Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Bu konudaki fikrinizi almak istedim yazmaya çalıştığım bir makele için, kısa cevaplar yerine neden olduğunu söylerseniz mutlu olurum. İçlerinden birine cevap verseniz de olur. 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 said: 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek?3 gb ram varsa bunun en az 2 gb ı boşta durmalı idle iken said: 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz?ikisi de olmalı, tercihler değişebilir sonuçta. hem windows denetim masası gibi olsun, dilediğimizde konsolu açıp sv_gravity 800 yazalım, istersek firefoxtaki about:config sayfası gibi açabilelim. said: 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı?küçük, işini yapan, sistemi ve bizi yormayan programlar tabii ki tercih edilir. ancak maksadını aşmadan fazladan özellikleri olması daha iyi olur. her şeyi yapmaya çalışan programları zorunluluk dışında pek tercih etmemekteyim said: 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz?şu anki teknolojiyle bunlar aşılmış durumda artık. yani programın win95 görüntüsünde olmaması için illa ram'in %70 ini kaplamasına işlemciyi %90 çalıştırmasına gerek yok. programın estetik görünüşü önemli. said: 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) )kullanım alanına göre değişir. ancak sistem kurulumu ve açılışını, sistemi nerelerde kullanacağıma dair optimize etmeyi isterim. said: 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi?5. soruda cevapladım sanırım bunu =) said: 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli?çok önemli. ne kadar çok kullanıcı, o kadar iyi fix/bug oranı, o kadar iyi destek. said: 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi?tamamen esnek olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? programina gore degisir. eger o programi actigimda sadece ona odaklanacaksam hiz odakli olmali. yok eger arkada calisan bir servis ise diger islerimi katiyen aksatmamali 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? sadece gui. kod yazmak istedigim, metin dosyalariyla bogusmayi goze aldigim zaman genelde kendi kodumu kendim yaziyorum zaten, onun disindaki zamanlarda boyle teferruatlarla ugrasmayi sevmiyorum. 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? birbirine siki sikiya gecmis isler icin tek bir program olsun isterim. php kodluyorsam html icin ayri bir program ya da c# kodluyorsam xml icin notepad kullanmamaliyim, temel ozellikleri idem sunmali. ama video oynaticimla muzik oynaticim ayni programlar olmak zorunda degil. bu tarz programlarda tek is yapsin, onu da iyi yapsin. media suite olmasi gerekmez. 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? hayir. daha dogrusu belirli bir yere kadar gorurum, bu belirli yer de gorsel guzellik degil, gorsel rahatliktir. gorsel rahatlik saglandiktan sonra guzellikle pek ilgilenmem. 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) mumkun oldugunca hizli acilan ve tercihen acilgidinda nelerin hazir olmasi gerektigini (dll'lerine kadar) benim secebilecegim bir sistem. 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? hibrid birsey olsun isterim. sonucta yeni birsey denemek olum olmasin ama omru hayatimda kullanmayacagim seyler icin de elli tane dependency calistirmasin. 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? populerlik destek, gelismislik gibi seyleri icermiyorsa hic onemli degil. hatta genel olarak indie olaylarin destekcisiyimdir. 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? yine ortasi olsun isterim. misal mobil cihazimda (cep telefonu, pda) calisan isletim sistemi esnek olsun, iphone gibi dedigim dedikci olmasin, ama microsoft mobile gibi optimizasyon yoksunu da olmasin isterim. genel olarak da yazilimda "ya sev, ya terket" modelini hic tasvip etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 GERGE said: Bu konudaki fikrinizi almak istedim yazmaya çalıştığım bir makele için, kısa cevaplar yerine neden olduğunu söylerseniz mutlu olurum. İçlerinden birine cevap verseniz de olur. 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? 1 - Ram kullanımı "interaktif" olmalı. Kullanımıma göre ne yapması gerektiğine kendi karar vermeli. tabii ram miktarı da bu dediğimi etkiliyor, ama en ucuz bilşen zaten :P 2 - GUI her zaman güzeldir, ama ufak tefek şeyler için text giriş çok daha hızlı olabiliyor. GUI tabanlı ama hızlı (launchy+google desktop falan gibi bişeyler) sisteme dahil olmalı. 