Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hired Guns: The Jagged Edge


Silphatos

Öne çıkan mesajlar

ben oynuyorum oyunu. Oyun JA nin aynisi, merclerin fotolari falan bile hemen hemen ayni bitek isimleri degisik falan. Zaten 2006'ya kadar Ja3 bu olacakmismis sonra isim haklarini alamamislar mi ne oyl bisi.

Oyun fena degil ama bi garip, alismak zor geldi. Eskisi gibi ekranin yarisi arayuz degil ama yine de biraz zorluklar var. Grafikler de eh iste, iyi degil ama berbat ta degil.

Cok ilerleyemedim daha, ilk gordugum adamlara daldim ve kopek gibi oldum. Bu arada oyunun basinda en pahali mercleri alma gibi bir olay yok artik, bildigin dandikleri anca zar zor ikna ediyorsun.

Ha bi de kendini yaratma geyigi halen var, soru cevapliyorsun falan... hatta imp sifresi xep624 falan :P oyun direkt JA yani oynayin.

JA 3'u heycanla bekliyorum ama hala, bu sadece arayi dolduracak bisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

azmo nun da belirttiği gibi oyun aslında ja3d olarak çıkacaktı ama anlaşma bozuldu oyun hired guns diye çıktı. ilk hali hem çok bug lı idi hem de inglizce değildi.

Şimdi yeni inglizce versiyonunu çıkardılar. Sölediklerine göre ilk halindeki bugların hepsini düzeltmişler.

oyunun içindeki çoğu özellik .xml veya .lua ile yapılmış yani editlemeye çok müsait. Tabi bir kaç dosyayı inceledim adamlar o kadar üşengeç ki hala ja ile ilgili bilgiler duruyor içerisinde. (ja2 merc lerinin isimleri felan)

Oyunun seslendirmeleri berbat ötesi. Ses efektleri de güzel değil ama en azından combat kısmı iyi. Oyun ja2 ye göre çok daha zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iki harita oynadım henüz, diyebileceğim şu ki ja 3d adı tam olacakmış zira aynen ja, fakat 3d motorla. ja3'ün ertelendiği şu ara gelmesi çok iyi oldu. yalnız wildfire kadar zor gördüğüm kadarıyla, militia diyor sanırsın swat üyesi. çift el bombası, calico filan sanki future soldier programına geçmiş afrikalılar. (:P) normal böyleyse hard nasıldır cidden bilmiyorum, savegame yüklemesi de acayip uzun sürüyor.

yalnız milyon tane silah var, ismini cismini ilk defa gördüğüm şili malı, güney afrika malı smg'ler filan, silah meraklısı için şekerci dükkanı gibi. yalnız harita ja2'den hayli küçük sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet seslendirmeler çok hem gerçekçi değil hem de kayıt kalitesi çok kötü. Sanki stüdyoda değil de 5 ytl'lik mikrofonla kaydetmişler.

Oyun çok amatörce yapılmış. Char yaratırken gelen sorular (daha doğrusu şıklar ve anlamları) JA2 ile aynı diye iki saat night ops skill'i almaya çalıştım. Doğru şeyleri seçmeme rağmen üç denemede alamadım. Sonra google saolsun anladım ki oyunda gece diye bir şey yokmuş. Hatta night ops skill'i alınamıyormuş. Hatta daha da güzeli: hiç bir skill alınamıyormuş. Skill ve trait'leri belirten mail geliyor ama bir etkisi yok. O 16 soruluk test hiç bir işe yaramıyormuş yani. Sırf verdiğiniz stat'lar önemli. İki saat uğraştırıyorlar insanı.

Merc alırken çoğu yerde 'şu adamla çok iyi çalışır', 'bunun hayatını kurtardı' falan diyor. Ama o bahsettiği merc'ler yok ortada.

İlk sector'e girdim. Bomboş arazi. Ortaya iki üç ağaç serpiştirmişler. Ne yapman gerektiğini bilmeden ilerliyosun düşman görüyosun. Arkasına saklancak ağaç bulmak bile zor. Yere yatıp dan dun ateş ediyosun falan.

Kamera kötü. Zoom yapmak dışında kamera açısını nasıl döndürceğimi bile bulamadım. 10 dakka quicksave/quickload nasıl olduğunu aradım. Bulunca iyi bir küfür ettim: Quicksave F12, Quickload F8.

