Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook'da vatanı kurtarıyoruz Part XXI: Deniz Gezmiş iyiki asıldı

Bone

Öne çıkan mesajlar

Dünyada şuan ileri gelen bir sistem vardır : KAPİTALİZM

ve kapitalizmin en büyük düşmanı KOMUNİZM'dir

herhalde türkiyede ve dünyada devrimciler, komunistler terörist olarka gösterilir.
ve adam elbetteki bu sistemi kötüleyecek ve neyi kullanacak
tarihteki büyük işler yapmış insanları (atatürk vb liderler) kullanarak onun altından sözler komunizmi düşürücü sözler üretip bnları bu adamlar sölemişti diye tanımaktır millete
ve evet malesef başarıyolar! ama kısmen
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün silah arkadaşı değilim ama her üniversitenin dediğine inanacaksak işimiz var, daha geçen ismi lazım değil üniversitenin rektörü kolaj çalışması usulüyle makale yazmaktan hapse atıldı, bugünler de başka bir üniversitenin rektörü yolsuzluktan. Her üniverstenin yaptığı şey yol gösterici değildir. Zaten bir üniversitenin girişine öyle bir yazı yazan üniversitenin mentalitesinin doğruluğundan daha rektörünü tanımadan şüphe ederim. Atatürk'ün bilim, spor ve sanatla ilgili onca sözü varken komunizmle ilgili doğruluğu şüpheli bir söz koymuşlar çok komik gerçekten de, en az warner bros'a açılan dava kadar komik.

Ha atatürk komunizmi seviyor muydu bilmiyorum ama düşmanları hakkında o kadar ağır sözler etmeyen birinin (tahminimce) komunizm hakkında öyle bir laf edeceğini sanmam. Biraz bahsettiğimiz insanın ayarına bakmak lazım.

Ayrıca bence ne komunizm, ne kapitalizm ideal bir sistem değil. Bildiğimiz anlamıyla komunizm emperyalizme kayan kapitalizme antitez olarak çıkmış çok doğal bir süreç ama artık sentezini bulmak lazım bunca sene sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

1-Facebook'u ciddiye almıyorum.

Bir digeri;

papadapulos said:
"Kominizm Başı Görüldüğü Yerde Ezilmelidir

Mustafa Kemal ATATÜRK"

AGHAHAHHHHAHAHAHAAAAHAH

Eger vakit bulursam birebir kaynaklarıda yazabilirim.Yarın finansal analiz sınavım var.Atatürk'ün yukarıdaki cümleyi kurması olmasıdır.Atatürk'ün kur'an ayetleri ile meclisi açtırdıgıda doğrudur.Atatürk'ün hilafet ve saltanatı kaldırdığıda doğrudur.

Şimdi açıklayalım.İlk Dünya savaşından sonra ülkeler karşı blok ülkelerince işgale başlandığı zaman,Batıdan artık ümidi kesen Atatürk doğunun devi Rusya (Bolşevik) ve Türkiye'nin 4 bir yanına dağılmış olan müslüman devletleri Batıyar karşı kullanmak için kimi zaman aşırı fundamentalist(köktendinci),kimi zaman aşırı solcu söylemler vermiştir.(Yönetim tarzımız bolşevizme yakındır diyecek kadar)BUNLAR ONUN DÜŞÜNCELERİNİ YANSITMAMASINA RAĞMEN siyasi koz olarak Rusları ve müslümanları kullanmıştır.

Ama nutuğu okuduysanız bu söylemler asla geçmez çünkü bunlar o zamanın şartlarında söylenmesi gereken sözlerdi.Bu yüzden nutukta bunlar yoktur.Atatürk kesinlikle dehadır, tüm kurmaylarını toplasan 1 Atatürk etmez.Ama bilmeden konuşmayalım.İyi akşamlar.

İmla hataları mümkün, kasamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

throne_eins_meister said:
20 yıl sonra bir guruhun Abdullah Öcalan'ı "bir özgürlük savaşçısı" gibi anlatan kitaplar yazdığını görüp sonra bu başlık altında yazmış bazı arkadaşları hatırlayıp güleceğim bir de.

Artık herşeyin örtbas edilebildiği bir dünyada değiliz. Türkçe kaynaklar yetmiyorsa, açın alman arşivlerinden, ingiliz arşivlerinden yazılmış kitaplar bakın. O zamanki bölücü siyasete hem solcuların hem de sağcıların nasıl alet olduğunu görürsünüz dolayısıyla burda bir bilgi eksikliği varsa insan kaynaklıdır o devlet değil. Eğer biri ozaman'ın solcularını veya sağcılarını sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsa bence değişik kaynaklara bakmadığındandır. İnsanlar farklı şeyleri okuyup onu yorumlayarak doğru bir sentez yapmaya üşeniyor, tek bir tarafa körü körüne inanmak daha kolay geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:
"komünizm türk dünyasının en büyük düşmanıdır, her görüldüğü yerde ezilmelidir /k.atatürk"

Atatürk Üniversitesi'nin girişinde yazılıydı bu yazı.
Atatürk'ün silah arkadaşıymış gibi atmış tutmuş bazı arkadaşlar.

bugün türkiye mahkemelerinde de "adalet mülkün temelidir" yazıyo, altında K. Atatürk imzası var. "Türk şöförü en asil duygunun insanıdır" gibi lafı da var. altında Atatürk imzası bulunan her sözü Atatürk söylememiş olabilir, dikkat edelim. ki gerçekten hiç ihtimal vermiyorum böyle bi laf edeceğine.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
AthleT said:
"komünizm türk dünyasının en büyük düşmanıdır, her görüldüğü yerde ezilmelidir /k.atatürk"

bugün türkiye mahkemelerinde de "adalet mülkün temelidir" yazıyo, altında K. Atatürk imzası var. "Türk şöförü en asil duygunun insanıdır" gibi lafı da var. altında Atatürk imzası bulunan her sözü Atatürk söylememiş olabilir, dikkat edelim. ki gerçekten hiç ihtimal vermiyorum böyle bi laf edeceğine.

sir ün dediklerini yazacaktım. şöför olayı bomba, millet oynuyor resmen.

Paticik mülkün temelidir.

K.Atatürk

demişti bunu da
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu başlıkta yapılan genel bi yanlışlık var. Tarih bi bilimdir ve bilimler göreceli olmamalıdır. Bir olay geçmişte ya yaşanmıştır ya da yaşanmamıştır. Bilimlerin sencesi bencesi olmaz. Dolayısıyla geçmişte Atatürk'ün söylediği ya da söylemediği bir yerlerde yazılı olan bir bilgi için "bence şöyle" "hayır bence böyle değil" demeyin çünkü zaman kaybı ve gereksiz. Onun yerine araştırın, bişey bulursanız da kapı gibi kaynak koyun.

Bakın ben bi sözünü koydum ilk mesajımda kapı gibi kaynağı ve sayfa numarasıyla. Ona bile arkadaş gelip "bence dememiştir" dedi. Bu olaya bi son vermemiz bilgi araştırmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:

Atatürk'ün Taksim Meydanına Komünist, Sovyet Büyükelçisi Aralov'un heykelini diktirdiğini biliyorsunuz dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...