Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'nın 1950'lerden beri bütün dünyadan sakladığı gerçekler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gerçekler .inanın veya inanmayın . görenler biliyor en azından .Ama bu sırlarını başkalarına anlatınca deli olarak nitelendiriliyorlar.Evet ne yazıkki biz ufo görmüş masum türkler yanlızız :)-D
Mesaj tarihi:
kesinlikle haklısın ama Uzaylılarda bizlerin hazır olmadığını biliyor.bu yüzden gelipte istanbulun tepesinde dikilmiyorlar .Ayrıca Söylentilere göre bütün hükümetlerin Ufoların görüldüğü veya ifşa olabilceğini düşündükleri olaylarda.Savaşuçaklarıyla vurulma gibi bir olayı var.Yani adamlar dikilse bile savaş çıkar. ya neyse fazla girmiym mistik söylentilere.zaten başım çatlıyor ve ben saçmalamaya başladım :D
Mesaj tarihi:
MeSh said:
topic'i baştan aşağı okumadım ama benim şahsi düşüncem şu; yalnız değiliz. milyarlarca yıldızın olduğu bir uzayda yalnız olduğumuzu düşünmekte manyaklıktır fakat, insanoğlundan ileri teknolojiye sahip herhangi bir ırk dünya'yı keşfederse, her türlü haberimiz olur. Sonuçta hiç aynı ufo'nun farklı açılardan çekilmiş kamera görüntülerini gördünüz mü? Tamamının düzmece olduğuna inanıyorum. Yayın organları hep bir ağızdan "UZAYLILAR!!!" diye manşet atmadıkça da inanmam.

Evet uzaylılar da manken gibi şov yapacaklar, sırf sen orada geleceklerini bildiğinden bulundurduğun 3 hd kameranla ve ışıklandırmanla onu rahat çek diye bekleyecekler araçlarıyla havada öyle...
Mesaj tarihi:
Yok o da yetmez nileppezdel,Maraton gibi pilottan,ofsayt kamerasından,yavaşlatarak almak lazım bir de,çizgi çekersekte tam olur uzaklığını fln ölçeriz...
Mesaj tarihi:
Aslında bir de söyle bir paradox var
Amerika'nın 1950'lerden beri bütün dünyadan sakladığı gerçekler... şimdi onların 50 yıl sonra söylediği her şeyin gerçek olduğuna mı inanmalıyız?

Herifler dünyayı yönetmeye çalışıyor ki yapıyorlar. İyi kötü hep gündemdeler. Papua yenigineli yetkililer açıklama yapsa sallamayız dimi...

Bir de şu var;Hep Amerikan Area 51'i geliyor bu tür şeylerde akla... Neden İsviçre o kadar gelişmiş teknolojiyle benzer bir üniteye sahip değil mi? Elbette ki sahip ama adı üstünde gizli... Ne saçma ki Area 51 ile ilgili olarak sadece Gizlilik bir ön ek...

Hem yine teknoloji meselesi; diğer ülkelerde sözüm ona yakalanan uzaylıları "abi biz bunu zaptedemeyiz hemen yollayalım amerikalılara" mı diyorlar? yoo vardır belki ama gizli.

Amerikanın göster ama elletme, ellet ama ... , ... yap ama evlenme falan şeklinde giden saçma salak gündemi meşgul etme politikasının sadece bir diğer örneği bu.

Sadece içimi dökmek istedim :) yazınca rahatlıyorum da...

Saygılar.
Mesaj tarihi:
sen uzalı olsan türkiyeyemi gidersin yoksa dünyadaki en
gelişmiş ve Dünya gezegenini yönettiği düşünülen 2 güçten birinemiki Ruslara gitseler adamlarda biliyo ruslar yapar uzaylı füzelerini atar. Crussh the İnemy with Aliyen power dimitri! şahsen ben uzaylı olsam amerikalılarla konuşmaya giderdim.
Mesaj tarihi:
MeSh said:
topic'i baştan aşağı okumadım ama benim şahsi düşüncem şu; yalnız değiliz. milyarlarca yıldızın olduğu bir uzayda yalnız olduğumuzu düşünmekte manyaklıktır fakat, insanoğlundan ileri teknolojiye sahip herhangi bir ırk dünya'yı keşfederse, her türlü haberimiz olur. Sonuçta hiç aynı ufo'nun farklı açılardan çekilmiş kamera görüntülerini gördünüz mü? Tamamının düzmece olduğuna inanıyorum. Yayın organları hep bir ağızdan "UZAYLILAR!!!" diye manşet atmadıkça da inanmam.

