Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'nın 1950'lerden beri bütün dünyadan sakladığı gerçekler

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

valla burdaki çoğu insan bu konuyu o kadar komik veya gerçekten uzak buluyorki ciddi cevap bile yazamıyorlar. Konuyla dalga geçmekle yetiniyorlar.

Burda yazdıklarıma ve linklerini verdiğim videolarda söylenenlere karşı hakkaten ciddi bir şekilde karşı komment yapabilecekseniz, tartışabileceğimiz, lütfen yazın ki tartışalım.

Dalga geçip gülme malzemesi yaratıcaksanız kendinize saklayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
abd'nin özenle devlet sırrı olarak koruduğu konular hakkında çıkıp böyle konuşan insanların kıçına öyle bir tekme atarlar ki; uzaylı dostları bile gelip kıçlarındaki ayakkabı numarasını silemez.

neden hiç abd'nin geliştirdiği silahlar, ulusal savunma sistemleri vs hakkında kimse çıkıp böyle konuşmuyor; ama konu uzaylılar olunca bülbül kesiliyorlar.

demek ki; ya abd'nin özenle koruduğu bir uzaylı politikası yok ya da bu adamların bu konularda ortaya koyabileceği somut delilleri yok.

yarın sokakta yürürken karşıma uzaylı çıksa çok şaşırmam. dünyada varsa mars'ta da vardır,inanırım; ama abd gibi bir devletin sır olarak koruduğu konularda insanların bu kadar rahat konuşması? işte buna hayatta inanmam.

Bazı açılardan haklısın ama UFO konusu ABD'nin ilahlarından çok daha önemli bir konu aslında. Çünkü çok derin sosyolojik önemi var.

İnsanoğlu kendini en üstün canlı olarak görüyor şu anda evrendeki, bunun yanlış olduğunun kanıtlanması halk üzerinde bir şok dalgası yaratacaktır. Ayrıca dinlerle ilgili de birçok değişiklik olacaktır. Belki uzaylılar gelip "Sizin o kitaplar var ya, onları biz yazdık siz de inandınız lol" diyecekler. Yani çok saçma bi örnek ama olabilir. Ayrıca insanların Tanrı'ya inancı zayıflayabilir bile, "hani biz en zekiydik" diye bir isyanla.

Daha sonra tehdit altında hissedebilirler çünkü ne ekersen onu biçersin, biz daha zeki olduğumuz hayvanları sömürdük, uzaylılar da aynısını yapabilirler.

Daha birçok ciddi sosyolojik neden sayılabilir. Ama dünya asla eskisi gibi bir yer olmaz. Fakat "ABD lightsaber yaptı" diye açıklama yapılsa ve kanıtlansa, Dünya belki biraz daha fantastik bir yer olur ama hemen hemen aynı kalır.

O yüzden böyle açıklamaları yaptılar diye birşey yapamaz ABD. Çünkü kanıtlarla ciddi bir açıklama yapılırsa o zaman zaten bütün dünya kaçınılmaz bir değişime girmiş olacaktır ve ABD'nin derdi olmayacaktır bunların kıçını tekmelemek. Ve zaten tüm insanlığı bu derece ilgilendiren bir konuda ABD'nin birşeyler saklamaya hakkı da yoktur. Hiçbir devletin yoktur. Eğer ki kanıtlarla birgün açıklanırsa bu durum, saklayanlar hiç birşey yapamazlar ve "neden bu kadar önemli bir gerçeği bizden sakladınız" sorusuna yanıt aramakla meşgul olacaklar. İsyanları bastırmak vs. bile olabilir sosyolojik etkileri düşünülünce
Sosyal ağlarda paylaş

Canım bizde bu var...Yersen!

Sovereign said:
valla burdaki çoğu insan bu konuyu o kadar komik veya gerçekten uzak buluyorki ciddi cevap bile yazamıyorlar. Konuyla dalga geçmekle yetiniyorlar.

Burda yazdıklarıma ve linklerini verdiğim videolarda söylenenlere karşı hakkaten ciddi bir şekilde karşı komment yapabilecekseniz, tartışabileceğimiz, lütfen yazın ki tartışalım.

Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:

Hani wall of text değil de barrier of text koydum ciddi 3 tane :D
Sosyal ağlarda paylaş

eheh seninkiler daha da komik olmuş nilep, sesli bi şekilde güldüm yani..hele e.t. hatası?

ben fizik okuyorum, yıldızlararası yolculuk yapmak için gerekecek teknolojiye dair biraz fikrim var. bilimsel yöntem nedir, bilimsel kanıtlar nasıl sunulur, bunları da bilirim aşağı yukarı. şu izlediğim videoda bilimsel tek bir veri yok.

ha evrende başka yaşam formu var mıdır? elbet vardır neden olmasın. ben inancımdan falan bahsetmedim, zaten inançlı bi insan değilim. isteyen de istediğine inanır, isterseniz bu gezegenin bi uzaylının biyoloji ödevi olduğuna inanın, beni ırgalamaz. inançlarınızı bilimsel gerçek diye göstermeye uğraşmayın yeterki =)

sonuçta ben şuna eminim ki, uzaylılar gelip bizimle iletişime geçseydi, veya uzaylıların gezegenimizi ziyaret ettiği gerçekten ortaya çıksaydı, bundan 6 milyar insanın da haberi olurdu.

yani uzayda başka canlıların olması ayrı konu, o canlıların bizim gezegeni bulup gelmesi-ama iletişim kurmaması ayrı konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Nillepezdel,Aydınlanma ile ilgili yazdığım şeye Cem Yılmaz'dan örnek vermişin de sonraki mesajında aslında benim demek istediğimi söylemişsin...
Aydınlanma'dan kastım insanın bir anda aşmış bir varlık olacağını,beyninin tamamını kullanacağını belirtmek değildi...
Bütün bu uzaylı olaylarında,insanın evrendeki tek varlık olmadığını,evrenin insan için yaratılmadığını,başka uzaylıların gelip bizden üstün olduklarını görmek bile insanların inançlarında,dogmalarda,dinlerde büyük değişimler yapabilir...Kastettiğim buydu ki bence uzaylı konusu oldukça derin bir bağlantıya sahip bu konuda...
Bir gün kalkıp Amerika'nın herşeyi açıklaması,kanıtlar sunması,insanlarda nasıl etki yaratabilir onu bilemeyiz...

Ayrıca bir de şu açıdan bakmak lazım olaya,siz bir uzaylı olsanız kalkıp başka gezegene gitseniz,kendinizi sokakta belli etmek istemezdiniz değil mi?
Mesela şu anki halinizle geçmişe gittiğinizi sokağa çıktığınızı düşünün...O hesap,böyle sokakta uzaylı görememek çok da mantıksız değil aslında eğer gelmişlerse...İnsan kılığında bile olabilirler kim bilir,belki görünmezlerdir:)
Sosyal ağlarda paylaş

Tek tartıştığı konu diziler/Bilgisayar oyunları/televizyonda izlediği imgeler bütünü olan bir kişiye göre GERÇEKTEN çok zeki olduğunu düşünüyorum...

İnsanlık bir yerde hata yaptı ama...

Sovereign said:
Ramocan said:
2 belgeselde takılmayın, film hilesi onlar...

Perfect example of closed mindedness.
Dar-kafalı bir aklın en iyi örneği.
Sosyal ağlarda paylaş

Örneklerden bir tanesi:

Roswell olayı büyük ihtimalle UFO olaylarında en ünlü olaydır. Olayın olduğu gün Amerikan hava kuvvetleri gerçekten de bir UFO düştü ve ele geçirdik inceliyoruz diyorlar. İlk gün.

Bir kaç gün sonra UFO değilmiş, weather baloon'muş.. UFO'yla alakası yok merak etmeyin diyorlar.

Seneler geçiyor, 1970'lerde Roswell olayında görev almış askerlerden biri çıkıp konuşuyor, weather baloon hikayesi ört-bas hikayesi ve tamamen yalandı, ben bizzat yerden UFO parçaları topladım diyor ve konu tekrar alevleniyor.

