Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Progressive

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

Cynic ve Aeon Spoke dediyseniz Gordian Knot ta diyeceksiniz arkadaşım. Gordian Knot daha prog rock'a sokulabilir sanırım.

Aeon Spoke'u ilk dinlediğimde Masvidal'in neden Cynic'te vocoder kullandığını anladım ayrıca. Adamın sesi fazla kadifeymiş meğer ehah

Kickapoo said:
Ya benim Dream Theater gibi virtüozite temalı progressive gruplardan ziyade Tool,Oceansize gibi daha modernize sound'lu gruplasr ilgimi çekiyor bu sıralar.Var mıdır bu tarz grup tavsiye edebilecek?

Gojira olabilir, daha da aklıma gelmedi valla.

Ha progresif değil ama benzeri gruba ben rastlamadım açıkçası, o yüzden yüzsüzce yaftalıyorum porogresif bunlar diyerek sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Nytram O'lorie said:
Progresif müzik dendiğinde durulmalı bir an. Alan Parsons Project vardır , Camel vardır , Devin Townsend abimiz vardır , Kingston Wall vardır , Genesis vardır , Yes vardır , Neal Morse vardır , King Crimson vardır vardır ve vardır. Bunlar kesinlikle dinlenmelidir bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Desqpio said:
Dredg - Leitmotif

Valla Leitmotif güzel bi başlangıç olabilir. Symbol Song, Lechium, Yatahaze, Penguins in the Desert falan. Yine de ilk albümleri biraz fazla art-rock kokan bir iş bence, son albümleri Catch Without Arms ı dinleyerek evrimi tersten gözlemlemek (en azından Dredg için) daha doğru bir hareket olacaktır kanımca, zira art-rock çok kolay ısınılabilen bir tarz değil diye düşünüyorum. Bu sebeptendir ki daha "alternatif rock" a yaklaşan albümden başlayıp yavaş yavaş geriye gitmek (aynı zamanda prodüksiyon kalitesi de düşer geriye gittikçe, zira ilk albüm biraz daha amatörce kaydedilmiş, son albüm gayet ciddi hayvanat bi prodüksiyon ürünü olduğunu belli eden bir yapım) daha mantıklı olur.

Catch Without Arms için şarkı önerileri: Ode To The Sun, Bug Eyes, Jamais Vu, Matroshka ve Sang Real.

Mars Volta kısmına lafım yok, Frances The Mute keşke Zeppelin zamanlarında yapılmış bir albüm olsaydı diyebilirim sadece, o adamların o zamanlarda yaşamaları lazımmış. Psychedelic ve progressive müziklere çok şeyler katabilirlermiş ama günümüzde o değeri göremiyolar malesef(en azından gerektiği kadar).
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Takipçiliğimi konuşturup bütün sayfaları okudum ve şimdi cevap yazıyorum. Spiral Architect, Cynic, Gordian Knot falan tavsiye edilmiş ama yazayım yinede. Benim gibi takipçiliğini konuşturamayan arkadaşlar olacaktır umarım. Neyse. Bunların dışında James Murphy, Communic, Pagan's Mind, Sun Caged ve Aghora diyebilirim aklıma gelenler olarak. Bir de Spastic Ink var o da deneyselliğin dibine vurmuş, şahsen fazla kadırmıyor kafam. Deneysel demişken Freak Neil Inc.'te dinlenmesi gereken bir proje. Sean Malone, Steve DiGiorgio (aman tanrım), James Murhpy gibi isimler var projede. Eskilere gidersek; Rush, Yes, King Crimson, Genesis...
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum. Özellikle Lars K. Norberg'i yaratcılığından daha fazla faydalanma isteği yiyip bitirdi içimi. Adamın başka projesi de yok (bildiğim kadarıyla Satyricon ile sahne alıyordu ama eskidendi o sanırım.). Bu arada Øyvind Hægeland'ın vokalini sevenler Scariot'ın son albümü olan Momentum Shift'i kesinlikle dinlemeli. Albüme kusursuz diyebilirim, ama demiyorum gelebilecek tepkilere karşı, neyse. Ayrıca albümde Steve DiGiorgio ve Asgeir Mickelson gibi öküzler de mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Yes var bir de. Progresif rock diyorlar sanırım ona da.

Mars Volta'yı ilk başta çok sevmiştim ama 2 gün sonra kafam şişti. Öyle oynak bir müzik olmaz şu an çok itici buluyorum =o

İlerde ben de deşmek istiyorum bu türü ama şimdi hiç vaktim yok tabi, duayen falan da değilim dolayısıyla. Ama dt iyidir =p

gene gelseler keşke yau =(
Sosyal ağlarda paylaş

Dt şey gibi biraz, kütük.

Ayrıca akşam üzeri /mu/ de konulara bakarken denk geldim, Conception isimli bir grup, Parallel Minds albümünü edinip dinledim (Albümün '92 de çıktığını düşünürsek geç kalmışız biraz ama. sdf.), iyiydi baya.

Hazır aklıma gelmişken Peach ve Justin Chancellor ayrıldıktan sonra gruba yeni dahil olanlarla birlikte kurulan Suns of the Tundra dinlemeli, sevmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...