Benimde bu topic acilmadan evvel gorusum boyleydi. "Uzayda yalniz degiliz, ama yok UFO fotograflari, yok UFO kacirdi beni" diyenlere pek inanmiyordum. "olabilirde olmayabilirde, pek bir kanit yok" diyordum. Ama simdi konuyu arastirinca, ve bu konusan insanlari dinleyince artik %100 eminimki UFO'lar var, gelip gidiyorlar falan filan.

Ayrica UFO'nun farkli acilardan cekilmis goruntuleri var, O bahsettigim Tuffnell park'ta ki 3 isik olayinini yuzlerce insan gozlemliyor ve 20-30 tane video cekiliyor, hepsi inceleniyor ve hicbiri fake degil. Bu videolardan isiklarin nasil bir araca ait oldugunu, ne olamayacagini falan soyluyorlar. Yani inanmamak mumkun olmuyor bilgilerden sonra.

aquila said:
ufo gordum konsepti, gokyuzunde cok parlak bi isik gordum, sonra hizla kayboldudan oteye gecmedikce kimse inanmaz.

Iste bu insanlarin aciklamalariyla oteye geciyor.
5 kisinin araca dokunmasi, bunuda 60 kisinin uzerinde insanin gormesi gibi bir olay var, raporu var Ingiliz hukumeti tarafindanda aciklanan.
Mesaj tarihi:
aquila said:
gene aciklama, aciklamadan fazlasi lazim.

Iste fazlasini adamlar istiyor. Ama ellerinde simdiden radar verileri, loglar falan var, ordu tarafindan onaylanma var yani. Bence bu buyuk bir adimdir. Zaten olayda su, artik cok yakin bece aciklanmasi bu olaylarin.

UFO'larin neden Amerika odakli hikayelerde on plana ciktiginin aciklamasi ise bence Roswell'e dayaniyor.

Roswell ilk ufo ve "icindekilerin" ele gecirildigi olay Amerika tarafindan. Bunun uzerine arastirma yapan UFO'lar olabilir. Amerika ile baglanti haline gecmis olabilirler ama ben gecmediklerini dusunuyorum.

Eskiden ben "belki amerika ile iletisimdedirler, teknolojik gelismede o yuzden, onlar vermis olabilir" diye fantastik bir hikayeye ihtimal verirdim, ama bu son okuduklarim, izlediklerimden sonra iletisimde olmadiklarini, ama Amerika'nin elegecirdigi dusen ufo'lardan bazi teknolojik gelismeler yaptigini dusunuyorum.

Hatta UFO ile Amerika'lilarin iyi gecinmediklerini dogrulayan gorusler ve gozlemler var genelde.

Cunku cogu askeri ufo vakasinda Amerikan ordusu ucaklarla saldirmis. "TEKSAS ISIKLARI" vakasi var mesela, canli yayinda gozlemleniyor, onbinlerce insan goruyor, gundemi mesgul ediyor. Senator cikip "olayi derinlemesine inceleyecegiz, bunu acikliga kavusturacagiz" diyor, hemen aksam uzeride basin toplantisinda salona uzayli kostumlu birisini getiriyor "bakin buymus hehehe" yapiyor. Onbinler gormus birseyi yalanlamanin sekline bak. O isik vakasinda bir cok kisi askeri bir ussun ustunde 2 isik daha goruyor, ustten 2 ucak havalanip ates aciyor, ve bir suru insanin gozleri onunde yok olup gidiyor hizla ufolar.

