Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 selamlar, burayı takip edenlerin bildiği gibi vistayı pek sevmemekteyim :) fakat OS downgrade etmeyi de pek sevmem şimdi ben 2gb ekstra ram alacağım, üstüne bir de 64 bitlik bir işletim sistemi alacağım. ilk sorum 4gb ram dual core 2.4ghz x2 lik bir sistemde 64 bitlik bir işletim sistemiyle performansta ne gibi bir artış olur? 64bitlik işletim sistemine değer mi? ikinci sorum. şu anda desktopumda xp var. rami de ona eklicem zaten. xp64 bit mi alıyım vista mı. vistada bissürü sorun var evet ama uzun bir süre windows7 nin çıkacağını sanmıyorum, ve vistanın sorunları da er ya da geç çözülecek herhalde diye düşünüyorum. tek sorun vistanın deli gibi ram ve cpu yemesi. xp64 bitteki frame rateleri vista64 bitte yakalayabilir miyim? sağolun. varolun :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 ekran kartlarında vistanin xp den daha performanssız çalıştığı doğru fakat ve fakat eğer hd4850 hd4870 veya 9600gt üstü bir kartın varsa bu ayarlarda bi kartın varsa hiç sorun olmuyor ve 4 gb ram taktıkdan sonra xp kullanmanın mantıgı yok 64bit vista gayet stabil bir sistem beğenilmiyor cunku yapılandırma ayarları base ayarları biraz karışık fakat bir kere ayarlandıkdan sonra rahat rahat gidiyor söyle soyliyim sana kendi bilgisayarımdan örnek Notebook kullanıyorum 1.8 core2duo 8600m gs 256 mb 4 gb ocz ddr2 genelde oynadıgım oyunalr Warhammer - Medium High arası bir ayarlar oynuyorum Wow - Cogu ayar full bazıları med en son oynadıgım oyunalr bilgisayarda denedigim oyunlar RA3 Medium deatil de çok rahat oynuyorum ben öneririm vista 64biti gayet güzel bir sistem 1-2 gun ayar çekme program ayarlama sistemi kurcalama ve öğrenme sürüyor hafiften sonrası zaten standart windows mantıgı ilerliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Selam, Ne gibi ayarlar gerektiriyor misâl? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 benim kisisel izlenimime gore donanim yeterliyse vista genel olarak gayet basarili bir isletim sistemi. 32bitini kullanmadim, 64biti uzerinden yorum yapiyorum. zaten standart kullanicinin (elestirmenlerin degil) getirdigi elestiriler cok yuzeysel, neymis uac rahatsiz ediyormus, windows defender dandikmis, falan filan. sen milletin dediklerine bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Eğer sadece oyun oynayıp günlük işler yapacaksan hepsi aynı bu Windows'ların abi, hoşuna gideni kullan. Ama ses kartı, ana kart, ethernet, yazıcı sürücülerinin 64 bit versiyonlarını kontrol etmeyi unutma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Selam, 64bitlik Vista ile 32bitlik programları çalıştırırken sorun çıkıyor mu? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genelde sorun çıkartmıyor ama istisnalar var tabii. 64bit'in kötü tarafı çoğu 32bitten eski abandonware oyunların çalışmaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Ben de hemen araya girerek aynı paralelde bir soru sorayım, Intel CPU Q6600 QuadCore 2.4 GHz 1066MHz 8MB İşlemci, HIS HD4850 IceQ 4 Turbo 512 MB 256Bit GDDR3 16X ekran kartı ve A-DATA 2 GB(2*1) 1066 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme belleğim var. Şu an Vista Ultimate 32-Bit kurmayı düşünüyorum, yani arkadaştan falan aldım akşama parçaları toparlayıp kuracağım işletim sistemini de. Bol bol oyun oynayacağım sanırım. 64-Bit çok çok gerekli mi acaba şu an benim için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Adı sanı duyulmamış 10 yıllık donanımınız yoksa sürücü dert olmuyor artık pek. Geçen biri gelmişti "Astaragozor" marka webcam aldım 64-bit Vista sürücüsü bulamıyorum diye Vista'ya söyleniyordu mesela. Ama parçalar eskiyse, standard parçalar değilse (ne bileyim radyo kartı, el yazısı için tablet vs) hakkaten 64 bit için sürücüsü var mı diye bakmak iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 bende onixon marka modem var. gelmiş geçmiş en iyi adsl modem kendisi. daha iyisi çıkmadı. vista tanır mı bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 USB modem mi? Modemin nesini tanıyacak yani adaptör değil ki bu. Modem konsolları da zaten browser tabanlı oluyor. Cep telefonuyla bile bağlanırsın utanmasan. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 usb modem abi driversız çıkmam diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 abicim sitesine baksana driver'i var mi? biz nerden bilelim tanir mi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 onixon un sitesi bile oldugu $aibeli =P boyle conexant cipli urunlerin uzerine x adet marka basip piyasaya suruyorlar.. cipsetini ara$tir, o cipe gore surucu illa ki bulunur. Zaten windoze onu onixon modem diye tanimiyodur buyuk ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 bende fly webcam var(mis) misal. urun kodundan bakarken hercules'in driverlarini buldum, onlarla calistiriyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 SB X-Fi driverlarinin sacmaligi yuzunden paso hard freeze yiyordu makine, baktim orada burada yabanci boardlarda, hayli ayni sorundan yakinan tipler varmis, ki memtestte falan memoryde error falan hic bulamadi, makine de clocklu degildi ayriyetten, harbi aylarca tweak cektim mis gibi calisirken ordan burdan sorunlar ciktigindan yeter artik deyip XP'ye dondum. Ha ayriyetten sacma bir bug var, bu da X-Fi kullandigimdan kaynaklaniyor sanirim, birsuru kiside de ayni sorunun oldugunu okudum. Vista'nin audiodg.exe adli audio service process'i sacma sapan bir memory leak yapiyor, 1 saatte falan tek basina 1.5gb ram falan kullaniyordu, sonradan da memory sistiginden makine kagni haline geliyordu dogal olarak, cozum falan fellik fellik aramama ragmen bulamayinca tirlattim xp'ye dondum ben de. Biraz esnek degil hardware olsun driver olsun o turden konularda, alakasiz sistemlerde alakasiz sorunlar falan cikariyor gorunuse gore, zaten raid driverlari da blue screen yaptirip duruyor, o yuzden illallah cektim. XP'de DX10 kullanilmiyor tabi, ayriyetten XP x64 kullanmazsan 4gig yerine sadece 3-3.5gig arasi ram'i kullanabiliyorsun, ha muhim bir sorun degil, XP zerre ram yemediginden dolayi, performansa da etki etmiyor o bosa giden 500 kusur mb'lik ram. Adamakilli tweak cekersen, ki gayet kolay, guzel guide'lar falan var bunun icin, bir de benim gibi talihsizliklerle karsilasmazsan sorunun pek olacagini sanmiyorum acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Esh said: onixon un sitesi bile oldugu $aibeli =P boyle conexant cipli urunlerin uzerine x adet marka basip piyasaya suruyorlar.. cipsetini ara$tir, o cipe gore surucu illa ki bulunur. Zaten windoze onu onixon modem diye tanimiyodur buyuk ihtimalle.oha vista sürücüsü varmış modemin ağlıcam. diyorum atatürk olsa bu modemi kullanırdı kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 crysis de 64 bit vista 32 yi ezdi geçti bildiğin bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 @madboy O biraz creative'in mallığı ya. Adamların bazı sürücüleri böle problemli oluyo uyuz ediyo. XPde de eblek problemler oluyo creative sürücülerinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Evet creative'den kaynaklaniyor kuvvetle muhtemel de, allahtan sorun cikmadi xp'de tabi, audigyde bayagi sorun cekmistim eskiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ooo, bende de x-fi gamer war, hala vista64 icin duzgun surucusu yok mu yahu? gecen sene de ayni sorunlar wardi, hala varsa yalan olmu$ demektir creative.. bu arada vista64 sp1 black eternity versiyonuna bir goz atin derim (-8 , adamlar de-re/compile da ucmu$lar yine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar