AthleT Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Erzurum`da da gordum. Super bir goruntuydu. P.S- Klayve uctu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 çok güzel görüntü ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Mum_Chamber said: Xenocide said: [daha öncede olmuşki bayrağa girmiş zaten hani eğer "gökyüzünde ay yıldız oluştu ALLAH'IN HİKMETİ!" diyen varsa bayrağın hikayesini bilmiyor demektir :) bayragin hikayesinin ay ve yildizin kanda yansimasi oldugunu saniyorsan yaniliyorsun. o bir ilkokul masalidir. bayraktaki ay islami temsil eder, osmanli imparatorlugunun mirasidir. yildiz da (yanilmiyorsam) bizans prensesinin semboludur, osmanli 1453'ten sonra govde gosterisi olsun diye yildizi da sikca kullanmis, kendiyle ozlestirmistir. kaldi ki ay, yildiz ve kirmizi renkli bayraklar osmanli doneminde de zaten sikca kullaniliyordu. yani o hikaye bir efsane, daha ziyade masal. hilalin islamı temsil ettiğini biliyorumda yıldızı bilmiyordum açıkçası. ancak Osmanlı döneminde kullanılan bayrakla Osmanlı sonrası kullanılan bayrak birebir aynı değil. ben yinede o hikayenin doğru olabileceğine inanıyorum heleki dün o manzarayı gördükten sonra. en azından o yansımanın oluştuğuna ve birinin gördüğüne inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Daemir said: kocatepe camiinin bahçesinde köpeğimi gezdiriyodum ki aksamları zaten ışıklandırıldığı için ayrı bi güzel gözüken kocatepe camiinin sağ tarafında ay yıldızı gördüm. güzeldi :) hep orda köpeğini gezdirenleri oturur izlerim :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Mum_Chamber said: Xenocide said: [daha öncede olmuşki bayrağa girmiş zaten hani eğer "gökyüzünde ay yıldız oluştu ALLAH'IN HİKMETİ!" diyen varsa bayrağın hikayesini bilmiyor demektir :) bayragin hikayesinin ay ve yildizin kanda yansimasi oldugunu saniyorsan yaniliyorsun. o bir ilkokul masalidir. bayraktaki ay islami temsil eder, osmanli imparatorlugunun mirasidir. yildiz da (yanilmiyorsam) bizans prensesinin semboludur, osmanli 1453'ten sonra govde gosterisi olsun diye yildizi da sikca kullanmis, kendiyle ozlestirmistir. kaldi ki ay, yildiz ve kirmizi renkli bayraklar osmanli doneminde de zaten sikca kullaniliyordu. yani o hikaye bir efsane, daha ziyade masal. kaynağınız yoksa iddialı laf etmeyin. Masaldan öte geçmez "iddia"lar. Ay ve yıldızın sembolik anlamları doğru olabilse de bayrağımızdaki kırmızı rengin Osmanlı bayrağına kan üzerindeki ay yıldızdan geçmediğinin kaynağını bulamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ya o kadar çok doğu kültürüne sahip devlet ayyıldız kullanıyo ki hala bunu sadece bize mal etmeniz nası bir şey anlamıyorum ben. atlasın arkasındaki bayraklara da mı bakmadınız hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Tamam da "ilk kullanan adam kandaki yıldızdan almadı" diyemezsin şu andaki tarih bilginle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 aldı da diyemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Aldı dersin demiyorum. Diyen adamı yalanlayamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 niye? elinde ispat var mı derim? senin mantığına göre yoktur şu anki tarih bilgimizle. ben de yok derim. genelde "yok, olmaz" diyen kazanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Elinde ispat var mı dediğinle kalırsın. Bilmeden bilgi üretmek=Orhan Pamukluk. fede said: genelde "yok, olmaz" diyen kazanır saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 yani sen inanıyosun yıldızın kana yansıyıp bayrak olduğuna saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 oluyo mu ? olmuyo di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Birinin inanıp inanmaması ayrı, bilip bilmemesi ayrı. Konu birinin bilip bilmemesi ya da inanıp inanmaması değil. Benim kişisel bilgim öyle olduğu yönünde. Mantıken de gayet mantıklı. Problem onun bunun iddialı bilgi üretmesi. Ana düşünce: Herkes işini yapsın evden bilgi üretmeyin. Yan