Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Evet, tavsiye istiyorum, son üç aydır değil preview chapter okumak, blog takip etmek, Taksim'e inip La Cave'dan şarap alacak, Pandora'da bir kaç saat kitap karıştıracak vaktim bile olmadı. Dedimki vardır benim yerime karıştırmış olan, söyler bana kitabı, iki üç cümle yazar, bende istetirim internetten. Rehberimdeki Miéville kitabından sonra fantazi hakkında hiç bir şey okumadım bir tane Harry Dresden dışında. Yeni çıkmış, ilgini çeker, eğer sadece hardcover varsa vereceğin paraya değer dediğiniz bir şey var mı? Balıklama atlayıp eski birşey söylemeyin ama, okumadığım adı geçer kitap az kalmıştır eskilerden.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Kimse mi birşey önermez ya! Neyse kendim buldum bende vakit yaratıp. The Name of the Wind diye birşey. Bitirdiğimde eleştiri yazarım bir.
fenris Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 başlığı yeni gördüm.sonra düşündüm sana tavsiye edecek kitap aklıma pek gelmedi :P bende en son fantastik olarak mievielle in scar ını okudum.gittim rat king le perdido st station ı sipariş verdim, 4 hafta sonra gelir dediler. :P okumadıysan robin hobb un soldiers son serisine bakabilirsin. sadece ilk kitabı okudum ama hobb seviyorsan baya hoş. geri kalan kitaplara hobb un yazdığı en depresif kitaplar diyorlar. böyle "duyarlı teyzeler" gençleri üzüyor diye amazon da bir vermişler filan :P .bu yukardakilerden sonra devam kitaplarını sipariş edicem. en son ken follet ın world without end ini okudum.daha önce bahsettiğim pillars of the earth ün devamı. fantastik değiller ama "a song of sword and ice" ın ilk romanlarının tadını veriyorlar. yanlız ikinci kitap birincinin bir çok yönden aynısı. FR artık almıyorum ama en son okuduğum lynn abbey nin "house of serpents" üçlemesi çok hoşuma gitti. ancak son kitap biraz wotc ve shared world politikalarına kurban gitmiş sanki. ilk iki kitap baya kötümser nerdeyse noir film havasındayken son kitap klasik wotc romanı havasında.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Soldiers serisini de okurum, Follet'i sevmiyorum ben. Perdido Street Station'ı ben de okumadım ama bende de Mieville'in Un Lun Dun'u var, ikisini takas edelim sonra. Ne dersin? Ben de FR almıyorum artık. En son Orc King'i okumuştum, sonra bulaşmadım. Artık ciddi ve complex olmayan hiç bir fantaziyi okuyamıyorum, zaten yukardaki konumdan biliyorsun ne okuduğumu, arada eğlencelik Dresden tarzı birinci ağızlar okuyabiliyorum sadece basit sayılabilir.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 bu arada elric serisiyle vlad taltos u okumuşsundur diye söylemedim.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Elric okuduğum ilk fantezi serisiydi. Ne güzel günlerdi o günler...
batu Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Selam, DL, FR ve bir sürü sığ fantazi kitaplarından sonra Robin Hobb ile bende tekrar fantaziyi okumaya başladım. DL veya FR ye sığ demim aslında, okuduğumda dönemde müthiş zevk almıştım ancak tekrar aynı türü okumak zevk vermeye bilir. Ancak Orc King i devam ederim herhalde. Okumadıysanız George R.R Martin'in "A Song of Ice and Fire" serisi şiddetle tavsiye ederim. 5. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Bende Robert Jordan'ın wheel of Time serisini yeni aldım 2. kitaptayım ama pek sarmadı gibi (ama herşeye rağmen kesin bitiririm :). sevgiler,
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Orc King'i bitiremedim bile ben. Sıktı. Wheel of Time'ı okudum. Son cilti çıktığında (1 yıl kadar bir şey kaldı) tekrar okuyacağım. Ice & Fire'a hiç değinme ya. Kaç yıldır 5. kitabı bekliyoruz. Scott Bakker'ın Prince of Nothing'ini okuyun bunları beklerken. Mieville ile birlikte en iyi şey.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 bu saatten sonra salvatore çekilmez artık... kitaplarım geldi bu arada :) perdido st. station maşallah scar ın üç katıymış. king rat i de aynı alemdeki ilk kitap sanarak sipariş etmiştim, alakasızmış :P olsun, güzel bişeye benziyor. aklıma gelmişken, robinson da sipariş verdiğiniz zaman kaparo ufak bişeyse kasadaki eleman "gerek yok" diyebiliyor. siz ısrarla verin. yoksa ertesi gün "kaparo yatırmamışsın, gel yatır" diye mail gelebiliyor. kasadaki abla da çok karizma bu arada...