Simdi eskiden olsa bu olaylari tektek dusundugumde yalan olabilir derdim, ama simdi o kadar cok vaka, o kadar cok aciklama okudum, dinledim, izledim ki, cogu olay birbirine baglantili ve diger olaylarla benzerlikleri var.
Mesaj tarihi:
dun izledigim programda, meksikada bi ucakla carpisip dusen bi cisimle ilgili biseyler vardi. meksikali yetkililer enkazi toplamaya gidiyo, telsiz konusmalarini amerika dinliyo meksikayla iletisime gecip bize verin enkazi diyo ama meksika reddediyo, sonra hemen texastan ekip kalkiyo 3 helikopter filan, bu arada mekskilalilar enkazi kamyona yukleyip goturuyo. helikopterler sonra kamyonu buluyo yolun ortasinda, icindeki adamlar olmus, enkazi yuklenip gidiyolar.
Mesaj tarihi:

Yalnız bir daha söylemek istiyorum, bu videoları, fotoğrafları onaylayan insanlar bu videoların UFO videosu olduğunu onaylamıyor, bu videolar üzerinde bilgisayarla, montaj sırasında oynama yapılmış mı ona bakıyor. Yani (örnek olsun diye söylüyorum) bir misinanın ucuna fener bağlayarak ağaca assam ve videosunu çeksem ve UFO videosu desem, bu videoya onay verilecektir.

İster çocuğunun videosunu çek, ister UFO'nun, bunları inceleyen adamların yaptıkları şey içeriğe bakmak değil! Film hilesi kullanılmış mı bile bakmıyorlar(çekim açısı...vs ile yapılanlardan bahsediyorum tabii ki bilgisayar filan değil), üzerinde oynanmış mı? Oynanmadıysa tamam.

Yani videonun onaylanması tek başına pek birşey ifade etmiyor, içeriği önemli. Henüz böyle bir iyi(çok kalite olması şart değil) UFO videosu olmadığına göre (olanlar, benim izlediğim kadarı ile focussuz,bulanık ve titrek görüntülerden oluşuyor), gerçek olduğu onaylanmış UFO videoları var diye ortalığı velveleye vermesek te olur.

3 ışıktan bahsedilmiş bu arada, bir sürü insan tarafından gözlemlenen, onun gizli bir uçak prototipinin denemesi olmadığını veya gizli bir uydunun yörüngeye oturtma çalışması olmadığını nasıl anlıyorsunuz, açıklarsanız sevinirim.

Bilimde Ockham'ın usturası adı verilen bir prensip vardır. Elinizde bir olay için iki açıklama varsa, bunlardan daha basit olanını seçmelisiniz, der. Bunun sebebi ise tabii ki uzun seneler boyunca genellikle daha basit açıklamanın doğru çıkması, yani tecrübe.

Tecrübelerimiz bize, bir şekilde günümüz fiziği ile imkansız olanı başaran(ışık hızından hızlı seyahat) ve ABD gibi devletlerin bizden gizlediği, açıklayanları hapis ve suikast gibi yollarla susturduğu, dünya çapında bir komplo teorisi yerine gizli uydu veya uçak projeleri gibi daha makul ve bütün devletlerin yaptığını gizlemediği veya bazı atmosferik olaylar gibi, hava balonları, uydular gibi rasyonel açıklamaları seçmemiz gerektiğini söylüyor.

Bu arada bazı arkadaşlar bu imkansız lafını pek beğenmiyorlar, hemen Wright kardeşlere de imkansız demişlerdi, Jules Verne'le dalga geçmişlerdi gibi argümanlarda bulunuyorlar.

Jules Verne'in yazdığı hiçbir şey, Wright kardeşlerin planladığı hiçbir şey imkansız değildi! Sadece günün teknolojisi yetersizdi. Bunlara imkansız diyen insanlar ise imkansız dedikleri zaman bunu kastediyordu.

Havadan ağır cisimlerin uçması imkansız değildir, yoksa kuşlar uçamazdı, binlerce yıldır bilinen uçurtmalar uçamazdı, insanlar o devirde kuşların varlığını bilmiyorlar mıydı da Wright kardeşlere yaptığınız imkansız dediler? İmkansız kelimesini çok ama çok zor manasında kullanıyorlardı.

