mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 rörörö soad sahnede civciv eziyo ops yanlıs topic buraya bence daha amatör müzik grupları katılmalı!
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 soad 3 senedir yok, dağıldı. Konu nerelere gelmiş ya:D
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 izzet altınmeşe + belkıs akkale örovizyona gitse var ya kesin kazanırız biz! bi de mustafa keser gitsin, kim ne istiyorsa onu söylesin. hatta bi mustafa keser her ülke adına yarışabilir. istek parçayı yazarlar, iletirler mustafa'ya.. söyler şarkıyı, juri birinci gelen şarkıyı seçer. zaten eşit şartlarda rekabet daha tatlı. aynı ses, aynı yorumcu. sadece şarkılar farklı! kaliteli olan kazanır işte! yaşasın mustafa keserli örovizyon yarışmaları, yaşasın eşitlik ve adalet! oley ve yuppi
sir Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 kaynak mı? peyki buyrun kaynak verelim, o zaman heralde diasporayla ermenistan arasındaki farkı falan da daha iyi anlıcaksınız. şurada halil berktayın konuyla ilgili epey aydınlatıcı bi röportajı mevcut. burda ise çeşitli tarihçilerin görüşlerini aktarmış ntv, çok faydalı bi özet vermekte. onun dışında taner akçam'ın bu yazısını herkese şiddetle tavsiye etmekteyim. hatta taner akçamın "türk milliyetçiliği ve ermeni soykırımı" kitabını da tavsiye etmekteyim. "açık osmanlı arşivleri" üzerine bir yazı burda mevcut. son olarak da bu yazıyı vereyim; alıntı yapılan kaynaklar parantez içinde bulunmakta.
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 bırakın çıksınlar, erkeklik bizde kalsın olum
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 sir said: kaynak mı? peyki buyrun kaynak verelim, o zaman heralde diasporayla ermenistan arasındaki farkı falan da daha iyi anlıcaksınız. şurada halil berktayın konuyla ilgili epey aydınlatıcı bi röportajı mevcut. burda ise çeşitli tarihçilerin görüşlerini aktarmış ntv, çok faydalı bi özet vermekte. onun dışında taner akçam'ın bu yazısını herkese şiddetle tavsiye etmekteyim. hatta taner akçamın "türk milliyetçiliği ve ermeni soykırımı" kitabını da tavsiye etmekteyim. "açık osmanlı arşivleri" üzerine bir yazı burda mevcut. son olarak da bu yazıyı vereyim; alıntı yapılan kaynaklar parantez içinde bulunmakta. "Kaynak nerde kaynak nerde" diye yeri göğü inlettikten sonra şu mesajı görsem bir daha internete girmem.
huun Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Ee? aynı şekilde ermeni tezlerine karşı gelen ermenilerin yazdığı yazıları da buraya kaynak diye verebilirim. hatta gerek yok çok az bir çabayla bunu herkes başarabilir. bu bizi nereye getirir? tüüm bu olanların siyasi amaçlarla ortaya atılan suni tartışmalar olduğuna mesela? ayrıca verdiğin linklerde açık osmanlı arşivlerine getirilen eleştiri, ortada olmayan belgelerden mi ibaret, yoksa ortaya somut delil koyan bir belgeye ithaf edilen bir bilgi ben mi göremiyorum? KUDÜS ARŞİVİ . Bir diğer önemli kaynak Kudüs Patrikhane Arşivi’dir. Bu arşivin özelliği, yukarıda sözünü ettiğimiz Tedkik-i Seyyiat Komisyonu’nun bugün kayıp olan bazı belgelerinin kopyalarını ihtiva etmesidir. Bu kopyalar, o yıllarda Divan-ı Harb-i Örfilerde çalışan bazı Ermeni memurlar tarafından mahkeme dosyalarından gizlice elle kopyalanmıştır. Ancak arşiv araştırmacılara açık değildir. Bu arşivin araştırmacılara kapalı tutulması son derece yanlıştır. hafif alkol var söylemesi ayıp, kafam almadı burayı. osmanlı devletinin sıkı yönetim mahkemelerinde çalışan ermenilerin gizlice ele geçirip çoğalttığı evraklardan oluşturulan arşiv miymiş bu kapalı olan?