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Iron Council aldım bende bugün Mieville'den. Pandora'da hala var bir tane daha benim gördüğüm. Git kap derim.
Ancalagan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Frank Helberts DUNE serisini oku derim güzel bir bilimkurgu serisidir
Seyh-hulud Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Eger bilimkurgu ilgini cekiyorsa kesinlikle dune serisini okumalisin...Ama Remzi de veya D&R gibi yerlerde bulamayabilirsin, orda hep baska yazarlar tarafindan yazilanlari var...Istanbulda oturuyorsan akmardan veya saaflardan 1,2 ve 3. kitaplari bulabilirsin.4 5 ve 6. kitaplari bulmak kolay. Dunyada ilk yayinlandigi zaman 12 milyondan fazla okunmus bir seri.Bilimkurgu katagorisinde tanimlansa bile aslinda politika, din, felsefe, savas neredeyse hayatimizin her alanini konu alan bir seri..mitolojiyide unutmamak gerek...oyle cok acaip
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Ben Dune'u bitireli 10 yılı geçti. Tekrar okuyabilirim bir ara ama şimdi değil. Şu son kitabı çıktıktan sonra.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 son kitabı (hunters of dune) çıkalı çok oldu ama çooooooook kötü :P öyle böyle değil.
Seyh-hulud Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 e frank herbertten cikmadiktan sonra...cok normaldir cok kotu olmasi.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 cihat la, geçmişle alakalı seriler iyiydi ama sonda ne yapacaklarını şaşırmışlar artık.
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Ben mt:G fatpacklerinden çıkan novelleri dahi bitirdiğim için en başa döndüm dün. Liseye başladığım yıl aldığım ilkbahar şafağı ejderhalarını okuyorum haha. Nasıl bir açlıkla okumuşsam sayfa sayfa hatırlıyorum.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 fenris said: son kitabı (hunters of dune) çıkalı çok oldu ama çooooooook kötü :P öyle böyle değil. Ondan sonra bir tane daha yok muydu? İki tane çıkacak diye biliyordum ben, ondan bekliyorum.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 bir tane var. muaddib in fremen cihadında olacakları anlatan. yani serinin devamı yok; geçmişi anlatıyorlar. seri hunters da bitti.
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 J. Robert King den herhangi bir kitap oku. Ben çok seviyorum o adamı.
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 robin cook muydu, okyanus tutsakları mıydı, güzel kitaptı.
fenris Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Kaede said: J. Robert King den herhangi bir kitap oku. Ben çok seviyorum o adamı. o kadar da değil. shared world yazarı sonuçta; ne yapacağı belli olmaz. DL için yazdığı Huma kitabı çok kötüydü bence.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 O adamın FR antolojilerinde iki,üç kısa öyküsünü okumuş hiç de sevmemiştim. Romanını okumak pek içimden gelmiyor.
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Ben 3 kitabını okuyabildim, hepsine aşık oldum. Hatta BWT yi bir bitirebilsem "okuduğum en iyi üçleme" diye iddiada da bulunurum. Huma beni ilgilendirmez. Dragonlancein toptan allah belasını versin.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Madem iyi diyorsun onu da okuyayim.
Öne çıkan mesajlar