1994 yılında amerika resmi açıklama yapıyor diyorki o sıralarda bilmemne projesi adında bir top secret proje yürütüyorduk.. balona takıllı binbir metal malzeme rusların izlemek için yapmaya çalıştığımız bi casusluk projeseydi diye zırvalıyolar. O yüzden gizli tutmak zorundaydık diyorlar. Bazı insanlar inanıyor bazıları inanmıyor.

Bu sene UFO hunters olay üzerine araştırma yapıyor ve o yılda orda yerden parçalar toplamış başka bir adam buluyorlar ve adamla konuşuyolar, adam 82 yaşında. Yerden topladığı malzemeleri anlatıyor, şöyle şeyler buldum böyle şeyler buldum falan. Sonra anlattıkları malzemelerin hiçbirinin Amerikanın son açıkladığı casusluk balonu hikayesindeki Roswell'e çakılan araçta kullanılmadığı ortaya çıkıyor.

Hadi bunları da geçtim, her yıl bir sürü ülkede 10bin'den daha fazla report edilmiş UFO gözlemleri gerçekleşiyor. Bir de makamlara bildirilmeyen gözlem sayısını düşünün.

Hadi bunların %90'ı yalan diyelim (ki değil). Yalan olmayanları nasıl açıklıyorsunuz rica ediyorum binbir video kamerayla çekilmiş görüntü var. HEPSİ mi fake?
Sosyal ağlarda paylaş

@sotto: 2012'den girince öyle şey ettim ben. Neden o sene yani? Herhangi bi sene olabilir, 2012 demen kehanetlere ve doğaüstüne az da olsa inandığını gösterir.

@sir: Onu zaten komik olsun diyey yazdım abi. :)

Şimdi şöyle bi durum var ki gelip de bakıp gidebilirler sadece. İletişim kurmaları şart değil. Biz okyanusun dibine robot indirip bakıp geliyoruz, iletişim kurmuyoruz. Bazen sadece gözlem yapabilirler bunda mantıksız bir yan yok.

Zaten videoyu izlemedim ben, muhtemelen saçmalıktır vaktimi harcayamam. Yıldızlararası yolculuk konusunda da şimdiye kadar insanoğlu ne öğrendiyse onları biliyorsun. Ben de biliyorum az çok, bunun "imkansız" olduğunun söylendiğini. Ama belki daha üstün zekalar fizik yasalarında başka şeyler de buldular. Yada basitçe solucan deliklerini keşfettiler ve kullanmayı öğrendiler?

Sonuç olarak gelip de bizimle iletişim kurmaları çok daha mantıklı. Daha insanlık hazır değil bence. Kitaplarında aynı Tanrı'nın gönderdiği yazan 3 dinin mensupları din sebebiyle birbiriyle savaşırken UFO'ların varlığının kanıtlanması ve bizimle iletişim kurmaları kaosa bile sebep olabilir.

Hatta basit örnek için bkz. Gaziantep'te uzaylı taşlayan masum köylü
Sosyal ağlarda paylaş

2012 ile ilgili br sürü kitap okuduğmdan,astrolojik olarak bir bağlantısını olduğunu düşünüyorum daha çok,doğaüstü olaylardan veya kehanetlerden ziyade....
Dediğin gibi tabi tarihin bir önemi yok,ama dünyanın gelişimne bakın,geçen yüzyıllara,insanların ne kadar değiştiğini,inanç sistemlerinin nasıl değiştiğini,dogmaların altüst olduğunu farkedersiniz...
Demek istediğim uzaylı konusu da çok şeyin yıkılmasına sebep olabilir bu dünyada...
Sosyal ağlarda paylaş

