ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Selamlar, Kısaca, Hazine Bonosu hakkında bilgi verebilir misiniz? Yani çeşitli sorularım var - Yatırılan para vadesi dolmadan çekilebiliyor mu? - Vadenin faiz olayını nasıl hesaplarız, ne kadar yatırıldığında vade dolduğunda (ya da dolmadan çekilirse faiz işleniyorsa) ne kadar getirisi olabilir. - Son olarak da, bankalar bunun üzerinden ne kadar komisyon/işlem ücreti alıyor yaklaşık olarak. Bir de, hazine bonosuna alternatif olarak 2-5 aylık zaman dilimleri içerisinde en karlı olabilecek yatırım araçları ne olabilir. Tenks
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Vadesi bir yıldan az olan devlet kağıtlarına hazine bonosu deniyor. -Evet istediğin zaman çekebiliyorsun.Faizler arttıkça bono düşer , faiz düştükçe bono artar.Şu anki durumda uygun yatırım aracıdır.Şu anda %20 civarında sanırım. -hesaplama için işbankasının sayfası var tık -Banka kesintilerini tam bilmiyorum ama çok fazla değil, ama stopaj var %10luk. Son olarak bence bono iyi.Küçük parayı değerlendirmek için tabi. Uzun vadede ben hala borsaya güveniyorum. Ayrıca forex her şartta favorimdir.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 İş Bankasının yatırım fonları daima iyidir, 801 falan alınabilir. Forex falan bilgi ister.
necmi Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 yatırım yapmak istersen en iyisi ataliradır harika kazanç bırakıyor bir günde bir ata liradan 18 ytl kazanıldığını bilirim tabi ben geç kaldığım için sadece 8 ytl kazandım geçtiğimiz ay bi cuma günü imkb kapanırken ata lira 239 ytl olarak kapandı pazartesi açılışta ata lira 257 ytl değerindeydi alıp satarken 5 ytl fark eder yani 250 ytl ye aldığın ata lirayı 245 ytleye satarsın bu alım satım işleminde kaybettiğin 5 ytlyi birkaç günde kazanıyorsun tabiki 1 tane atalira ile yatırım yapılmaz :D uzun vadede kendini şartlandıracaksın her ay bitane alcam diye
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Ya hesaplama olayını kavrayamadım ben tam. İş bankası'ndan alıntılıyorum: Örneğin 10.000 YTL ile, % 35 yıllık basit faiz veren ve vade sonuna 90 gün kalmış bir H.B. satın alarak yatırım yaptığımızda bu Hazine Bonosu'nun birim fiyatı şöyle bulunur: Ancak, Ziraat Bankası'nın hazine bonosu oranlarıyla ilgili güncel bir sayfası var; bu sayfada geçen bazı terimleri yerleştiremedim öbür taraftaki denkleme: http://www.ziraat.com.tr/tr/bankamiz/faiz-ve-ucretler/aspx/hbdt.aspx Vade sonu değer nedir Ziraat'in sayfasındaki Alış oranı, satış oranı ve satış fiyatı'nı nereye yerleştiriyorum falan Detaylı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim
huun Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 hazine bonosu, devletin sana falan gün sonra falanca miktarda faiz vereceğini garantilediği kağıttır. vade sonundaki değer, bononun vadesi dolduğundaki değerdir. tabii hazine bonoları kıymet evrak olduğu için istediğin an nakite çevirebileceğin şeyler olduğu için gün üzerinden faiz hesaplaması yapılır ilk verdiğin örnekteki gibi.
Öne çıkan mesajlar