Burada imkansız dediğim şey fizik yasalarına aykırı manasına geliyor. Mesela benim şu an, hiçbir aletten yardım almadan 10km zıplamam bile bu tanıma göre imkansız değildir(teorik olarak kaslarım belli bir kuvvet uygulayabilseydi bunu yapabilirdim), ama günlük hayatımızda buna imkansız deriz, çünkü ben 1m yüksekliğe bile zor zıplıyorum :).

İmkansız derken hakikaten imkansız demek istiyorum. Bildiğimiz bütün fizik yasalarına göre ışık hızından hızlı hareket etmek imkansızdır. Bunu yapabilecek araç icat edemedik demiyorum, bu teknoloji ile şuan mümkün değil demiyorum, ışık hızından hızlı bir cisim, insan yapımı veya değil, bugün bilinen fizik yasalarına göre varolamaz.

Fizik yasaları değişebilir, ben de uzay araştırmalarına bayılan bir insan olarak değişmesini umut ediyorum hatta. Ama bildiğimiz bütün bilim bize bunun imkansız olduğunu söylüyor. Dolayısıyla uzaylılardan bahsederken ciddi bir varsayımda bulunuyorsunuz.

1. Bu yaratıklar fizik yasalarına tabi değil
2. Bize kolayca erişebilecekleri bir mesafedeler
3. Esasen ışık hızından hızlı hareket etmiyorlar ama wormhole gibi bizim bilmediğimiz bir teknolojiden yararlanıyorlar.

Tabii ki 3. şık en mantıklısı gibi geliyor, ama wormholeların teorik bile olmadığını, sadece hipotez düzeyinde kaldığını (wormholelar şu an bilimkurgu düzeyinde sayılıyorlar, ama belli olmaz tabii :)) ve hakikaten bu mesafeleri fizik yasalarını değiştirmeden nasıl bu kadar kısa sürelerde alabileceğimize dair en ufak bir fikrimizin bile olmadığını gözönünde bulundurursak, iş şuna geliyor:

(artık birisinin koyma zamanı gelmişti :D)

Bence bu tür metafizik olmasa da varlığı veya yokluğunu kanıtlayacak kesin deliller olmayan vakalarda şöyle bir tavır takınmak en ideali; şu an bu iddiayı kanıtlayacak bir tane makul delil yok, bugünlük bu iddianın doğru olmadığını düşünüyorum ama bir gün bu makul delil ile karşılaşırsam tabii ki inanırım(yani tamamiyle reddetmiyorum).

Şimdi bazıları bu kadar fazla delil istemenin saçmalık olduğunu düşünebilir; ama şu ana dek bilim dediğimiz herşeyin bu standartlara uyduğunu ve şu an elimizdeki en iyi mantıksal süzgecin de bu olduğunu düşünecek olursak çok ta insafsız sayılmaz sanırım?

Mesaj tarihi:
Ya surda birseyler yaziyoruz, yazdigimiz seyleri birseyler inceleyerek, izleyerek yaziyoruz. Sonra geliyorsunuz WALL OF TEXT hazirlayacak kadar detayli tartisiyormus gibi yapiyorsunuz ama su videolari izlemeden sorular soruyorsunuz.

Bunca yaziyi yazacagina Dregoff, o 3 isik videosunu izlesen sorunun cevabini alacaksin.

Savunuyorsan bir dusunceyi once izle su videolari. Sonra yaz. Hani "zamanim yok"ta diyemezsin hayvan gibi mesaj atiyorsun cunku. Simdi ben o yazinin neresini quote etsemde cevap versem bilemedim.
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:

3 ışıktan bahsedilmiş bu arada, bir sürü insan tarafından gözlemlenen, onun gizli bir uçak prototipinin denemesi olmadığını veya gizli bir uydunun yörüngeye oturtma çalışması olmadığını nasıl anlıyorsunuz, açıklarsanız sevinirim.

Acikladim ben bunu, videolarida koyduk. Gizli bir ucak prototipi olamayacagi cismin hiziyla, hareketiyle ve boyutuyla aciklaniyor programda. farkli videolarin cekildigi acidan, cekildigi saatten, boyutunun diger nesnelerle karsilastirilmasiyla ortaya cikan sonuc aciklaniyor.

- Oncelikle videolari alip bir video analizcisine/special effect uzmanina goturuyorlar,
- image stabilizer ile 3 isiktan bir tanesi sabitleniyor,
- diger isiklarin bire bir koordinasyonu gozleniyor, yani 3 ayri hava cismi olamayacagi kanaatine variliyor.
- cismin boyutlari GPS verilerine, boyut olcumlerine bakilarak olculuyor
- 2 isik arasinda ki uzakligin 6 Boeing 747 ucagi genisliginde oldugu bulunuyor. Boyle havada asilarak gidebilecek bir alet yok.
- Ordu yine meteoroloji balonu ve o isiklarda flare yalanina basvuruyor ama zaten 6 boeing'lik bir balon olamaz, ustelik flare olmasi tezide isigin huzmesine falan bakilarak aciklaniyor.

- O zaman bu nedir sorusunu soruyoruz...
said:

Bilimde Ockham'ın usturası adı verilen bir prensip vardır. Elinizde bir olay için iki açıklama varsa, bunlardan daha basit olanını seçmelisiniz, der. Bunun sebebi ise tabii ki uzun seneler boyunca genellikle daha basit açıklamanın doğru çıkması, yani tecrübe.

Tecrübelerimiz bize, bir şekilde günümüz fiziği ile imkansız olanı başaran(ışık hızından hızlı seyahat) ve ABD gibi devletlerin bizden gizlediği, açıklayanları hapis ve suikast gibi yollarla susturduğu, dünya çapında bir komplo teorisi yerine gizli uydu veya uçak projeleri gibi daha makul ve bütün devletlerin yaptığını gizlemediği veya bazı atmosferik olaylar gibi, hava balonları, uydular gibi rasyonel açıklamaları seçmemiz gerektiğini söylüyor.

Boyle birsey secmemiz kolayciliga kacmak ve anlamak istememek demek oluyor. 1800'lu yillardan bugune "basin'in varligi sayesinde" kayit edilmis vaka var, bu vakalari hukumetin gizli ucak testleri diye degerlendiremeyiz? Ozellikle 1950'lerde olan olaylari hesaba hic katamazsin. Hadi 2000'li yillar desen anlasilirda 20-30 sene evvel ve oncesinden bahsedersek o gizli hukumet testleri komik olur.

Geri kalan fizik yazinada sacma diyorum. Isiktan hizli gitme olayini bilemezsin, isiktan hizli gitmesininde zaten geregi yok, niye illada isiktan hizli gitmesi gerekiyor adamlarin buraya gelmesi icin? Fizik'te kesfedilemeyen seyler var/olabilir. Zamanla kesfedilecek. Zero G mesela bahsedilen konulardan.
Mesaj tarihi:
"gizli" bir uçak prototoipi. ABD ordusu uçak prototoipini, o şekilde uçuş dünyada keşfedilmemişken bir de, şehirklerinin üzerinde onbinlerce insan rahatça ve bir günden uzun süre gözlemleyebilecek şekilde deniyor değil mi? Nays...
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Ya surda birseyler yaziyoruz, yazdigimiz seyleri birseyler inceleyerek, izleyerek yaziyoruz. Sonra geliyorsunuz WALL OF TEXT hazirlayacak kadar detayli tartisiyormus gibi yapiyorsunuz ama su videolari izlemeden sorular soruyorsunuz.

Bunca yaziyi yazacagina Dregoff, o 3 isik videosunu izlesen sorunun cevabini alacaksin.

Savunuyorsan bir dusunceyi once izle su videolari. Sonra yaz. Hani "zamanim yok"ta diyemezsin hayvan gibi mesaj atiyorsun cunku. Simdi ben o yazinin neresini quote etsemde cevap versem bilemedim.

+13168476548569
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...