ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Bunlar aslında tek bir film 2 film değil. İlk yarıyı beğenmedim hem de hiç ama sinema da ilk yarı ikinci yarı diye bir şey yoktur. Bir filmi yarıya kadar eleştirmek aslında filme hakarettir. Dünya üzerindeki en saçma sözlerden biri "ilk yarı iyiydi ama ikinci yarı berbattı" ya da "ilk yarı kötüydü ama ikinci yarıya taptım" cümleleridir. Film hiç bir zaman yarım yarım eleştrilemez değerlendirilemez. Bu söylediklerimi daha önce yüzüklerin efendisinde de kill billde de söylemiştim zaten. Burada film film bölünmesi ve seyirciyi de bilgilendirmek amacıyla bir eleştri söz konusuydu. Benim filmi en çok beğenme nedenlerimden birini kısaca şöyle açıklayayım. Yukarıda anlattığım şeyleri tamamen kanıtlayan bir film oldu Kill Bill. İlk film eğer sadece tek bir film olsaydı bana göre iğrenç bir filmdi. İkinci film ise iyi bir filmdi. Fakat bunlar 2 film olmadığına göre tek bir film olarak baktığımızda ise gerçekten Quentin Tarantino' nun kendi tarzının, Rodriguez esintisinin ve yeni denemelere açık olarak riske girişinin doruk noktasıdır bence Kill Bill. 2. yarı birinciyi yarıyı tamemen anlamlı hale sokan bir filmdir. İkincisi olmadan birincisi berbat, birinci olmadan ikinci belki iyi bir tarantinodur. Fakat ikisi birlikte muhteşemdir. Sondaki o espri bile ilk filmdeki bir çok espriyi anlamlı kılan bir sahnedir. said: ghaldszar, 24 Nisan 2004 03:58 tarihinde demiş ki: Pulp Fiction' u beğendiyseniz tapacaksınız, Tarantino seviyorsanız bunu da seveceksiniz, Jackie brown' u da beğendiyseniz öleceksiniz ama sadece ilk Kill Bill' i begendiyseniz içinizde bazı burukluklar olabilir. Ama her halukarda bu film artık gerçekten bir başyapıt. Filmi burada Jackie Brown ile karşılaştrımadım. Sadece eğer bunları sevdiyseniz bunları düşünürsünüz diye söyledim. İkinci filmde bu filmlerden o filmlere ait figurler fazlasıyla vardı sadece ilk kill bill' deki bir çok şey yoktu. Çünkü zaten onlar tek filmdi ve kendini tekrarlaması gereksizdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Bence bu filmlerin tek kötü yanı Lucy Liu'nun kötü kadın olması ve mecburen ölmesiydi. Niye öldü ki? O tek (aslında hiç) gözlü kadının ölüp ölmediği kesin değil mesela. Mesela o Mamba Lucy'nin yanında olsaydı ben "Belki sokmamıştır!" diye kendimi avıtacaktım. Neden Lucy.. Neden? Bir de fragmanını ilk izlediğimde nedense (o müthiş müziklerden olmasın? Bu arada filmdeki müzikler de harikaydı.) Filmde arada bir dur kalk olunca sıkıldım biraz. Özellikle de sonundaki konuşmalar biraz"zzzzz" olmamıza neden oldu.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: eldar, 24 Nisan 2004 23:14 tarihinde demiş ki: şimdi bence alin taşçıyan yine en güzel yorumu yapmış demiş ki:"Kill Bill'in ikiye bölünmesinin nedeni de çözmüş bulunuyoruz:İkinci bölüm ilkine oranla çok daha zayıf ve sıkıcı.Tarantino'nun pili tükenmiş,Duracell reklamındaki oyuncak ayı vs. vs." Bu arada ben yazdım diye hatırlıyordum ama yazmamışım. Alin Taşçıyan benim hasta oldugum eleştirmenlerden biridir ama burada eğer böyle düşündüyse bence saçmalamış. Çünkü Alin Taşçıyan zaten ilk filmi beğenmemişti şimdi kalkıp sanki ilk filmi begenmiş de ikinci filmden sıkılmış şeklinde bir yorum saçma olmuş. Zaten bu tarz filmlerden alin Taşçıyan tarz olarak hoşlanmaz o yüzden bu tarz filmleri seyredeceğiniz zaman Alin Taşçıyan' ın notlarına bakarak karar veremezsiniz. Çünkü kendi de bu tip filmleri sevmediğini açık açık söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ben beendim diceklerimi sölmeişsiniz zaten su 5 adın olayına gelince o adamın oyutup geyik yapması sonra ayaga kalkıp cekedini kapamsı faln komikti bence ama adam tam 5 adım attı lamer mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama nasılım diince ben geyigi çözdüm adamın adımlarını saydım sag sol sag sol sag dan oldu.[signature][hline]bornozlu canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 püffff iğrençti babasınıda sevmezdim zaten volume 1 i de beğenmemiştim ama bunun yanında volume 1 yine çok iyi kalıyor film hakkında genel bi yorum yapmam gerekirse gereksiz bi film olmuş,tamamıyle gereksiz,hikayeyi tamamlaması dışında bir fonksiyonu yok anlamıyorum millet müthiş süper filan diyo, bu filmin türü neydi ? ne maceraydı,ne komediydi,ne dramaydı neydi peki ? cevaplar arasında tarantino türü demeyin kabul etmiyorum (: diceksenizde tarantino türü nedir açıklayın bütün film yine çoğunlukla boş diyaloglarla geçti, film e başyapıt diyen arkadaşları da eshefle kınıyorum ehuheu bu sefer seyrederken dikkat ediyim belki "tarantino ayrıntıları" nı yakarlım diye düşünmüştüm bakalım becerebilmişmiyim : *!tarantinocular arasına girmeye çalışır* -düğünde dışarıda billi le konuşurken tahtada yavaş adımların çıkardığı ses+görüntü -mezar dan çıkarkene topraktan elini çıkarttığındaki sahneyle Freddy krueger -elm sokağı kabusu arasındaki paralellik!!! -Emile in gözünün üstüne bastığında iki ayak parmağı arasından gözün ezilmiş parçasının çıkması -Emile e uçan tekme atarken uçuşu! -Susi çomaklarının sağdakinin üstündeki gizemli çentik! nasıl olmuşmu ?, aklıma geldikçe yazıcam (:[signature][hline]fedaykin, 02 Nisan 2004 17:42 tarihinde demiş ki: Bu ve bunun gibi bir çok sebep sonucu gerçekleşen milyonlarca yıllık evrimin dışa yansımalarından biriside uzaktan kumanda kullanma hızı olarak bize geri döner [Bu mesaj -Mandrake- tarafından 25 Nisan 2004 19:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 emile diye biri yok, elle driver o. evet igrencti film. zaten tek bir konu olmali bir filmde. tek bir tur cekilmeli, hem komedi hem aksiyon hemde dram olamaz zaten filmler. seri halindeki filmler tek tek degerlendirilip `aa bunun sonu basi bi igrenc olmus` denmeli. Filmin sonunun islevinin filmi sonuca kavusturmak oldugunu gozardi edip fantastik bisiyler beklenmeli. cok begenilen filmleri begenmeyip farkli olmali, cok tutulan filmelere bir laf atmadan gecmemeli. ilkini begenmedigimiz, buyuk ihtimalle bu turu begenmedigimiz filmlere gidip aman bu ilkinden de dandikmis demek bir numarali meziyet aslinda. Bide begenmedim iste banne banne demek tabi. bir filmin guzelligini gormek istemedikce bos bos inat yapmanin cok onemli; `olmuyor istesem de anlamiyorum` demenin ne kadar gereksiz oldugunu bilmek lazim. Filmin ozunu gormeyip `iki ayrinti var canim koca filmde, cok banalmis, nesi guzel bunun` demek lazim gercekten. evet evet püffff iğrençti.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. [Bu mesaj Dojorel tarafından 25 Nisan 2004 19:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 dojorel öncelikle yazmadan önce iki kere düşün öyle yaz önce yazıp sonra düşünme bi kere ben film tek tür diil kötü demedim yani izlerken ne izlediğimi anlamadım duymamış biri sorsa ne filmiydi diye ne cevap vericem ?, resmen saçmalamışsın yani çok beğenilen filmleri kötülemek filan ne alaka ya ? benim kaç filme yorum yaptığımı gördünkü böyle konuşabiliyosun benim hakkımda ? önce sana şunu söylüyim film/sinema bilgisi çerçevesinde her eleştiriyi kabul ederim ama kişiliğim hakkında böyle konuşamazsın zaten bu filmi çoğu kişşi sevmediki filmi beğenenler tarantino hayranları ki onlarında hepsi beğenmedi,beğenenlerinde bazısı da denizden babam çıksa yerim misali tarantino ne yapsa anlam buluyolar(no offense). özellikle bu filmi (volume 2)tarantino hayranı olmayıpta beğenen olduğunu sanmıyorum lotr uda izledim ama onun 2.-3. bölümlerin de yine aynı zevki alabildim karşılaştırmak için söylemiyorum seri filmlerden bahsettin onun için örnek verdim filmin özü nedir peki ben göremedim işte anlat ? ortalama bir sinema izleyicisi sayılırm,film otalama bi sinema izleyicisine hitab etmiyomu [ha evet elle idi ismi yanlış yazdım] [signature][hline]fedaykin, 02 Nisan 2004 17:42 tarihinde demiş ki: Bu ve bunun gibi bir çok sebep sonucu gerçekleşen milyonlarca yıllık evrimin dışa yansımalarından biriside uzaktan kumanda kullanma hızı olarak bize geri döner [Bu mesaj -Mandrake- tarafından 25 Nisan 2004 20:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 sadece sana soylenmis birsey degil o yazilanlar, ama evet senin yazini gordukten sonra yazmaya karar verdim. ortalama bir sinema izleyicisinin bekleyipte bulamadigi seyler nedir yani? yada anlayamadigi? iki film tumden o kadar basit bir konu etrafinda donuyor ki, Intikam. ilk bolumde konuya bir giris yapilmadi, direk konunun ortasina daldik. Gerek aksiyon sahneleri gerek kurgusu bizi icine aldi goturdu. ama beklenilen uzere ikinci filmin, yani diziye hem giris hemde sonuc yapacak bolumun derinligi yoktu. Tarantinodan beklemeyecegimiz kadar aksiyon yumagi bir filmdi, ama yine 3. sinif dovus filmlerinden birini izlemediginin farkindaydi izleyici. bu filmde ilkinde izledigimiz hersey anlam kazandi. bu bitmek bilmez ofke, bu inanilmaz guc nerden geliyor, tek tek, ama sikmadan onumuze serildi. Bill kim, neden bizim dusmanimiz, soyle bir anahtar deliginden baktigimiz hikayeyi ogreniyoruz. Bunu da ilk filmde dogu ikinci filmde bati esintileriyle, muhtesem setting ve muzikler esliginde yapiyoruz. Birsuru filme gonderme yapmasini onemsemiyoruz, ortalama sinema izleyicileri olarak, ama kendi filmlerine yaptigi ince ve bazen kalin [!] gondermeleri farkediyor, kendimizi zeki buluyoruz anladigimiz icin. Bunun disinda iki bolumde iki farkli film izlemis gibi oluyoruz, zira kurgulari cok farkli, verilen agirliklar cok farkli. aslina bakilirsa en iyisi de bu, ben tekrar bi o ren ishii dovusu gormek istemezdim. ozaman elestirilebilirdi iste film, 5 kisiyi guzel dovus sahneleriyle oldurme filmi, dandik bu, kendini tekrar etmis denilebilirdi. ilk filmdeki katana manyakligi burada yerini kung fu ya birakiyor buyuk olcude. Japonyadan Cin e bir geciyoruz arada. film boyunca tutku goruyoruz, caresizlik goruyoruz, hainlik goruyoruz. arada dokunakli sahneler oluyor biraz yumusuyoruz, bir bakiyoruz diken ustunde, nefesimizi abutunda gomulu bride a gore ayarliyoruz. bunlarin yaninda jackie chanli kung fu filmlerinden firlamis seker bir adamla kahkahalara boguluyoruz. ince espriler yakaliyoruz, yakalayamadiklarimizi film sonrasinda dusununce bulup gulumsuyoruz. ben ortalama bir sinema izleyicisini bunlarin tatmin ettigini dusunuyorum. beni tatmin etti ve o salondan mutlu ayrildim cunku.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ortalama bir sinema izleyicisi senin yakalayabildiklerini yakalayamıyo işte, kill bill volume 1 in topicinde de söylenmişti bu "tarantinoyu anlamak" gerekiyomuş mesela silthinas japon efektleri beni bitirdi diyince dumur oldum japon efekti ne be (:, film boyunca ayrıntıları yakalıcam diye kasman gerekiyo, hatta millet film sonrası tartışmasını yaparken ulan ben görmemiştim bu ayrıntıyı durumuna düşmemek için stres oluyo (: sonradan tekrar tekrar izliyo[signature][hline]fedaykin, 02 Nisan 2004 17:42 tarihinde demiş ki: Bu ve bunun gibi bir çok sebep sonucu gerçekleşen milyonlarca yıllık evrimin dışa yansımalarından biriside uzaktan kumanda kullanma hızı olarak bize geri döner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 acikcasi kasman gerekmiyo zaten tarantino bu detaylari ne goze batiracak kadar fazla ne de anla$ilmayacak kadar az olacak $ekilde dengelemiş. kendi adıma kill bill'e (vol 1 vol 2 olarak değil tek film olarak ele alarak) 10 uzerınden 9 veriyorum haftanın şıkı seçiyorum..[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ben ortalama bir sinema izleyicisi oldugum icin bukadar rahat konusuyorum zaten. ayrinti yakalamak icin kastim diyemem, ama gorunuyor yani. adam farkedilmesini istedigi seyleri farkettiriyor bir sekilde :) herseyden baska atmosferi insani her yonden icine cekiyor, ki her filmde olmuyor bu. ekleme: sanerixsan da cok benzer bisiyler demis; kopya cekmedim, bilinsin :) [signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. [Bu mesaj Dojorel tarafından 25 Nisan 2004 22:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 bence ıyı ımıs bekledıgımden farklı ıdı ... 2 ye bolunmus bır fılm oldugu ıcın ve ılk fılm bol mıktarda katana savasları ıcerdıgı ıcın ben yıne benzer yogunlukta kılıc savası beklıyodum ama az geldı bana 2. fılmdekı savas sahnelerı ... yıne egıtımde ogrendıgı 2 seyı kullandı sadece yanı egıtımde ogrendıgı seylerden 2 sı gosterıldı zaten de toplam da 3 hareket kullandı (ne bılım egıtımde fılm ıcı kombatlarda bıraz daha uzun olabılırdı ama zaten QT kısa combat sahnelerını sevıyor (1 vs 1 ler genellıkle hız tabanlı savaslar oluyor ve cok cabuk bıtıyor mantıklı ama seyırcı tatmını ıcın uzun sahneler daha ıyı oluyor))... KB 1 ve 2 yı tek fılm varsayıp kafanızda bırlestırıp seyredınce farklı yorumlar cıkıyor ayrı ayrı devam fılmı gıbı dusununce ayrı seyler cıkıyor ... fılmın 2 ye bolundugu maalesef bellı oluyor keske olmasaydı ... bunlar dısında bence doyurucu ıdı ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ... Vampire Hunter D Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beagle Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 kill bill vol.2 kesinlikle kusursuz bir tarantino filimiydi. Yani bana sorarsanız tarantino iki tane kusursuz oyuncu bulsun (bir tim roth) bunları bir odaya koysun ve filimin sonuna kadar geyik yapsınlar bence dünyanın en eylenceli filimi olur. işte bu yüzden ikinci filim daha iyiydi. AssassiN'da dediği gibi supermen benzetmesi mükemmeldi kaç tane filimde böyle bir detayı bulabilirsinizki ne yazıkki kısa vadeli hafızam pek iyi deyil tekrar tekrar izleyip ilginç ve güzel noktaları birlikte çıkartırz. acayip güzeldi diyesim geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 ilk filmde çeşit çeşit gözlük sahibi polis şefini oynayan adamımızın (adı Micheal Parks) ikinci filmdeki pimp'le aynı eleman olduğunu öğrendim yine tarantino yaptı yapacağını :) şimdi Pai Mei'i oynayan eleman ilk filmde nerede onu bulmalıyım .. ikisini de her iki filmde farklı karakterler olarak kullanmış vay bea şaşılacak adam şu tarantino[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 yavaş kırsın amerika hasıları 60-70 milyon doları anca buluyo tabi dağıtan stüdyo ufak bi şirketse ve tarantinoya büyük pay düşerse orasını bilemem[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Beatrice vs. Bill sahnesinin daha uzun olmasını beklerdim açıkçası. O-Ren Ishii ye yarım saat dövüş, bill ile 2 dakika olur mu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Saçmalamakta Alin Taşcıyan'ın üstüne yoktur. Passion için konusunu beğenmedim yorumunu yapmış, Crouching tiger hidden dragon'a da çok abartı olmuş diyip beni gülmekten yerlere yatırmıştı kendisi zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 said: jankis, 27 Nisan 2004 13:37 tarihinde demiş ki: şimdi Pai Mei'i oynayan eleman ilk filmde nerede onu bulmalıyım .. ikisini de her iki filmde farklı karakterler olarak kullanmış vay bea şaşılacak adam şu tarantino ahan da buldum ilk filmde crazy 88 çetesindeki başındaki kel elemanmış yani helal tarantinoya[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 ilki aksiyondu ikincisi direk sanırım tarantino olmuş.. ben de tarantino değil de aksiyon filmi için gitmiştim.. ee aksiyonu kaldırırsan, insanlar dumur olur[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!" Vegeta - DBZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 puhaaa süperdi ya.. servisteyiz okuldan dönüyoz. lise2 lerden 2 kız var. aa kirpi kirpi gelmiş hemen gidelim dediler. bende anlamadım ne kirpisi lan filan oldum. bi ton konustular ilk film şöleydi böleydi diye. bende dayanamadım sordum kirpi ne ulan diye. kız ne kirpisi illahi mete biz kill bill diyoz dedi. koptuk tüm servis. akşam gitceklermiş beni de cağırdılar. 2 kız + ben gece 10 da filme gittik.. =) 1 de eve döndüm direk sızdım yatağa. film güzeldi ama bazı bölümleri cok abartmıslar. hatori hanzo adını duyunca kopmustum. pai mei kılıcı atıp da tam yerine oturtuyo ya orda da kopmustum .. filmi hiç annamadım izlerken fakat film bitip de herşey yerli yerine oturunca anladım olan biteni. tarantino taktiği işte ;)[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Ya bi arkadaşın telefonu kill bill 1 deki ıslık şeklinde çlaıo bilen varmı nerden bulabilcemi ?[signature][hline]Fornication Under Control of the King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Sakal olayı beni bitirdi.. :)[signature][hline]Ayşe'nin yaşı Mehmetin yaşının.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 said: Azmodai, 05 Mayıs 2004 23:16 tarihinde demiş ki: ...begendim aferim quentin'e. eheheh azmodan takdir aldı quentin, oscardan zor elde edilir böylesi :)[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 filmin senaryosu cikmisti nete 1. si sharereactor e kondugunda ordaki bi kac sahneyi gostermemis, heralde cekmistir de sinemaya sokmamistir deleted scene olarak gosterir bill in tanitildigi bi sahne var bi de bride in gomuldugu yerde icindeki Black Mamba ile anne olan bride in bi konusmasi var, soyle diyo, Your heart is beating like you are jamming with Buddy Rich. okurken olmustum o konusmaya neyse mesajim onla ilgili degil film superdi Kill Bill filmi, ne aksiyon, ne de dramaydi. Kill Bill herseydi. Tarantino bir katilin annelige gecisini cok guzel yansitmis, ve Uma Thurman in mukemmele yakin oyunculugu, (kis adece Uma nin degil, Carradine dan tutun Gordon Liu ya kadar filmde gereksiz bir karakter yoktu) Film, ghaldszar in dedigi, ama pek cogunuzun tum mesajlari okumadna yorum yazdigini ortaya koydugunu kanitlayacak sekilde dikkate almadiginiz gibi, Tarantino nun sinemada yeni seyler icin risk alip bunlari basarmasinin bir urunuydu. Gerek cin dovus filmleri, gerek spagetti westernler, gerek japon filmleri (ilk filmde Bride Tokyo ya giderken O-Ren Ishii nin limuzininin falan oldugu sahnelerde Tokyo sehrinin aslinda orjinal Godzillada kullanilmis ve rafa kaldirilmis olan Tokyo dekorlari oldugunu biliyor muydunuz?)ne gondermeler yapilmis. Onun disinda Reservoir Dogs un basindaki Madonna'nin klibine yapilan gonderme gibi burda da super kahramanlara yapilan gonderme, ilk filmdeki yarims aatlik katana dovuslerine bedeldi. Tek gordugum eksik Bill ile Hattori Hanzo arasindaki dusmanligin niye aciklanmadigi, ve senaryoyu okumus biri olarak Pai Mei nin daha sadist oldugu halde niye burda o kadar sadist gosterilmedigi (Bride a 3 inch ten tahtayi delmesini sooluyo, Bride butun gun calisip deliyo, geliyo, delige bakiyo, ve tamam, simdi 2 inch den deliceksin diyo) nii acaip merak ediyorum. Belki deleted scenes olacak. Bunun disinda pek cogunuzun buyuk ihtimal farketmedigi (tanidigim cogu kisi Kill Bill 2 ye giderken obaa katana gorucez diye gittiler) o katil takimindaki kadinlarin arasindaki kardeslik. Ilk filmde Vernita'nin kizi gelirken ordaki bakislari ve anlasmalari, kiz evdeyken birbirlerine bisi yapmamaya karar almalari farkindaysaniz tammaiyla sozsuz oluyo. Daha cok yazaim bu film hakkinda ama filme berbat denemez, bence Tarantino 4 de 4 gidiyo, ve her filminde degsik seyler denemesi o kadar guzel ki, az yonetmen de bulunabilecek bir sey.[signature][hline]Be nice to your computer 'cause one day they'll take over the world Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar