Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Şimdi bilgisayarımın konfigürasyonu aha budur; MSI 6528LE anakart, özellikleri için tıkınız P4 1.8 işlemci Geforce MX440 Ekran kartı 512M 133mhz SDRAM 80 GB Seagate Barracuda LG 40/32/40 CD yazıcı Sony DVD Efet arkadaşlar bu bilgisayara ne önerirsiniz? Yani ekran kartı değiştirmek için anakart ve rami mecburen değiştirmem gerekiyo, İşlemci içinde aynısı, Su Soğutma almayı düşündüm overclock etmek için ama onda da ne kadar performans artışı olur bilmiyorum, ikinci bi 80 lik hdd alıp RAID yapsam ne kadar etkisi olur? kısacası 200-250$ civarına ne önerirsiniz?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 2. bir HDD alip Raid 1 yaparsan, veriyolun 2 katina cikar. :) Eger seni kisitlayan sey diskin ise, bir anda performans bombardimanina ugrarsin.. Ne icin kullandigini bilmiyorum ki, hersey gayet iyi gozukuyor. Oyun falan oynayacaksan, bir ekran karti patlatman yararina olur diye dusunmekteyim.. Ama oyun manyaa bir tip oldugunu sanmiyorum, en azindan oyle bir izlenim veriyorsun. Ben senin yerinde olsam, hicbisey yapmazdim. Biraz daha biriktirir ve total bir upgrade e giderdim.. Ama illa upgrade edecegim diyorsan Raid su anda en ucuz ve en hizli cozum gibi gozukuyor, eger performans tikanikligin diskte ise..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 FarCry daki fpsye kafam attı ondan biraz da.=) Tabi oyunla RAID in ne alakası var bi alakası yok Ekran kartı patlatayım patlatmasına da, anakart agp 4x :( Peki bu anakarta DDRAM takılıp kullanılabilir mi?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Hiç denemedim. O zaman bence şöyle minor bir GeForce FX ve 8X destekleyen bir mainboard alınabilir.. Gerçi mainboard alınca iyi almak lazım.. Hatta almışken CPU almak lazım diye recursive bir şekilde gidiyor bu :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Valla o fiyata yapabileceğin en iyi şey aslında ekran kartını değiştirmektir. Mesela ATI 9600 xt alabilirsin. Gayet de iyi bir performans artışın olur hatta gözlerine inanamazsın. Ben inanamamıştım ordan biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 said: sharky, 05 Mayıs 2004 14:46 tarihinde demiş ki: recursive bir şekilde gidiyor bu :) zaten problem orda yeni bilgisayar almış gibi oluyorum =) bir de SDRAM 168 ping DDRAM 184 pin miş birbirine tamamen uyumsuz muş. hay ben bu hardware üreticilerinin[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 bende nforce anarkat ve 256 ddr ram var mx440 ile canavar gibi oynuyorum[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 said: Rahan, 05 Mayıs 2004 14:31 tarihinde demiş ki: Ekran kartı patlatayım patlatmasına da, anakart agp 4x :( bak bu konu benim de kafamı kurcalıo(du). ama bak ge-ta bana özel msjdan ne demiş: said: GE-TA dün bana özel msjdan demiş ki: Doğrusunu istersen agp 4x ile 8x arasında bandwidth'in 2 katına çıkmasından başka hiç bir fark yok yanı işlem frekansları agp 2x'inde 4x'inde 8x'inde 66Mhz. Bu yüzden agp 4x ile 8x arasında hız bakımından fark yok. Yani şöyle düşün bir köprün var, bu köprü üzerinde yapılabilecek en yüksek hız 60km/s olsun ve bu köprü üzerinden aynı anda 4 tane araba geçebilsin. İşte bu agp 4x köprüsü. Birde başka köprü olsun, bu köprü üzerinde de araçların yapabileceği maximum hız 60km/s olsun. Ancak bu köprü üzerinde aynı anda 8 araba geçebilsin. Bu da agp 8x köprüsü. Şimdi ne fark etti? İkisininde üzerinden geçen arabaların hızı 60 km/s. Ama biri bir diğerinden tam 2 kat daha fazla arabanın geçmesine neden oldu. İşte agp 4x ile 8x arasındaki fark bu. Bir başka gerçek ise agp 4x'in tam performansına henüz erişilmedi 8x ise henüz hayal gibi. Sonuç olarak seçtiğin ekran kartı da öyle uç bir kart da değil. Hatta GF4 440'ın üzerinde biraz oynanmışı. Yani Doğan görünümlü şahin. Bu yüzden şunu diyebilirim ki eyvah eyvahlık bir performans düşüklüğü görmezsin. hatta bu msjının üstüne ben ge-ta ya "peki bu alıcaım ekran kartıyla swg alıcaımı düşünürsek?" dierek bu soruyu tekrar sordum. acaba aldığım herangi bi geforce fx ekran kartını 4x agpli bi anakarta takarsam, agp8xlik bi anakarta göre ne kdr performans düşüklüğü olur swg oynarken şeklinde tekrar sordum: said: GE-TA yukardaki msjdan bi süre sonra bana özel msjdan demiş ki: Anlaşılan kafanı karıştırdım, sana şöyle söyliyeyim performans farkı %1 civarında hatta daha az. Oda düşük çözünürlükte. SWG için agp 4x 8x'den ziyade senin Vertex Shader ve Pixel Shader desteği ve T&L uyumluluğuna dikkat etmen lazım. Yüksek hafıza da anlık işlenen verinin artmasına sebep olacağı için önemli tabi. Ama AGP 4x 8x farkı seni okadar üzecek boyutta değil. Henüz o teknolojiye erişemedik. İleride belki AGP 8x'in o geniş bandwidth'ini kullanabileceğiz ve performansı tatmin edecek. üşenme oku boşuna masrafa girme...[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 amanın aman çok sevindim gerçi 8 ayrı veriyolu da sonuç olarak 8 texture'un aynı anda grafik kartı belleğine aktarılmasını sağlar ama 4x te çalışsın yeter geri kalanlarını bellekle anakartı sonra da değiştirebilirim çok problem değil o =) sorduğum sorunun cevabını üşengeçlik edip okumıycam. olur mu öle şey yaw[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 ekran kartı almayı düşünüyorsan şu anda 9600xt yerine 9800pro almanı tercih ederim.. çünkü mavi bilgisayar]'da sapphire atlantis radeon 9800 pro'larda 50 dolar indirim var yani 9600xt'ler 240-220 dolar falanken 300 dolar olan 9800 şuan 250 dolar.. bence bu fırsatı değerlendir 9800 al derim çünkü 9600 ile 9800 arasında çok fark var, ancak 9800 xt alıcam diyorsan onlar 650 dolar falan bozabilir seni.. :) farklar için : http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20030306/radeon9800pro-01.html#radeon_9800[signature][hline]Leylek Blackice Mail | Web Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2004 küçümen bir araştırdım da büyük ihtimalle nvidia alıcam Atinin driverları linux üzerinde yeterince stabil değilmiş diye okudum bi yerden. tam bi bilgisi olan?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar