Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Star Craft Konuşulmuyor?

EgeKose

Öne çıkan mesajlar

dragonutopia'cım, (öbür dragon'la karışma diye :-p ) myth zaten ilk gerçek anlamıyla 3d kullanılmış rts, ondan önce benim haberim olmayan bir oyun çıkmışsa bile 3d'yi sadece kozmetik amaçla kullanmıştır, çok karıştırdım herkes ilk olarak myth'i gösteriyor. ve burada kullanılmış 3d wc3'teki gibi kozmetik maksatla kullanılmış değil. söyler misiniz bana sc ile wc3 arasında ne farklılık var görünüden kaynaklı oynanışı olumlu yönde etkileyen? hiçbir şey. sadece wc3 daha kötü görünüyor çünkü dandik bir 3d motoru var, myth'teki gibi oynanışı zenginleştirmek için değil, sırf oyun 3d olsun da blizzard modaya ayak uydursun diye yapılmış. kamerayı döndüremiyorsun bile ki zaten 3d'nin ana maksadı değişik açılardan görebilmektir oyun alanını.

dune konusuna gelince, o oyun türü oluşturmuş ve misyonunu tamamlamış, oynanmama nedeni aramanın anlamı yok ki. daha iyisi ve yenisi çıkınca bir türdeki oyunların öncekiler demode olur. sc'ye de oldu bu ama bazı insanlar görmezden geliyor, 300 actions per minute diye tutturmuş gidiyorlar. oynasınlar, bana niye batsın ki? ama gelip burada "sc gelmiş geçmiş en müthiş strateji, en dengeli ve devrimci oyun" gibisinden şeyler söyleyince saçmalık başlıyor.

"neden herkes warcraftı oynuyor myth yerine...cunku daha dengelenmiş daha goze hos geliyor daha stratejik[diil deme simdi] ve daha yeni"

myth sc'yi de wc3'ü de birbirine yapıştırıp donunda sallar bugün bile, bu benim görüşüm tabii. halen yükleyip oynadığım ya da sadece filmlerini sinema filmiymiş gibi izlediğim oluyor..

arkansis sen son birkaç mesajını arka arkaya oku da bana yazarken kendi dediklerine bak önce. ilk 1-2 mesajında benim anlattıklarımı çürütemeyince laf dalaşı yapma üzerine kurdun olayı. bak yukarıda başka arkadaşlar neler yazmış, senin kadar yazmadılar ama en azından konuyla ilgili konuştular.

"Kısaca bize ben zaten anlamayacağım ben yenilmezim desene , milletde işine gücüne baksın ..."

peki ben niye bu lafı sana söylemiyorum? çünkü tartışma adabı denen bir kavram var, karşındakini argümanınla ikna edemiyorsan "ben anlattım da sen anlamadın" diyerek kestirip atarak ancak kendini kandırır insan..

eh creel ben 2001'de de burada yapıyordum aynı tartışmaları, hakkıyla olayı teknik anlamda kavramış birisi gelip argüman sunmadan da ikna olmam mümkün değil. "gel servera gösterelim" diyen insan ile neyi tartışacaksın ki..

ekleme: blitz arkadaşım başlık o amaçtan sapalı çok oldu ama yemeyenin malını yerler işte böyle.. :-p sen maksadını daha net ifade eden başka bir başlık açmalısın artık.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 06 Mayıs 2004 01:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sam sen bunu başından beri yapıyorsun , laf anlatsakta , sen kolay yönüne kaçıp başka şeylerden bahsediyor , yada söylediğim kelimeler arasında açıklar bulup oradan içeri sızmaya çalışıyorsun , yani konuyla alakan yok benim anlatma tarzıma sataşmalar.

Bende eşşek değilim afedersin hala sana izah etmeye çalışayım , malesef boşuna...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 05 Mayıs 2004 12:03 tarihinde demiş ki:
bone'cum bari sen okumadan yorum yapma. starcraft'ı sevdiğimi, ancak yenilikçi bir oyun olmadığını ve bu kadar oynamaya da değmeyeceğini savunuyorum ben. zaten bukadar insan tek satır okumadan gelip sataşıyor sanki starcraft'tan nefret ediyormuşum ya da aoe serisiyle yarıştırıyormuşum gibi, bütün atışma da bundan kaynaklı neredeyse..

ne biliyim yahu, konu o kadar uzamış ki sanki oyunu sevmiyor konumuna düşmüssün :)

yenilikçi felan değil bilemem..
ama dikkat edersen türkiye'de cs deli gibi oynanıyor. NS gibi değişik bişiler de konmamış CS'ye.. Ama nerdeyse her öğrenci CS'yi biliyor ve oynuyor..

Black & White da çok yenilikçi olcak diye popüler olamamıştı fazla...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 05 Mayıs 2004 12:38 tarihinde demiş ki:
AOE de adamın base ine sadece 1 tek unit basarak alabilirsin oyunu , e gel bunu sc de yap bakalım ne kadar başarılı oluyorsun aoe kadar rts si saçma bir oyunu gelip burda bize karşı savunman zaten baştan saçmalık bir olay , micro yapmanın imkansız olduğu bir oyundur aok.

şu cümle birçok şeyi anlatıyor..

aoe'de çoook geniş tek tip asker birliği göndersen, karşıdaki adamın birlikleri ne kadar ekstra damage verse de, sayıca üstün olduğun için, bir süre sonra düşmanları temizleyip yenersin..

burda ise antiunit olayı çok farklı.
fazla starcraft oynamamış olsam da bunu farketmiştim.
çok güçlü birimleri yolluyorsun adama, sayıca da fazla,
mesela tankları yolluyorsun full upgradeli.
siege modda önüne gelen herkesi öldürebilir.

ama lurkerlar gözükmediği için, birkaç lurker tüm bu siege tankların canına okuyor..
tanklar saldıramadığı için de, AOE'deki gibi sayıca üstünlük sana bişi kazandırmıyor, kafana askerlerini yolluyor bu boşlukta seni yeniyor..

ehehee güzel oyun ya starcraft.. iyi ki bu topic açıldı, starcraft oynayasım geldi. Sam, arkansis felan da güzel tartışıyor eheh zevkli oluyor topiği izlemek.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SM0KE, 05 Mayıs 2004 18:37 tarihinde demiş ki:
Starcraft belki bir kaç yıl için süper bi oyundu. Ben bile -ki içinde air unit barındaran hiç bir RTS'yi sevmem- 2 yıl boyunca keyif alarak oynadım. Ama 6 yıl geçmiş, üstüne hem oynanış olarak, hem grafik olarak, hem de ai olarak daha üstün bir sürü RTS çıkmış hala Starcraft Überdir demenin mantığını göremiyorum.

yeni çıkan oyun daha iyi grafik olabilir.
daha iyi ai olabilir.
daha iyi oynanış olabilir..

ama hepsini içeren oyun bulman güç. Ayrıca starcraftın verdiği tadı sana bu oyun veremez..

Bak mesela Halo, Painkiller felan çıktı. HL1'den çok daha iyi grafikler. Belki çok daha iyi ai, belki daha çok değişik hoplamalar ateş etmeler felan..

Ama bazı şeyler eksik. Mesela hikaye.
Atmosfer dediğimiz olay eksik. Ses, hikaye, senaryo, grafik.. hepsi atmosfer'in bir parçasıdır.. Über grafik kadar, Atmosfer de çok önemlidir..

Bir de işin nostaljisi var.[signature][hline]i'll kill you myself.
i see you have an appetite for destruction
it is a good day to die!
i sense a soul in search of answers.
honor guide me!
Sosyal ağlarda paylaş

hl2 yi isteriz :P
kahrolsun valve :P
kahrolsun source?
sc rulz wc sux :P
miyth oynamadim yorum yapmicam
scyi oynarken hala zevk aliosam bu yeterli benim icin isteyen oynar istemeyen oynamaz bence kral oyundur baskasina göre deil budur :P
kimseye bişi kanitlamak zorunda deilizki (sam no offense:P) ben csden nefret ederim ama kankalarim bayilir.[signature][hline]
Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

vereyimmi dicene versene kardesim alla allaa
verrimmi diyip aa kaybolmush filan dersen varyaa soldattaki aiminde kurtaramaz elimden seni :p[signature][hline]
Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

halo da bungie yapımıdır, ona da söz söyletmem. bungie iki cebinden iki blizzard'ı aynı anda çıkarır.. :) yine de myth kadar iyi bir oyunlarını ben görmedim kendi dalıyla kıyaslarken..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

bungie niye sux bi halo çıkardı peki?
kaç yıl önce güzeldi o minigunlı buggy'nin resmi..
ama konsollar için halo 2 çıkarmadan az evvel halo 1'i pc'ye çıkartan firma benden her türlü küfürü yer..

halo yerine gunman chronicles oynarım.. onda da araç sürebiliyorsun.. hem half-life'in motorunu başarıyla kullanmışlar o oyunda.. hem baştaki training kısmı sanki o oyundan alıntı..

