Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Biz bu kömürü alırken AKP bile yoktu. Küfür etmek istiyorum ama değmez banlanmaya. Ayrıca devlet kömürü bedavaya almıyor, madenden para karşılığı alıyor, hiç birşey bilmeden, taraflı gazatelerden okuduğunuz yaılarla gelmeyin. Kendinize gelin. Asabım iyice bozuldu ya, zaten sınavımda kötü geçti...
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 bigotluğun ingotlukla alakası var mı
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Melih Gökçek yakalanan kaçak kömürü paketleyip satıyor ama o Melih Gökçek herşey serbest ona :P
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Jadelith said: bigotluğun ingotlukla alakası var mı benzer şeyler bence. ikiside taş gibi.
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 GERGE said: Jadelith said: bigotluğun ingotlukla alakası var mı benzer şeyler bence. ikiside taş gibi. signature güzelmiş asl?
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Ben kimseye gebersin gitsin demiş miyim acaba? Nerenizden anlıyorsunuz bilmiyorum. Batıp gidip sonunda o kömüre muhtaç olacak kömürcüyü düşünen yok. Adamın iş yapacağı mevsimde beleş kömür dağıtırsan o adamı baltalarsın. Sosyal devlet "zenginden al fakire ver" midir? Devlet bütçesinden kömür için para ayıracağına uğraş didin istihdam yarat da herkes kendi kömürünü alabilecek duruma gelsin, kömürü alan da satan da razı olsun. Ayrıca, CHP'nin elinde de T.C. Başbakanlık'ı olursa ve bu damgayla kömür dağıtırsa onu da eleştiririm. Oyunun böyle oynandığını anlayınca onlar da aynı taktikle sahaya çıkmaya başlamışlardır, normaldir. Küfür etmek istersen de tutma kendini. Alışmışsınız "armut piş ağzıma düş"e, haklı söylenen iki ters sözde hemen sinirleniyorsunuz. Bana kızacağına seni o kömüre muhtaç edenlere, sonra da sadaka gibi gelip de kapına bırakanlara kız.
kazanan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 10 yılda dağıtılan kömürün toplam parasıyla uğraşıp didin herkesi kömür alacak seviyeye getiren bi istihdam yarat oyumu değil göynümü bile veririm sg-1
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 geri gelmiş bizim faytonis gözümüz yollarda kaldı, nerelerdeydin?
kazanan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 faytonislik bi cevap göremedim orda ben
kazanan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 kafandaki delüzyonlar ne derecede kaplamış bünyeyi bilmiyorum da sen o adamların kömürüyle ülkeyi kurtarana kadar o adamlar bayaaa bi üşür söyliyim. ayrıca yetemeyince faytonis diye çamur attığın adamlara pis empati besledim mehe. edit: imla gramer
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Bana da AKP yanlısı mesaj attırdınız ya, helal olsun. Sevmiyorsunuz diye yaptıı herşey kötü diyemezsiniz, ad hominem abusive derler sizin bu tavra felsefeciler. Pek sağlıklı değildir. Kendinize iyi bakın, sizle daha fazla bu konuyu tartışacak değilim, monolok yürütmeyi bir yere kadar kaldırır bünyem.
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Cevap veremeyince olayı şahsileştirip, ardından ad hominemin en kralını yapıp, üstüne bi de "sizinle uğraşamam" ayağına yatmak da güzelmiş. Kapılara çuval çuval kömür yığıp karşılığında sadece "ama halk fakir" teranesini sunarak bu işi bana haklı gösteremezsiniz, ben de size "halk neden fakir" diye sorarım o zaman. Özel bi şirket olsa, vakıf olsa, şahıs olsa, bizzat parti adına olsa yardım dağıtılabilir, eyvallah, özele ait bir bütçeyse isteyen istediğini yapabilir. Ama devlet için, fakire yardımın yolu sadaka dağıtmak değildir.
sir Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 hmm bu durumda ücretsiz sağlık hizmeti sağlayan sosyal devletler de doktorlara veya ilaç şirketlerine zarar ettiriyo olabilir mi? yani rant dönmüyodur diyemem, zaten ülke rant üzerine kurulu. normal yollarla temin edilen kömürde de dönen rant vardır, arasak buluruz elbet. ama sanki halkı fakirleştiren şey kömür dağıtılmasıymış gibi lanse etmek yanlış. halk muhtaç olduğu müddetçe kömür dağıtılması böyle yerden yere vurulacak bi hareket değil, aksine sosyal olduğunu iddia eden devletin yapması gereken bişey. ha eğer iddian "bi yandan halka kömür dağıtırken, bi yandan fakirleşmemiz için ellerinden geleni yapıyolar" tarzı bişeyse, fakirleşmemiz için "kasten" yapılanları eleştirmek daha isabetli olur. haa, bunu seçim yatırımı-rüşvet olarak niteleyip eleştirmeniz bana enteresan geliyo. çok normal bişey ki bu yapılan? kaldı ki kömür yardımı alan adam illa gider akpye oy verir diye bi kaide yok, ki görürsünüz akp ne kadar kömür dağıtırsa dağıtsın bu seçimde düşecektir oyları. esas belirleyici etken kömür değil çünkü bi seçimde-genel ekonomi. yani halk, aslında tam da sg-1'in bahsettiği şeye bakıyo oy atarken-zenginleştim mi fakirleştim mi.. o yüzden "oo rüşvet veriyolar" diye yaygara koparmak saçma yani, halkımız günü geldiğinde selamın aleyküm, günü geldiğinde de hello how are you demeyi çok iyi bilir-tıpkı siyasetçisi gibi =)
-007- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 AKP'yi isteyerek ya da istemeyerek savunan arkadaşlar: Problem ve yanlış olan "belediyenin kömür dağıtması" değil. Bunun yapılış şeklindeki adaletsiz ve vatana zarar veren ayrıntılar. Fakirler kömür almasın demiyorum. Bakın burda bir sürü usulsüzlük var. En basitinden orda Başbakanlık yazması bile kötü niyettir, haksızlıktır. İhtiyacı olmayanların almasını, alacak kişilerin seçilmesini, yapılan yolsuzlukları, bunların sonuçlarını, hava kirliliğini, doğazgaz zammını eklemiyorum bile. AKP iyi niyetle yapsa bunlar olmaz. En basitinden %80 indirim yapsın kömüre, neden oy toplamak amacıyla ülkenin içine ediyor savunan arkadaşlar klişe laf salatasından önce bunun hesabını versin. (bir alanda değil, her alanda yaptı bunu)
-007- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 sir said: haa, bunu seçim yatırımı-rüşvet olarak niteleyip eleştirmeniz bana enteresan geliyo. çok normal bişey ki bu yapılan? kaldı ki kömür yardımı alan adam illa gider akpye oy verir diye bi kaide yok, ki görürsünüz akp ne kadar kömür dağıtırsa dağıtsın bu seçimde düşecektir oyları. esas belirleyici etken kömür değil çünkü bi seçimde-genel ekonomi. hayal dünyasında yaşıyorsun haber izlemeni öneririm. Kanal fark etmez her yerde diyalog şu: Türbanlı ya da baş örtülü kadın çuvalların üzerinde oturuyor: -Oyunuz hangi partiye? -O kadar kömür aldık oyumuz AHP'ye AKP'nin yaptığı bu yolsuzluk ve rüşvetçiliğin bilimsel ispatları üzerine makaleler yazılır. AKP Türkiye'de özgür irade temelli demokrasiye zarar vermektedir.
Garager Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 + Hükümetin bedava kömür politikası ile bir çok vatandaş yanlış hayallere kapılmakta.Sorgulamamakta.Zaten Türk insanının yapısına bakarsanız çok eleştirir.Ama iş yapmaya gelince .... Bedava kömür dağıtmak tabi güzel bir şey.Ama bedava kömürler sayesinde iktitarda kalıp o kömürlerin her ay 10,100 katını zamlarla almak sevabın günahı olsa gerek.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Bunlara oturup kendi kendinize cevap vermeye çalışın arkadaşlar. Sonra karşılıklı anlaşmaya çalışalım.
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Doktorlar ve ilaç şirketleri devletten paralarını tıkır tıkır aldığı sürece onlar için sorun yok, aynı şey kömür çıkaran şirketler için de geçerli. Olayın kökeninde müşterisi kendisi için farketmeyecek büyük işletmeler varsa bu ücretsiz yapılan işlerden zarar görmezler, olan aracılara olur. Doğru düzgün tespit edilmiş, gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara yapılacak yardımlara kimsenin karşı çıkacağını sanmam, ama her mahalleye bi kamyon sokup herkesin kapısına 9-10 çuval kömür bırakmak bu işin yapılabileceği en saçma şekildir. Fakirleşmemiz için kasten yapılanları eleştire eleştire dilimizde tüy bitti, ne ulusalcılığımız kaldı ne elitistliğimiz ne de ateist agnostik falan fişmanlığımız. Bu kömür dağıtma olayı da en sonunda fakirliğimizden faydalanma çabası işte. Ayrıca vatandaşın daha sonra kafasına göre oy vermesi elbette ki olağan bir durumdur, ama sadece yardım yapıyor diye belli bir partiye yönelenler de az değil. Ama önemli olan da bu değil zaten, önemli olan bunun seçmene rüşvet olarak veriliyor olması, "kaç oy koparırsam kardır" hesabı. Esas yanlışlık, esas eleştirdiğimiz buna kanan halk değil, halkın buna kanmasından medet umanlar.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Türkiye'de toplumun geneli cahil. Cahillerin de %90'ı fakir kömür alan kesim. E bu durumda şimdi AKP cahil kesime reklam yapıyor rüşvet veriyor. (yardım boyutunun dışında) Cahil insanlar cahil oldukları için siyaset konusunda da yeterli olmazlar, üstüne özgür iradeleri de baltalanınca ve bu durum ülkenin çoğunluğunda olunca bu tabloya adalet mi denir kalkınma mı denir demokrasi mi denir? Anca durmak yok yola devam denir.
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 007, kömür yüzünden vereceği oyu başka partiden AKP ye kaydıran insan yüzdesi çok düşük (tarhan erdem maksimum %5 demişti, ki %3 de olabilir bu rakam) ki halkın çoğu cahil zaten demek bence çok terbiyesizce birşey, senin için de çok cahil bu adam diyebilecek yüzbinlerce insan var unutma.
Garager Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Jadelith inan bana o parti eğer oylar kazanacağını bilmese bu kadar para akıtmaz.Halk bilinçsiz malesef :(
-007- Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Jadelith said: 007, kömür yüzünden vereceği oyu başka partiden AKP ye kaydıran insan yüzdesi çok düşük (tarhan erdem maksimum %5 demişti, ki %3 de olabilir bu rakam) ki halkın çoğu cahil zaten demek bence çok terbiyesizce birşey, senin için de çok cahil bu adam diyebilecek yüzbinlerce insan var unutma. Jadelith problem "oyunu kömür yüzünden başka partiden AKP'ye kaydıranlar" değil. Bak sen de cayarak üstteki on tane lafa cevap bulamayıp başka yollar denemeye çalışıyorsun adaletsizliği ve haksızlığı örtebilmek için. AKP'ye oy verenlerin %80'i zaten kömür alanlar. (belki de daha fazla) Ayrıca halkın çoğu cahil demek bilimsel bir ifadedir ve hakaret içermez. Bugün evinden çıkıp istanbul dahil olmak üzere herhangi bir kahvehane ortamına gidip ordaki insanların ne mezunu olduklarını sorabilirsin. Ben halkın çoğu gerizekalı demiyorum bak. Dediğim laflara dikkatli yaklaşmanı öneririm. Kİ "halkın çoğu gerizekalı" ifadesi bile psikiyatrik bir makalede yer alabilir. O da ayrı bir tartışma konusu. Sonuç olarak bu ifadede bir hakaret yok, gayet ispatlanabilir araştırılabilir ve hiçbirimizin inkar edemeyeceği Türkiye'nin acı gerçeklerinden birisi. Ayrıca demişsin ki "senin için de çok cahil diyebilecek yüzbinlerce adam var unutma" Ben lafı diyen adama bakarım. Köpekler havlar, kediler miyavlar, her önüne gelenin dediği bir şey ifade edecek diye bir şey yok. (hakaret amaçlı benzetme amacıyla söylemedim) Ben tıp fakültesi okuyorum. Bana cahil diyebilecek adamın "konuşabiliyor" olması için ordinaryus ya da prof. olması lazım.
Theghosthand Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Esas cahile cahil dememek terbiyesizlik.Cahil adam cahildir bunu gizlemenin ne anlamı var.Cahil adama cahil demek ona hakaret değil bir sorunu tanımlamaktır. Cahil deyil bunlar diyip eğitmemek, eğitime önem vermemek , üstlerinden kazanç elde edip , fakirliğe yoksulluğa itmek esas terbiyesizlik.Üstüne üstlük Şerefsizliktir.
sir Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 yahu anlamıyosunuz, akp iktidarını dağıttığı kömür sayesinde sürdürmüyo, esas bunun böyle olduğunu düşünenler hayal dünyasında yaşıyo bence. kaldı ki bu açıdan bakarsanız bi partinin her faaliyetini, her hizmetini bir "rüşvet" olarak niteleyebilirsiniz. bunun bi sonu yok ki? kavşak yapsa rüşvet, kaldırım yapsa rüşvet, yasa değiştirse rüşvet..kısacası bi noktadan sonra "işini yapması" rüşvet olur, eğer getirisi oy olarak dönüyosa. genellemelerle yaklaşmak sizi yanlışlara sürüklüyo bence. kömür şirketleri zarar etmekteyse ve şikayetleri varsa, başvurabilecekleri merciler var, sayıştaya gidebilirler, tazminat davaları açabilirler devletten alacakları için. başbakanlık bunların parasını vermekle yükümlü sonuçta. siz ne zaman akpnin ülkeyi fakirleştirdiğinden, somut bi şekilde bütün ideolojik önyargılarınızdan kurtularak ekonomi politikalarından bahsettiniz ki? varsa yoksa "o türbanla devlet kurumuna girdi, bunların gizli gündemi şöyle şöyle, laiklik elden gidiyor, vatan bölünüyor, ab-abd kucağına düştük" nidaları; tabi dolaylı olarak devletin otoriter-ideolojik hegemonyasını koruma çabaları ve yanısıra akpye oy verenleri aşağılama propagandası. eh bu tutum da sadece akpye olan desteğin artmasına yaradı zaten. akp de bu faşizan tavrınız karşısında "mağdur" kartını çok iyi oynadı, bu sayede kendi açıklarını örtbas etti. muhalefet dediğin bu devlete de sisteme de muhalefet etmeli, ve elinde niyet okumalarla komplo teorilerinden çok daha fazlası olmalı. konudan sapıcam biraz ama kemal kılıçdaroğlu çıktı belgelerle sundu rüşvet iddialarını, ona sesimiz çıktı mı? hayır, çünkü yapılması gereken, bu ülkenin ihtiyacı olan muhalefet tam olarak buydu. kılıçdaroğlunu akp seçmeni bile takdir etmiştir-ki chp eminim bu sayede oylarını birazcık olsun arttıracaktır. sözün özü: vatandaşa "cahil-fakir" diyerek, akpnin fakirlere kömür dağıtmasına "rüşvet" diyerek anca rakı sofrasında memleket kurtarır, ego mastürbasyonu yaparsınız. gerçekten ekonomi politikasını eleştirecekseniz, somut bi şekilde ekonomi politikasından bahsedin, ve bu ülkenin zenginleşmesi için ne önerdiğinizi de söyleyiverin. ama şimdi "peşkeş","arap sermayesi" gibi sözcüklerle dolu bir wall of text'le karşılaşıcam korkarım. o zaman da sermaye birikimi olmadan bu ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını baştan anlatmak gerekecek falan..
Öne çıkan mesajlar