Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duymayan Kalmasın, Kömür Dağıtımı Başladı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Anketler hakkında bu işin içinde olaraktan söyleyeyim. Tarhan Erdem ve söylediklerinden bahsedeyim. %47 ye burada puhaha diyenlere selam edeyim. Tarhan Erdem'in neredeyse %100'e yakın tutan araştırmalarında görüldüğü üzere kömür dağıtımının etkildiği oy oranları ciddi anlamda söylediklerinizden çok düşük dipnot ekledim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır 5 ve 95 diye ikiye ayırmışsın da o %95 de tek sebep sanki. %5'i kömür yüzünden veriyosa 5i robot 5i şeriat 5i türban ....vs. için veriyo mantıklı düşünürsek. %95 tek sebep için veremez değil mi herkesin kendine göre kriterleri var. (veya yok) Kİ bence sadec kömür için %5 alması acayip bir miktardır, 5 de olsa 10 da olsa 1 de olsa özgür irade temelli demokrasi baltalanmıştır bu gerçeği örtemez inkar edemezsiniz. Bu açıdan bakılırsa %5 şu tabloda istisna olmuyor. Kömür alarak AKP'ye oy verenler diğer sebepler değerlendirilirse çoğunluktur diye düşünüyorum. Sırf 5 rakamını ortaya atıp "istisna muhabbeti yapıyorsunuz" demek komik.

Tamam ben de "akp sadece varoştan alıyor demiyorum" çarpıttıkça çarpıtıyorsun "akp en çok varoştan oy alıyor" demekle "akp sadece varoştan oy alıyor" demek aynı şey değil! yine aynı muhabbete saplandık. AKP en çok varoştan alıyor geri kalanı istisna ve çoğunluğa göre daha önemsiz. iki saattir kazandıramadım bu bakış açısını.

Konuyla alakasız chp muhabbetine cevap vermek gerekirse e diğer benzer partilerin oylarını birleştireceksen biz de diğerlerini birleştirelim o zaman var mı böyle bi saçmalık :) Toplam oy mevzusunda partinin kalıcığı da önemli. İzah etmeye çalıştığım şey buydu ama anlatamadım neyse.

Ülkenin eğitim seviyesini 6 senede değiştirmek neden zor olsun ki sırf reklama rüşvete harcanan paranın 10'da biri eğitime kalkınmaya kültüre harcansaydı 2008'de Türkiye çok farklı olurdu. Halkın aydınlanması adına akp ne yaptı? anca "ebru sanatının incelikleri" kursları kurdu yurdun dör bir yanında. 1 senede koca ülkenin kadrosunu "baştan yarattı" 6 senede kültürü mü artıramayacak? Bugün bilim sanat konuşulması gerekirken süper ebrular yapan bi ülkemiz var. Sence akp halkı çok mu aydınlattı?

Sonra Türkiye'de demokrasi kültürünün oturmasından bahsetmişsin. Demokrasi kültürü halkı kandırarak sömürerek mi olur? AKP Türkiye'de çarpıtılımış sahte demokrasi dışında demokrasi adına ne yapmış? AKP'nin demokrasi anlayışı türbandan ve türbana oy toplama amacıyla kömür dağıtmaktan cahili kandırmak için robot kiralamaktan öte geçmez. AKP demokrasi getirecekse işe öncelikle eğitimden başlamalıydı. Bu millet şuna buna oy veriyorsa eminim ki işini iyi yapana da oy vermesini bilecektir. AKP'nin oy toplamak için sahte popülizmler yapmak yerine sadece işini dürüst yapması gerekirdi, bu da AKP'ye uzak bir kavram çünkü partinin temelleri sakat. Demokrasi kültürünün olmuşması için bu coğrafya Avrupa'yı taklit etmelidir aynısını yaşamalıdır diye bişey yok. Her coğrafyanın tarihi kültürü sorunları farklıdır burda sürecin işlemesi için o işçi sınıfı hak arasın dersen süreçte pkk gibi avrupada olmayan bi problem olduğunu da atlamış olursun. Türkiye terörle uğraştığı sürece kimse tam olarak hakkını arayamayacak herkes terörist damgası yiyecek 1 mayısta işçi demokrasi adına hak ararken işçinin dayak yemesinden bahsederken ne avrupa süreci ne demokrasisi ne akp'si! Hayal dünyanızdan uyanın sizi kandırıyorlar demokrasi böyle gelmez. AKP diğer siyasi hareketlerin doğmasına izin vermiyor. Bunun için de her yöntemi kullanıyor bahsettiğin sürecin işlemesi için diğer siyasi hareketleri engellemeyen gerçek bir demokratik parti olması şarttır. Ancak bu ifade bile DTP gibi yasal bir örgüt olması sebebiyle kötüye kullanılabiliyor. Türkiye'de insanlar demokrasi kavramını unuttu demokrasi diyince ancak türbanı ve dağdaki ayrılıkçıdan bahsediliyor zannediyor. Bunların sorumlusu başta akp olmak üzere bugünkü seçilmiş partilerdir.

