elesso Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 discoveryde belgesel izliyodum ve duydumki amerikalılar bununla uzaya roket yollıcaklarmış. hemen türklük damarlarım kabardı ve bende yapmalıyım dedim araştırdım çok dandirik bi teknolojiymiş zaten. elektirikle ilgili meslek lisesinde olanlar veya ünide bu tarz bişey okuyanlar illaki yapmıştır bu tarz bişey öneriniz falan varsa yazarsanız iyi olur. mesela çok yüksek kapasiteli kondansatör (450v 1000mf tarzı) ucuza nerden bulurum. şu anda elimdeki 2 tane tek kullanımlık foto makinesinin kondansatörlerini söküyom türkiye benimle gurur duyucak asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 kondansatörler pis çarpıyomuş anasını satim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 çarptı galiba:D duygularını paylaşırmısın. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 abi tesla coil falan olmayın başımıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Solenoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 elesso said: kondansatörler pis çarpıyomuş anasını satim. huauhauhahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 400 küsür voltla 3-4 kere çarpıldım,lehim yaparkende elime damlattım azcık, ama herşey vatanım için. yaptım bitirdim az önce ama çalışmadı ya bobinim çok dandik oldu yada 2 tane 400 volt 13mf lik kondansatör çok güçsüz kaldı. bi ara bi elektirikçiler çarşısına gidersem halletcem bu işi. HocaEfendi said: çarptı galiba:D duygularını paylaşırmısın. :D hehe her çarpılıştan sonra ellerim uyuştu, midem bulandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Gauss gun diyorsun yani? 13 mF yetmemiş olabilir gerçekten. Ne kadar agır bir objeyi ne hareket ettirmek istiyorsun, ona göre basit elektromanyetik hesabıyla ne kadar enerjiye = ne kadar charge ihtiyacın olduğunu bulursan kapasitörünün ne kadar büyük olması gerektiğini bulursun. Ya da elektromanyetik ile uğraşmak yerine birkaç tane güçlü mıknatıs ve metal bilye alıyorsun, ve aynı şeyi tek atımlık da olsa yapabiliyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 bahsi geçen kondansatör kaç gaymeye geliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 ucuz yav Baya ucuz o parçalar yani. Bu arada fotograf makınesınden sokme fıkrı super =) Zaten başka yerden öle kondansatör bulaman. (tu) on numara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 1993 bilim teknik dergilerinden birinin kapak konusu buydu. Bir de bir zamanlar hazırladığım Argento Soma incelemsine yan materyal olarak koyduğum bir uydu resminde 4 kilometrelik manyetik fırlatıcı vardı. zulada bulursam koyarım resmini. birgün herkes gundamcı olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Suark said: ucuz yav Baya ucuz o parçalar yani. Bu arada fotograf makınesınden sokme fıkrı super =) Zaten başka yerden öle kondansatör bulaman. (tu) on numara eet ama benim fikrim değil netteki tüm tutorialler bunu önerdiği için dedim var bi bildikleri. kondansatör bulursam düzgün sadece elektirik devresini kullancam foto makinesinin, kondansatörleri şarj edip istediğin zaman ateşlemek için birebir Venator said: Gauss gun diyorsun yani? 13 mF yetmemiş olabilir gerçekten. Ne kadar agır bir objeyi ne hareket ettirmek istiyorsun, ona göre basit elektromanyetik hesabıyla ne kadar enerjiye = ne kadar charge ihtiyacın olduğunu bulursan kapasitörünün ne kadar büyük olması gerektiğini bulursun. Ya da elektromanyetik ile uğraşmak yerine birkaç tane güçlü mıknatıs ve metal bilye alıyorsun, ve aynı şeyi tek atımlık da olsa yapabiliyorsun :) evet gauss gunda aynı şeymiş :). ben ilk denememde bi iğneyi azcık hareket ettirse tatmin olucaktım ama onu bile yapmadı malesef. 15 tane foto makinesini açıp birleştirip deneyenler çiviyi tatmin edici şekilde fırlatabilmiş ama foto makineleride tanesi 5 milyon 15 tanesi 75 milyona geliyo biraz tuzlu :) , amerikada 1 dolarmış tanesi. şundan bi kaç tane olsa adam öldürcek güce sahip oluyorum hemen hemen :) 12000 mfd 400volt - 960 Joules in a 3 x 9" can made by Epcos. High current terminations and easily combined for higher energies. Excellent for magnetizers, kinetic weapons etc. 12000M/400V - Electrolytic Capacitor...............