Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 tank class? dps class? ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 şaka diyorum şaka :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Oyun resmen aciklandi arkadaslar. 22 Ocakta cikacak ve 1.5 aydan kisa bir suremiz var. Ben cok umutluyum bu oyundan ve yavastan sekillenmeye baslayalim, detaylari da open beta ile birlikte utuleriz, ama her sekilde ilk basta beraber baslayacagiz gibi, oyun fena patlarsa da projeyi patlatiriz olur biter :) simdi: Guildin adi ve konsepti Guilde bir isim bulmak lazim, size 3-4 tane ornek onerecem, sizin de onerileriniz varsa yazin buraya, 12 Aralik Cumaya kadar karar verelim inceden :) Bu isimle bir web sayfasi vs. herseyi de hazirlamayi dusunuyorum, bayagi ciddi yani bu proje, yalandan toplanmiyoruz :D 1 - Berberler. Berber korsan turu bir olusum. Genelde denizde yasamayi seven bir milletiz, karada yerlestik, ticaretle ve deniz savaslarinda bayagi iyiyiz. Korsanlik, privateerlik vs. turu ortamlarin bir numarasiyiz. Buna uygun bir isim de kolay bulunur :D 2 - Gocebe Halk. Uzaklardan bu mekana goc etmis bir topluluguz. Buyuk bir felaketten veya bir afetten kacmisiz ve geride kalan adamlarimizla yeni bir topluluk olusturmaya calisiyoruz. Baz olarak orta asya Turkleri veya mogullarini alabiliriz konsept acisindan, ismini illa TURKS falan yapmaya gerek yok, dogru duzgun bir isim de bulunur. 3 - Basbayagi bir Topluluk. Bir ulke adimiz olur. Mesela Azmotopia (Hic egoist degilimdir). Bu ulke yine yukardaki konsept gibi uzak bir bolgededir ve biz oradan goc etmis veya acilmis veya kesife cikmis bir topluluguz ve burada da yer edinmeye calisiyoruz vs. Kendi sosyal bir zincirimiz olur (oyle kati hiyerarsik cilgin bir ortam degil) ve buna gore oynariz. Rp yapmak isteyen rpsini, ticaret yapmak isteyen dukkanini acar ve savasmak isteyen savasir. 4 - Kiralik Savascilar. Boyle bir rp de mumkun olabilir. Bu devletlesip bir gun sehir kurma hayalinden uzak olmamiz anlamina gelebilir, ama bir yandan alliance icinde pis isleri bizim yapmamiz anlamina da gelebilir. Bu 4 secenegin arasindan en cok 3. yu begendim ben. KEndi sosyal zincirimizi kurarsak Hyperion alliance'i icinde cok guclu bir devlet olma yolunda buyuybebiliriz. Aramizda sadece ticaret ile ugrasmak isteyenler var, onlar boylece yapabilir, savasmak isteyen olabilir onlara da yer olur ve yine 4. secenek gibi ufak bir parti kurup ava cikmak isteyen de olabilir, ona da bir kilif uydururuz herhalde. KEndi ordu birimimiz olur, kendimiz savasiriz ve duruma gore ilk basta olmasa bile zamanla sehirlesiriz. En kotu 3-4 binamiz olur cilgin atariz oralarda. Onemli hususlar Arkadaslar, Hyperion Alliance'i (kendileri her ne kadar alliance demeseler de kendilerine) Icinde bir cok ufak tefek Kralligin RPsini yapan topluluklardan olusuyor. Ana 6 devlet 200-300 kisilik buyuk guildler ve onlarin altinda da bizim konsepte yakin kucuk topluluklar da var. Biz duchy'e bagli oluruz oyun cikinca. Duchy agir feodal rp yapan bir topluluk olsa da biz kendi duzenimizi kurabilecegiz bu duchy altinda ve herseyi ben Hyperion lideri (ayni anda duchy lideri) ile konustum ve o da oldukca istiyor boyle bir seyi. KEndi sosyal yapilanmamizi koyariz ortaya, kendimiz buyuruz, gucleniriz ve sayilarimiz 100leri bulmasa bile (ki zamanla oyuna artan ilgiden dolayi bulacaktir eminim) yapacagimiz savaslarla vs. saglam bir alliance altinda buyuyebilecegiz. Duchy vergi topluyor falan deniyor... Evet topluyor. Ve oyundaki her guild toplayacaktir. Oyunda vergi sistemi olacak buyuk ihtimalle ve bu da onemli birsey cunku player cityler olacak ve bunlarin sirf duzenli yurumesi icin gunde harcanmasi gereken belirli bir miktar para ve maden var o yuzden oyunda savascidan cok ekonomik duzen de onem kazaniyor. Bu para karsiliginda guild