Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 mihapa da alevi aday çıkartmış eheh.tükürürler yüzüne o adayın dışlasınlar hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 sir'ün şu son mesajına neden olma döngüsünü başlatması bu 'açılım'dan benim vatandaş olarak edindiğim en büyük fayda oldu, baykal'a teşekkür ediyorum bu nedenle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Bozacının şahidi kavramı konusunda sebebiyet verdiği bu güzel örnek nedeniyle ben de teşekkür etmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Lan garip misiniz, bir laf ettiniz, yutmamak için Atatürk'ün siyaset yapmadığını savunuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Atatürk'ün devlet kuran, memleket kurtaran dönemiyle bugünkü memleketin içine edilen dönemi karşılaştırıp "Atatürk de aynı bugünküler gibi bi siyasetçidir, aralarında bi fark yoktur" diyebiliyorsanız size sözüm yok, takılın. "Tayyip neyse Atatürk de odur" diyebilecek kadar geniş misiniz, ben onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Tayyip = Atatürk demiyor ki kimse, "Çarpıtma by Sir" hedesiyle uğraşana kadar okuduğunu anlamaya uğraşsan belki de hiç yaşanmayacak bu gereksiz tartışmalar. "Siyasetçiler toplumun en aşağılık bireyleridir" denmiş, adam da "Atatürk de siyasetçi değil miydi?" diye basit bir soru sormuş, bir önceki iddiaya karşı. Ya iddianızı savunup "Atatürk de siyasetçiydi, o da aşağılık bir bireydi" diyeceksiniz, ya da iddianızdan vazgeçeceksiniz. Siz en saçmasını yapıp "Eeöö Atatürk siyasetçi değildi" deyip, sir'ü hiç söylemediği şeylerle suçluyorsunuz. Hayır işin enteresan kısmı, sir'le çoğu konuda farklı düşünürüm, hatta Paticik'te açılan ve tartışılan konularda çoğu zaman sir, Sam gibi üyelerin fikirlerinin karşıtını savunurum, ama gelin görün ki bir tartışma durumunda benim bulunacağım yerde bulunmanıza rağmen bazen öyle saçmalıyorsunuz ki ben sinirleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Eh yani kaç mesajdır anlatmak istediğimi anlamıyorsun, ben ne yapayım. Evet, Atatürk de siyasetçidir, Tayyip de siyasetçidir, Baykal da siyasetçidir. Tayyip ve Baykal aşşağılık birer siyasetçidir, ama Atatürk onlar gibi aşşağılık bir siyasetçi olabileceği bir dönemde yaşamamıştır, ne oy avı yapmıştır, ne de birilerine yaltaklanmıştır. Onun siyaseti, onun koşulları bunlar uğruna küçülmeyi gerektirmemiştir. Çok partili dönemde yaşıyor olsaydı aşşağılık olup olmayacağını görürdük. İlla ki anlamamakta ısrarcıysanız Viktor'un o sözüne şunu da ekleyelim o zaman, istisnalar kaideyi bozmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Tüm genellemeler yanlıştır diyip kurtulma yoluna davet ediyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 sg-1, zaten sir'ün söylemeye çalıştığı şeyi tekrar sir'e söylüyorsun sen. Viktor, bir genelleme yapmış ve tüm siyasetçilerin toplumun en aşağılık bireyleri olduğunu söylemiş. sir de o soruyla bu genellemedeki ana hataya işaret etmiş. Atatürk de bir siyasetçi, Tayyip Erdoğan da, Baykal da bir siyasetçi, Winston Churchill de (seveni vardır sevmeyeni vardır). Yani tüm siyasetçilerin toplumun en aşağılık bireyleri olduğunu söylemek yanlış. Çünkü bu adamların bazılarının toplumun aşağılık bireyleri olmalarına karşın bazılarının büyük liderler olmalarına rağmen aktif olarak siyasetin içindeydiler, bu da inkar edilemez bir gerçek. Çok uzun, okumadım diyenlere: Viktor havalı bir laf duymuş, kullanayım demiş sir laftaki hatayı saptamış, sir de paticikte sir olarak tanındığı için saldırmayan kalmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Jahrein said: alanyada kim şalvar giyiomuş ben ona taktım :D orda şalvar giyeni kovalar esnaf turisti kaçırıyo diye :D antalyalıyım alanyanın köylüleri giyiyor.alanyanın köylerinde mini etek veya kot pantolon giymiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 sg-1 said: Atatürk'ün devlet kuran, memleket kurtaran dönemiyle bugünkü memleketin içine edilen dönemi karşılaştırıp "Atatürk de aynı bugünküler gibi bi siyasetçidir, aralarında bi fark yoktur" diyebiliyorsanız size sözüm yok, takılın. "Tayyip neyse Atatürk de odur" diyebilecek kadar geniş misiniz, ben onu merak ediyorum. abi, "atatürk de insan, tayyip de insan" diyince atatürkle tayyibi aynı kalıba mı koymuş oluyoruz, anlamadım. yani ikisi de insan diye "tayyip neyse atatürk odur" olmuyor. ikisi de siyaset yaptı diye "tayyip neyse atatürk odur" olmuyor. herşeyi aynı diyen bir insan yok burda, sir'e yaptığın çarpıtma quotesini sana da koyabiliriz burda :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Abi CHP su adam basta oldugu surece Laiklik ve Devrimcilik oklarini silmeli en azindan. Lan adama bak salvarlisin gelme mi diyecegiz diyor. Tabi ki demeyeceksin ama Ataturk'un kilik kiyafet devrimini de sen