Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Noob Razor

MaDOnos

Öne çıkan mesajlar

Razorun hangi bir yerini tutsam eleştirilecek 50 tane konu çıkar. Pvpye hiç değinmiyorum zaten o konuda berbatlar. Politik konulara gelince(kendi başıma gelen olayları yazacağım benim başıma bunlar geldiyse kim bilir neler neler yapıyorlardır.) Vale of the silent da kendi başına bir şeyler becerebilen makhaiyi dağıtıp mal hydralara destek vermeleri. O sayıya rağmen hydranın tri karşısında ne yaptığını gördük. Pure oow büyük pure g00dlara neredeyse hediye paketi yapıp verdiler dekleini. Mostly harmless ve diğerlerinin ne yaptığını pek anlamışda değilim. Sayı üstünlüğü ve cap desteği olup savaş kaybetme becerileri var.

Bu durumdayken razora yardım teklifi götürdük ben scalardayken (30 35 kişilik fleet çıkarabiliyorduk ve inanın bu razor petlerini çıkardığı 100 kişilik fleetlerden kat kat daha iyiydi ve bu 30 35 kişililik fleet 5 kat büyük axiom ve frontal impact güçlerini püskürttü). Buna karşılık bizden alınan (30 35 kişiye göre) 3 kuruşluk kirayı almamalarını istedik. Kral razor kabul etmedi neymiş o pvp imiş bizde yardıma gitmedik (Bunu 2 3 alliance a daha yapsalar 100 200 kişi eder). Neyse kral razor tam zor durumdayken güneyin desteğiyle bir şeyler yaptığını sandı ama güneyin desteği olmasa şu an mm yıkılmış razor debeleniyor olurdu.

Güney karıştı güneydeki destek kesildi bizim kral razorda g00dları çok küçümsedi support olmadan 2 ms ile pos vuruyorlardı 1ixte (krallar ya). Bunun üzerine 2 ms bloblandı o kurtacı hero geldi razor titanı mwdli inertialı super nano titanları üstüne birde o da patladı.

Bunları söylemenin nedeni razor scalara o cevabı vermese scalar o bölgelerde pvp yapıyor olacaktı scaları yada bunlarıda geçtim uzun lafın kısası Razor pvp, politik ve yönetim beceriksizliklerine rağmen bu kadar para, toprak ve adamı hak etmiyor. İnşallah Razor bir an önce yıkılır ve kuzeyi gerçekten hak eden bir ally alır.(Top Razor oh olsun :D)

Super fit nano titan km: http://www.eve-razor.com/killboard/?a=kill_detail&kll_id=107083
Sosyal ağlarda paylaş

0.0'ın olayı o,al 1000 carebear her birine 1 pos ver kursunlar ratting yapsınlar ,pvp alliance saldırıya mı geçti hemen ordan burdan adam topla 400'er kişilik bloblarla savun,fighterlarla lag yarat vs.Sonuçta adamlarda o kadar posu fuel edecek,24 saat blobla savunabilecek para,sabır ve carebear sayısı var.Zaten fleet fight da olay primary secondary vurmaktan ibaret öyle aman aman bireysel yetenek taktik isteyen bir olay olmadığı için bu tip RZR,MM filan gibi alliancelar topraklarını tutabiliyor ve tutacaklar da eğer sov sistemi pvpye yönelik bir hal almazsa.

Mesela geçen mostly harmless'ın oralarda dolaşırken ana sistemlerinden birinde 1 drake patlattık,local 45 filan.Adamlar hemen 20 kişi undock etti bizi aramaya başladı.Sonra başka bir sisteme atladık,adamlar localde kavga ediyorlar ratting chain'inin bozulması hakkında,gittik orda da 1 mega patlattık,kovaladık diğerlerini filan.Bunların ana fleet'i bizi hala başka yerlerde arıyor halbuki 1 yan sistemdeyiz.Yani adamların ne düzgün intel kanalı var ne haberleşiyorlar,varsa yoksa ratting mining vs.
Sosyal ağlarda paylaş

valla simdi size acayip uzun bir cevap yazdim ama sonra vazgectim, cunku anlasilacagimdan suphem vardi B)-
neyse onun yerine yine de bir kac söz etmeden de gecmeyim;
Eve-Online aleminde en iyi 3 politika yapan Alliance'lerden biridir.isin icinde olan bilir.
ikincisi; sarf ettigin kelimeler hic yakismiyor; icinde onlarca turk arkadasimiz ekmek yiyip, egleniyor.
sonucta bir oyunu bu kadar ciddiye almamak lazim.