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 huun said: hafif alkol var söylemesi ayıp, kafam almadı burayı. osmanlı devletinin sıkı yönetim mahkemelerinde çalışan ermenilerin gizlice ele geçirip çoğalttığı evraklardan oluşturulan arşiv miymiş bu kapalı olan? Yok yok, iyi çalışıyor kafan, hehe...
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Yarin bigun hepimiz can vericez.. Inanciniz varsa..ki emin olun 80 yasinda inanciniz olucak! Gitceginiz yerde tum sehitlerimizle yuzyuze olucagimizi unutmayin.. Ona gore burda atip tutun..
maxigenous Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 sir said: kaynak mı? peyki buyrun kaynak verelim, o zaman heralde diasporayla ermenistan arasındaki farkı falan da daha iyi anlıcaksınız. şurada halil berktayın konuyla ilgili epey aydınlatıcı bi röportajı mevcut. burda ise çeşitli tarihçilerin görüşlerini aktarmış ntv, çok faydalı bi özet vermekte. onun dışında taner akçam'ın bu yazısını herkese şiddetle tavsiye etmekteyim. hatta taner akçamın "türk milliyetçiliği ve ermeni soykırımı" kitabını da tavsiye etmekteyim. "açık osmanlı arşivleri" üzerine bir yazı burda mevcut. son olarak da bu yazıyı vereyim; alıntı yapılan kaynaklar parantez içinde bulunmakta. Evet herkes biliyor ki yüzsüzsün bari bizi burda gerizekalı yerine koyma. Verdiğin HİÇBİR kaynakta batı anadoluda yaşayan ermeniler hakkında veya ermeni çetecilerin 1915'den sonra Türk köylerine saldırdığına dair resmi tarihe en radikal şekilde karşı olan yazarlardan bile tek bir iddia bile yok. Ama söylediklerine karşı yine verdiğin kaynaklardan buraya onlarca alıntı yapıp ne derece bir şaklaban olduğunu gözler önüne serebilirim istersen ... Antimodes52 eğer şakacı değilsen lütfen internetini kes ekranını kapat ve kırlarda koşmaya başla.
Garager Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Ermeniler suriyeye sürüldükten sonra savaş bitene kadar orda kaldılar.Savaş bittikten sonra geri dönmek isteyen ermenilere malları ve mülkleri iade edildi.Bunu bilmiyorsanız açın http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/ozet/index.html bakın kaynaklara belgelere bakın. Bu işler ben hümanistim,ben gerçekleri savunurumlarla olmuyor.Ortada o zamanın bir çete savaşları vardı diyelim.Buna soykırım derseniz bu tek taraflı propagandadan ileriye gitmez. Ermeniler öldürülmedimi ? Evet öldürüldü.Fakat soykırım denilen şey bir ırka dair katliamlardan ibarettir genel anlamı itibariyle.Türkler öldürülmedimi ? Evet Türk'lerde öldürüldü ! O halde bu soykırım değil olsa olsa bir kargaşa,çatışma,savaştır. Gün gelir 95.000 askerin vatan uğruna donarak öldüğü sarıkamışda toprak sahibi olduğunu iddia ederler.Gün gelir Türk halkını ders kitaplarında "katil,barbar" diye tanımlarlar ( sanki tanımlamıyorlar şimdi. )
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Kaynak dedikleriniz sırf röportaj, yorum yazısı. Sayfa sayfa cilt cilt kaynak verilen tek yazı Taner Akçam'ın. Gazteler şunu yazmış, şöyle bi belge varmış diye yazı yazmak doyurmuyor maalesef. Ayrıca, şu "batıdaki ermeniler de sürüldü" iddiasının kaynağını ben hala göremedim, sir biraz süleyman demirel havası yaratmaya çalışmış sanki, laf salatası ama cevap yok.