yasatmaya calismazsan kim yasatacak ya, yaslandikca gariplesiyor abi insanlar. Bulent Ecevit ilahti, rezil oldu. Bu adam zaten rezildi, sonu ne olacak cidden merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 lol "teröristsen gelme mi diyeceğiz yani, içi aydınlık teröristler de var" diyip dağa çıkmışlardan oy topluyomuş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 said: Aşık Veysel'in ölmeden önce Atatürk'ü görmek istediğini, Ankara'ya geldiğini ancak bulvara çıkmasına izin verilmediğini bildiren Baykal, ''Bu tek parti zihniyetini şimdi 2009'a girerken, sosyal demokrat, insancıl bir parti olarak biz mi uygulayacağız?'' dedi. Çok alakasız olcak ama Aşık Veysel Atatürk'ü nasıl "görüyo"? Kör değil miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 @nil Atatürk'le Aşık veysel'i görüştürmeye niyetleniyorlar. randevu vs alınıyor işte, aşık veysel ankaraya gelince o aracıların yanına gitmeye çalışıyor ama bulvara çıkmasına izin vermedikleri için görüşemiyor. böyle sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 görmek=görüşmek gözle bakmaktan bahsedilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 nileppezdel said: said: Aşık Veysel'in ölmeden önce Atatürk'ü görmek istediğini, Ankara'ya geldiğini ancak bulvara çıkmasına izin verilmediğini bildiren Baykal, ''Bu tek parti zihniyetini şimdi 2009'a girerken, sosyal demokrat, insancıl bir parti olarak biz mi uygulayacağız?'' dedi. Çok alakasız olcak ama Aşık Veysel Atatürk'ü nasıl "görüyo"? Kör değil miydi? görmek lafı gözleri ile görmek değil sanırım.belki adam sesini duymak onun elini sıkmak istemiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Jadelith said: sg-1 said: Atatürk'ün devlet kuran, memleket kurtaran dönemiyle bugünkü memleketin içine edilen dönemi karşılaştırıp "Atatürk de aynı bugünküler gibi bi siyasetçidir, aralarında bi fark yoktur" diyebiliyorsanız size sözüm yok, takılın. "Tayyip neyse Atatürk de odur" diyebilecek kadar geniş misiniz, ben onu merak ediyorum. abi, "atatürk de insan, tayyip de insan" diyince atatürkle tayyibi aynı kalıba mı koymuş oluyoruz, anlamadım. yani ikisi de insan diye "tayyip neyse atatürk odur" olmuyor. ikisi de siyaset yaptı diye "tayyip neyse atatürk odur" olmuyor. herşeyi aynı diyen bir insan yok burda, sir'e yaptığın çarpıtma quotesini sana da koyabiliriz burda :P O kadar da geniş değilmişsin, onu öğrenmiş olduk böylece. Ben diyorum ki, ka. mesajdır anlatmaya çalıştığım şey, Viktor'un sözü günümüz koşullarında geçerlidir. Ne Atatürk'ü, ne Tonyukuk'u, ne de Sokullu'yu bugünün koşullarına göre bir siyasetçi olarak sayamazsınız, ha ama hepsi kendi döneminin kendi koşullarının siyasetçisidir, o ayrı mesele. Viktor'un sözünden uçuk kaçık manalar, nasıl derler, sinekten yağ çıkarmaya çalışmayın. Söylenen sözün ne amaçla, kimleri kastederek söylendiği belli. sg-1 said: İlla ki anlamamakta ısrarcıysanız Viktor'un o sözüne şunu da ekleyelim o zaman, istisnalar kaideyi bozmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 CHP'li değilim, Baykal'ı da sevmem. Yaptıklarında-söylediklerinde samimi midir, yoksa oy kaygısı ön planda mıdır bilemem. Ama üniversiteler ve kamuya hizmet verilen alanlarda (ki bu alanlarda kamu hizmeti alan değil, kamu hizmeti veren kesim söz konusudur) herkes istediği giysiyi giymekte serbesttir (sarık, cübbe gibi yalnızca din adamlarını giymesine izin verilen giysiler dışında) Yani insanlar, sarık cübbe dışındaki giyilerle, kamuya hizmet verilen alana da girebilirler (kendileri hizmet vermedikleri sürece), üniversiteye de girebilirler (üniversite personeli ve öğrncisi olmadıkları sürece). Bu nedenle D. Baykalın konu ile ilgili söylemleri ve icraatlerinde bir gariplik yok. İnsanlara giysileri nedeniyle farklı davranmak bence de son derce yanlış. Yani eğer samimi ise, garipsenecek, eleştirilecek bir şey göremiyorum. Ama deseydi ki ''ben yanlış düşünmüşüm, kamu hizmeti verenlerin ve üniversite personeli-öğrencilerinin başları kapalı olabilir, giysilerinde siyasi-dini simgeler kullanabilirler'', o zaman kızar, eleştirir, döneklikle suçlardım, ama şu anda konuyla ilgili olarak eleştirilecek bir şey yok bana kalırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 aquatik said: CHP'li değilim, Baykal'ı da sevmem. Yaptıklarında-söylediklerinde samimi midir, yoksa oy kaygısı ön planda mıdır bilemem. Ama üniversiteler (yalnızca personel ve öğrenci) ve kamuya hizmet verilen alanlar dışında (ki bu alanlarda da kamu hizmeti alan değil, kamu hizmeti veren kesim söz konusudur) herkes istediği giysiyi giymekte serbesttir (sarık, cübbe gibi yalnızca din adamlarını giymesine izin verilen giysiler dışında). İlk paragrafta yaptığım anlam hatasını yukarıdaki gibi düzelttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar