Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ayşeciğin alpellaya doyduğu an


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

jamesjersey said:
her evin kendine has bir kullanma kılavuzu vardır. bunu samsun'da yaşadığım üç ve istanbul'da yaşadığım üç ev için söyleyebilirim. her birinin kapıları pencereleri farklı şekillerde açılır kapanır. sifonu farklıdır. ocağındaki düğmelerden birisi bozuktur. şofbeni açması kapatması ayrı bir uğraş gerektirir.
bu durumu bir tanıdığınıza misafirliğe gittiğinizde veya birisi size misafir olarak geldiğinde de farkedebilirsiniz. mesela ben odamdaki pencereyi bir arkadaşım kapatma mandalını kırdığından beri kimseye kapattırmıyorum. pencere kapanacaksa bana söyleniyor. ben uygun şekilde pencereyi yukarı kaldırıp yerine oturtuyorum. ailemin samsunda yaşadığı evde mesela; şofben kendi çakmağıyla yanmaz. gazı açtıktan sonra sizin bir kibritle veya çakmakla yakmanız gerekir. aynı şekilde bu evin elektrikli şobenini kullanımdan 5-10 dakika sonra bir şekilde banyonun şartelinin atmasına sebep olmaktadır. aradan yarım saat geçmeden de banyoda elektrik kullanamamaktayız. ilginç bir şekilde şofben kullanırken bir sorun olmamasına rağmen banyodan çıktıktan sonra şartel atmakta.
misafirliğe gittiğimde ise yatıya kalacaksam üzerinde yatacağm çekyatı açarken çok temkinli davranıyorum. nedense coğu basit bir kaldır-aç hareketiyle açılmıyor. açılırken bir tarafından sorun çıkarabiliyor. bu gibi durumlarda önceliği ev sahibine bırakmak daha mantıklı. diyelim su içmek istediniz ve damacananın tulumbasına basmaya başladınız kati suretle ilk defa kullandığınız pompada bir bardak su dolduramazsınız . ya basarsınız su gelmez ya da öyle bir su gelir ki bardak taşar ve halı ıslanır.
bu gibi durumları önlemek amacıyla eve gelen misafirlere bir kullanım kılavuzu yazmayı düşünüyorum.
- mutfaktaki lavaboda sağdaki; banyodaki lavaboda ise soldaki musluk çalışır. diğerini boşuna çevirmeye çalışmayın elinizde kalmasın.
- klozetin su deposundaki zincirine fazla asılmayın. depodaki su tekrar dolmayabilir.
- mutfak kapısının kolunu kullanmayın zira yerinden çıkabilir. ittirin kapanır o. açacaksanız da bana haber verin.
- vb...
(jamesjersey, 08.05.2006 01:42)


işte öle bişey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nah mis!

kronik faranjit, larenjit var. soğuk içtim mi boğaz yanıyor, şişiyor, kabarıyor. ses gidiyor yerine Börtlek Viking Metal sesi geliyor. Hâlâ kaale almazsam boğazı ateş çıkıyor 39-40'lara.. sonra gidip serum ve azar yiyip eve dönüyoruz

yok o değil, soğuk protokal suyu vs içeyim hiç dokunmuyor. sadece soğuk su..




su.. soğuk su.. su... teşekkürler! soğuk su... su... teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...