Yükleme sırasında tip'leri görünce sırf belki bir iki şey kaparım diye 10 kere aynı quickload yaptım. Gelen tip: "Hot key'ler vakit kazandırır, öğrenin blah". Ama hot key'leri nerden öğrencem/değiştircem bulamadım. Gerçi laf etmeye hakkım da yok, kitapçığım yok çünkü.

Onun dışında arayüz felaket. JA2 gayet basit ve rahattı. Karakter modelleri çok kötü. JA2'deki sprite'lar daha hoş gözüküyordu bence. Canım JA2 oynamak çekti iyi mi.

İyiki gaza gelip orjinaline para vermemişim diyorum ve oyunu siliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kamerayı sağ klik basılı tutarak döndürüyorsun. Quicksave/load'u tiplerden öğrendim. Yüklerken pdf manual'ı da yüklüyor. Manual'a launcher menüsünden girilebiliyor.

Ne hex var ne grid. Ağacın arkasına geçeyim derken doğru kamera açısından bakmadığın için totoyu ortada bırakmak can sıkıcı. Bari TOEE tarzı AP gösteren bir hareket göstergesi falan olsa. 2 adım atıcağım diye attack gidiyor. Rus yapımı diyince aklıma böyle oyunlar geliyor açıkçası. Detay (tu) oynanabilirlik (td)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Steam'deki JA2 gold versiyonu 2-3 yıldır bozuktu. Sınırsız paran oluyordu ve JA: Unfinished Business'de save yapılamıyordu. Ağustos'ta bir patch ile düzeltmişler galiba. Satın alıp denemek istiyorum.

Ayrıca v1.13 diye bir community patch çıkmış. Multiplayer desteği eklenmiş. Çözünürlük arttırılıyormuş. AI geliştirilmiş. Daha bir sürü süper şeyler okudum. Denemek için sabırsızlanıyorum.

Steam'de JA2 gold 20 euro.

Bir de şöyle bir paket var:
"Jagged Alliance 2 Gold, Disciples II: Rise of the Elves , Disciples II: Galleans Return" - 30 euro.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seslendirmenin öyle olması sanırım telsiz efekti eklemelerinden, yoksa imkan vermiyorum cidden o şiddette parazitin istemeyerek olduğuna heh

ayrıca her ne kadar karakter modelleri zayıf olsa da ja2 sprite'larının bir milenyum ötesindeler. kimin ne silah kullandığı, ne zırh giydiği anlaşılabiliyor ki havaya girmeyi geçtim gameplay olarak son derece önemli.

kamera biraz hantal, kill, skill görünmüyor vs filan sorunlar var ama rus var, rus var. silent storm serisi süperdi mesela ki ja isim hakkını bu adamlardan alıp onlara vermeleri isabet olmuş. yine de oynanır.

ha bu arada en azından demeanor çalışıyor olsa gerek, çünkü optimist bir karakter yarattım ve ateş altındayken "look, pretty flowers!" diye bağırıyor lol. ayrıca bariz daha hızlı moral kazanıyor gördüğüm kadarıyla. otomatik silahlarda da recoil'le hedefi pek şaşırmıyor gördüğüm, auto expert yapmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
son bikaç gündür oynuyorum daha dogrusu oynamaya calışıyorum ama mediumda bile inanılmaz kasıyor oyun cok zor JA2 1.13mod expertten bile zor diyebilirim :X
oysaki ne büyük beklentilerim vardı bu oyun için! toplam 30 merc var en az 50 olmalıydı bence... sesler cok kötü grafikler fena deil diyebilirim. oysaki yıllardır ugraşıo rus firması bu oyun icin nasıl bukadar özensiz yaparak jagged alliance efsanesini batırırlar anlamadım:( gerçi JA 3D diye dier bi oyun daha cıkacak ama oda silent storm ile aynı olacak ondanda ümitli deilim acıkcası ben en iyisi JA2 1.13e geri döneyim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ja 3d bu oyun olacaktı zaten, isim hakkını kaybettiler. öbürü ja3 olacak. ve ayrıca silent storm çok daha rahat ve iyi zaten taktik haritada oynanış olarak. ja sistemini o oynanışa eksiltmeden (hired guns stratejik yönetimi filan sıfırlamış olmamış o) entegre ederlerse serinin açık ara en iyi oyunu olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...