myth zevkliydi de halo rezil buldum oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

halo 2001'de çıksaydı pc'lere darmadağın ederdi etrafı, 2003 olduğunda tabii geç kalmış oldu. ama bunda kabahat bungie'nin değil, microsoft'un. sadece x-box'ta oynanabiliyor olsun diye pc portu çıkartmadılar. şirket şu anda microsoft'un alt bölümü, zaten bütün hayranları kahrolmuştu şirketi microsoft satın alınca. myth franchise'ı haklarının take two2da kalması ve myth 3'ü mumbo jumbo gibi yeni kurulmuş bir şirkete yaptırıp umulan başarının sağlanamamasının nedeni de bu.

yanibungie'ye küfür edilecek bir durum yok, benim de önüme milyon $'lar serse bill gates ben de satarım şirketimi. kedi de paticik'i satar.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

"bungie nin sitesindeki alttaki flash menüsü dışında dünyaya bi faydası yok"

eh bak işte bu adamla hiçbir ciddi konuyu tartışmıorum zira anlayış kıtlığını benim üstün anlatım gücüm dahi aşamaz.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanlar x box ı yayma çabası içindeydiler doğru karardı
ki yaydılar da yayabildikleri kadar

haloyu o zamanlar e-oyun da oynamıştık.. (ah be ne sevinmiştim keşke bi daha yapılsa)
sevmemiştim hala da sevmem, seven sevsin ama abartıldığı kadar bi oyun değil.kral bi oyun olsa bile bungie yi blizzard ın mertebesine bi adım bile yaklaştırmaya yetmez..
Sosyal ağlarda paylaş

bungie'nin yaptığı tek oyun myth olsa yine blizzard yanına uğrayamaz wc, sc, diablo serilerini üstüste toplasa dahi..

konsollarda fps oynanmaz, ben de konsolda oynasam sevmeyebilirdim. bazı açılardan da çok beğenemedim pc sürümünü ama 2001 oyununu 2003'te oynarsam (2 değil 2,5 yıl var ki bu kadar süreden sonra çıkarıp yine oynanabilir ve hatta gayet güzel bir bir oyun olması yeterince şey ifade ediyor) bu çok normal..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben süper bi varlık olduğumdan pc de de oynayınca o zamana göre de değerlendirebiliorum
yine emiyor..

zaten bungie nin cdrom devrinde yaptığı iki oyun var halo ve myth hehe, blizzard ile karşılaştırman da gayet doğal, denk olduklarından falan değil sen S.A.M. sin ne yapsan yeridir o yüzden

kusura bakmayın arkadaşlar bungie ile ilgili birşeyler yazabilmek için sizin de Sam e anlatma çabalarınızı böldüm, buyrun devam edin kaldığınız yerden... daha çok işiniz var :)
Sosyal ağlarda paylaş

ehe analiz malzemesi sunmuşssun süper, nereden tuttuysam elimde kaldı o yüzden böyle parça parça.. :-p

"valla ben süper bi varlık olduğumdan"

evet türünün tek örneğisin.. :)

"pc de de oynayınca o zamana göre de değerlendirebiliorum"

e zaten o özelliği devreden çıkartmayı unuttuğundan hala sc diyorsun belli ki..

"zaten bungie nin cdrom devrinde yaptığı iki oyun var halo ve myth"

oni ve myth 2 de vardır, öncesinde de marathon gibi mac'in efsane oyunlarından ve ilk fps'lerden birini yapmışlardır ki gamespy'ın tüm zamanların en iyi 50'si listesinde de vardır bu oyun..

"blizzard ile karşılaştırman da gayet doğal, denk olduklarından falan değil"

evet denk değil, bungie ezer direkt..

"S.A.M. sin ne yapsan yeridir"

SAM I AM! 8-)

"kusura bakmayın arkadaşlar bungie ile ilgili birşeyler yazabilmek için sizin de Sam e anlatma çabalarınızı böldüm"

adamları kurtardın resmen konuyu çevirerek..

"buyrun devam edin kaldığınız yerden"

en son laf ebelemeceye başlamışlardı kaçıp kurtulmak için..

"daha çok işiniz var"

pek sanmıyorum.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blitz, 06 Mayıs 2004 01:06 tarihinde demiş ki:
Yaw konuyu açtim ama takip konusunda pekte basarili olamadim:) Yaw simdi bi daha belirtiyim benim bu konuyu acma sebebim benim gibi sc merklilari bulup sc günleri felan düzenlemek. Belkide clan maclari yapmak... En son baktigimda 3-4 sayfa bisidi simdi olmus 13 sayfa kusura bkmayin hepsini okuyamadim. Ama sc ye ilgisi olmayan arklar bosuna bisi yazmasinlar lütfen! Burda tartisma yapmizyoruz bi sekilde paticikteki sc merkalilarini bir araya getirmeye calisiyoruz

her gun sc gunu, 500 tane de meraklisi var :

www.scuniverse.com/forum[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...