Temcit pilavi nedir bilir misin?
Esas anlam itibariyle Ramazan ayında iftardan sonra yenilen ve artan pilavın sahurda ısıtılıp tekrardan sofraya konması anlamına gelmektedir. Bu konu hakkında şöyle bir rivayet de vardır: Vaktiyle, Osmanlı'nın Balkan illerinin Bozayık kazasında yaşayan Pirinç Celal Efendi adında bir imamın, şaşmaksızın Ramazan'ın her sahurunda önüne pilav koyan eşi Temcit'i sonunda boğazlayıp öldürmesinden sonra bu deyim halk tarafından kullanılır olmuştur...
(Kaynak:Wikipedia)
Roswell olayı da dünya basınında temcit pilavı kıvamında servis edilen ve her jenerasyona malzeme olmuş, bilinmeyeni anlamakta güçlük çeken bünyelerin önüne konmuştur, resimler, açıklamalar birbirini kovalamış ve sonunda ortaya çıkan nedir?
Hiçbirşey...
Nothing!
(bkz. ingilizce bilgisini tüm paticiğe duyurma hevesi...)

Sovereign said:
Örneklerden bir tanesi:

Roswell olayı büyük ihtimalle UFO olaylarında en ünlü olaydır. Olayın olduğu gün Amerikan hava kuvvetleri gerçekten de bir UFO düştü ve ele geçirdik inceliyoruz diyorlar. İlk gün.

Bir kaç gün sonra UFO değilmiş, weather baloon'muş.. UFO'yla alakası yok merak etmeyin diyorlar.

Seneler geçiyor, 1970'lerde Roswell olayında görev almış askerlerden biri çıkıp konuşuyor, weather baloon hikayesi ört-bas hikayesi ve tamamen yalandı, ben bizzat yerden UFO parçaları topladım diyor ve konu tekrar alevleniyor.

1994 yılında amerika resmi açıklama yapıyor diyorki o sıralarda bilmemne projesi adında bir top secret proje yürütüyorduk.. balona takıllı binbir metal malzeme rusların izlemek için yapmaya çalıştığımız bi casusluk projeseydi diye zırvalıyolar. O yüzden gizli tutmak zorundaydık diyorlar. Bazı insanlar inanıyor bazıları inanmıyor.

Bu sene UFO hunters olay üzerine araştırma yapıyor ve o yılda orda yerden parçalar toplamış başka bir adam buluyorlar ve adamla konuşuyolar, adam 82 yaşında. Yerden topladığı malzemeleri anlatıyor, şöyle şeyler buldum böyle şeyler buldum falan. Sonra anlattıkları malzemelerin hiçbirinin Amerikanın son açıkladığı casusluk balonu hikayesindeki Roswell'e çakılan araçta kullanılmadığı ortaya çıkıyor.

Hadi bunları da geçtim, her yıl bir sürü ülkede 10bin'den daha fazla report edilmiş UFO gözlemleri gerçekleşiyor. Bir de makamlara bildirilmeyen gözlem sayısını düşünün.

Hadi bunların %90'ı yalan diyelim (ki değil). Yalan olmayanları nasıl açıklıyorsunuz rica ediyorum binbir video kamerayla çekilmiş görüntü var. HEPSİ mi fake?
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakma ama tüm bildiğin karşındakine anlatabildiğin kadardır, kim söyledi hatırlamıyorum ama cuk oturdu...

Sovereign said:
Ramocan said:
Tek tartıştığı konu diziler/Bilgisayar oyunları/televizyonda izlediği imgeler bütünü olan bir kişiye göre GERÇEKTEN çok zeki olduğunu düşünüyorum...

ne yani benim bütün hayatım Paticik'e attığım postlardan ibaret olduğunu mu anlatmaya çalışıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
@sotto: 2012'den girince öyle şey ettim ben. Neden o sene yani? Herhangi bi sene olabilir, 2012 demen kehanetlere ve doğaüstüne az da olsa inandığını gösterir.

Aslında pek göstermez yani şimdi örnek vermek gerekirse ben 2012'de herhangi birşey olacağına hiçbir şekilde inanmıyorum. Ama merak ettim millet ne diyor diye, girdim araştırdım nette ve binbir tane kehanet çıktı. Birbirinden farklı bir sürü hikaye var şu olacak bu olacak diyor.

Hepsi birbirinden ilginç. Oldu olası yani bunları okuduktan sonra insanı bir heyecan kaplıyor. Bİrine "la Cem.. ya olursa bunlardan biri 2012'de nasıl olur düşünsene" diyesi geliyor insanın.

Bi de insanların 2012 yılının Aralık ayında yaşayacağı merak'ı düşünün. Stresten gidebiliiriz valla o kadar kehanet yarattılarki sonumuzla alakalı. Eminimki birkaç yüz kişi kalpten gider.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bi de insanların 2012 yılının Aralık ayında yaşayacağı merak'ı düşünün. Stresten gidebiliiriz valla o kadar kehanet yarattılarki sonumuzla alakalı. Eminimki birkaç yüz kişi kalpten gider.

Hep olur bunlar. 2000 tutmadı ölmedik, meteor çarpmadı. 2012 oldu. O da olmayınca 2031'de dünya patliycakmış falan derler :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ramocan said:
Temcit pilavi nedir bilir misin?
Esas anlam itibariyle Ramazan ayında iftardan sonra yenilen ve artan pilavın sahurda ısıtılıp tekrardan sofraya konması anlamına gelmektedir. Bu konu hakkında şöyle bir rivayet de vardır: Vaktiyle, Osmanlı'nın Balkan illerinin Bozayık kazasında yaşayan Pirinç Celal Efendi adında bir imamın, şaşmaksızın Ramazan'ın her sahurunda önüne pilav koyan eşi Temcit'i sonunda boğazlayıp öldürmesinden sonra bu deyim halk tarafından kullanılır olmuştur...
(Kaynak:Wikipedia)
Roswell olayı da dünya basınında temcit pilavı kıvamında servis edilen ve her jenerasyona malzeme olmuş, bilinmeyeni anlamakta güçlük çeken bünyelerin önüne konmuştur, resimler, açıklamalar birbirini kovalamış ve sonunda ortaya çıkan nedir?
Hiçbirşey...
Nothing!
(bkz. ingilizce bilgisini tüm paticiğe duyurma hevesi...)

Haklı olabilirsin veya yanlış da olabilirsin. Elimizde kanıt olmadığı için hiçbir zaman açıklayamıyacağız veya kanıtlayamıyacağız. Kimisi inanacak, kimisi inanmayacak.

Ama şuanda en belirgin kanıt veya gösterge her sene artan UFO gözlemleri. Çekilen sayısız resim ve videolar. Bunları nasıl açıklayacaksın?

Birbirine en az 30km uzaklıktaki 3 değişik köyden birbirini tanımayan insanların gökyüzünde aynı renkli ışıkları görmelerini nasıl açıklaycaksın mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:

Ama şuanda en belirgin kanıt veya gösterge her sene artan UFO gözlemleri. Çekilen sayısız resim ve videolar. Bunları nasıl açıklayacaksın?

Bu tarz argümanlar çok geçersiz. Aristo kendi mekanik sistemini yazdıktan sonra newton'a kadar her sene artan sayıda insan aristo mekaniğini kullanmış ama komple yanlış bir sistem. Ha dünyadaki insanların %90ı bu olaya kesin olarak inanıyorsa zaten o olay gerçektir aslında %10nun inanması normlar açısından çok bir şeyi değiştirmiyor, dünya'nın yaşantısı o olayın gerçek olduğu yönünde gelişir. Aynen aristo mekaniğinde olduğu gibi. Fakat ufolar için öyle bir durum yok şu an bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Çok fazla bilimkurgu izliyorsunuz :(

Umarım ciddi bi argüman diildir bu çünkü çok saçma olur ve sevdiim bi patisin. İnanmak istemiyorum bunu cidden kullandığına :(

Fakat kullandıysan, Ay yolculuğu da bilimkurguydu, hatta bilimkurgu eseri olarak basıldı bile. Yada bir gök cisminin yörüngesine girip onun çekimiyle motoru durmuş uzay gemini ivmelendirmek falan. Hep bilimkurguydu bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...