Milamber Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Sivas'ın Suşehri ilçesinde, nesli tükenmek üzere olan bir Anadolu vaşağıyla karşılaşan mahalle muhtarı, kendisine saldırdığını öne sürdüğü hayvanı, yaşanan boğuşma sırasında boğazından sıkarak öldürdü. Suşehri ilçesi Çataloluk beldesi Serpinti Mahallesi Muhtarı Hacı Ahmet Tunç, sabah erken saatlerde komşularının gelininin bahçede bir “canavar” olduğunu söylediğini kaydetti. Gidip baktığında hiç görmediği bir hayvanla karşılaştığını ifade eden Tunç, “Zehirlenmiş olabileceğini düşünerek evden süt getirmelerini söyledim. Sevmek için yanına yaklaştığımda birden üzerime atladı. Yarım saat boğuştuktan sonra boğazını sıkarak öldürdüm” diye konuştu. kullanÇeşitli yerlerinden yaralandığını ifade eden Tunç, hayvanın hastalıklı olabileceği ihtimali üzerine Suşehri Devlet Hastanesine geldiğini, burada tetanos ve kuduz aşısı olduğunu söyledi. Vücudunun değişik yerlerinde diş izleri olduğunu belirten Tunç, “O hayvanın ne olduğunu bilmiyorum. Vaşak diyorlar. Aslana benzeyen bir hayvan türü. Hayatımda hiç böyle bir hayvan görmedim” dedi. Tunç, hayvanın bazı yerlerinde yaralarının olduğunu, daha önceden belki köpekler tarafından ısırılmış olabileceğini bildirdi. Evlerinin altında bulunan ambarda hayvanın ölüsünü bekleten Muhtar Tunç'un annesi Zeynep Tunç ise oğlunun kendisine süt getirmesini söylediğini, bir anda hayvanın oğlunun üzerine atladığını belirterek, “Ne olduğunu anlamadan bir anda öldü. Hiç ömrümde böyle bir hayvan görmedim” dedi. Mahalle imamının eşi Züleyha Tunç ise hayvanı dün caminin kapısında gördüğünü söyleyerek, “Lojmanın camından baktığımda caminin önünde hiç görmediğim bir hayvan türünü gördüm. 'Hoşt' diyerek seslendim ve bana doğru hırlayamaya başladı. Ben de elime geçirdiğim bir taş attım ve oradan kaçtı. Dünkü gördüğüm hayvan buydu” dedi. Bu arada Sivas Çevre ve Orman Müdürlüğü de konuyla ilgili araştırma başlattı. Nesli tükenmek üzere olan Anadolu vaşağının normalde insanlara saldırmayan ve onlardan kaçan ürkek bir hayvan olduğunu belirten yetkililer, konunun araştırılacağını belirttiler. Dünya Doğayı Koruma Birliğince nesli tehlikedeki türler arasına alınan vaşaklar, Türkiye'de Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu'da ender olarak görülüyor. Genel olarak geceleri avlandığı için doğal ortamda çok fazla görünmeyen vaşaklar, ağaçsız açık alanlarda, insanların yerleşim yerlerinden mümkün oldukça uzakta, kayalık ve dağlık bölgelerde yaşıyor. İnsanlara saldırmayan vaşaklar, şubat ile nisan aylarında çiftleşiyor. Vaşakların gebelik süresi 10 hafta sürüyor, genel olarak 2-3 yavru doğuyor. Vaşaklar ortalama 10-12 yıl yaşıyor. Gülermisin ağlarmısın? tam belgesellik. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 vasak goren masum koylu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Vay anasını yahu. Yazık olmuş vaşağa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 of yazık lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 ahah canavar ama o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 vaşak nedir görmediği için bilmiyor, ama aslan nedir biliyor demek ki görmüş. vay be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 At at nassinisatiim yarım saat boğuşmuş. raund raund mu dövüştünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 eahu aslında on dakikadan filan başlamıştır her anlatışında abarta abarta gazetecilere kadar yarım saat olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 egitim sart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 battle of middle earth nasnsatim. nesli tükenio bi de hehe. tükenir tabi türk köylüsü evrimin ideal sonu çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 keşke vaşak bu dangalağı öldürseymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 şunlara öğretin bu işleri. hayvanın soyunu tüketmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 güzel hayvanmış bide yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Adam "Yarım saat boğuştum" diyo, annesi "oğlum instant kill çekti" diyo. Nasıl iş len bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 bunun türk filmi vardi deme zeki metinmi oynuyordu ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Abi o muhtarın boğazını sıkarak öldüresim geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Mesajlarda iyice saçmalamışsınız. Adam yaralı hayvana süt götürdük, üzerime atladı ben de öldürmek zorunda kaldım diyor. Cümledeki abartıyı bir tarafa bırakırsak, herif keyif için tüfekle öldürmemiş ki? Sokakta üstüme bir köpek atlasa ben de elime taş bıçak ne geçerse öldürmeye çalışırım hayvanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Phobos said: Adam "Yarım saat boğuştum" diyo, annesi "oğlum instant kill çekti" diyo. Nasıl iş len bu :D instant kill :):):):) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 eger olay anlattıgı gibiyse ne yapmasını bekliyordunuzki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 pekaziz said: Mesajlarda iyice saçmalamışsınız. Adam yaralı hayvana süt götürdük, üzerime atladı ben de öldürmek zorunda kaldım diyor. Cümledeki abartıyı bir tarafa bırakırsak, herif keyif için tüfekle öldürmemiş ki? Sokakta üstüme bir köpek atlasa ben de elime taş bıçak ne geçerse öldürmeye çalışırım hayvanı. Bikere vaşaklar öle saldırgan hayvanlar değiller. Sokaktaki yabani kediler gibi kaçarlar yaklaşınca. Bu dingiller hayvana zorla içirmeye kalkmıştır, bi köşeye sıkıştırmışlardır hayvanı dolayısıyla hayvanda tepki vermiştir. Yaralı hayvana öylemi davranılır? Bayıltırsın uyuşturucu iğneyle sora bakımını veteriner eşliğinde yaparsın gerisi cahillik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Herkes senin gibi hangi hayvan uysal, hangisi vahşi bilmek zorunda değil. O fotoğraftaki hayvanın ne olduğunu bilmesem ben de korkarım, canımı korurum. Zorla süt içirmek nedir bir de? Nerede yazıyor haberde göremedim ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 her bilmediğiniz hayvana süt mü götürüyorsun? Hayvan dediğin de köpek filan değil vaşak. Vahşi hayvan yani. Hadi ne olduğunu bilmesen bile, baktığında anlarsın bu evcil bir hayvan değil diye. Evcil hayvanlar bellidir zaten. Bir hayvanın vahşi olduğunu bilmek için, evcil hayvanları bilmen yeterli. Düz mantık çok basit yani. O yaşa gelmiş adam, vahşi hayvan gördüğünde nasıl davrancağını bilmiyorsa, suç ondadır. Bir de Muhtar yani. "Kaş yapayım derken göze syoryuken atmış" yani. Savunulcak bir tarafı yok, ki anlattığı gibi olduğunu da sanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 ya ne garip adamlarsiniz siz. benim de onume daha once gormedigim bi yaratik ciksa once kusku ve sefkatle yaklasirim saldirirsa da oldurmek icin elimden geleni yaparim yani. ne var bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Devilmanta said: Bikere vaşaklar öle saldırgan hayvanlar değiller. kac kere vasak gordun hayatinda, yaklastin da kacti diye sorarlar adama yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 ssj4songoku said: her bilmediğiniz hayvana süt mü götürüyorsun? Hayvan dediğin de köpek filan değil vaşak. Vahşi hayvan yani. Hadi ne olduğunu bilmesen bile, baktığında anlarsın bu evcil bir hayvan değil diye. Evcil hayvanlar bellidir zaten. Bir hayvanın vahşi olduğunu bilmek için, evcil hayvanları bilmen yeterli. Düz mantık çok basit yani. O yaşa gelmiş adam, vahşi hayvan gördüğünde nasıl davrancağını bilmiyorsa, suç ondadır. Bir de Muhtar yani. Anlatmak istediğim şu. Yukarıda denmiş ki ulan bu hayvan insana saldırmaz zaten. Ben de diyorum ki, insan aslan veya vaşak arasındaki farkı bilmek zorunda değil. Kaldı ki adam lafında da demiş ilk defa böyle bir hayvan görüyorum diye. Gitmiş efendi gibi süt getirmiş, hayvan da yaralı olduğundan veya huylandığından saldırmış. Tepeme eşek kadar pençeli kedi atlayacak, ben de soyları tükenmesin, zaten saldırmaması lazım insana diye hemen bubble+heartstone olayına girişeceğim. Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar