Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Ermenilerden Özür Diliyorum"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Simdi benim ulkem, vatanim zor durumda olacak sonra biri gelecek bu zor durumdan nasil faydalanirim diyerek vatandaslarimi yagmaliyacak, iskence edecek sora ben onlarin 7 ceddini kovacam(kovarken ne yaptiklari umrumda deil iyi yapmislar, kös kös oturcak halimiz yoktu ya) sonrada biz sizi kovduk kovarken ..ziniza mictik, bunuda bizim torunlara anlatmadik diye ozur diliyecez. Usta iyimisin sen!
Sosyal ağlarda paylaş

Exprocum iste o kadar kolay degil mahalle kavgasi etmiyorsun orda.. Belli bir bolgeyi ermenilerden arindiriyorsun bunu yaparkende buyuk bir cogunlugu oyle yada boyle olduruluyor..

Ermeniler turk koylerini bastilar onu oldurduler bunu kestiler vs vs.. Tamam bunlari savunan kimse yok.. Burda olay o zaman yaptigin olay degil o zaman yaptigin olayin bu zaman nasil yansitabildigin yada nasil yansittigin..

Turk makamlari diyorki gelin inceleyin yav gelip incelemesin hazirla bir rapor sun butun dunyaya.. Madem arsivlerin bu kadar iyi bak ermeniler bunlari bunlari yapti bizde onlari buraya gonderirken yolda bu kadar adam oldu bunun adi soykirim degildir diye..

Diger yandan 2. dunya savasini bildiginiz kadar Turkiyenin yakin tarihini bilseydiniz bu kadar koru korune saplanmazdiniz bazi fikirlere.. Ermenilerin ve diger gayrimuslim lerin anadoldan cikarilmasindan sonra durumun ne kadar kotuye gittigini bilirdiniz.. Nufusun azaldigini uretimin durma noktasina geldigini bilirdiniz

Bunlari bilseydiniz oh ne iyi etmisiz kovmusuz kafalarini gozlerini kirmisiz iyi yapmisiz demezdiniz..
ama..
Sosyal ağlarda paylaş

Senin bi özrün bu adamları susturur mu?

Milliyet said:
ABD'de CNN International televizyonunda dünyada yaşanan soykırımları konu alan bir program sunan ünlü gazeteci Christiane Amanpour Ermeni lobisini kızdırdı. Programda 1915 olaylarına sadece 45 saniye yer veren CNN'in "Ermeni soykırımını gözardı ettiği"ni öne süren diyaspora, protesto kampanyası başlattı.

anlatılırken Yahudi soykırımı, Kamboçya'da Pol Pot rejiminde Kızıl Kmerlerin yaptığı katliamlar, Iraklı Kürtlere Saddam Hüseyin rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı, Bosna, Ruanda ve Darfur olayları kapsamlı olarak ele alındı.

Amanpour'un soykırımları ele aldığı programında 1915 olaylarına kısaca değinmesine kızan ABD'deki Ermeni topluluğu CNN'i protesto kampanyası başlattı

ABD'de CNN International televizyonunda yayımlanan ve gazeteci Christiane Amanpour'un sunduğu, yakın tarihteki soykırımların ele alındığı bir programda, 1915 olaylarına kısaca değinilmesi ABD'deki Ermeni topluluğunu kızdırdı. Programdaki ifadeleri yetersiz bulan Ermeni lobisi, CNN'i protesto kampanyası başlattı.
İngilizce adı "Scream Bloody Murder" (Kanlı Cinayet Diye Haykır) olan programda, dünyada yaşanan soykırımlar anlatılırken Yahudi soykırımı, Kamboçya'da Pol Pot rejiminde Kızıl Kmerlerin yaptığı katliamlar, Iraklı Kürtlere Saddam Hüseyin rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı, Bosna, Ruanda ve Darfur olayları kapsamlı olarak ele alındı.
Programın başında 1915 olaylarına kısaca değinildi ve o dönemde, "Hıristiyan Ermenilerin, 8 yıl boyunca katledildiği ve göçe zorlandığı, bunun sonucunda 1 milyon Ermeni kadın, erkek ve çocuğun öldüğü" iddiasında bulunuldu. Programda, "Türk hükümetinin, olanları soykırım olarak nitelemeyi ve sorumluları adalete teslim etmeyi reddettiği" görüşü dile getirildi.