saygilar

capt.logar
Sosyal ağlarda paylaş

Captain Logar said:
valla simdi size acayip uzun bir cevap yazdim ama sonra vazgectim, cunku anlasilacagimdan suphem vardi B)-
neyse onun yerine yine de bir kac söz etmeden de gecmeyim;
Eve-Online aleminde en iyi 3 politika yapan Alliance'lerden biridir.isin icinde olan bilir.
ikincisi; sarf ettigin kelimeler hic yakismiyor; icinde onlarca turk arkadasimiz ekmek yiyip, egleniyor.
sonucta bir oyunu bu kadar ciddiye almamak lazim.

saygilar

capt.logar

Alınma ya sadece görüşlerim benim bu kuzeyde yaşayan ve oyunun büyük bir kısmı razora mavi olan ve tanıyan biri olarak son olayı değerlendirmem.

sonucta bir oyunu bu kadar ciddiye almamak lazim demi :)
Sosyal ağlarda paylaş

demistim, anlasilacagimdan suphem var diye :) neyse, benim alindigim senin goruslerin degil, olaya yaklasim tarzin. hic yakistiramadim dogrusu, forum adabina daha uygun kelimeleri secseydin keske.
fazla uzatmayalim zaten sen bisi yazdin ben cevap verdim, bir daha yazdin bir daha cevap verdim; durum 2-2 :)bundan sonra bir cevabin daha varsa "bana", özel mesaj ile bekliyorum ki konuyu kisisellestirmeyelim derim.

topige doneyim; benim de anlamadigim bazi olaylar donmekte politika islerinde ama su siralar cok sira disi seyler oluyor. herhalde en fazla 2-3 haftaya kadar cikar kokusu. bence rzr un en buyuk yanlisi pilot sayisini yukseltmek adina kaliteden cok ödün verdiler ve sonucta noob rzr diye topikler aciliyor :p 1.5-2 sene oncesini ozledim ernestle, TheAdj ile Homicide ve gulnar ile guzel isler yaptik ama artik mazi de kaldi bir daha donmemek uzere...

saygilar
capt.logar
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne olursa olsun diplomasi bakımından oyunun en iyi alliancelarindan biri razordur.. Tabiki gemiler kaybedilir savaslar kaybedilir allylar kaybedilir ama şu anda gorundugu gibi isler yolunda gidiyor..

Şunu da belirtmeden gecemiyecem 30 kisinin kac tanesi capital ship pilotu kac tanesi gozu kapali capital shiplerini her combata sokuyor?

Muhim olan cok iyi pvp yapmak deildir cogu zaman sayı ustunlugu online kalma suresi her zaman hazır olmak...

Tahminimce Razor bu sebeblerden dolayı bi secim yapmıstır
Sosyal ağlarda paylaş

Moss said:
Her ne olursa olsun diplomasi bakımından oyunun en iyi alliancelarindan biri razordur.. Tabiki gemiler kaybedilir savaslar kaybedilir allylar kaybedilir ama şu anda gorundugu gibi isler yolunda gidiyor..

Şunu da belirtmeden gecemiyecem 30 kisinin kac tanesi capital ship pilotu kac tanesi gozu kapali capital shiplerini her combata sokuyor?

Muhim olan cok iyi pvp yapmak deildir cogu zaman sayı ustunlugu online kalma suresi her zaman hazır olmak...

Tahminimce Razor bu sebeblerden dolayı bi secim yapmıstır

Noobluk capital pilotunla online sayınla ya da para gücünle ölçülmez buna rağmen yaptıklarınla ölçülür bende tamda bunu dedim. 1ixteki olayda bunun en iyi göstergesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Moss said:
Simdi butun Razor noob ve sizin o 30 kisilik ekip bu nooblugu kapatacak ve hatalar yapmasını engelliyecekti yani...

Titan kaybına gelince hatalar tabiki olacak bu oyunun temeli hatalaar dayalı zaten herkezin mukemmel olması imkansız..

Bırakalım bu isleri

Sen o 30 kişiye pek takılmışsın :) Sanırım sen ncden birisin 30 kişi değil 3000 kişi olsa o razorun nooblugunu engelleyemez support olmadan mslerle pos kuşatmak Razora ve Soliders of News Eve e (bilenler bilir) aittir.

Olayları iyice açmamı mı istiyorsun ? 0 30 kişilik gurubun 1-ixte yerleri vardı razor kabul etse oraya pvp için gideceklerdi. İşin garibi razor bunu geri çeviriyor ama ordaki petler parayla kiralık corplar tutuyorlar ve onlar o 30 kişiyi bile çıkaramıyor(ben buna anca gülerim).

O 30 kişilik guruba gelince onu bilmem kaç küsür kişilik hydraya ya da bilmem kaç küsür kişilik pure e tercih ederim. Kendi gücünün 5 katı gücü geri püskürttü(Hani sen sayılara çok takılıyorsun ya axiom 1100 frontal 400 1500 kişi eder O gurubun toplam member sayısı 300dür).

Pure 3000 sayısı dekleini hediye ettiği alliance 1000 kişi bak sayılarla fazla oynayınca hesabın yanlış çıkıyor.

Hata konusuna gelince Razor yönetimi mi onlara emir verdi gidin mslerle pos kuşatın diye bu kadarda noob olacaklarını sanmıyorum. Peki Razor bundan sonra o ms pilotlarını alliancedan mı attı ya da onlara 10ar milyar ceza mı kesti atıyorum artık alliance insuranctan mı yararlanamayacaklar ? Bunlardan birini yaptıysa hatalar normaldir derim.

Ayrıca hata konusunda çok hassas birine çattın ben 30 kişilik guruptan ve eski korsan corpumdan hataların tartışılmadığı ve çözüme kavuşturulmadığı için çıktım.

2.5 senedir oyunun çoğunu kuzeyde geçiren nc ile hep mavi olan biriyim ben yani düşmanda değildim hiç.

Dost acı söyler :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkatimi çekti kendimi iyi anlatamamışım bu sorunum var biraz üzgünüm.

Ben bu eleştirileri Razora yapmamın nedeni nc nin lider konumundaki alliance olduğu, iyi tanıdığım ve politikalarının çoğunun beni direk etkilediği için yapıyorum sıradan bir alliance olsa banane.

Kuzeyin lideri konumunda ki bir alliance ın bu hatayı yapma lüksü yoktur yapıyor ve bunu sıradan görüyorsa orayı hak etmiyor demektir benimde dediğim bu lütfen bu pencereden bakın.
Sosyal ağlarda paylaş

nanoyla webe girmediysen, acık neut unutmusundur, onu unutmadıysan dmg control kapalı kalmıştır. 6 turret'a basmamışsındır.

bir orneğe takılı kalmanın alemi yok.
Hata dediğimiş şey bu zaten.

bir corp her fleet battle'a sırf ravenla geliyorsa bu hata değil yanlış bir secimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok icerlemissin Razorun sizile iliskisini kesmesini..

Titan veya ms pilotlari her gemi kaybettigine ceza veya corptan atilsaydi shirike su anda INFOD da korsan titan pilotu olurdu..

O saydıgın alliancelarin hic biride Nc karsisinda tutunamazlar anca buyuk savaslara backstap yaparlar..

Tabiki gerekli support olmadan titan ve ms ile hostaile sistemde fink atmak buyuk bi hata ama hata olur bu hatayı yapanlar bidaha boyle bi hataya dusmez bunlarin hepsi tecrubedir bu oyunda herkez patliya patliya orenir movie izleyerek duel yaparak npc patlatarak orenilen bi oyun deildir..

