Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

notebook ve hd film ve ses ve goruntu

rahatsiz

Öne çıkan mesajlar

imdi, bir adet en suferinden ses sistemimiz var. baska kimse de yok bu gelismis sistem. bir tane de en son teknoloji urunu tv var. hatta yaninda fevkalade bir notebook var. bu aleten parasini odeyerek aldigimiz mkv formatinda son derece yasal hd filmimizi tv'ye aktararak izlemek istiyoruz. bir yandan da ses sistemine sesleri gonderip keyfimize bakacagiz, vur patlasin cal oynasin eglenecegiz, boyle grup filan.
amma velakin notebook coax ses cikartamiyor, optikte yok. dost kazigi yemisiz alirken sormayin. acaba diyorum notebook'un bir adet olan hdmi cikisini ikiye bolup birini ses sitemine birini tv'ye aktarmak mumkun mu 5+1 ses alabilmek icin?
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslinda mantiken olmamali. yani bunlar winrar ve winzip gibi. icindeki datayi sikistirip kullanmana imkan sagliyorlar. data hangi kalite de riplendiyse veya olusturulduysa orada duruyor. sadece paketledikleri kagidi degistirmeye calisiyorsun. rip gruplarinin hd filmlerde mkv tercih etmesinin nedeni boyurun biraz daha dusuk olmasi. ve daha problemsiz calismasi. coklu dil ve altyazi destegi filanda var. tabi bu anladigim kadariyla. o acidan degistirilebilmeleri lazim. alltoavi ve mkvtoavi diye programlar var ama hepsi sesi 5+1'den streo mp3'e ceviriyor. goruntu kalitesini tuturabilyorum. baska program bilen var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sen süperinden ses sistemin varsa zaten HDMI girişi var demektir. notebookdan HDMI ile anfiye bağlantı yaparsın. Anfinin HDMI out çıkışını da TV'e bağlarsın. Anfi ses ve görüntü bölümünü halleder.

Notebookda DVI çıkışı varsa, DVI2HDMI dönüştürücü alıp yine anfiye bağlayabilirsin.

O kadar süper bir sistemin yoksa ve en azından benim gibi Sony 5 yollu hoparlörüme yazıktır diyerek kullanmaya çalışıyorsan şu şekilde bağlarsın;
DVI2HDMI ile TV bağlatısı yapılır. TV'den de Audio Out çıkışını götürür anfiye bağlarsın.

Bende DVI çıkışı da olmadığından dolayı PC girişine bağlıyorum notebook'u. Notebook ses çıkışından da müzik setine ara kablo ile bağlıyorum. Ses kaybım oluyor ama mevcut sistem ile rahatça anime izlemeye devam edebiliyorum.

İlk işim HDMI çıkışlı bir pc/laptop(HTPC) almak olacak ki çalışmalar bu yönde :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasiz: artik yeni ekran kartlari da pcb lerine ses cozucu ekliyor. dolayisiyle, dvi2hdmi adaptoruyle ekran kartinizdan hem ses hem goruntu almi$ oluyorsunuz.

konuyla alakali: uber ses siteminin markasini, modelini alalim, bir bakalim hangi giri$ler var. Ona gore bir degerlendirme yapariz. Ancak gorunen odur ki, bir hdmi coklayici ve hdmi2coax ciki$ina ihtiyacin olacak.

Bir de $unu deneyebilirsin, TV de son teknolojiyse, direk TV ye gir lap top u, TV nin optik,component ampfilikator ciki$i vardir. Uberligine gore 5.1 sinyali gonderebilir belki, ama genelde stereo ya mahkumsundur =)

o yuzden TV nin de marka/modelini alalim.

3. ihtimal ise Paramecium un bahsettigidir. amfinin hdmi giri$i olacak sesi once cozecek sonra TV ye gonderecek..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada neden mkv2avi yapasin ki? yani 5.1 olsa ne olur olmasa ne olur, sende hoparlor yoksa stereo dinlersin zaten? O nedenle .avi falan yapmaya kalki$ma derim. mkv, ogg, wmv9 ,H264 ,mpeg4 farkeden bir$ey yok temelde, hepsi cok kanalli sesi, yuksek bitrate goruntu ile code edebiliyor.

Bu arada Creative in X-Fi notebook çözümü var. Buradan Bakiniz. . Bu çözümle birlikte optik ciki$a sahip oluyorsun ki, o ses sisteminin hakkini ancak verirsin.

150 lira falandir. Madem o kadar para bayildin sistemlere, buyur buradan da yak demek istiyorum =D

ya da stereo dinle =)
Sosyal ağlarda paylaş

yav elimdeki sistem o kadar uber ki boyle yollar ariyorum iste :)

imdi elimizde bir hdmi girisine sahip bir ses sistemi var. dvi/hdmi denemedim, deneyeyim.

avi'ye cevirme nedenim avileri sorunsuz bir sekilde izleyebilmem. hem boylece notebook'a da gerek kalmaz diye dusunuyorum. ha hd cozunululurlugu yakalanabiliyor mu bilmem. denemek lazim. ancak hala sorunsuz bir sekilde aviye cevirme imkanim olamadi sanirim bilgisayardaki codeclerin iyice karismis olmasindan dolayi. yeni bir format atip codecleri temizden kurup denemek yerine dvi/hdmi daha mantikli.

arkadasin coax cikisa sahip notebookunda denedik, notebook'un hdmi'dan tv'ye ve coax'tan ses sistemine gayet super hiper mega calisti. coax olmayinca mantiklı ve verimli bir sistem kuramadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben Panasonic plasmaya Pioneer player'ı coaxiyel kablo ile bağladım. Philips 3mt'lik altın kaplama kablo aldım bu bağlantı için. TV'den de sete stereo kablo aldım yine Philips altın kaplama. 5.1 falan sevmediğim(kablolar ile uğraş, iyi ses için yüksek para bayıl, 7.1 çıkarsın utanmadan adamlar) için stereo tercih ediyorum. PC'i de TV'e VGA ile bağladım : İdare ediyor şimdilik.

@Esh: Arkadaşın Ati ile o ses çözme işini duydum ben de. DVI bağlantı yaptım ve Samsung LCD dile geldi demişti, çüşş eşliğinde olayı anlatmıştı bana. Takdirlik bir olay :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

isteyim simdi eve gidince bakarim. ama yazdiklarim dogruiki adet hdmi baglantisi yok yani o ses sisteminin ustunde. ha coax var oda salak tv de yok. soyle anlatayim:

Elimizde uc adet alet var: notebook, ses sistemi, tv. gayet miktir boktan aletler. ama isimi gormeleri lazim. notebookta bir adet hdmi var, coax yok. ses sisteminde bir adet hdmi var, coax var. tv de bir adet hdmi var, coax yok. simdi player avileri gayet rahat oynatirlken mkv de batiriyor. bu yuzden notebook kullaniyoruz. hd goruntusunu alabilmek icin goruntu aktarmak icin hdmi kullaniyorum. onu da tv'ye bagliyorum. bu durumda ses'i de 5+1 alabilmek icin bir sekilde ses sistemine aktarmam lazim.

problem budur.

cozumler (so far):
1-notebook'a ses karti. cozer ama pahali.
2-mkv to avi. denemedim. cozebilir ama zaman alit, ugrastirir filan.
3-dvi/hdmi: bu ise yarayabilir. ustelik ucuz bir cozum olur.
4-notebooktan ses sistemine oradan da tv'ye hdmi kopru. mevcut malzeme ile o helva olmuyor. olsa guzel olur lakin.

Edit
5-haha o dedigini ariyordum bende. niye bu kadar yazdiriyon be yav? :)
Sosyal ağlarda paylaş

yok o pahali. benim aradigim sole bisi, senin resimden anladigim kadariyla.:

http://cgi.ebay.de/HDMI-Y-Adapter-Verteiler-Splitter-GOLD-HDTV-HD-ready_W0QQitemZ190263087756QQcmdZViewItemQQptZTV_Sat_Zubeh%C3%B6r?hash=item190263087756&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

ama burada biraz zor galiba. saticiya sorayim bakayim belki gonderir.

35 euro sattigi o alet bu arada. iyi kar ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Anlaşılan TV'nin arkasında şu çıkışlar yok :

Peki ses sisteminin component çıkışı var mı?

component

veya composite video çıkışı?

composite

Eğer varsa, HDMI ile ses sistemine gir ve sonrasında bunları kullanarak TV'e görüntü aktar. Kaliteleri scarttan çok daha iyi olacaktır ama bir HDMI neticesi bekleme :D Hoş 1080i görüntü aktarmayacaksındır herhalde :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...