sir Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Ayrıntısına girmeyeceğiz ama peşinen söyleyelim ki, sürgünler siyasi açıdan radikalleşmiş Doğu eyaletleriyle ya da ‘savaş hatları’yla sınırlı kalmadı, ülkenin en asude bölgelerini de kapsadı. İddia edildiğinin tersine İstanbul ve İzmir’den de sürülenler oldu. Sadece ayrılıkçı gruplar değil, Osmanlı idealine yürekten bağlı gruplar da sürüldü. Sadece eli silah tutanlar değil, kundaktaki bebeler ve ölüm döşeğindeki hastalar da sürüldü. Sadece Gregoryenler değil, Katolikler ve Protestanlar da sürüldü. Bazı yerlerde hazırlık için 15 gün veren insaflı yöneticiler vardı; ama çoğu yerde üzerlerine bir hırka bile almalarına izin verilmeden yola çıkarıldılar. Uzatmayalım, tam 17 ay süren tehcirin bilançosu çok ağır oldu. Tehcirin baş mimarı Talat Paşa bile anılarında “Esas olarak askeri bir önlemden başka bir şey olmayan göç ettirme, vicdansız ve karaktersiz insanların elinde bir facia şeklini almıştır” demişti. (Talat Paşa’nın Anıları, Yay. Haz. Alpay Kabacalı, İstanbul:Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2006, s. 72) 1918’de savaş suçlarını soruşturmak üzere kurulan Mustafa Arif (Deymer) başkanlığında kurulan Osmanlı Dahiliye Nezareti Komisyonu’nun raporuna göre Birinci Cihan Harbi’nde ölen Ermeni sayısı 800.000’di. (Vakit, 15 Mart 1919) 1928’de Genelkurmay Başkanlığı’nın bir belgesinde “Anadolu, bu maada, Vilâyat-ı Şarkiye Müslümanlarından savaş işlemleri yüzünden veya mülteci olarak 500.000 ini kaybetmiştir. 800.000 Ermeni ve 200.000 Rum da katl ve tehcir yüzünden veya amele taburlarında ölmüştür” deniyordu. (Aktaran Hikmet Bayur, Türk İnkilap Tarihi, C. III, Kısım IV, Ankara:Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1991, s.787.) bunu okumadan geçtiniz heralde kaynakları =)
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Kaynak dediğin sayıların kaynağı, sayılar için iyi kötü bi kaynak var, bir sürü sayı uçuşuyor zaten havada. Ama bizim konumuz kaç kişinin öldüğü değil, batıdaki ermenilerin göçe zorlanması ile ilgili yazının kaynağı. Onu göremedik daha. İki anahtar verirsen oyumu alma ihtimalin var.
maxigenous Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Son yazıda kaynaksız olarak belirtilmiş iddiayı kaçırmışım. Özür dilerim.(sarcasm içermemektedir) İkinci kez Taraf gazetesinden kaynak verildiğini görünce tüm yazıyı okumak yerine "Batı" ve "1915" anahtar kelimelerini aramamdan kaynaklandı. Yine de desteklenemeyecek bir 1915 iddian ve kaynağı belirsiz bir Batı'dan da göç ettirildi iddian var elinde. Bunlara da acil çözüm bulman gerek yüzünü kurtarabilmek adına.
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 O diil de şu ilk paragrafın çok masalsı bi havası var. "yola çıkarıldılar"dan sonra sanki "Tüm bunlar olurken Kara Prens sarayının en yüksek kulesinin balkonundan olanları izliyor, çirkin kahkahası yerin yedi kat altında bulunan, esirlere türlü işkencelerin yapıldığı mahzenlerin duvarlarında şeytanın çığlığıymışçasına yankılanıyordu" benzeri bi cümle gelecekmiş gibi geldi.
