Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu bilgisayara ne yapabiliriz ?

münazara

Öne çıkan mesajlar

Eskiden donanımdan falan anlardım yakından takip ederdim ama yaklaşık 5yıldır doğru dürüst takip etmiyorum. SLI grafik kartları biliyorum en son =)

Şimdi sorum şu ;
Bütçem yok.Belki olucak.Bilgisayara çok fazla para ayıramıyorum artık.Öğrenciyim falan filan.Pek ayırmakta istemiyorum açıkcası.
Benim sistemim:
gigabyte 1000mk anakart
p4 2.6ghz
1gb crossfire ddr
256mb Atı radeon9000pro
80gb samsung hdd

Bi ara upgrade etmeye yeltenmiştim fakat herşeyi baştan değiştirmek gerektiğinden uzak durdum.

Örneğin 1000mk üzerine en iyi ekran kartı ne alabilirim? Yada anakartı değiştirsem işlemci kalabilir mi?

Parça parça upgrade yapmakta istemiyorum çünkü doların durumu teknolojinin durumu sürekli değişiyor.O yüzden 100-200 milyonla kurtarmak istiyorum.En azından bikaç oyun çalıştırabileyim.

Ucuza upgrade yolları arıyorum.

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
200 YTL'ye pek birşey yapamazsın aslında, anakart değişse işlenci ram lazım (ram gerekmeyebilir ana karta bağlı olarak) İşlenci için anakart lazım. ram için ana kart lazım.

Sen iyisi X2600 falan al, ikinci el anakart, işlemci, ram için para biriktir.
Sosyal ağlarda paylaş

dolar yukselmeden 500 ytl ciwarına o haldeki bi sistemi adam ettik, 200 dolar + kdv ekran kartı , 4 gb ram ve 100 dolar + bi anakart (gigabayte s-series) bir de hard disk aldık işlemci değişmedi yanlız LGA vardı P4 3.4 ghz onu taktık crysis warhead full acık rahat oynatıodu tolatlde 560 ytl vermiştik ama malum dolar tavan yaptı o yuzden fiyatlar yukseldi baya
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu gec gormusum;

malesef makineye bisey yapilamaz. Islemci ve anakarti kontrol etmedim ama muhtemelen 775 e gecmeden once kullanilan s478 lerden.

Bu yuzden upgrade e gidilcekse islemci, anakart ve ram i kullanamiyoruz(ddr oldugu icin)

geriyede bi tek 80gb lik hdd ve kasan kaliyor. birde diger multimedia aygitlari.

amacin dogrultusunda idare edecek bir makineyi
70 dolar anakart
60-80 dolar islemci
30 dolar ram
60 dolar kasa olarak
200-250 dolar arasinda bi harcamaya trendi yakalayabiliyorsun.
tabi oyun oynamayi hic dusunmuyorsundur bile, bu durumda daha ekonomik bir sistem dahi kurulabilir.
Ayni sekilde mevcut kasan yeterlidir kasa/psu alma ihtiyacin kalmaz.
ama 170 dolar maalesef kesin miktar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...