Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci Kedi


KireiMerodii

Öne çıkan mesajlar

Evimizde 3 yaşında bir dişi kedimiz var. Hayvanlarla pek haşır neşirliği olmadı. 3 aylıkken almıştık, o zamandan bu yana uzaktan iki kedi ya görmüştür ya görmemiştir, he bi de köpek. Hareketli, oyunsever maymun bir kedi kendisi. Avcı yanı kuvvetli. Mama manyağı olmasına rağmen evdeki bütün haşereleri miğdeye indirmekten geri kalmaz. Birkaç ay önce kısırlaştırıldı.

Gelelim sadede. Birkaç haftadır dışarıda mikleyen bir yavrucak vardı. Pençe hoşlanmıyor diye evimize buyur etmedik. Daha kapıdan kokusunu alır almaz pıhlamaya, hırlamaya başlıyordu. Sonra miniğin sesi kesildi, birileri ya evine aldı, ya da apartmandan uzaklara atıldı diye düşündük. Gece gündüz ağlamaktan yırtılmış sesiyle avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Biz de köşeye mama koymakla yetinebiliyorduk. Geçen hafta miniğin sesini tekrar duyduk. Artık dayanamadık evimize buyur ettik. Ayrı bir odaya koyduk kendisini. Besledik, sevdik, kaloriferin yanına yatak yaptık. Pek memnun kaldı. Hiç ağlamıyor artık. 4 gündür bizimle. Birkaç kez tanıştırmaya çalıştık Pençe Hanım'la. Ama pıhlamalar ve hırlamaların ardı arkası kesilmiyor. Pek çok sitede doğal olduğunu okudum böyle davranışların. Ama yeni minik kediyi parçalayan diğer kedi hadiselerine de rastlamadım değil. Küçük kedi hiç tepki vermiyor bizimkine. Kaçmakla veya çok kısık sesle miyavlamakla yetiniyor. Bizimki çok yakınlaşır, pençeleme pozisyonu alırsa o da sirenini öttürüyor. Bizimkinden iyi de öttürüyor. Öbür odaya tabanları yağlıyor Pençe Hanım. Evt, dört gün geçti ve pek bir değişiklik göremiyoruz. İlk iki gün ayrı odalarda tuttuk, bizim gözetimimiz altında birkaç dakikalığına bir araya getirdik. Şimdi bütün kapılar açık. Pençe miniğin odasına gidip bir iki metre öteden pıhlayıp hırlıyor, sonra da birşey yapmadan geri dönüyor. İlk saatler minik bütün evi turladı. Pençe'ye aldırmadı. Bize güvendi diye düşünüyoruz. Çünkü şimdi odasından çıkmıyor. (Kumu, maması suyu, yatağı hepsi kendisine tayin ettiğimiz odada.) Ama bir köşeye sinmiş, korkmuş durumda da değil. Oyun oynuyor, rahatça uyuyabiliyor. Sanki Pençe de bizden çekinip birşey yapmıyor. Delen gözlerle Pençe'yi izlemiş, aşırı yakınlaşmalarda şşşt! i basmıştık. Acaba evde olmasak ne yapar bu kediye diye düşünmeden edemiyoruz. Önümüz bayram, birkaç günlüğüne başka şehre gideceğiz. İkisini evde bırakmamız gerekecek. Miniği tekrar sokaklara salmak istemiyoruz. Onun da adını Pati koyalım, aileden olsun istiyoruz. Aynı yastığı paylaşsınlar, kuzu sarması olup birlikte uyusunlar diye umut ediyoruz. Birbirlerine alışmaları için neler yapabiliriz? Bunun için koku yöntemlerini pekçok kez denedik. Miniğin yatağıyla Pençe'nin yataklarını değiştirdik. Pençe Hanım pıhlayıp yatağında yatmadı. Gerçi Pençe miniği sevip geldiğimizde elimizdeki kokuyu alıp bize bile pıhlıyor orası ayrı. Küsüp poposunu dönüyor, yatıyor. Kaskatı kesiliyor yerinde, ya da miniği görünce gözleri kilitleniyor. Aralarında birkaç santim kalınca da pençe atmaya kalkıyor. Minik pıhlayınca üç metre öteye kaçıyor, sonra da gözlerini kısa kısa "yine yapamadık ulen, indiremedik şunu, atamadık evden, siz gidin bak ben ona neler yapacağım" gibi bir edayla yatış bölgelerinden birine buranın kralı benim diye oturuyor. Ne yapmalı ne etmeli? Şimdiden teşekkürler.

Fotoğraflar










Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
kendi yavrularını tanır hey boydan kediler, aslanlar mesela öteki aslanların erkek yavrularını öldürür. ikinci kedi sizinkinin kızıysa pek sorun çıkmaz ama ilerde ensest olur. erkekse büyümeye başladığında çok saldırabilir. içgüdüleri böyle çalışıyor erkek kedilerin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...