$44.95 http://www.amazing1.com/capacitors.htm bu adam 11 tane kamera bobini kullanmı ve 40 joul olarak hesaplamış bu mantıkla benimkide 7 joul falan yapıyo. 40 joulle çiviye patatesi deldirmeyi başarabildiyse benim iğneyi o güçle oynatabilmem lazımdı aslında. http://www.youtube.com/watch?v=it-A9brW_qw buda 2600 joul baya feci :) http://www.youtube.com/watch?v=yzUAtltT2lY&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 throne_eins_meister said: 1993 bilim teknik dergilerinden birinin kapak konusu buydu. Bir de bir zamanlar hazırladığım Argento Soma incelemsine yan materyal olarak koyduğum bir uydu resminde 4 kilometrelik manyetik fırlatıcı vardı. zulada bulursam koyarım resmini. birgün herkes gundamcı olacak! bende bu hızla argeye devam edersem bi kaç yıla uzaya ilk prototipi yollamış olucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=eHv33mH6Nq0&feature=related negzelmiş lan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 ne bunun çalışma prensibi şimdi ben çakamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 böle elentrikli bişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 uzaya prototip yollamadan o çiviyi birine monte etme aman diyim. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 bilim uğruna o tarz şeyler yaşanabilir. ölen arkadaşın ailesine bakmakla yükümlü sayarım kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 leoneo5 said: ne bunun çalışma prensibi şimdi ben çakamadım? Maxwell'in denklemleri dediğimiz elektromanyetik kanunları. O kadar temel bişey aslında. Bobin'den geçen akım çok ciddi bir manyetik alan yaratıyor, bu da metal "bilye" (bilye mi ne kullanmak istiyorsan)yi ittiriyor. Ancak ne kadar iş=enerji yapmak istiyorsan (İş=F*d; F=kuvvet; d=mesafe), yani ne kadar hizli ittirmek istiyorsan o kadar hizli degisen bir akim vermek zorundasin (cünkü yapilan is verdigin akimin türevine bagli cikar). Bu yüzden en güzel "silah malzemesi" olarak kocaman kapasitörler kullaniyorsun. Kapasitörü doldurup, tetigi ateslediginde bir anda bosaltiyorsun (kisa devre); cok kisa surede dehset bir akim geciyor bu da metal bilyeyi bildigin ucuruyor. Yeteri kadar hizli ve siddetli akim verirsen o bilye adam bile öldürür. Birden cok bobin kullanarak da daha cok enerji aktarabiliyorsun bilye üzerine. Birden cok bobin varsa sirayla birini acip digerini kapatmaniz gerekiyor vs. bu isin elektronik kismi. Konvansiyonel silahlara göre bir sürü sakat yönü var tabi, mesela en süper piller ile bile fazla dayanamaz bu sistemler 300-500V arasi pil kolay kolay bulamazsiniz zaten; sebeke elektrigine bagli bir silah da nereye kadar yani :) Bi de bu sekilde bi makinali tüfek yapmaya calisirsaniz felaket kötü ısınır, verimi baya dusuk bi olay cunku. Railgun var bi de tabii coilgun'a benzeyen ama o cok daha dehset bisey hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Aklıma geldi: ne taş aletti be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 bunu deneyin abi kesin çözüm :p www.youtube.com/watch?v=N7ELhy4_0hM&feature=related bide bu :D www.youtube.com/watch?v=oLAIemsdmTM&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 acaba dora gibi, schwerer gustav gibi bi dev ötesi büyüklüklerde rail gun yaparlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Yapılan ilk gercek rail gun protopilerinin güç olarak Dora'yı tas devrinden kalmıs sopa gibi göstermesi de ilginç tabii :) http://gizmodo.com/351467/navy-rail-gun-test-destroys-everything-it-touches-at-5640-mph Atılan mermi çok büyük değil ama railgun'ın olayı o zaten, merminin tek enerjisi kinetik enerji oldugundan ve de normal bir mermiden ÇOK daha hızlı olduğundan patlayıcıya ihtiyac duymuyor ve orta boy bir mermi ile bile hayvani hasar verebiliyorsunuz. Atılan o merminin karsısında tank vs. hicbiseyin duramayacagını soylemek sanırım gereksiz olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 norakın 1. video havalıda 2. videodaki adamlar mal biraz galba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 senin annen baban yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar