Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telefon çalınca internetin kesilmesi.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Evde iki telefon var. Eskiden iki hat vardı iptal ettirdik. Hep kullandığımız hatta bağladım adsl'i

Bi telsiz bide normal telefon var. Splittera gelen hat kablosu 1 tane. Evde ne zaman telefon çalsa telefon açılsa hemen net kesiliyor.Artık modem sapıtmaya başladı şifre falanda istiyor.Korkarım böyle giderse modem bozulucak.

Ne yapmam gerek ?
Sosyal ağlarda paylaş

splitter'ı değiştir, kablolarını daha kalın kablolardan seç. olmazsa yönetici ile konuşup apartmanın tel kutusunu yeniletiyorsunuz..

1. sistem benim sorunumu çözdü
2. sistem (yani kutuyu da değiştirmek) yakın bir arkadaşımın sıkıntısına derman oldu

aynı şekilde kablotv vs. için de bu uygulanıyor. sadece kablo tv'de kutu değiştirme yerine yükseltici takıyorlar.

ama önce splitterı değiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla :

paralel telefonunuz varsa ve adsl kullanıyorsanız telefon caldıgında hattınız kopar. olayın splinter yada kablo ile alakası oldugunu sanmıyorum. yaklasık 2 sene once arkadasımın evıne adsl cekerken bu sorunla karsılasmıstık ve yetkili kişinin bize dediği paralel hatta bu problemin olacagıydı. sende de bu sorun varsa adamın dediği doğru o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Hat çıkışı salonda telefon oraya bağlı.Odalardan birinde telsiz telefon var.Benim odada ise modem var.

Salonda ana hatta bağlı iki kablo var biri telsize gidiyor.Diğeri splittera geliyor.İçerideki hattan gelen tek kablo splitterda Line a giriyor.phone yuvasına kablo takılı değil.

Paralel hat yüzünden ama sorunu nasıl çözebileceğmi bulmuş değilim.Telsizi splittera bağlamayı denedim ama kablo uymuyor sanırım telsiz çalışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Salonda ana hatta bağlı iki kablo var biri telsize gidiyor.Diğeri splittera geliyor.İçerideki hattan gelen tek kablo splitterda Line a giriyor.phone yuvasına kablo takılı değil.

direk o ana hata splitter'ı bağlayacaksın, ondan sonra ayıracağını ayıracaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama çıkış noktası dağıldığı yer salon , sanırım ana hatta splitter bağlayıp dağıtmam gerekecek

Lıne a 3 kablo bağlı çıplak şekilde. biri hattı devam ettiriyor benim odaya taşıyor sonra splitter a gelip modeme giriyor

diğeri telsiz telefona gidiyor diğeride salonda ki telefona

Ben direk lıne çıkışına splitter bağlasam, splitter ile modem arası 20metre uzun bi modem kablosu bulmam gerek. (Bu internette performansı düşürmez sanırım.)
Phone girişinede iki telefonu birbirine bağlayıp sokucam.

bende ki durum şu

----------- SPLİTTER--MODEM
HAT-- TELSIZ
----- TELEFON
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...