Son yazdıklarınıda gozden gecirmedim deil bi killboardina bakmak isterim dogrusu

Saygilar
Sosyal ağlarda paylaş

CAOD'a dönmüş burası :).Bu arada Triax,Shrike Molle'nin alt karakteri,kaç kez adam jump portal açtı bize ;),gözümle gördüm yani.Normal grunt seviyesine bir bob titan kaybetseydi bence atılırdı veya çok ciddi sonuçları olurdu,ama zaten öyle adamlara super-cap pek vermiyorlar.Ha Molle bile SHC'de yazmış "Artık apoc kullanacağım Shrike ile" diye,o kadar titan kaybından sonra :).

Yanlız şuna katılmıyorum,3 mothership ve support olarak 1 titanla pos yıkmaya çalışmak,basit bir web range hatası değil çok ciddi hatadır.Carrierla ratting yapmak gibi birşey yani.Neyseki EVE acımasız bir oyun ve bu gibi ciddi hataların bedeli alliance'ın cüzdanından kocaman bir dilim ve CAOD'da alliance'ın reputation'nun yerlerde sürünmesi oluyor.

Ama tabi son zamanlarda bu moon mining olayı çıktı çıkalı 0.0 a yerleşik olan alliancelar çok zenginleştiği için artık super cap/cap kayıplarını pek takmıyorlar nispeten çabuk ve ucuza üretildiklerinden.Bu da o tip gemileri kullanan pilotların kalitesini düşürüyor ve nasılsa yenisi var bahanesiyle çok dikkatsiz davranıyorlar.Bu da dışardan bakan birine noobluk gibi gözükebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Esasında ben RZR'un uyguladığı politikalar konusunda iki zıt fikri de destekliyorum.

1- RZR tam anlamıyla politika yapıyor. Patron konumunda olduğu için, istediği corp/alliance'ı kullanıyor, istediğini harcıyor. Ancak, bu kullanma/harcama politikasını o kadar iyi yürütüyor ki, NC'de kimse ses çıkarmıyor. RZR'un bunca zaman ayakta kalması da, başarısının bir göstergesi. (Ne yazık ki politik bir başarı)

Öte yandan, yanına MM gibi kendisine nazaran çok daha organize bir alliance almış ortak olarak. Sıkıştığı anda sırtını MM'e dayıyor, hemen "politika" yapmaya başlıyor, bir kaç "eli iş tutan" corp'un ağzına bal çalıyor. O da yetmezse hemen başka alliance'larla temas kurup "bakın bize bişe olursa, sıra size gelir" diyor... Sonuç? RZR hep paçayı kurtarıyor. Politikanın tam anlamı budur işte. Elinde hiç güç olmasa da çok güçlüymüşsün gibi davranabiliyorsan, senden iyi politikacı görülmemiş demektir. (Yanlış anlaşılmasın, RZR güçsüz demek istemedim.)

2- RZR hatalı politikalar yürütüyor. Bu da tam zıt fikir. Ancak, benim açıklamam şu şekilde: RZR yıllardır kullan/at politikası yürütüyor ve kabul etmek gerekir ki bu konuda çok başarılı. Ancak, benim görüşüme göre, RZR'un bu politikasına ses çıkarmayan gerek NC gerek diğer büyük alliance ve corp'lar, bu "sessizliklerini" RZR'u çok sevdikleri için yapmıyorlar. Bence onların gözünde RZR demek, hazır kurulmuş bir sistem demek. Evet belki yenisi de kurulabilir ancak kimse o zahmete katlanmak istemiyor, dolayısı ile var olan sistemi kullanmak istediği için (çünkü rat yapıyor, mine yapıyor, PVP yapıyor vs..) RZR'u destekliyor. Cümlenin sonundaki "RZR'u destekliyor" kısmını şu şekilde de söyleyebiliriz: "Var olan sistemi destekliyor."

Peki ne olabilir? Gerçekten güçlü ve organize olan bir kaç corp bir araya gelip, "RZR'un politikasını" RZR'a karşı kullanmaya niyetlense... Üzerine üstlük "var olan sistemi" kullanmak yerine yenisini yaratma zahmetine katlanmayı taahhüt etse... BOB petleri ile hasır altı anlaşmalar yapsa (ki hiç de zor değil)... RZR kalır mı? Objektif düşünmek gerekirse cevap hayır. Çünkü, kendi tecrübelerime dayanarak ifade etmem gerekirse, RZR'un ne PVP gücü var, ne de başka bir şey.. Reelde kullandığı PVP-Saldırı-Savunma gücü, tamamen "ağzına bal çaldığı" corp'lara ait olan güç. (Kolay bir matematiksel işlem: RZR - bahsettiğim corplar = sıfır güç..) Ancak, kimse paragrafın başındaki ihtimalleri yapmaya uğraşmayacağı için, RZR yaşıyor... Halbuki şu an eskisinde çok daha güçsüz olan TRI bile, tek başına RZR'dan daha organize ve güçlüdür kanımca. Ancak, destekçi istemiyor, puşt politikası da yapmıyor.

Peki RZR nerede hata yapıyor? Yahut ne yaparsa çok daha büyük (büyük derken, kendi kendine yeten...) bir alliance olabilir? Kimbilir? Belki NC'yi kendi çıkarları için kullanmaktan vazgeçer, ve kuzeyde yaşayan "eli yüzü düzgün" corp/alliance'ları (bir müddet sıkıntı çekmeyi göze alarak) kendisine ortak ederse, ortada ne BOB kalır, ne Goon ne de başka bir şey...

RZR bunu yapar mı? (Kahkaha efekti... XD ) Dünya yerinden oynar, RZR delikanlı olsa =) Bu yüzden, ben de katılıyorum: Hop hop RZR top RZR!

Not: Bizzat RZR üyesi olan arkadaşlar var/varmış. Mado'nun eleştirilerine biraz alınmışlar. Ben baştan yazayım, benim lafım hiç birisine değil. Türk olsun RZR'da olsun, fark etmez. Onların orada çok değerli işler yaptıklarını biliyorum. Yazdıklarım sadece RZR'a karşı olan hissiyatım, oradaki dostlara değil..

Herkese iyi uçuşlar!
Sosyal ağlarda paylaş

simdi birkac mesaji okudum sacma geldi
kullan at demisin simdi bu adamlar hic ise yaramiyan hydra ve pureyi atmadi onlari atip yerine daha guclusunu gecire bilridi
veya gecmek istiyeni destekliyebilridi...
razor iyibi alliance neden rahat oldumu hemen kendini bir sey sanip dostlarina saldirmiyor
ornek: bakiniz lotka volterra kendini super guc sanip dostlarina ihanet etmisti ve sonucu olmesi oldu
bi ornek daha mc mesela pek iyi ornek olmasada sonucta bu adam muftetiklerini satmisti ve dogal olarak yaptiklarinin bedelini odemisti yikilarak
baya bi zamandir guneyde bi birlikyok yani en iyi en guclu birlik kendi kendini yok etmeye ugrasti... ama adamlar bu bi oyun diyolar eylenelim olsun bitsin diyolar sonrada gercek hayattaymis gibi muamele yapiyolar...
razor cok iyi politika yapiyo bi zamanalr red alliancede aynisini yapiyodu
ama razor gucsuz ancak diyer dostlariyla guc teki eksigini kapatiyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Cengiz razor dostlarına saldırmıyor demişsin razor kime saldırıyor ki ? Bölgesinde sıkıştığında veryansın edip tüm eve i çağırıyor. Bunu nereye kadar götürebilecek ? Kendi allylerini sömürüp sivrilenlerin kafasını ezerek nereye kadar götürecek ? Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Güney her zaman mı yardıma gelecek + güney razora yardıma gelmedi boba saldırmaya geldi. Ncdeki tüm allianclerarın içi boş olduğu kanıtlandı en ufak baskıda dağılan topraklarından çekilenlerin mi razora yardı mı olacak ?

Dostların ve düşmanların 1 günde değiştiği şu günlerde başkasına güvenerek ne de olsa gelirler demek çok yanlıştır.Dekleini pure 1 ay savunamadı mı ? Cobalt edge i mostly harmeless 1 hafta savunamadı mı ? Razorun destekliğide ncdeki allyer bunlar değil mi ? Bu razorun politkası değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...