düşünce: Size öğretilen her şeye ilkokul masalı demeyin. Yakında FKB'ye falan da ilkokul masalı diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ya senin dediğinin aynısın diyorum. elinde kesin bi bilgi var mı? yok. kendin de diyosun. böyle okudumç. mantığıma yattı diye. hala bana demagoji yapıyosun demedin ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Elimde bana öğretilmiş bilgiler var. Ben bilgim yok demiyorum. Bi bilgiyi yalanlamak için ondan daha fazlasını bilmen araştırman lazım. Bu da tarihçilerin yapabildiği bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 neyse şimdi tarih bilimini tartışmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Laf ve bilgi üretmek için bu şart ama. Boşvereceksek bize öğretilen "ilkokul masalları" gerçeklik olarak kalmaya devam edecek haklı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ya zaten bizim böyle "oo çok hayvani bilgi, çok kesin" diye okuduğumuz tarihi bilgiler bile ilkokul masalından öteye gitmiyor. insan istediği şeye inandığı için sana göre o doğru bana göre kesin bişey ortada olmadğından saçma geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 abi bu tarihçilerin yapabileceği bişey değil ki. bunu en fazla (bak en fazla diyorum) bilim insanları kanıtlayabilir (ki yine de kanıt sayılmaz). kanın ışığı yansıtma oranını vs bulurlar. o zamanki dünyanın yıldızlara göre konumunu falan bulurlar. o bahsedilen şeklin oluştuğu durumdaki yıldızın parlaklığına bakarlar. ondan (belki) bişey çıkar ki bu söylediklerim de bilimsel şeyler değil, varsa bu veriler çıkar bişiler. ama diyelim ki bilm insanları böle böle bişi oldu dediler. ama yine de onu görüp de bayrak yapıldı diye iddia edilemez. o zaman ben de pakistan ın bayrağı hakkında sallarım bişiler... edit: spoiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 örümcek kanına yansımış o da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 fede said: ya zaten bizim böyle "oo çok hayvani bilgi, çok kesin" diye okuduğumuz tarihi bilgiler bile ilkokul masalından öteye gitmiyor. insan istediği şeye inandığı için sana göre o doğru bana göre kesin bişey ortada olmadğından saçma geliyor Bilimsel bilgilerde kişisel inanç insanı bir bilgiye yönlendirmemelidir diyorum ben de. Bilim inanç temelli üretilmez. Ek olarak yine içerik anlamında "ilkokul masalı" demek için de daha sağlam içerik gerekiyor. Basit bilim kuralları bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 bir wiki yeter sevgilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Bir wiki daha o zaman. said: The most accepted legend of the flag in Turkey is that in a pool of blood of Turkish warriors, there was a reflection of the crescent moon and a star. Three theories are: 1-In the year 1071, after the Battle of Manzikert and the defeat of the Byzantine army, the Seljuk Khan, Alp Arslan was roaming the battlefield where he saw the reflection of the crescent moon and the star on a pool of blood of Turkish warriors. After he saw this image, he decided that this would be the flag representing the Turks. 2-After the Battle of Kosovo on July 28 1389, Murad I was assassinated and on that night there was a unique moment of Jupiter and the Moon next to each other. If one considers this sight on a pool of blood, the current structure of the Turkish flag can be seen easily. One problem with this theory is that the Battle of Kosovo actually took place over a month earlier - on the 15th of June in the Julian Calendar (23rd of June in the Proleptic Gregorian Calendar). 3-Mustafa Kemal Atatürk, the founder of the modern Republic of Turkey, walking on a battlefield one night after a victorious battle in the Turkish War of Independence, saw the reflection of the star and crescent formation in a large pool of blood on the rocky hill terrain of Sakarya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 [large]legend[/large] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar