Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Evet,Spielberg Oldboy'u çekmek için hazırlıklar yapıldığını söylemiş. Chan-wook Park'ın uyarlaması her ne kadar olağanüstü de olsa Spielberg bu filmi yeniden çekmeyeceğini,aksine mangasından tamamen farklı bir bakış açısıyla çekeceğini söylemiş. Mangası 8 kitaplık bir seriydi diye biliyorum ben ve filminden çok çok daha vurucu ve farklıymış.Okumadım ama şimdi bir ara edinmeyi düşünüyorum :) Spielberg son zamanlarda batışta bence,Oldboy'un bu uyarlaması nasıl olur bilmem ama,yapmasın bence. Gerçi bunlar söylenti sanırım.Umarım söylenti kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 cidden yapsın... büyük bi ihtimalle yaptıı film kötü olur ve insanlara orcinalini sevdirme yada izlemeyenlere izletme şansı olur... şahsen ben spielberg uyarlamasını izler ve yan koltuktakine "orcinali daha ii" derim... büyük bi ihtimallede yan koltuktaki "orcinalidemi var aaa" der... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 tanınmış yönetmenler böyle süpersonik çizgi romanlara el atmamalı bence. yani tamamen değişik bir bakış açısına ihtiyaç var bence bunları uyarlarken.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 yapmasın ya yeterince eline yüzüne bulaştırdı birkaç senedir zaten, bari filmi bozmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 ya şimdi bu hatırladğım kadarıyla uzak doğu hikayesi ve filmde de uzakdoğuya özgü bir ton şey vardı. Şimdi Spielberg bunu çekse o etkiyi nasıl bize verecek ? Onu da düşünmek lazım aslında. Amerikan tarzında çekilmiş bir uzakdoğu hikayesi,örnekleri var yani ortada. Ne kadar iyi bir yönetmen olursa olsun altından kolaylıkla kalkılabilecek birşey değil bence. Gerçi son dönemde Spielberg'i biliyorsam mutlak filmin bir yerine uzaylı sıkıştırır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 ahaha old boyda E.T. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Simdi Spielberg benim 1 numarali yonetmenimdir. Onun yapitlariyla buyudum falan. Ama Son zamanlarda o eski "hollywood'un dahi cocugu" unvanini devam ettirecek hic bir yapim yapmadi. Saving Private Ryan muhtesemdi ama o dahi cocugu beslemiyordu. Cocuk gecte olsa gerginlesti ve politik konulara mi degindi nedir. Tabiki her projesi gibi bunuda heyecanla bekleyecegim. Bide su Tenten'i animasyon yapmasa be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 tenten animasyon olur aşka bişiolmaz ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Mangası ne kadar farklı bilemiyorum. Varlığından da şu başlıkla birlikte haberdar oldum, ama Chan-wook Park yapmış yapacağını, hiç gerek yok bence. Belki karşılaştırmak yanlış ama My Sassy Girl ve Lake House'ı düşünürsek benzeri çabalar her seferinde yetersiz kalmış, orijinalleri her zaman daha iyi olmuştu. Steven Spielberg her ne kadar iyi bir yönetmen olsa da, Oldboy(manga'ya ne kadar sadık, ne kadar güzel bir uyarlama bilemiyor olsam da)un zaten kült olmuş bir uyarlaması mevcut. Chank-wook Park'ın Oldboy'u varken başarısızlık şansı bahsettiğim diğer filmlere göre daha yüksek ve bu durumu yönetmenin iyiliği bile değiştiremeyecektir kanımca. Ayrıca söylentiden biraz daha fazlası olabilir, bir yerlerde uyarlanıcağını fakat askıya alındığını okumuştum, ama tanımadığım bir yönetmenin ismi geçiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 farklı bir yorumu, hem de iyi bir yönetmenin yorumunu görmek hoş olacaktır tabii ama aslının kalbimizdeki yeri farklı kalacaktır. umarım amerikanlaştırırken rezil etmezler. genelde spielberg filmi çok satan hale getiren klişeleri eksik etmemeyi seven bi yönetmen, bu durum bana hep fazla amerikanlaştırılmış geliyor. ayrıca kendisinin pg13'e oynayacağını sanıyorum. oldboy'un adında boy geçse dahi çocuk çocuklar için çok makul bir film değildi yumuşatılması nasıl olacaktır bilemeyeceğim. LathspeLL said: Saving Private Ryan muhtesemdi ama o dahi cocugu beslemiyordu. hep şuna takılmışımdır o filmde.. mermiler neden suyun içinde vızır vızır ilerliyorlar.. LÖPÇÖNK! diye su yüzeyine çarpıp dağılmaları gerekirken.. aptalca bi detay gerçi ama hep orada "hmm bu çok yanlış!" derken buluyorum kendimi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Spielberg eski heyecanina sahip olsa deli isler yapabilir. Zira Indiana Jones'ta kamera yonetimi muhteseme yakindi. Konu ve efektler bitirdi filmi. Yani guvenim sonsuz kendisine ama sagdan soldan uyarlamasin hayal gucunu kullansin eskisi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Suya girebilir aslinda mermiler illa hepsinin sekmesine gerek yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Açıya falan bağlı? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 LathspeLL said: Suya girebilir aslinda mermiler illa hepsinin sekmesine gerek yok? açıyla zor girer ^_^ , sudan sekerler.. hatta ne kadar hızlı gelirse mermi o kadar fazla tahrip olur.. bkz mythbusters. yani öle suda gidip adam vurma vs hatalı bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 belgesel cekmiyor ki adam film cekiyor. gercekciligi birakip bazi detaylari seyirciye gore degistirir tabiki. orda amac o catisma anini, kursunlari seyirciye hissetirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Innuendo said: orda amac o catisma anini, kursunlari seyirciye hissetirmek.bunu en iyi yapan filmdi izlediğim, orasına laf yok, ama son filmleri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 heh, zaten spielberg ile ilgili sorum da o oluyor genelde. aslında amaç çatışma üzerinden seyirci getirisi, çatışmanın şiddeti ise sadece araç. yani adam ciddi iyi işler yapıp diğer taraftan gişe klişelerini doldurunca -bir de filmin en başında olunca bunlar- insan bi sudan çıkmış balığa dönüyor "bu ne şimdi?" aynı olayı Munich'de de yaşamıştım. tabii söz konusu hikayenin alıntılandığı olayı kitaplaştıran George Jonas'da hissetmiş ki sıkıntılarını dile getirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Olmaz bu, Spielberg ile hiç olmaz. Bu konuya 2-3 hafta önceki Lucas ve Spielberg'lü South Park bölümü koymak lazım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 İnanılmaz bir önyargı ile yaklaşıyorum ve orjinal old boy la arasında negatif baglamda inanılmaz ucurumlar olucagına inanıyorum.Umarım tükürdüklerimi yalarım da bir Batılı yönetmen gözünden şaheser izleriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 mangasını indirdim,2 chapter baktım güzele benziyor.8 kitap 70 chapter sanırım sona baktım da şimdi :) hoş birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 spieşberg'ın tarzına uymaz. Durumu şey gibi algılandım ben biraz. "uzak doğu sınaması bastırıyo steve. insanlar bizden iyi olduklarını düşünmemeli, git ve en iyifilmlerini döv!!!111 Hollywood'un geleceği senın ellerinde" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 dasaaa said: LathspeLL said: Suya girebilir aslinda mermiler illa hepsinin sekmesine gerek yok? açıyla zor girer ^_^ , sudan sekerler.. hatta ne kadar hızlı gelirse mermi o kadar fazla tahrip olur.. bkz mythbusters. yani öle suda gidip adam vurma vs hatalı bi olay 1 metreden sonra artık vucudu delemiycek kadar yavaslıyolarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 uzak doğu sineması diyerek genelleme yapmamamk lazım. bayrağı kore sineması taşır ardından hong kong ve japon sineması geliyor. ben kore sinemasının hollywooddan daha iyi filmler yaptıgına inanıyorum ama amerikan sektörü kadar paraları yok o yüzden büyük yapımlar cıkaramıyorlar. ki cıkarttıkları da yetiyo zaten örnepin taegukgi. old boyu da yapmasın spielberg bile olsa pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 oldboy çok güzeldi lan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Oh Deasu rolünde de Bruce Willis oynar tam olur.Yapmasınlar bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar