Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sosyotropi ve Otonomi ( Kıyamet sorgusu )

nocom

Öne çıkan mesajlar

Üzerinde çalıştığımız bir konu ile ilgili bize yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi sosyotropi ve otonomi nedir diyenler için açıklama altta verilecektir. Bize bu sorgu ile yardım etmek isterseniz ;

*** Dinlere ve yaratıcı güce inananlar, yaratıcı güce inanmayanlar ve deistler olarak 3 grubumuz var. Sorgumuz ;

İnanmayanlar için ;

Eğer ki çok kısa bir süre sonra kıyamet koparsa son zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz ?

İnananlar için ;

Hiç bir zaman kıyamet kopmayacak olsa , sonsuzluğunuzu nasıl değerlendirirsiniz ?

Deistler için ;

İyi ve kötü davranışlarınız Tanrı tarafından değerlendirilmeyecek olursa kıyametin oluşmasını istermisiniz istemezmisiniz ?

Sosyotropi, kişinin diğer insanlarla olumlu ilişkilerde olma ihtiyacını belirtmektedir. Yüksek sosyotropik insanlar için, diğer insanlardan onay almak çok önemlidir. Kişilerarası ilişkilerde algılanan kayıp veya reddedilme bu tür insanlarda depresyona yol açabilir.

Otonomi ise, kişinin bağımsızlık ve belirlenen amaçlara ulaşma ihtiyacını vurgulamaktadır. Yüksek otonomiye sahip insanlar, kişisel başarı ve başarısızlıklara büyük önem verirler. Çevre üzerinde sağladıkları kontrolün kaybı ya da algılanan başarısızlık depresyona yol açabilir
Sosyal ağlarda paylaş

inanmıyorum, sosyotropim de epey yüksek.

kıyamet kopsa muhtemelen son kalan vakitlerimi aşık olduğum bi insanla geçirmek isterim. naparım bilmiyourm da onun yanında olsam yeter heralde.

nası işliyo şimdi sistem? neye göre değerlendiriyosunuz yani?yaşayacak mıyım =)
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:

İnanmayanlar için ;

Eğer ki çok kısa bir süre sonra kıyamet koparsa son zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz ?

Yüksek dozda uyuşturucu ve seks.

İnananlar için ;

Hiç bir zaman kıyamet kopmayacak olsa , sonsuzluğunuzu nasıl değerlendirirsiniz ?

Sonsuzluğu sonlandırmanın yollarını düşünerek.

Deistler için ;

İyi ve kötü davranışlarınız Tanrı tarafından değerlendirilmeyecek olursa kıyametin oluşmasını istermisiniz istemezmisiniz ?

Kimse istemez ki, bir kere oluyor, tanık olmak şart.

Çok yönlü düşünebilen bir insanım.
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:

İnanmayanlar için ;

Aynı şekilde
İnananlar için ;

Sonsuzluktan kasıt ne bu inanmayanlar için değil daha cok reenkarnasyoncular için olmus gibi
Deistler için ;

İsterdim , gücünün nasıl görüntü efeklerine ev sahipliği yapacagını acıkcası merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk soru olmamış gibi. İnanmayanlara sorulan soru, "kıyamet kopacak olsa son zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz ?

Kıyametten kasıt dünyanın başına gelecek ve onu yok edecek bir olay mı ? (misal meteor çarpmasımı)

Yoksa gerçekden işte israfil flüte üfleyecek felan ? Gibi dinde bahsedilen bir durum mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

herhalde alkol seks uyuşturucuyla geçirdim son günlerimi.ne bilim kitap okuyarak yada müze gezerek değerlendirilmez herhalde daha once hiç kıyamet psikolojisi yaşamadım sori :)

ki öyle bi durumda insanlar sapıtıcagı için bunları yapamadan kıyameti göremeden de ölebiliriz.

hayırlısı.bakalım o gün gelsin öyle dşünürüz ahah
Sosyal ağlarda paylaş

kıyamet olarak değil de ne bilim "10 dk sonra kafanda nükleer bomba patlıcak" veya "kafana texas kadar meteor düşecek" olabilir bu soru

olabilirse, sesi sonuna kadar açık klasik müzik dinlerim :) yatıp gözümü filan kaparım herhalde.

ha illa da kıyamet diyosan, zaten inanmam "lololololol" derim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

İnanmayanlar için ;

Kıyametten kastın normal bir olaysa (ne bileyim bi meteor çarpması falan; yani olacağı bilinen ama olmasına daha olan bi olaysa) herhalde normal yaşamıma devam ederdim. Bitirmek istediğim kitapları filmleri falan bitirdim. Son günlerimi içimde ukte kalan şeylere ayırırdım herhalde.

ama yok dinsel anlamda kıyametse; inanmıyordum bu zamana kadar 90+ golde olmaz şimdi demi :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...