AKP hakkında konuşurken sana cevaben siz dememin sebebi bazı konularda akp'yi savunmandır. Bu seni akpli kabul etmem anlamına gelebilir de gelmeyebilir de. Beni açıkçası hangi partiye oy verdiğin ilgilendirmiyor. Bahsettiğim konularda akp'yi savunuyorsan o konuda sana akpli bakış açısıyla yaklaşırım bu da gayet doğal bir şey. AKP'yi eleştirirken "akp'ye oy verene hakaret etmem" demişsin de mesele sadece akp'ye oy verene hakaret etmemek değil. Önce kim olursa olsun karşındaki kişiye hakaret etmemen hakaret anlamına gelebilecek sözcükler kullanmaman ve inceden inceye hakaret anlamında laf sokmaya çalışmaman gerekir. Direkt olarak hakaret etmek zaten yasak bu forumda.

Artık (senin deyiminle) "osuruktan tayyare" gibi mi bilmiyorum ama Hüseyin Üzmez konusu da 3. defa anlatmaya çalıştığım üzere sendeki Hüseyin Üzmez'le ortak savunma mekanizması hakkındaydı, konuyla doğrudan ilgisi yok evet, senle ve ortak bir tespitimle doğrudan ilgisi var. :)

sir said:
%5lik oran partinin oyu açısından nası yüksek oluyo? %95 ne oluyo bu durumda?%5e bakıp türkiyede oyların nasıl kazanıldığını çıkarıyosun, sonra gelip "bana istisnalardan bahsetme" diyosun, valla çıkamadım bu argümanın içinden.

akp varoşlardan oy alıyor, ama "sadece" varoşlardan oy almıyor, büyük kentlerden de, zenginlerden de, eğitimlilerden de oy alıyor, bu da senin genellemelerinin yanlış olduğunu gösteriyo zaten, iki saattir anlayamadın şunu.

chpye verilen oylar bilinçli mi, yoksa "gelenekten" mi öyle, değişmeyen bi zihniyeti temsil ettiği için mi oy oranı sabit kalmakta, ayrı bi tartışma konusudur. ama "toplam alınan oy" siyasi meselelerde dikkate değer bi husus değildir, çünkü öyle bakınca aşağı yukarı aynı zihniyetin devamı olan dp+ap+akp bütün partileri katlamakta =) gerek yok yani böyle değerlendirmeye.

ben argümanını çürütmek için "sen napardın" diye sormadım, hakikaten merak ettiğimden sordum, çünkü baykalın da akpnin de yaptığını yapmadan seçim kazanmak bugünün türkiyesinde mümkün değil. ülkenin problemleri de, eğitim seviyesi de öyle 3-5 yılda düzelecek, çözülecek meseleler değil. "hadi bakalım 2 yılda balık tutmayı öğrenin tutun balığınızı" kadar kolay değil yani.

bu ülkenin eğitimde aşama kaydetmesi gerekiyo, tamam. ama bunun yanında demokrasi kültürünü sindirmesi lazım. bunun için de, avrupada yaşananları baştan yaşaması gerek. önce sermaye birikecek, burjuva oluşacak. sonra o burjuva yatırım yapacak, istihdam yaratacak, ardından doğru dürüst bir işçi sınıfı doğacak. o işçi sınıfının hak taleplerinden siyasi hareketler doğacak, sonra diğer iş kolları da buna katılacak, devletten hak talep edilecek, burjuvazi de devletle bu talepleri devlete iletecek..ve tabi bu hak talepleri devlet tarafından karşılanacak, hegemonya zayıflayacak, ideolojik devlet, hakem devlete dönecek falan buna daha en az 50 yıl var.

yaptığın bi değişikliğin ülkeyi değiştirmesi için 2-3 kuşak geçmesi bile gerekebilir. kaldı ki akp bu ülkede ciddi bi biçimde değişiklik yaratamadı, ilk başlarda üç beş reform yaptı ama devamını getiremeden yıldı ve devletle anlaştı, sistemin partilerinden biri oldu.

bu arada dikkatimi çeken bi başka husus da beni akp ile eşleştirmen ve sürekli "sizin yaptıklarınız" demen. benim akp ile hiçbi bağım yok, oy da vermiş değilim, doğru bağlamda da her şekil eleştiririm akpyi. ama akpyi eleştirirken akpyi seçenlere hakaret etmek haddime değildir.

hüseyin üzmezin ne kömür dağıtımıyla, ne popülizmle, ne de seçim kampanyasıyla uzaktan yakından alakası yok, osuruktan tayyare gibi kondurdun araya, kabul et.
Sosyal ağlarda paylaş

Son 3 sayfayı okumadım ama söylemek istediğim bir şey var, ben zengin birisiyim (!) kömür değil de doğal gaz kullanıyorum bu yüzden de. Her neyse doğal gaza çılgınlar gibi zam yapılıyor sürekli. Kasım ayı bitiyor daha kalorifer yakmadım, sadece banyo yaparken sıcak su kullanılıyor evde bir de bulaşık yıkarken. Götüm donuyor evde çünkü doğalgaz geçen ay 200 lira civarı faturayla beraber geldi neredeyse hiç kullanmamamıza rağmen. Sadece bana da gelmiyor böyle faturalar ki insanlar sokaklara dökülüyor kadını çocuğu eylem yapıyor... Ve belli ki demokratik (!) hükümetimiz bundan rahatsız oluyor; bu insanların üstlerine polisleri yolluyorlar, polisler de insanları demokrasiyle tanıştırıyor.

Bir yandan da insanlara "fakirler" bir sürü çocukları var, aç sefil geziyorlar diye kömür yardımı yapıyorlar. (3 çocuk yapın en az diye de bağırıyorlar.)

Kömür dağıtma işinde eğer zerre iyilik gözetiyorsa AKP ben de hak vereyim. Ama kendi valilerine "kapı kapı gezin kömür dağıtın" diye talimat veren başbakanın iyilik düşündüğü yok. Sadece iktidarının sonu gelmeden biraz daha kanını emmek istiyor milletin. Bu kadar basit.

Bir de ben şunu anlamıyorum, fakirlere yıllardır sessiz sedasız yardım yapılıyor bu ülkede, neden sadece AKP'ninkisi biliniyor? Çünkü adamlar reklam yapıyorlar. İyilik reklam yapılarak yapılmaz. Sessizce ve çıkar gözetmeksizin yapılır.

Ülkemin %60'ı aptal gerçi, geri kalan %40'ın da %30'u sülük gibi %60'ın kanını emiyor, %10 ise kuş beyinli hala birşeyleri anlatmak için çırpınıyor. Aziz Nesin'in sözünü birazcık dallandırıp budaklandırırsak durum bu.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll çok güzel özetlemiş 3 sayfadır yazdıklarımı. Cevap verin arkadaşlar tatmin edici cevap veremezseniz eğer sizinle en az 30 sayfa uğraşıcam.

Mustafa Kemal Atatürk'ten tesadüfen gördüğüm güzel bir alıntı:

said:
Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu millet ve memleketi ancak şahsiyeti ile ayakta gören adamlar milletlerinin mutluluğuna hizmet etmiş sayılmazlar. Kendisi gidince ilerleme ve hareket durur zannetmek bir gaflettir.

durmak yok yolsuzluğa devam
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Kömürcü var kardeşim, parası olan alsın, olmayan gebersin diyorsun yani sg-1. Bigotluğun bu kadarı da şaçma artık.

Defol git ya...

(Ayrıca bize kömürü veren CHP idi, onlara da laf atsana, ayrımcılık yapma lütfen)

GERGE said:
Biz bu kömürü alırken AKP bile yoktu. Küfür etmek istiyorum ama değmez banlanmaya. Ayrıca devlet kömürü bedavaya almıyor, madenden para karşılığı alıyor, hiç birşey bilmeden, taraflı gazatelerden okuduğunuz yaılarla gelmeyin. Kendinize gelin. Asabım iyice bozuldu ya, zaten sınavımda kötü geçti...

Beleş kömüre muhtaç olmayacak bir halk sağlamak mı daha iyidir, Beleş kömür vererek halkı doyurmak mı?

Kimsenin kömür bile almaya parası olmadığını sanmıyorum. Tanıdığım hamallar bile kazandığı parasıyla ailesini doyuracak (yiyecek) ve ısındıracak (kömür) para kazanıyorlar.

Ayrıca şu var ki, birçok kişi köyden kente göç etmeyi tercih ediyor. Varoşları oluşturuyor. Bir de bunların çalışmamayı tercih edenler yan gelip yatıyor. Birileri de çıkıp "bunların parası yok, bunlar da ısınsın" diye beleş kömür dağıtıyor.
Köydeki insanlar rahat ve zengin bir yaşam sürüyor. Bunun yerine lüks şehirleri tercih edip sonra da bir baltaya sap olamayan ve devlete bir yük haline dönüşen insanları ödüllendircek miyiz? "Sen hiç çalışma, yan gelip yat, makarnan, kömürün benden" mi diyeceğiz? Ailesini geçindirmek için hamallık yapan, işçilik yapan insanları cezalandırmak olmuyor mu bu? Boşuna mı çalışıyor o adamlar? Biz yan gelip yatanlara kömür yardımı yapalım, onlar da kömürü veren partiye oy versin. Oh, kebap.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
olay çok basit, akp ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyo. ben burda rant yoktur falan da demiyorum, tamamen temiz bi operasyondur da demiyorum.

deadwoll said:
Kömür dağıtma işinde eğer zerre iyilik gözetiyorsa AKP ben de hak vereyim. Ama kendi valilerine "kapı kapı gezin kömür dağıtın" diye talimat veren başbakanın iyilik düşündüğü yok. Sadece iktidarının sonu gelmeden biraz daha kanını emmek istiyor milletin. Bu kadar basit.

Bir de ben şunu anlamıyorum, fakirlere yıllardır sessiz sedasız yardım yapılıyor bu ülkede, neden sadece AKP'ninkisi biliniyor? Çünkü adamlar reklam yapıyorlar. İyilik reklam yapılarak yapılmaz. Sessizce ve çıkar gözetmeksizin yapılır.

Üstüne yorum eklemiyorum komik olmuşun Deadwoll.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Türkiye'de toplumun geneli cahil. Cahillerin de %90'ı fakir kömür alan kesim.

E bu durumda şimdi AKP cahil kesime reklam yapıyor rüşvet veriyor. (yardım boyutunun dışında)

Cahil insanlar cahil oldukları için siyaset konusunda da yeterli olmazlar, üstüne özgür iradeleri de baltalanınca ve bu durum ülkenin çoğunluğunda olunca bu tabloya adalet mi denir kalkınma mı denir demokrasi mi denir? Anca durmak yok yola devam denir.

Türk toplumunun geneli cahil , % de kaç bi söyle ortalama filan ver elinle tart. Hım onun %90 ı da fakir ve kömür alan kesim. Fakirlik =(aşağı yukarı) Cahil .

Şu mesajı yazan bu kafada olan cahilin önde gidenidir. Cahil olduğunu bilmeyen en tehlikeli cahillerdendir. Sen de osun burada belirteyim. Sen toplumun genelini dolaşıp gördünmü de okadarı cahil bilmemne diyorsun. Pazarda eline domates mi alıyorsunda tezgahtakilerin geneli çürük diyorsun.

Paticikte fazla takılmışsın git hava al cahil arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
olay çok basit, akp ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyo. ben burda rant yoktur falan da demiyorum, tamamen temiz bi operasyondur da demiyorum.

abi nesi temiz yahu.

parayla oy satın almak değilmidir bu?
bir parti siyasi gorüşü ve sunduğu hizmetin kalitesiyle yerel secimleri kazanmalıdır. Vergileri kullanrak elde ettiği kömür dağıtma kapasitesiyle değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
abi nesi temiz yahu.

bir parti siyasi gorüşü ve sunduğu hizmetin kalitesiyle yerel secimleri kazanmalıdır. Vergileri kullanrak elde ettiği kömür dağıtma kapasitesiyle değil.

amerikada da büyük firmaların lobileri kendileri lehine yasa çıkartacak adaya büyük bağışlar yapıyorlar.

yapılan bağışlar adayın kazanmasını sağlıyor (obamanın böyle kazanabilmesinin sebebi de campaign e akıtılan aşırı yüksek para).

yani büyük firmalar parayı bastırıp kendi istediği yasayı geçirebiliyor.

konuyla %100 alakası yok ama teğet de geçmiyor hamdolsun. aklıma geldi yazayım dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
sir said:

deadwoll said:

Üstüne yorum eklemiyorum komik olmuşun Deadwoll.

"Yorum eklemiyorum" deyip, sonraki 2 kelimede başlı başına doğrudan yorum yapman bir yana, neresi komik geldi ki? Yazacak birşey bulamadıysan "Cevap Yaz" demek zorunda değilsin, aklında olsun.

Bone'un yazdıklarına da bir ara cevap verin bu arada madem. Yoksa AKP gibi işinize gelen, manipüle edebildiğiniz şeyleri mi cevaplıyorsunuz ancak? Doğru ya, imam osurursa...
Sosyal ağlarda paylaş

Asla cici AKP falan demiyorum. Yanlış anlaşılmasın AKP ile cemaat ilişkim yoktur, hatta müslüman bir adam olmadığım göz önüne alınırsa hiçkimseyle öyle bir cemaatim yoktur. AKP nin kömür dağıtmasına karşı mıyım? Evet, deliler gibi karşıyım.

Şimdi bunu geçtiğimize göre sadece saldırmak için yazılanlara karşı çıkıyorum ben. Burada Sir'in ben daha şu güne kadar AKP canım bebeğim aşkım bir tanem dediğini görmedim. Görmüşsenizde söyleyin bilelim. Bunların hepsinin ötesinde AKP nin doğru yaptığı işlere iyi demek, yanlış yaptığı işlere kötü demek AKP li olmak demektir, bunuda ekleyeyim dedim.

Olayıda kıvırdığım yok. Sir'le Deadwoll aynı telden çalmıyor. Sir diyorki, ben zaten kömür için iyi diyor değilim. Deadwoll diyorki nasıl buna temiz operasyon dersin. Ben buradaki yaman çelişkiyi göstermeye çalıştım ama olsun AKP nin her yaptığı işe anlamlı anlamsız karşı çıkmayan herkes yobaz pis fetullahçı AKP'nin cemaati...
Sosyal ağlarda paylaş

Sirin ne dediği belli değil ki deadwolla ayrı telden çalsınlar.

o cümleyi söyledikten sonra hala kömür dağıtımını savunmaya çalışması saçmalık zaten, akıllı mantıklı, sosyal demokrat bir insanın "evet, bu işte bi yanlışlık olabilir" dedikten sonra "ama devam etmeli" dememesi gerekir. Bu işteki haksızlıkları kabul ederken "haksızlıklara rağmen yola devam" dersen insanlarda bir şüphe uyandırması gayet doğaldır.