Soykırım gözardı edildi

Programdan rahatsızlık duyan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Ermeni asıllı Amerikalılara gönderdiği mesajda, CNN televizyonunu protesto edilmesi çağrısı yaptı. Program yayınlanmadan önce, ABD'deki tüm Ermeni kurum, kuruluş ve kişilere ulaşarak programı izlemelerini isteyen ANCA'nın mesajında, CNN'in, "Ermeni soykırımını gözardı ettiği" iddiasına yer verildi. ANCA, "soykırım sözcüğü geçmesine karşın 'Ermeni soykırımı'na 45 saniye yer veren programın hayal kırıklığı yarattığını ve tatmin edici olmaktan uzak olduğunu" savundu.
CNN'in yayınladığı 2 saatlik programda, o sıradaki çıkarları gereği ABD'nin, Kamboçya'da ve Irak'ta, meydana gelen olayları görmezden geldiği, Bosna'da da geç kaldığı eleştirisi yapıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

System of a Down'dan bir demet ..

"Recognition, Restoration, Reparation,
Recognition, Restoration, Reparation,
Watch them all fall down.

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation,
Revolution, the only solution,
We've taken all your shit, now it's time for restitution."

Reformation, rationalization, re evaluation,
Watch us all fall down.
Reformation, rationalization, re evaluation,
Watch us all fall down.

Repetition, the only solution
That's the thing keeps together an entire nation
Repetition, the only solution
We've taken all your shit, now it's the time for you to listen this shitty vibration

www.onelook.com a teşekkürler. şarkı yazmak bu kadar kolaymış.
Sosyal ağlarda paylaş

Melih Aşık'ın bugünkü yazısından;

‘Aydın’

ABD’deki Ermeni diyasporası ve Ermenistan, Türkiye’yi soykırımı kabule zorlarken içimizden aydın sıfatlı kimi akademisyen, yazar vs. gibi kişiler de omuz veriyor.
Bir insan durup dururken kendi ülkesini mahkûm etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürer mi?

Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da orada burada kan gövdeyi götürürken, ABD dünyanın gözleri önünde tarihe geçecek insanlık suçları işlerken, Ruanda’da olduğu gibi bu suçlar soykırıma dönüşürken, gerçek bir aydın tutar da 90 yıllık bir trajediyi bahane ederek kendi ülkesini mahkûm etmeye çalışır mı?

Neden çalışır?

Tabii bedavaya değil... Diyaspora ikide bir ABD ve Avurpa’da konferans düzenleyip bizim “aydın”a yurtdışı gezi imkânı sağlıyor. Cebine bir şeyler koyuyor. Kitabı varsa dünya çapında satışını sağlıyor. Hocalık yeteneğini aniden keşfedip Amerikan üniversitelerinde ders verdiriyor... Onu beslemenin ve kullanmanın yollarını buluyor.

Bu aleyhte kampanyayı etkisizleştirmek için ne yapalım? Parayı bastırıp kendi aydınımızı Ermeni diyasporasının elinden satın mı alalım? Ne yapalım?

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Özür dileyenlerin yeni stratejisi!

Toplum olarak maalesef ülkemizde olup bitenlerin sadece “sahne” kısmını görebiliyoruz. Yani “görmemiz istenen” kadarını. Kuliste ise sahnedekinden kat kat fazla faaliyet var.

Kimileri Türkiye’ye gelmemiş paraları bile lüplemenin tezgahını kurarken kimileri de “acaba gelecekte Türkiye için yapılan planlar tutar mı, tutarsa biz de bir pay kapabilir miyiz” diyenlere şimdiden destek olmanın yollarını arıyor olmalılar.

Zira şimdi ortaya çıkan “Ermeni olayları için özür kampanyası” hazırlayanlarla aynı grupta yer alan bazı isimler birkaç yıl önce Ermenistan’a bir dostluk ziyareti yapmış, güleryüzle barış arama adımlarına karşılık kafalarından aşağı bira şişeleri boca edilmişti. 1915 öncesindeki Ermeni isyanlarını planlayan Ermeni komitelerinin, cemiyetlerinin devamı olan toplulukları ziyaretlerinde ise kendilerine “toprak ve tazminat” isteklerinin elbette devam ettiği kaba bir şekilde anlatılmıştı.

Şimdi bu beyler ve hanımlar, kendi vicdanları hiç sızlamayan bu topluluklara karşı kendi ülkelerinin (ve tüm ilgili ülke arşivleri yokmuş gibi) tarihini yalanlamaya kalkıyorlar. Bunu da Türkiye’nin tarihçileriyle veya aynı doğruları anlatan dünya tarihçileriyle masaya oturup “neye dayanarak böyle bir kampanya başlattıklarını” açıklamaya, en ufak bir tartışmaya yanaşmadan yapıyorlar.

Yaptıklarının, Fransa’da, İsviçre’de “Ermeni soykırımı olmamıştır” diyenlerin cezalandırılması gibi anti demokratik, düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı uygulamadan hiçbir farkı yoktur.

Bu şahıslar gerçekleri, yaptıklarının yanlışlığını anlatanları “milliyetçilikle” ve hatta utanmadan, sıkılmadan “hasta olmakla” filan suçlayabiliyorlar. Oysa pek “demokratik ve aydın” olduklarını iddia ettiklerine göre kendi yaptıklarının da bir tür “karşı milliyetçilik” anlamına geldiğini, Ermeni tezlerini inceleyip tartışmadan tek taraflı suçlamaya girerek bunu yaptıklarını biliyor olmalılar.

GAYRETE BAK!

Yeni stratejiye göre önce ortaya bu konuda “adı yıpranmamış” isimler sürülecek, sonra aşina olduğumuz diaspora destekçileri çıkacaklar, öyle görünüyor.

Açtıkları kampanyada aynı isimlerin iki, üç defa yazıldığı bildiriliyor. Hatta (gülmeyin sakın) TTK eski başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun bile ismini yazıp sonradan silmişler. Demek ki isteyen oraya kafadan isim ekleyebiliyor.

Yeni seçmen kütükleri kadar sağlam (!) anlayacağınız...

Oysa bu kadar zahmete gerek yok ben kampanyayı başlatan Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu ve Cengiz Aktar’ı TV programıma davet ediyorum. Karşılarına da onlara tarih anlatacak iki uzman davet edeceğim. Razı olmazlarsa bu görevi ben bile üstlenebilirim.

“Mazlumun acısını paylaşıyoruz” diyorlar ama bu olayda “mazlum” tek tarafta değil. Asıl önce mazlum edilenler var, kendi mazlumlarını görmeden işe girişmek haksızlıktır.

Haydi buyursunlar. “Gerçekler konuşulmuyor, tabu” diyorlardı, biz açıklıktan, şeffaflıktan yanayız.

Onlar da şeffaf ve cesur olabiliyorlar mı?

Sözde değil tabii özde! AKP gibi susarak, susturarak demokrasi 21. yüzyılda kabul edilemez. Tartışıp Türkiye’yi ikna etsinler, hepimiz birlikte özür dileyelim. Bekliyoruz!

Ruhat Mengi
Sosyal ağlarda paylaş

ermenilere yapılan tehcirin sebebinin türkler değil ozamanki osmanlı ve yahudi yönetiminin olduğunu zamanında okumuştuk.buna ilişkin prof.dr.yalçın küçük yazısı okuyalım bilelim kimmiş bu aydın kitlesi önde gelenleri.odatv.com internet sitesinden alınmıştır.

'KUTLUYORUM AMA...'

Son dönemde kamuoyunun gündeminde yer alan bir kampanya var. Başını Ahmet İnsel, Baskın Oran gibi isimlerin çektiği kampanya, 1915’te Ermeniler’in başına gelenler nedeniyle düzenlenmiş bir “özür dileme” eylemi. Biz de bu kampanyayı Türkiye’de fikirleri ile en çok tartışılan aydın olan Yalçın Küçük’e sorduk. Kampanyaya nasıl baktığını Odatv.com okurları için anlatmasını istedik. Yalçın Küçük de yanıtladı.

İşte Yalçın Küçük’ün ezber bozan açıklamaları:

İbranilerimizi Tebrik Ediyorum

Böyle bir kampanya yapmalarına çok sevindim. Kendilerini tebrik ediyorum. Benim söylediklerimi yapıyorlar. Bu imzacılar bana çok karşılar ancak benim söylediklerimden, tavsiyelerimden kurtulamıyorlar.

Ayrıntısına girerek kimseyi rahatsız etmek istemiyorum ancak benim görüşüm şudur: “Ermenilere yapılanların çoğunu biz Türkler yapmadık”. Bunlar içimizdeki İbrani asıllıların yaptıkları bir iştir. Daha detaylı olarak söyleyecek olursak Ermeniler’e karşı yapılan eylemlerin faili içimizdeki Sabetayistlerdir. Bu genel olarak son 150 yıldır Türkiye’de bir Hristiyan, Yahudi savaşları olduğunu, biz Türklerin de bu savaşlarda sadece figüran olduğunu söylüyorum.

Daha önce size bahsetmiştim. Habertürk’te Fatih Altaylı’nın yönettiği benim de Murat Bardakçı ile beraber katılımcısı olduğum bir program vardı. Program 10 Kasım sabahının erken saatlerine kadar sürdü. Bu programdan sadece birkaç saat sonra, 10 Kasım sabahı, Brüksel’de Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “mübadele ve tehcir yapmasaydık milli bir devlet olamazdık” demişti. Vecdi Gönül, hem Elenleri (bizim Rum dediklerimiz) dışarıya çıkartmanın hem de Ermenileri göçertmenin, bir millet yaratmak için gerekli olduğunu söylemiştir. Vecdi Gönül sadece birkaç saat sonra benim söylediklerimi teyit etmiştir.

Erivan da Benimle Aynı Görüşte

Yalnız eksik olan bir ayrıntı var. İbrani asıllılar bu olaylar yaşanırken çok önemli mevkilerdeydi. Bu tatsız olayları bunlar yaptılar. Bu söylediklerim Erivan’da kabul görüyor. Erivan’ın resmi görüşüne göre de bu işleri Türkler değil, içerideki İbrani asıllılar yaptı. Söylediklerim çok yankı yarattı. Buna seviniyorum.

Şimdilerde benim çalışmalarımda adı geçen Ahmet İnsel, Baskın Oran ve Murat Belge bir özür kampanyası başlatmışlar. Söylediklerine göre bu kampanya sadece kendi aralarında olacak. Şimdi burada benim kendilerine söyleyeceğim şudur. “Tebrik ederim. Çok iyi.” Çünkü bunların üçü de İbrani asıllıdır.

Ahmet İnsel İbrani Asıllıdır

İlki Prof. Dr. Ahmet İnsel, benim Sabetayizm çalışmalarımdan çok endişelenmişti. Radikal Gazetesi’nde “durdurun bu adamı” demişti. Ben de o zaman kendisine cevap vermiştim.

Bizim çalışmalarımızda “bir insan İbrani midir, değil midir? Sabetayist midir, değil midir?” diye anlamak için çok çeşitli kriterlerimiz, yöntemlerimiz var. Ama en kesin olanı, ailesinin mezarları Karacaahmet ya da Bülbürderesi’nde mi? Biz önce buna bakarız.

İnsel ailesinin önemli fertleri, Bülbülderesi’ndedir. Oraya sadece Sabetayistlerimiz’in gömüldüğü artık “iki kere iki dört eder” formülü kadar nettir. Demek ki bu imza kampanyasının elebaşlarından, birincisi Prof. Ahmet İnsel bir İbrani asıllıdır.

“Oran” İbranice “Işık” Demektir

İkincisi Baskın Oran. Ben Baskın Oran bir milletvekili adayı olduğu zaman bunları söyledim. Tekrar söylüyorum: Soyadı Oran, İbrani isim sözlüklerinde de olandır. Or’dan gelir. “Or” ise İbranice “ışık” demektir. Adaylığı döneminde de söyledim. Amerika’da meşhur dondurma markası Baskin vardır. Baskın Oran Sabetayisttir.

Belge’nin Sabetayistliği Tartışılmaz

Üçüncü olarak Murat Belge’ye gelirsek kendisinin Sabetayistliği son derece günceldir. Çünkü çok yakın bir zamanda, Hürriyet gazetesi kendisini ilgilendiren bir haber yaptı. Yakında Amerika’da iflas eden Lechman Brothers’ın Türkiye’de 1915’lerde komutanlık yapmış Alman Liman Von Sanders ile akraba olduğunu söyledi. Liman Von Sanders’in de Yahudi olduğunu ifade etti. Benim kitaplarımda da Gelibolu’da Çanakkale’de bizim komutanımız olan, Liman Paşa’nun Yahudi olduğunu göstermiştim. Önümde ki kitaplarda da var. Hitler’in Yahudi generalleri diye bir kitapta onun adı verilir.

Dil bilgisinde her zaman söylerim ben, “h” harfleri genellikle söylenmez. Bu bizim dilimizde de çok yaygındır. “Hastahane” demeyiz,” hastane” deriz. “Ahmet “demeyiz, “Amet “deriz. Dolayısıyla biz Lehman demeyiz, Leman deriz. Leman hem İbranilerde isimdir, hem bizde isimdir. Bunu Almanlar “i” şeklinde söyler ve “Liman” der. Burada küçücük bir parantez açıyorum: Bunları dışarıdan değil, benden öğreneceksiniz. Tarihini bileceksiniz. Bunlar sadece benim kitaplarımda var.

Liman Paşa, Gelibolu’da, Çanakkale’de komutanlık yaparken, arkasında bir yemekhane otomobili vardı. Sadece Yahudi yemekleri yerdi. Bunları yazmak lazım. Bizim tarihimizde, öve öve bitiremediğimiz Liman Paşa’nın aslında Lehman-Leman olan adı bizi neden ilgilendiriyor? Murat Belge’nin, babası Burhan Asaf’tır. Halasının adı ise Leman Asaftır. Aile soyadları Asaf’tır. Asaf bizde de kullanılan ancak İbrani’lerde de kullanılan, hiç değişmeyen, aynı telaffuzla söylenen bir isimdir. Demek ki Leman adını da, Asaf adını da Yahudi isimler sözlüğünde buluyoruz.

Benim birçok çalışmamda ifade ettiğim bir şey daha var. Burhan Asaf’ın Murat Belge’nin annesinden önceki eşi Zsa Zsa Gabor’dur. Gabor ismi Yahudilikte çok dinsel bir isimdir. Murat Belge ile Mustafa Kemal Atatürk arasında, bir kıskançlık vardır. Murat Belge’nin analığı olan Gabor : “Kemal Paşa Hazretleri ile bir yerde buluşur ve çok yakın olurduk.” diyor (Ancak ben buna inanmıyorum). Dolayısıyla Murat Belge’nin Sabetayistliği ile ilgili hiç bir kuşkumuz yoktur.

Ben Buna Olumlu Bakıyorum

İmza kampanyasının elebaşı olan bu üç kişi İbrani asıllıdır. Bunda hiçbir kötülük yoktur. Bir insan İbrani asıllı olur. Bana da sabetayist dedi Hürriyet gazetesi. Olabilir dedim. Burada bir kötüleme yoktur. Ancak Ermenilerden yapılanlar için, biz Türklerin değil, Türkiye’de bulunan İbrani asıllıların özür dilemesi lazımdı. Onlar da yaptılar.

Nitekim Ermeniler’in resmi görüşü de budur. Ermeniler Türkiye aleyhine bir yürüyüş yaptıkları zaman, Türk bayrağındaki yıldızları Davut yıldızı gibi yaparlar. Benim kitaplarımda bunlar vardır. Dolayısıyla biz yapmadık, Türkiye’de İbraniler yaptı. İleride yazacağım “Savaşlar” kitabımda bu daha net görülecektir.

İngiliz gizli belgeleri de, o zamanlarda Osmanlı yönetiminde İbraniler’in hakim olduğunu söyler. İsrail de bu yönde görüşlerini değiştirmeye başlamıştır. Onlar da bu zamanın tarihine Erivan gibi bakıyorlar. Dolayısıyla bu önemli bir adımdır.Ben olumlu bakıyorum. Alınmalarına hiç bir neden yok. Onlar Türkiye’de İbrani asıllıların yaptıkları işlerden dolayı, Ermeniler’den özür dilemiş oluyorlar. Bu gayet açıktır. Ben de bu yaptıklarını kutluyorum.

Sorun AKist Olmalarında

Bunlar hem bunu yapıyorlar hem de militanlık ölçüsünde AKP’yi destekliyorlar. Türkiye’de Cumhuriyet düzenini savunanların hepsine karşı oluyorlar. Bunların bir kısmı Taraf gazetesindedir. Radikal’den oraya geldiler. Tahminime göre Taraf gazetesi batarsa, tekrar eski yerlerine giderler. Dolayısıyla buradaki talihsizlik özür dilemelerinde değil, bu özür dileyenlerin elebaşlarının aynı zamanda İslamlaşmadan, Osmanlılaşmadan yana olmalarında AKP’yi desteklemelerindedir.

Odatv.com
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:
Tarihi belgelere dayandırarak kanıtlasınlar iddialarını ondan sonra kampanya başlatsınlar derim.

Niye hala Ermenistandaki arşivler açılmıyor , niye Ermeni tarih bilimciler Türkiyeden gelen "Gelin beraber inceleyelim arşivleri" davetlerini sürekli reddediyorlar?

Ermeniler arşivlerin açılmasına yanaşmıyor çünkü Tarih'in ne olduğunu onlar da biliyorlar.

Ama aynı zamanda atı alan üsküdarı çoktan geçti, bu yüzden de arşivlerini açmalarına gerek bile yok.

Ermeniler tüm dünyaya inandırdılar yalanlarını. Biz hala "ama arşivleri açalım o zaman gerçekler belli olur" diye oturalım yerimizde :)

Soykırım yapsaydık keşke zamanında, en azından şimdi çıkıp bize artislenecek Ermeni kalmazdı...
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
vay vatan hainleri vay, bi sonraki adımda da ağrıyı falan verelim dicekler şimdi!!hep böyle özürle başlar bu işler, toprak vermeye kadar gider zaten..

hem napmışız ki canım, alt tarafı adamları evlerinden kovup başka ülkelere sürmüş, mallarına da bi güzel konmuşuz, her devlet yapıyo bunu zaten..arada da bikaç yüzbin zaiyat elbet olacaktır, bu işin doğası böyle. burası türk toprağı arkadaşş, bu vatan bizim! ckckck başlatmayın özürden hümanizmden falan!

soykırım nedir, ne değildir felan bi de onlar var...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu haber üzerine Erivan Üniversitesi öğretim üyesi Mıgır Gıcıryan da "O dönemde biz de sizi arkanızdan vurduk, Türk köylerini yağmaladık, yaşlı, çocuk, kadın demeden Türkleri kestik, biz de sizden özür diliyoruz" diyerek bir imza kampanyası başlattı.

Bunlarda konuşulacaksa tartışılsın iyidir...
Öyle sıkıp durmamak lazım.Bu kadar çok vahşeti yaşatırsan sen bi halka o insanlarda sana AYNISINI yapmadıysa zaten bi kere kalk du et.İyikide göç ettirilmiş diyorum yoksa gerçekten bir soykırım olabilirmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ancalagan said:
Bu haber üzerine Erivan Üniversitesi öğretim üyesi Mıgır Gıcıryan da "O dönemde biz de sizi arkanızdan vurduk, Türk köylerini yağmaladık, yaşlı, çocuk, kadın demeden Türkleri kestik, biz de sizden özür diliyoruz" diyerek bir imza kampanyası başlattı.

Bunlarda konuşulacaksa tartışılsın iyidir...
Öyle sıkıp durmamak lazım.Bu kadar çok vahşeti yaşatırsan sen bi halka o insanlarda sana AYNISINI yapmadıysa zaten bi kere kalk du et.İyikide göç ettirilmiş diyorum yoksa gerçekten bir soykırım olabilirmiş.

alakası yok, o kısmı ben kıçımdan uydurdum, isim de uydurma, kampanya da uydurma.

ermeniler bunu tartışmaz bi kere, çünkü onlar için soykırım iki kere iki dörttür.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkesiyle her konuda patolojik sorunu olan, aşağılık kompleksli zavallılar bunlar..kim adına özür diliyon koçum, tehciri yapan osmanlı yöneticileri, türkler topluca katledilmesin, tecavüze uğramasın diye önlem alan, saldırıda bulunan ermenileri topluca süren, ülkesni seven vatansever insanlar, sen kimsin ki özür diliyon..

düşünün ki taa 1941 lerde abd yönetimi, pearl harbour saldırısından sonra ülkedeki bütün japon kökenli sivilleri toplayıp kamplara tıkmış, ki bu japonlar hiç kurşun da sıkmamış amerikalılara..

türklere saldıran, katleden, 5.kol faaliyeti yürüten ermenileri sürmenin neresi yanlış..bunu yapan osmanlı değil de abd olsaydı, sıkarmıydı acaba bu kadar tantana yapmak..

kendini hiçbir konuda türk olarak hissetmeyen, türk kültürü hakkında 2 satır yazı yazamayan varlıklar, konu tarihimizle ilgili yalanlar olunca, bir anda "türk" hissedip özür dilemeye başlıyorlar..

başlarındaki taner akçam denilen adam zaten 80 döneminde kaçmış devsolcu eski teröristtir.. ermeni dernekleri sayesinde amerikan üniversitesinde iş bulup, türklerin ermeni,süryani,kürtleri nasıl kestiğine dair kitap yazar..evet adamın tek yazı konusu bu, bakın yazdığı kitaplara, ne ilginç değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

dün biraz izledim televizyoda. Aslında farklı bir açıdan bakılıyor ve biraz haklıda buldum.Fakat bunun yöntemi böyle değildir soykırımı tanır gibi konuşmak ve bize ellerinde satırlarla saldıran bir gürüha elimizi açıp sarılmak olmamalı doğru olan.Onlardanda böyle bir gurup çıkarsa belki bence bu çıkan kriz çok daha olumlu bir gidişat alır.Tek taraflı özür diye bişeye inanmam ben.Ayrıca İmparatorluğun o dönem uyguladığı politikada iyi yada kötü savaş durumu koşullarında alınmış zaten.Yıllar sonrasındada bu agresiv davranışlarda bulunan 500 e yakın subay ve asker cezalandırılıyor disiplinsizlikten...keşke Ermenilerde kendi aralarında bir organize olsa du şu salak diasporacılara karşı çıksa böylece ilişkilerimizde rahatlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...