stone, evler, alanlar, gemiler, silahlar, zirhlar, npc guardlar vs. hersey alinacak ve bunlarin da bir upkeep costu var. EvE online gibi dusunun yani (oynayaniniz varsa). O yuzden buna takilmayin :) Agir feodal rpye de kimse uymak zorunda degil, kendi duzenimiz olacak sonucta. Oyuna saglam bir alliancela baslamanin cok onemli oldugunu dusuyorum cunku zergfest olacaktir ortam. Bi bakariz ortama, eger bizi acmazsa istedigimiz zaman konusup karar verip ayrilabiliriz sonucta ama bunun anlamsiz oldugunu dusunmekteyim :) Biz guclu baslayalim, saglam baslayalim ve kendi kendimize yetelim ilk asamada, butun alliance bize gore ayarlar kendisini, biz onlara degil :P Boylece US serverina goc olursa biz EU da kalip rahatca kendimiz de esebiliriz. Cok fazla lamecos bebe, zerger, griefer olacak o yuzden bastan guzel ve saglam baslamakta fayda var diye dusunuyorum. Bir konsepte karar verelim, 1 hafta icinde bicimlensin, kendi yapimizi olusturalim ben onlari yardiminizla bir siteye aktarayim sonra da hyperion ve duchy ile birlikte tam olarak baslamaya hazir oluruz. Dusuncelerim bunlardir. Akliniza takilan fikir veya soru varsa buyrun simdiden :) not: su anda sayimiz 34 kisi. 50 kisiyi bulursak en az o zaman rahatlariz. 100'u zorlarsak (ki oyun UO klonu cikarsa bence mumkundur pati icinden o kadar adam toplamak, alt charlar falan da saydiririz sdfg) direkt kendi vatanimizin olmasi icin baski yaparim ben Krala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ubik Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Azmodai said: 4 - Kiralik Savascilar. Boyle bir rp de mumkun olabilir. Bu devletlesip bir gun sehir kurma hayalinden uzak olmamiz anlamina gelebilir, ama bir yandan alliance icinde pis isleri bizim yapmamiz anlamina da gelebilir. bunun için aşağıdaki clan'ı örnek gösterebilirim. http://www.redbladesofmanderian.net/Forum/index.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 kiralik katil modu eglenceli olsa da kalici bir sehir plani anlamsizlasiyor. Duchy'e bagli bir alt guildden cok bir ufak topluluk oluyoruz ve acikcasi crafter olmak isteyen arkadaslara falan biraz sikinti yaratabiliyor. Ama herkes sadece savasirim ben derse dusunulur. Kiralik katil demek bu arada herhangi bir clana veya alliance'a bagli kalmamak yalniz, bence Hyperion patlarsa dusunulecek bir konum ama siz bilirsiniz yine de :) ayrica guild sayfasi cok kotu be :D cok daha sahane eve online mercler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 yayilimci osmanli kavmi olalim, otagmizi kuralim, sagi solu fethedelim genisleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Biz duchy le kapısırken sizi kiralayabiliorsam adamlara saldırın die sorun yok hocam kiral katil olun :P :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 lol duchyle kapisaman :P Oyun baslar baslamaz herkesi sirf senin ustune salacam bizim guilde katilana kadar. sddg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 E iyi de non-stop oynamayacağız ki bu oyunu, vergileri nasıl halledicez sürekli olarak? Ne bileyim, tatil olacak bayram olacak millet kaybolacak ortadan mesela, vergileri kimden alacak Guild o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Korkutma Azmo daha bu saatten :D Bence vergi sistemi sabit bir ücretten çok kazandığın paranın belli bir %si olarak konucaktır ama bu benim düşüncem sadece nedir ne değildir bilemem :)(Bu tarz şehir için para gereken oyuna örnek Shadowbane var genelde %90 kazancını veriyorsun guilde :D ama o oyun biraz extreme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Asteroth said: E iyi de non-stop oynamayacağız ki bu oyunu, vergileri nasıl halledicez sürekli olarak? Ne bileyim, tatil olacak bayram olacak millet kaybolacak ortadan mesela, vergileri kimden alacak Guild o zaman? ah ah cahil arkadasim. Vergi zaten otomatik konuyor. Warhammer falan oynadiysan ordaki sistemle ayni veya eve. Gelirinin % bilmemkaci guilde gidiyor. Kapi kapi dolasip senden para almayacaklar sdfg. burada rakkamin 15% civari olacagi soyleniyor ki bu paralar guild maintenence icin cok muhim. Karsiliginda ise guvenli npcli bir sehir ve dolu bir armoury bekliyor bizi. verilen vaatler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 kapi kapi dolasma olsa super olur aslinda, vermeyeni doversin, karisini kizini alirsin, evini yakarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Bence kiralık katil modu güzel, bide öyle yerli yerleşik olursak ve sivrilirsek çok raid alırız gibime geliyor.Ama darkfall hakkında pek fazla birşey bilmediğimden birşey diyemicem. Ekstradan korsan modu aşırı eğlenceli gözüktü eğer oyunda kara poplasyonu kadar deniz populasyonu da mevcutsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Benim oyum Hyperion altında 3. tarz bi oluşum. Kendi düzenimizi oluşturuz hyperionla veya ducy of wessexle diplomasiyi onlara uygun yaparız sadece diplomatlar yapar bunları. da gerisi kendi içimize hallolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 ben guildin serserisi olmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 O nasıl oluyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Simdi. Denizcilik vs. normal sehir olusum altinda da yapilir. Yatkinligim 3. topluluktan yana cunku herkese istedigi rpyi, veya istedigi rolu oynama imkani taniyor. Kiralik katil modu soyle sakat, tamamen bagimsiz olmamiz lazim bu durumda ve parayi verene duduk calmamiz gerekiyor. Eglenceli bir mod gibi gozukse de cok zahmetli istir. Eve de bulunmustum bir kac merc corpta ve zor bir is. Eger duchy patlarsa falan dusunulur kanimca. Bence duchy ile sansimizi denemek lazim, cok iyi olabilir savas sonrasi kendi basimiza rahatca takilacak bir yerimizin olmasi falan, istedigimiz gibi korunarak maden kazabilmemiz. Denizci de olabiliriz 3. topluluk altinda. Mesela Azmotopianin neden denizci tayfasi olmasin? Olur tabiyi ki gemisini falaan da bizzat satin aliriz veririz tayfaya sdsfasdf. simdi diyeceksiniz ki sen zaten 3. modu sevmissin, niye bize soruyorsun o zaman, oyle bisi yok arkadasim herkesin fikrini alalim, ama durumu biraz daha acalim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 aquila said: ben guildin serserisi olmak istiyorum. yirtik pirtik giynip sehir merkezinde "VAR MI LAN BANA YAN BAKAN?" "IS THERE ANYONE WHO IS LOOKING AT ME SIDEWAYS" diye bagira bagira dolasmaktan soz ediyor herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 evet, yol kesip, kizlara laf filana ticam, geceleri evlere giricem, baklava calicam, bicak cekicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 What are you looking at perpendicular perpendicular!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 azmo top ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 "The Spanish Inquisiton" ismini öneriyorum Guild ismi olarak. "NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!!!" naralarıyla saldırırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Demin bir kac kisiyle konusurken "The Crimson Horde" turu bir konsept dusunduk, fikirlerinizi alayim? Boyle bir guild kurarsak herseye acik oluruz. Ileride merc yollari da kolay acilir, simdilik yerlesik duzen de, savascilik ta, herseye guzel uyar ve orjinal konseptimiz olur. Oyunda cok fazla viking, roma, ortacag avrupa senaryolu guild var, fazla barbar at ustu herif olayi yok. Denizcilik yapmak isteyen arkadaslar da Berber yandaslarimiz olur harika bir ortam kurariz. Basit bir guild ismi oldu ve bence cok hos duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Bence gayet başarılı bir isim oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 kizillarida cekeriz ustumuze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar