Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben seks çalışanı değilim ki... (dunya AIDS gunu)

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

ntvmsnbc http://www.ntvmsnbc.com/news/467083.asp adresinde cok guzel islemis bugunun temasini. hem konu disindaki gergin havayi biraz dagitmak hem de patileri bilinclendirmek adina giris bolumunu kopyalayip yapistirayim, belki bir iki kisi merak eder de haberi okur.

http://www.ntvmsnbc.com/news/296171.jpg

said:
Bugün 1 Aralık Dünya AIDS günü. HIV pozitif kişiler ile yakınları, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler, “Hangimiz HIV+ ne fark eder? HIV/AIDS; kadınların, erkeklerin, bakkalın, öğretmenin, polisin, işadamının, ev kadınının, yani bizim meselemizdir” demek için sokağa çıktılar. Onlardan biri, 31 yaşında virüsü kapan ve AIDS evresinden dönen E.P, yaşadığı korkuları, önyargıları ve ayrımcılığı NTVMSNBC’ye anlattı. “Test yapılmasaydı bir ay içinde ölecektim” diyen E.P, hastalıkla yüzleştiğinde verdiği ilk tepkinin, HIV ve AIDS ile ilgili toplumsal önyargıya örnek oluşturduğunu söylüyor: “Çünkü biz AIDS’in hep kötü insanların başına geldiğini öğrenmişiz. Öyle ki AIDS olduğumu duyduğumda gözümün önüne, Arena programında yabancı uyruklu hayat kadının, kamyon şoförüyle yaptığı pazarlık geldi. Kadın şoföre ‘Bende AIDS var’ diyor. Şoför de, ‘Senin AIDS’ine kurban olayım, mikroba mikrop bir şey yapmaz, gel’ diyordu. O an, ‘Ben şimdi ne yapacağım?’ diye düşündüm. Çünkü insan her şeyden, hatta hastalıktan da önce önyargılardan korkuyor.”
Sosyal ağlarda paylaş

Şapkasız çıkmayalım. Havalar kötü.

bu arada haberin sonunda müthiş bir sürpriz vermiş cnbc-e

Bir dönemin AIDS hastalığına hukuki ve toplumsal bakışını gözler önüne seren ve Tom Hanks’e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü getiren “PHILADELPHIA”, bu akşam saat 22.00’de “Gişe Filmleri” kuşağında CNBC-e’de...
Sosyal ağlarda paylaş

şırınga kısmı doğru, en yaygın bulaşma yollarından birisi uyuşturucu kullananların ortak kullandığı şırıngalar. içindeki kan, dışındaki kan ben bilmem.

bişe dikkatimi çekti yalnız. bu aids'in de erken teşhisi hastanın ömrünü baya bir uzatıyor sanırım. geçen magic johnson ile ilgili bişe okumuştum, başlığın ilk mesajında da aynı şeyden bahsedilmiş.

aferim lan bilimadamlarına. sana yok aferim ardeth, adam difüze falan demiş gene ya
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve HIV/AIDS'in Bulaşma Yolları

-CYBE cinsel ilişkiyle (oral-anal-vajinal ilişki) geçer.

-CYBE'nin diğer bulaşma yolları ile de geçişi olasıdır. Bu geçiş için, vücudun hastalıklı kan içeren bölümleri, vücut sıvıları (meni, vajinal akıntı, anne sütü vb.) ya da açık yara ve kesiklerle doğrudan temas gerekmektedir.

-HIV’le ilgili olarak; tükürük ve ter gibi diğer vücut sıvıları yalnızca küçük oranlarda virüs içerir ve bu sıvıların enfeksiyona sebep olduğu gösterilememiştir. Bununla beraber, açık yaralar ağız içine kanama yapıyorsa, tükürükteki virüs oranı artabileceğinden derin ve ıslak öpüşme güvenli değildir. Ayrıca, kanda virüs varsa idrar ve dışkı da HIV bulundurabilir. Zedelenmiş deri ile doğrudan temasla da bulaşma olabilir.

-Kirli ve kullanılmış enjektörler, ustura bıçağı, diş tedavisi, sünnet için kullanılan cerrahi aletlerin paylaşılması, bulaşma olan birinden kan nakli, ayrıca hamilelikte, doğumda ve anne sütüyle bazı kan yoluyla bulaşan CYBE'nin ve HIV/AIDS'in anneden bebeğe geçebildiği bilinmektedir.

-Bir hastalık etkeniyle bulaşmış bireylerin (özellikle açık yaralara sebep olan CYBE'si olanlar) HIV/AIDS'e yakalanma olasılıkları daha fazladır.

-CYBE'nin kimden bulaşacağını önceden saptamak her zaman olası değildir. Bulaşma, birey bunu bilmeden, farkına varmadan olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...