Sir gerçekten demokrat, gerçekten eşitlikçi biri olsaydı böyle büyük bir seçmene rüşvet, yandaşa rant olayının devam etmesini destekler yazılar yazmazdı.

Kömüre %3-5 seçmen oy verdi dediğiniz zaman 2.000.000 (yazıyla #iki milyon#) seçmen eder.
2.000.000 seçmeni, hem de devlet parasıyla manipüle etmek, başarmayı geçtim buna teşebbüs etmek bile, hangi demokrasiye, hangi demokratlığa sığar?

Bu 2.000.000'un tamamının bu kömüre muhtaç olduğunu söyleyecek kadar komik duruma düşmezsiniz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

amerikada da büyük firmaların lobileri kendileri lehine yasa çıkartacak adaya büyük bağışlar yapıyorlar.

yapılan bağışlar adayın kazanmasını sağlıyor (obamanın böyle kazanabilmesinin sebebi de campaign e akıtılan aşırı yüksek para).

konuyla %100 alakası yok ama teğet de geçmiyor hamdolsun. aklıma geldi yazayım dedim :)

e secim kampanyaya ayırdığın para başka bir olay ama.
Sonucta obama kapı kapı silah dağıtarak texas'ıda alırdı.

aradaki fark cok acık.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Bu 2.000.000'un tamamının bu kömüre muhtaç olduğunu söyleyecek kadar komik duruma düşmezsiniz sanırım.

konudan biraz ayri ama, eger adamin verilen komure ihtiyaci yoksa, neden bu komur 'karsiliginda' oyunu akpye versin ki?

[sarcasm]iki milyonun en az 1.900.000 i 'ulan yine mi komur, off nereye atsam ki bunlari simdi' diyordur eminim [/sarcasm] ama bu durumda neden oyunu 'satiyor' komur karsiliginda?

ha olaya tamamen karsiyim, o ayri da, bu tezinizi anlamiyorum, anlayamiyorum. hem ihtiyaci yok diyeceksin, hem iki kilo komure oyunu satiyor olacak ayni adam. yahu hani yoktu ihtiyaci?

edik; ironiden anlamayan nesle asina oluyoruz valla =P
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
sg-1 said:

konudan biraz ayri ama, eger adamin verilen komure ihtiyaci yoksa, neden bu komur 'karsiliginda' oyunu akpye versin ki?

iki milyonun en az 1.900.000 i 'ulan yine mi komur, off nereye atsam ki bunlari simdi' diyordur eminim ama bu durumda neden oyunu 'satiyor' komur karsiliginda?

ha olaya tamamen karsiyim, o ayri da, bu tezinizi anlamiyorum, anlayamiyorum. hem ihtiyaci yok diyeceksin, hem iki kilo komure oyunu satiyor olacak ayni adam. yahu hani yoktu ihtiyaci?

lol eet

benim kömüre ihtiyacım yok, evimin önüne kömür koysa deliririm ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
-007- said:
Türkiye'de toplumun geneli cahil. Cahillerin de %90'ı fakir kömür alan kesim.

E bu durumda şimdi AKP cahil kesime reklam yapıyor rüşvet veriyor. (yardım boyutunun dışında)

Cahil insanlar cahil oldukları için siyaset konusunda da yeterli olmazlar, üstüne özgür iradeleri de baltalanınca ve bu durum ülkenin çoğunluğunda olunca bu tabloya adalet mi denir kalkınma mı denir demokrasi mi denir? Anca durmak yok yola devam denir.

Türk toplumunun geneli cahil , % de kaç bi söyle ortalama filan ver elinle tart. Hım onun %90 ı da fakir ve kömür alan kesim. Fakirlik =(aşağı yukarı) Cahil .

Şu mesajı yazan bu kafada olan cahilin önde gidenidir. Cahil olduğunu bilmeyen en tehlikeli cahillerdendir. Sen de osun burada belirteyim. Sen toplumun genelini dolaşıp gördünmü de okadarı cahil bilmemne diyorsun. Pazarda eline domates mi alıyorsunda tezgahtakilerin geneli çürük diyorsun.

Paticikte fazla takılmışsın git hava al cahil arkadaş.

Bak sen de cevap bulamayıp çaresizlikten çarpıtma sahte yan anlam üretme yoluna gitmişsin. Ben fakir=cahil i bırak fakir=aşağı yukarı cahil bile demiyorum. Bunları sen çarpıtmışsın.

Evet Türkiye'de toplumun geneli cahil ve oy verecek siyasi düşünce sahibi olacak bilinçte değil. Bunun yüzdesini versem ne değişir vermesem ne değişir Türkiye'nin kapı gibi acı gerçekleri bunlar saçma sapan detaylarla ana düşünceyi çürütmeye çalışmanız komediden başka bişey değil.

Cahillerin %90'ı fakir kömür alan kesim demek cahil=fakir demek değil. Orda sen ana düşünceyi anlamak yerine gidip saçma sapan rakam muhabbetine giremezsin. Sana söylenmek istenen en son şey orda 90 muhabbetidir. Ana düşünce: AKP cahil ve fakir olan ya da ayrı ayrı ya fakir ya da cahil olan kitleleri sömürüyor. Sen buna ister %90 de ister %50 de.

Bu ana düşünceyi anlamayıp üstüne 80 90 muhabbetiyle ayar vermeye çalışıp "80 90 diyen cahilin önde gidenidir" diyen bünye de benim gözümde tehlikeli derecede anlayışsız bi bünyenin önde gidenidir. Bazı insanların söylenenleri anlama nitelik ve nicelikleri değişebilir ancak bu bir noktadan sonra "tehlikeli" konuma gelir. Forum ortamından bi insanın bi konu hakkında bilgisini anlamadan önce onun algı miktarını anlarsın. İlki çok da kolay değildir hatta, ancak buna rağmen forum ortamında karşı tarafa ne kadar rahat "cahil" diyebiliyoruz lol.

Ayrıca toplum hakkında bilgi sahibi olmak konusunda da senin "deneyim ve bilgi birikimini" bilmiyorum ama bu konuda iddialı olduğumu söyleyebilirim.

Jadelith said:
Cuce said:
abi nesi temiz yahu.

tamam bastır parayı başkan ol o zaman. Yok böyle bir olay, olması da yanlış. Başkalarında varsa "bizde de olmalı" yı savunamayız.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
sg-1 said:

iki milyonun en az 1.900.000 i 'ulan yine mi komur, off nereye atsam ki bunlari simdi' diyordur eminim ama bu durumda neden oyunu 'satiyor' komur karsiliginda?

funq said:
sg-1 said:
İhtiyacı olmayan vatandaşlar da bu kömürü satıyorlar.

mohahahah
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
ya hep soruyorum kömürü alıp oyu vermemenin önünde nası bi engel var=?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10433082.asp

Şunu da ekleyeyim, kaç oldu bilmiyorum, ama yine de ekleyeyim, mesele kömürü alıp oyu vermeme meselesi değil. Mesele kaç oy çıkarsam kardır diye bunu iyice sıradanlaştırmış, yardımı rüşvetleştirmiş olan mercilerdir.

Vatandaş kömürü alır, oyunu verir veya vermez (ki verdiği de belli), o farklı bir mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Krusty said:
ihtiyacı olmayan satıyor kömürleri. her türlü karlı iş bu yüzden.

yahu demek istedigim o zaten, adam komuru satiyorsa yapacak birsey bulamadigindzn alip satmiyor, komure degilse de o paraya ihtiyaci oldugu icin aliyor komuru

tekrar edelim; komur dagitimi olayinin civiginin ciktigina ve mevcut durumun yanlis olduguna katiliyorum ben de, ama argumaniniz 'ulan ihtiyaci olmayan adama komur verip oyunu satin aliyorlar' veya 'simdi komur verecegine 20 sene sonraki hayat standardini arttirsin, 20 senelik dogal seleksiyon surecini atlatmayi basaran guclu fakirler mutlu olsun' olunca ona katilmak mumkun olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...