani 8ms de olsa sony'yi oneriyor musunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Burn-in olayı için baya bi açıklama geldi, teşekkürler o yüzden herkese. Bundan sonra rahatlıkla büyük ekran TV olarak plazma alınabilir yani. Hem evdekiler laf ediyo "oğlum bu görüntü niye böle kare kare" diye, LCD oldu mu. Input lag derken kastettiğiniz nedir? Kumandanın geç okunması falan mı (nası salladım belli değil askfha) Bi de mesela GTAIV oynarken oyunun gereğinden fazla FPS düşmesi yaşadığını düşünmüştüm, konsolla bi alakası olmaz diye düşünüp olayı TV'ye vurmuştum (42" Samsung LCD). TV'lerde bu tepki süresi olayına çok dikkat etmeye gerek yok diye düşünüyodum ki oyunlar TV'yi aldıktan sonra aklıma geldi. Tepki süresiyle bi alakası var mıdır acaba düşük FPS'nin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Input lag; goruntu kaynagindaki sinyalin panelde goruntulenmeden once tv nin kendi islemcisinde islenmesinden kaynaklanan gecikmeye deniyor. Mesela bluray playerdan film izliyorsan playerda 1sn once gonderilmis goruntuyu sen henuz daha yeni goruyorsundur, fakat film ztn oldukca lineer bi hadise oldugu icin gecikmesinde problem yok herhangi bi sekilde. input lag in ortaya ciktigi kisim playerdan preamp ile kendi kurdugunuz ses sistemine cikiyorsaniz input lag yuzunden tv sesi oldugundan gec isleyecektir ve sesleri erken duyuyor gibi bi durum olusacak. Cok bariz bi problem olmayabilir ama bi gariplik var yahu dedirtecek kadar veya, bu ne lan boyle dedirtecek kadar izdirapli olabilir. Ayni sekilde oyun oynarkende goruntuye dayali komut verdigimiz icin input lag hayli cekilmez olabilir. O acidan en cok kullanilan amaca yonelik secim yapmali. Devamli film izleyen ve tv nin kendi hoparlorlerini kullanan biri icin input lag problem yaratmayabilir ama kendi anfisine cikip ordan konsoluyla oyun oynayan biri icin hay bin kunduz dedirtebilir. tepki suresi ise paneldeki diodlarin sinyale gore olan degisme sureleri. bilgisayar monitorleri icin yazdigimiz seyler gecerli aynen. tabii lcd tv leri kastediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 kfg said: yani 8ms de olsa sony'yi oneriyor musunuz ? Sadece film izlenecekse samsunglari tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 samsungun 6 serisinden 40 kusur inchlik aldim ben gecenlerde 2.6 civarina, cok guzel alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 philips-42pfp5332 2ms lik güzel ve ucuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 full hd degil ama ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Arkadaşlar ben bilgisayarıma samsung t200 aldım ve çok memnunum hiçbir eksiğini görmedim oyun oynarken güzel yani herşey mükemmel.şimdi kardeşimle bizde bi 42' civarında plazma/lcd almayı düşünüyoruz fiyat aralığımız 1500-2000 ytl bu tepki süresi Hz olayları önemli anladığım kadarıyla.Biz film bolca izleriz böyle filmlerde işe yarayacak bir tv önerebilirmisiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 zpnd said: full hd degil ama ? zaten plasma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Geçen hafta araştırarak enişteme aldırdığım PHILIPS 42PFL7403 yi tavsiye ederim. KDV dahil 2300 e biz aldık. sizde araştırısanız aynı fiyat civarına alabilirsiniz. 2 ms tepkime süresi var. hareketli sahnelerde titreme olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
levdem Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Amma hareketli topic olmuş (tu) Güzel bilgiler var gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Karag8z said: zpnd said: full hd degil ama ? zaten plasma Yani ? Anlamadim ben bunu. Full HD olmayinca ve plazma olunda full hd kadar kaliteli mi izliyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 plazmanin konuyla alakasi yok, karagoz onu neden demis bilemiyorum. full hd degilse tabii ki de goruntu kalitesi daha dusuk olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 standart tv yayini icin 720 daha iyi, zaten dogru duzgun HD yayin da ,1080 film de yok piyasada, kisacasi yalnizca tv izlenecekse full hd diye kastirmanin bir anlami yok pek. ha ben gittim full hd plazma aldim, ileride bilgisayari baglarim diye. Nitekim bagladim bi ara, inanilmaz oluyor oyunlar. ps3 halt etmi$. ayrica BD rip leri de cok guzel izlenebiliyor, genellikle hepsi 720 lik rip ler oldugu icin problem olmaz hd ready bir tv'de de. Ama oyunlar 1080de sacmaliyor, sirf bu nedenle bile full hd alinabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 yabanci dizi takip ediyorsaniz farketmissinizdir, yurtdisinda cogu kanal hd yayin yapiyor artik. turkiyede de bu furya hizla yayilacaktir, cunku bizdeki dizi pastasi yurtdisina kiyasla cook daha buyuk. ben 2010-2011 sezonunda cogu dizinin hd yayinlanacagini dusunuyorum. misal su anda kanal d en populer dizilerini hd yayinliyor d-smart uzerinden. diger kanallar bu rekabette geri kalmak istemezler. durum boyle olunca da 3-4 sene sonra tekrar bir televizyon almamak icin full hd'ye gidilmesi taraftariyim ben. sonucta omurleri uzun aletler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 tv kanallari 720p ya da 1080i yayin yapiyor, 1080p yayin yapan kanal yok Dunyada.. ama full hd simdiden bayagi kullanisli, 1080p filmler 10 gb falan oluyor, ben tum filmleri 1080p cekiyorum. genelde bulamadigim sey olmadi.. hdbits de 15000 e yakin 1080p medya var mesela simdi baktim.. dedigim gibi tvler 1080p yayin yapamadigi icin onlar genelde 720p oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aerials Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 DoruK said: aerials said: 1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar. 2- Parlaklık oranı LCD tvlerde max 500cd/m2 dir. Plazma tvlerde ise 2000cd/m2 değerlerine kadar ulaşır. birazcık geride kalmışsın sadece. tipik kontrasttan bahsediyorum. Yoksa tabiki dinamik kontrast ile 2.000.000:1 oranını yakalayan tvler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aerials Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Bu arada konu epey genişlemiş. Bilgi fırtanısı okudum resmen 4 sayfa. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Benim bu LCD ve Plasmalarda anlamadığım ve cevap bulamadığım bir şey var. Bu TVlerin bazılarında görüntü kayarken kesik kesik hareket ediyor bazılarında ise akıcı hareket ediyor. Pahalı bir modele bakıyorsun onda bile kesik kesik hareket söz konusu. Hareketli sahnelerde özellikle de film bitiminde siyah ekranda beyaz harflerle yazılmış isimler geçerken daha rahat anlaşılıyor. Nedense kime sorsam farketmiyor ama çok bariz belli oluyor. Hele Toplu TV satışı yapılan teknosa vs. gibi yerlerde yanyana duran TVlere bakınca bariz ortada. Bu neyle alakalı. Hz. ile mi tepkime süresi ile mi? FullHD ya da HDReady ile ilgili değil. Bir de LCD TVlerde artık 1 milyon kontrastlar söz konusu. Plasmaya karşı eksileri kapatamadı mı hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 dedıgın sey progressive scan interlaced scan. yani 720p, 1080i, 1080p farkı. interlaced scande en ustteki pixellerin satırından baslamak uzere goruntu asagıya dogru ard arda ekrana verılır. progressive scanda ise goruntu asagıya dogru once 1-3-5-7-9 satırları (tek satırlar) taranır sonrada cift satırlar taranır. sonucta interlaced goruntude kesilme gormek mumkundur (dikkatli bir goz icin) progressive de ise bu yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar