sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Ankara Büyükşehir Belediyesi seçim öncesi bedava kömür dağıtımına hız verdi. Belediye doğalgaz kullanılan semtlerde bile bugüne kadar toplam 70 bin ton kömür dağıttı. İhtiyacı olmayan vatandaşlar da bu kömürü satıyorlar. İSTANBUL’da da Başbakanlık tarafından dağıtılan bedava kömürler de, kömürün ısınma içindeki payını rekor seviyede artırdı. İstanbul geneline 118 bin 490 ton kömür dağıtılmak üzere gönderildi. TC Başbakanlık yazısı ve ’Satılamaz’ ibareleri bulunan kömür çuvalları kamyonlarla getirilip evlerin önüne yığılıyor. Her haneye 1 ton kömür veriliyor. ’Satılamaz’ ibaresine rağmen birçok kişi aldığı bedava kömürü ara sokaklarda satıp paraya çeviriyor. AKP hükümetinin göreve geldiğinden bu yana bedava dağıttığı kömür 6 milyon 761 bin tona çıktı. Dağıtılan kömürün değeri 1 milyar 86 milyon 958 bin YTL’ye ulaşırken, TKİ devletten 78 milyon 558 bin YTL alacaklı bulunuyor. 2003 yılında 1 milyon 96 bin aileye 650 bin ton, 2004 yılında 1.61 milyon aileye 1 milyon 52 bin ton, 2005 yılında 1.83 milyon aileye 1 milyon 330 bin ton, 2006 yılında 1.79 milyon aileye 1 milyon 363 bin ton ve 2007 yılında 1.89 milyon aileye 1 milyon 434 bin ton kömür dağıtıldı. 2008 Eylül sonu itibariyle 932 bin 275 ton kömür dağıtımı yapıldı. 2008 yılı sonuna kadar 811 bin 80 ton daha dağıtılarak, yıl sonu itibariyle toplamda 1 milyon 743 bin ton kömür dağıtımı gerçekleşecek. 2.08 milyon ailenin yakacak ihtiyacı karşılanacak. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10400574.asp Bu da Özdil'in bir önceki yazısı said: Maden ocağına 3 bin kişi alınacak. 37 bin 119 kişi başvurdu. Önce, kalas filan taşıttılar. Kazma sallattılar. Kürek kürettiler. Ki, vücutları sağlam mı... Ona baktılar. 16 bin 305 kişi elendi bu sayede! Yaşları, 20-25. Gencecik insanlar... Şimdiden çürük. 20 bin 814 kişi kaldı geriye. Bin küsuru üniversite mezunu. Sayısal Loto çekilen kürelerden koydular ortaya, çevirmeye başladılar, numarası çıkan işe girecek. 30 gün, 300 metre derinlik, can pazarı, grizu, akciğer kanseri. Maaş bin 175 lira. * Kim geçti bu haberi? Doğan Haber Ajansı'nın Zonguldak muhabiri, Durmuş Sevindik... Her gün binlerce kişinin işten atıldığı, ekonomisi "durmuş" ülkemde "sevindiğimiz" tek haberin imzası bu. * Hani diyor ya, tuzu kuru yalakalar, "Bardağa dolu tarafından da bakmak lazım" diye... Öyle baktığında sevindirici bir tarafı daha var gerçekten. * Bankacılar işten atılırken... Tekstilciler işten atılırken... Otomotivciler işten atılırken... Seramikçiler işten atılırken... Medyacılar işten atılırken... Kepenkler kapanırken... Madene niye işçi alınıyor orada? * Kömür lazım, kömür... Zonguld'ak yani.
funq Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 sg-1 said: İhtiyacı olmayan vatandaşlar da bu kömürü satıyorlar. mohahahah
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 yılmaz özdil "zonguld'ak" derken ne kastetmiş acaba
Spacecake Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ben de orda takıldım :) ak partinin akıdır umarım.
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 allah akepeden razı olsun allah melih gökçek'in ne rızası versin allah seni başımızdan eksik etmesin.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 yalnız dağıtılan bi bölge doğalgaz kullanıyormuş. tv ye filan çıkmıştı dsada
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Bu Yılmaz Özdil'in yazılarının popüler olduğu bir ülkenin entellektüel durumu hakkında pek iç açıcı olmayan kararlara varabiliriz sanırım. Her halde biraz fazla kelime bulunduran ya da düzgün bağlaçlı falan falan cümleler içeren bir yazı yazınca insanlar okumuyor.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Bu arada bedeva kömür dağıtımını desteklediğimi söylemeliyim, ben 3-4 yaşlarındayken durumumuz pek iyi değildi, babam yeni mezun olmuş hemen ardından askere alınmıştı, silik silik hatırlıyorum ama bu belediye kömürü sayesinde kışın yaşayabilirdik. Dağıtsınlar tabii, AKP dağıtıyor diye eleştirmek ne demek, kendinize gelin bir az, klişe bir laf edip yaşamayan bilmez diyorum.
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 GERGE said: Dağıtsınlar tabii, AKP dağıtıyor diye eleştirmek ne demek, kendinize gelin bir az, klişe bir laf edip yaşamayan bilmez diyorum. İhtiyacı olmayanın satması, seçim dönemlerinde dağıtılması falan, boşveriyoruz yani onları? İlla hayır işleyeceksen düzgünce başvuru alır veya araştırma yaparsın, hatta ihtiyacı olana 2-3 ton verirsin ama yine de devlete maliyeti daha az olur önüne gelene yığmayacağın için.
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 bir araştırma yapılıyor zaten, ihtiyacın varsa başvuruyosun muhtarına. durumun düzelince (veya uzun süre ses seda çıkmazsa senden) durduruyolar yardımı. ama tabii muhtar da bi memur, ne kadar uğraşır bilinmez, kafasında göre isim de yazabilir.
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 sg-1 said: Ankara Büyükşehir Belediyesi seçim öncesi bedava kömür dağıtımına hız verdi. Belediye doğalgaz kullanılan semtlerde bile bugüne kadar toplam 70 bin ton kömür dağıttı. İhtiyacı olmayan vatandaşlar da bu kömürü satıyorlar.
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 tamam işte ben de diyorum, prosedür bu ama iyi işlemiyor olabilir bilemem diye : )
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 GERGE said: Dağıtsınlar tabii, AKP dağıtıyor diye eleştirmek ne demek, kendinize gelin bir az, klişe bir laf edip yaşamayan bilmez diyorum. yüz defa mı bin defa mı oldu bilmiyorum. hedef kömür dağıtmak mıdır, insanları bedava kömür dağıtılmasına muhtaç bırakmamak mıdır, veya kömür dağıtılmaya muhtaç aile sayısını azaltmak mıdır? İşte bütün mesele bu
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 sg-1 said: GERGE said: Dağıtsınlar tabii, AKP dağıtıyor diye eleştirmek ne demek, kendinize gelin bir az, klişe bir laf edip yaşamayan bilmez diyorum. yüz defa mı bin defa mı oldu bilmiyorum. hedef kömür dağıtmak mıdır, insanları bedava kömür dağıtılmasına muhtaç bırakmamak mıdır, veya kömür dağıtılmaya muhtaç aile sayısını azaltmak mıdır? İşte bütün mesele bu hayır dostum. olmak ya da olmamak işte bütün mesele asıl BU.
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Madalyanı ne zaman alacaksın, analizini yaptın mı yoksa doğaçlama mı kasıyorsun?
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Jadelith said: hayır dostum. olmak ya da olmamak işte bütün mesele asıl BU. hey dostum hemen basıp gitmezsen senin o kahrolası beyaz kıçını tekmeliycem anladın mı beni
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 kahrolası dedim jad aynı kapıya çıkar
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ardeth editmiş bide speed kullanıyomuş +++++++--
Öne çıkan mesajlar