Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk öldü biliyor musun?

Buyse

Öne çıkan mesajlar

Atatürk'ün bu tarz safsatalar ile hatırlanmaya veya yüceltilmeye ihtiyacı yoktur. Bana göre tam tersine bu tarz ucuz gösteriler yapmak zarar verir. Haberi yapana 1-2 diyorum , yaptırana da.

Sanki çocuk Atatürk'ün 40 yıllık arkadaşı , öldüğünden daha yeni haberi olmuş , nasıl ölür , öldümü ??? üühühü...

Olmaz böyle bir terbiyesizlik şaklabanlık. Değerleri ayak altına almak işte böyledir. Ne için ? siyaset + reyting için başka hiçbirşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
ataturk diye aglatanlar salak turk bayragi yaktiranlar demokratik mucadele

peeeeki

yoo türk bayrağı yakanlar da salak. ama bu olaya güzel bir analojiyi ekşiden biri kurmuş zaten.

said:
3 yaşındaki bir çocugun eline taş verip "hadi şimdi bunu o üniformalılara at" demek ne kadar faşistlikse, "elifçim şimdi kamerayı açıyorum, az evvel yaptıklarını bi de bu cama bakarak yap" deyip sonra da onu kamuyla paylaşmak da o kadar insanlıktan uzaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Atatürk'ün bu tarz safsatalar ile hatırlanmaya veya yüceltilmeye ihtiyacı yoktur. Bana göre tam tersine bu tarz ucuz gösteriler yapmak zarar verir. Haberi yapana 1-2 diyorum , yaptırana da.

Sanki çocuk Atatürk'ün 40 yıllık arkadaşı , öldüğünden daha yeni haberi olmuş , nasıl ölür , öldümü ??? üühühü...

Olmaz böyle bir terbiyesizlik şaklabanlık. Değerleri ayak altına almak işte böyledir. Ne için ? siyaset + reyting için başka hiçbirşey değil.
katiliyorum, AKP'yi de hem bu bahsettigin degerleri, hem de kutsal degerleri ayaklar altina aldigi icin sevmiyoruz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

çocuğa pompalanmış herşey. atatürk ne yaptı, canavarları dövdü. o yaştaki bir çocuğa 7 24 x çizgi filmi izletsen ve baş kahraman ölse ona da ağlar. hiç bir şeyden haberi olmadığını ise sonunda annesine patlayıp hayır sevemeyiz öldü demesinden anlıyoruz. sanki babası evi terketmiş, kız da kendini koruyabilmek ve acı çekmemek için onu sevmek istemiyor. aşk acısı çekiyor resmen ya. bu yaştaki bir çocuğu herhangi birşeye aşık etmek ne kadar zordur acaba. jesus loves you diye gelsek de sonra çarmıha gerildiğini öğrense yaklaşık 2000 sene kadar önce ağlamaz mı, veya allah sevgisinden bahsetsek sonra eline god is dead tutuştursak? bence ağlar. hem de öyle bir ağlar ki inanamazsınız, ama büyük ihtimalle kız inanır.

sonunda tişörtlere falan basılsın şu atatürk de kurtulalım arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

ardelen said:

sonunda tişörtlere falan basılsın şu atatürk de kurtulalım arkadaş.

Bu olay kesinlikle olmayacak.Eğer bir lider tshirtlere basılıyorsa o lider direk ölmüş demektir.Örneğin che nin abd tarafından bir moda ikonu haline getirilerek adamın yaptıklarının içinin boşaltılması ve o adamın sadece tshirtlerde hatırlanmasını sağladıkları için abd çok başarılı bir şeytanlık yaptı bu konuda.

Ayrıca şunu yapanın çocuğunun başına türban geçirenle bir farkı yok benim gözümde.

Bu nokta da sorgulamamız gerekiyor ; en güzel modelde gelse ülkene uygulayacak adamlar 3 boyutlu düşünmeden,objektiflikten yoksun ve beyinleri tek bir ideolojiyi kaldıracak derecede küçük insanlar olduğu sürece sırtını taşlayan kutlu doğum haftasında ağlayan cumhuriyet mitinglerine çocuğu ile gelen çok cahil insan bulabilirsin.

Böyle işler uğruna çocuğunu kullananlar kesinlikle 5 para etmez gözümde.O çocuğun atatürk ü bu yaşta algılayacak zekası yok.Atatürk ü onun kafasına bir idol gibi yerleştiren zihniyetde hastalıklı bir zihniyet.Senin çocuğun elbette bilecek ülkeyi kimin kurduğu kimin ne zorluklar çektiğini.Bu kurtuluş mücadelesinin nasıl verildiğini fakat bunu 6-7 yaşında çocuk algılayamaz."Atatürk geldi düşmanı yendi" diyebilir ancak.Belki bu çocuğunun anne babasınında sahip olduğu mantık "Atatürk geldi düşmanı yendi" den ibaret olduğundan dolayı bu çocuk bu durumlara düştü.

Bu çocuğa gerekli bilgi zaten 7-8 sene sonra verilecek.Ona çıkarlardan arınmış objektifliğe yakın bir tarih anlatılacak ve vatanına milletine bağlı bir birey olarak yetişecek.Ama bu yapılanlar mide bulandırıcı.Siz bu rezilliği savunursanız yarın birgün 5 yaşında kızının başına türban geçiren yobaza tek kelime söz söyleme hakkınızda olamaz..
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bu kadar kotu niyetli olmayin, belki cocuk aglayinca -pek cok anne babanin yaptigi gibi- ellerinin altinda olan kamerayi calistirip kaydetmislerdir, illa 'aglattilar' diye dusunmek sart degil ki

ote yandan Ataturk'un bu ve benzeri sekillerde bacak kadar cocuklara super kahraman gibi tanitilmasi egitim sistemimizin hatasidir -bence de yanlistir-, ne bileyim bu haber degeri tasiyan bir olaydan ziyade youtubeda 'ehe yazik lan sirin cocuk' tepkisiyle izlenebilecek komik bir videodur falan, bunlar tartisilabilir tabii de, anne babanin cocugu aglattigi varsayimi da biraz kotu niyete kaymis gibi sanki

ben videoyu izlemeden once duydum, duyunca da rahatsiz oldum belirtilmis nedenlerle ama izleyince cok daha dogal geldi acikcasi, normal velet tepkisi iste. dasaanin dedigi gibi burnunu caldim diye aglatmaktan farki yok. kizilacak birsey varsa bence egitim anlayisidir, ana haber bultenine 'haber' olarak koyan anlayistir ama cocuk veya ebeveynleri degildir bence

ebeveyne de egitim sistemindeki carpikliga olasi katkilarindan dolayi belki kizilabilir bilemem de yani kizin aglamasini kaydettiler diye kizilmamali bence demek istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
said:
3 yaşındaki bir çocugun eline taş verip "hadi şimdi bunu o üniformalılara at" demek ne kadar faşistlikse, "elifçim şimdi kamerayı açıyorum, az evvel yaptıklarını bi de bu cama bakarak yap" deyip sonra da onu kamuyla paylaşmak da o kadar insanlıktan uzaktır.

Budur. O yaştaki çocuğun bu tarz derin konulara böyle saçma bir şekilde sürüklenmesi beyin yıkamaktan öte değil. O çocuğun samimi olarak ağladığına inanmıyorum ben malesef, bir çocuğu korkutarak ağlatmak çok zor bir şey değil zaten. Öyle anne babanın ben bu ülkeye faydalı bir insan yetiştirecek zihniyette olduğundan da şüpheliyim, çocuğun şansına kalmış biraz artık.

Videoyu izledimde beyin ykıaması felan yok yahu :), ufak bir çocuğun yaşı dolayısıyla verdiği abartılı ve komk bir tepki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...