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 sir said: Ayrıntısına girmeyeceğiz ama peşinen söyleyelim ki, sürgünler siyasi açıdan radikalleşmiş Doğu eyaletleriyle ya da ‘savaş hatları’yla sınırlı kalmadı, ülkenin en asude bölgelerini de kapsadı. İddia edildiğinin tersine İstanbul ve İzmir’den de sürülenler oldu. Sadece ayrılıkçı gruplar değil, Osmanlı idealine yürekten bağlı gruplar da sürüldü. Sadece eli silah tutanlar değil, kundaktaki bebeler ve ölüm döşeğindeki hastalar da sürüldü. Sadece Gregoryenler değil, Katolikler ve Protestanlar da sürüldü. Bazı yerlerde hazırlık için 15 gün veren insaflı yöneticiler vardı; ama çoğu yerde üzerlerine bir hırka bile almalarına izin verilmeden yola çıkarıldılar. Uzatmayalım, tam 17 ay süren tehcirin bilançosu çok ağır oldu. Tehcirin baş mimarı Talat Paşa bile anılarında “Esas olarak askeri bir önlemden başka bir şey olmayan göç ettirme, vicdansız ve karaktersiz insanların elinde bir facia şeklini almıştır” demişti. (Talat Paşa’nın Anıları, Yay. Haz. Alpay Kabacalı, İstanbul:Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2006, s. 72) 1918’de savaş suçlarını soruşturmak üzere kurulan Mustafa Arif (Deymer) başkanlığında kurulan Osmanlı Dahiliye Nezareti Komisyonu’nun raporuna göre Birinci Cihan Harbi’nde ölen Ermeni sayısı 800.000’di. (Vakit, 15 Mart 1919) 1928’de Genelkurmay Başkanlığı’nın bir belgesinde “Anadolu, bu maada, Vilâyat-ı Şarkiye Müslümanlarından savaş işlemleri yüzünden veya mülteci olarak 500.000 ini kaybetmiştir. 800.000 Ermeni ve 200.000 Rum da katl ve tehcir yüzünden veya amele taburlarında ölmüştür” deniyordu. (Aktaran Hikmet Bayur, Türk İnkilap Tarihi, C. III, Kısım IV, Ankara:Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1991, s.787.) bunu okumadan geçtiniz heralde kaynakları =) Ben HALA bi soykirim goremedim yalniz.. yolladik ole yada bole ama katletmedik..
Ancalagan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 taraf gaztesi kadarda.... yani param olsa tüm bayilerden toplar zevk için yakarım .Bu kadar ABD uşağı bir gazete de hayatımda görmedim.Vatan düşmanı sanki
Snefru Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Adı üstünde taraf yani.Objektif olması gereken bir kurum un adının Taraf olması sizlerin dediği gibi tam bir EPIC FAIL :)
arjantin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 taraf gazetesi kadar dandik, ülke aleyhine çalışan yalancı matbuat yoktur.. dün pkk nın yayın organı anf bile kızmış bu taraf'a, anf-pkk propaganda haberlerini, kaynak göstermeden sürekli kullanıyolar diye.. adamlar türkiye aleyhine ne varsa kullanıyor, ne güzel ya...
Snefru Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Benim bildiğim bir gazetenin görevi düşünmek değil objektif bir biçimde olayları insanlara sunmaktır.Diğer bir görevide mantık çerçevesinde her türlü görüşe sahip kişilerin yorumlarını insanlara sunmaktır.Ama medya kurumunun bir tarafı olamaz objektif olmalıdır.Benim gördüğüm kadarıyla bunu tek yapan kuruluş var o da Skytürk.
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 sir said: bu topraklarda bugün ben yaşıyorum ve bunu birilerini kovarak-öldürerek-gasp ederek sağladıysam bu benim için bi sorundur, bi haksızlıktır. vicdanı olan her insan için de bi sorun olmalıdır. oldu olmadı soykırımdı falan tartışmak istemiyorum da.. niye ben sorumlu olayım? ben mi öldürdüm? ben mi kovdum? ben kovanlara oy mu verdim? benim dedemin dedesi mi karar verdi? dedemin dedesi ermeni tehciri referandumuna evet mi bastı? kararı alan partiye mi oy verdi?? olayın benimle ilgisi ne lan? insanlık tarihi gasplarla dolu. varsayalım aynısı ermenilere yapıldı. peki benim birey olarak zerre sorumluluğum olmayan bir olaydan dolayı niye özür dileyeyim? niye vicdanım sızlasın? ermenistan milli birliğini türk olmamak üzerine, türkleri ötekileştirmek üzerine kurduysa, diaspora birlikteliğini türklere karşı olmaktan sağlıyorsa(bahsi geçen zehirli kan oluyor hatta bu), ermenistan sınır kapısı açtırmak için elinde koz olarak tutmaya çalışıyorsa, niye ben kalkıp durduk yere özür dileyeyim he??
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 benim anlamadigim, bu iddialar osmanli donemi icin degil mi? turkiye neden sorumlu olsun? yoksa TC donemi icinde mi bu olaylar?
Öne çıkan mesajlar