Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi yıkama

bliywig

Öne çıkan mesajlar

merhaba. 7 aylık bir kedim var şimdi bunu eve getireli 2 gün oldu fakat yıkamam gerektiğinde nasıl yıkayacağımı ne kadar sık yıkamam gerektiğini falan bilmiyorum birde bağzı sitelerde kedi şampuanı tarzı ürünler var. bunlardan almam şartmı ? insan şampuanıyla yakanmaz mı?

yardımcı olursanız sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

biz yıkıyoruz 3 4 ayda bir. bebeklikten beri yıkandıkları icin cok sorun cıkarmıolar ki zaten bi tanesi van kedisi. kedi şampuanı aldık ama normal şampuanlar kadar güzel değil. orta kalite kremsiz falan bi şampuan gayet işini görür. banyodan sonra sıcak mümkünse sobalı bi odaya koyarsın zaten kalanını o halleder :=)
Sosyal ağlarda paylaş

2 kedim var, 2 yaş 3 ay civarı, hiç yıkamadık. Bir tanesi ara sıra sokağa da çıkıyor, ama kendi kendisini gayet güzel temizleyen bir hayvan kedi. Aşıları da tam olunca, yıkamaya gerek yok. Gittiğimiz hiç bir veterinerden de yıkamamız gerektiği konusunda bir öneri almadık.
Sosyal ağlarda paylaş

4-5 aya bir yıkanmalılar diye biliyorum.veterinere sor da al ama sampuanı,kuru olanlar için de cok kimyasal diye duymustum
asıl onemli olan banyo sonrası.kurutma makinası kullanmandan rahatsız olacak olursa uzun sure havluya sarmala...yoksa uşutmesi faciaya sebep olabilir.bi de yıkıcam diye korkutma kediyi aman diyeyim^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
eğer kediyi ufaktan yıkamaya alıştırırsanız çok büyük bir problem olmuoyr eski kedimi durmadan yıkıyordum ama dikkat edilmesi gereken 2 husus var
1. saç kurutmayla kurutmayın, kurutucaksanız uzun kollu birşey giyin :D
2. en az iki kişi olun. Tek kişi çok riskli :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
kendi şampuanınızla yıkamayın pH'ı uygun değil
kedi şampuanı alabilirseniz harkulade olur
en güzeli toz şampuanlardır çünkü tüy köklerini kurutmanız çok zor
eğer çok çok kirliyse nemli bi bezle de silebilirsiniz
ayda 1 kereden daha sık yıkarsanız kendilerini temzileme alışkanlığını yok edersiniz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...