3 - Küçük işini yapan program iyidir. ama işini eksiksiz ve tam yapmalı. eğer böyle bi alternatif yoksa mecburen büyük ve nispeten hantal olana yönelirim. 4 - Bi yere kadar. o sınır da çok yüksek değil :P 5 - Yine, sistem kullanımıma adapte olmalı. Firefox'un adres çubuğu misali, kullanmadığım ve ihtiyaç duymadığım servis, program ıvır-zıvır bi süre sonra ortadan kalkmalı. Tabii eblek bi olay olur da bunlara ulaşmak istediğim zaman ulaşabileyim. (bi kerelik performans kaybı olması muhtemel, ama bi kerelik olduğu için dert değil.) 6 - 5. soruya yakın bi cevabı var bence bunun. Mesela sistem ilk kurulurken bana detaylı şekilde sormalı neleri kullanacağımı. Ayrıca hata raporu gönderme servisi istemez. sdf 7 - İşini iyi yaptıktan sonra popüler olur zaten garip bi soru olmuş bu. 8 - apple mantığı hoştu aslında, ama o bile artık esnek olması gerektiğini anladı :P ki zaten önceki cevaplarımı okursan nasıl olması gerektiğini anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? yeterince az yer kullanmalı. en azından ben tamamen böyle programlar seçiyorum kendi bilgisayarımda. 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? çoğunluğu gui ile olsun isterim.. lakin argümanlarla komut satırından da yönetilebilir olması tercihimdir. programatik müdahalelerde bulunabilmek için. 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? mümkün olduğunca sadece kendi işini yapan programlara yönelirim. 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? hayır. görsel güzellikle hiç uğraşmam ve genelde bu tarz makyajları kısabildiğim kadar kısarım. lakin erişilebilirlik benim için çok önemlidir. dolayısıyla kullandığım arayüzlerde şeffaf pencere vs. aramam ama ergonomik olmazsa da kullanmak istemem. 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) bilgisayarım açıldığında, sıklıkla kullandığım şeyler açılsın isterim. ama her şey değil. açılış hızı önemli ama en önemli şey değil benim için. 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? yeterince kontrolümde olan bir sistem isterim. ama beni kontrol manyağı da yapmamalı. ama istemediğim programları mecburen sunmasın bana.. (ki genelde siliyorum ben onları) 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? çok kullanılan program olmanın verdiği avantajlar var tabii. daha fazla destek bulabilme, entegrasyon vs.. ama bunlar yoksa, salt popülerlik önemli değil. hatta hiç populist değilim =) 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? tabii ki esnetebildiğim kadar esnemesi güzeldir.. lakin laçka olmamalı =) yani aslında kendi kontrolünde, bir çok şeyi idare edebilmeli.. sadece ben ihtiyaç duyduğumda esnetebileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 said: 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? Eger isteyecegim tum islemlere karsilik verebilecekse buyursun kullansin hepsini. Ancak boyle bir sey mumkun degil. Bu yuzden ram'in cogunun bosta olmasi cok daha mantikli bana gore. said: 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? Karisimi tercih ederim. Ayrim ise hamallik ve incik cincik kismindadir. Soyle ki, wall of text icinde nokta aratacaksa bana onu GUI ile yapmayi tercih ederim. Ayrica seceneklerim varsa, bunu GUI ile sunmasi iyi olur. Yok ben yapacaksam bu isi, GUI'nin herhangi bir katkisi, bana onerecegi hicbir sey yoksa text dosyalarini tercih ederim. Tabi bir de GUI'nin surpriz yapmamasi gerekli. Ben a secenegini sectim diye 15. adimda bana zorla sart kosturursa, tekrar ilk adima donup b'yi secmem gerekiyorsa bu GUI'nin kotu tasarlandigina isarettir. Bu tip gerizekaliliklari yok sayiyorum. said: 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? Program kendi isini yapsin. Ama yaparken baska taraflari bozmasin. said: 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? Gorsel guzelligine ve performans dususune bagli. Ayrica yaptigim ise de bakar.. Gunluk kullanim amacliysa gorsel guzellik isterim tabii ki. Ancak kullandigim/yazdigim programlar verilen isi 5 10 dakikada bazen saatler icinde yapiyor. Bu durumlarda performans daima once gelir. said: 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) Ikisinin kombinasyonu derim ben. Eger her bilgisayari actigimda ayni programlari aciyorsam o zaman bu programlari baslangica eklemeyi tercih ederim. Yok istege bagli seylerse, benim komutumu beklemeliler. Misal thunderbird ne olursa olsun baslangicta acacagim bir programdir. Ama IDLE (python ide)'i her zaman acmam. said: 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? Bu da zor bir soru. Temel seyleri bana saglamasi gerekiyor. Gunluk kullandigim seylerin bir listesini bana sorar ve oyle yuklerse tercihimdir. Mesela ben USB mem stick koydugum zaman aletin mount etmesini beklerim. Handler ilk basta yuklenmemisse bu sistem yeterli ongoruye sahip degildir. Cunku bu gun mem stick kullanilmayan yer/kisi nerdeyse kalmamistir. said: 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? Hic ama hic onemli degil. Ancak populerlik bir noktada programin basarisini dolayisiyla isim yapmasini saglar. Kisacasi secim nedenim olmaz, ancak populer bir programi gormezden gelmem. Bir program 2000 hit almissa, karsisinda 50 hit alan varsa, 2000 hit alanin o rakama ulasmasi icin bir neden vardir elbet. Yok isimi gormuyorsa, gider 50 hit'liyi yuklerim. said: 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? Esnek sistemi tercih ederim. Ilk mesajda da dedigim gibi, kendi koydugu kurallarin her seyi kapsamasi imkansiz. Haliyle gelismelere duyarsiz bir sistem benim isime yamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? masaüstü sistemler "ben çalışmak için max 2gb ram isterim. ama kendi işimi başka yük oluşturmadan hallederim diyorsa sorun yok. veririm 2gb'i sen sağ ben selamet. kalan işlemler için gereken ram'i takviye ederim ben. ama programlar için durum farklı. mesela böle ağır, baba programlar ram'in anasını ağlatsa bile sorun olmaz. 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? gui. bugün thy'de bilet alırken adamların hâlâ matrix ekranı gibi bi ekran ile (siyah üstü yeşil yazılar!) çalıştıklarını gördüm ve acıdım biraz.. uğraşıp duruyorlar iki bilgi alıcaz diye. bilgilerin görselleştirilmesi bence programcılığın en önemli kısmı. hızlı ve anlaşılır bilgi çıkışı olmadığı sürece ne yaptığınızın belli bi yere kadar önemi var. 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? küçük, işini yapan programlar. keza kişiselleştirmede de kilit rol oynuyorlar. devasa A programının x,y,z özelliklerini sevmeyebilirsiniz ama tüm A programının a'dan x'e kadar özelliklerini göz önüne aldığınızda kaldırmanız zor olabilir. küçük programlar lego parçaları gibi. dilediğiniz kısmını geliştirebilir, yenileyebilirsiniz. hem de tüm resime hasar vermeden. 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? %5-%10 hız kaybı vs için evet. görsel açıdan doyurucu olması önemli. ama zevk meselesi. onun için dayatmalı bi görsellik olmamalı 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) nispeten hızlı açılan ama her işlemde aşırı bekletmeyen bi sistem.. orta yolcuyum 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? her şeye hazır olmasın.. her şeye hazır = crapware olabiliyor bazen. ama ayarlarla çok da boğmasın. orta yoldayım gene 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? hiç 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem çok aşırı esnek olmadığı sürece esnek ama kesinlikle çok rijit bir sistem istemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 GERGE said: 1 - Sizce masaüstü sistemleri tüm ram'i kullanmalı mı (2GB ram var, öyleyse yükle herşeyi ram'e daha hızlı çalışılalım), yoksa olabildiğince az yer tüketmeye ve HD ile swap'a mı odaklanmalı ram'i kritik işlemler için ayırıp hazır bekleterek? Sistemin kararlılığı için gerektiği kadarını hakkını vere vere kullanmalı, geri kalanını sömürmeye çalışmak yerine gerekmesi durumları için tutmalı. Bi yerde evet, swap alana yönelmeli. GERGE said: 2 - Sistem ayarlarını GUI ile mi yapmak istersiniz yoksa text dosyaları ile mi? İkisinin karışımı olsun derseniz nasıl birşey düşünürsünüz? Sistem ayarlarını text based yapmak her zaman daha kesin (ne yaptığını görmekten ötürü) sonuç verse de, GUI büyük kolaylık. Ayrıntılı bir GUI her şeyi çözebilir. İki üç şeye tik atmak yerine her şeyi bızıklamaya imkan sağlayan türden. GERGE said: 3 - Küçük, işini yapan programlar iyi midir, yoksa hep birlikte çalışan, herşeyi yapmaya çalışan program grupları mı? Küçük programlar farklı işleri yapmalı; onları da tek bir merkezden kontrol etmeli. GERGE said: 4 - Görsel güzellik için hızdan kaybı hoş görür müsünüz? Hayır. Görsellik pek bir yarar sağlamadı bunca yıllık bilgisayar kullanımımda. Masaüstünü bile haftada 1 saat görmüyoken neyin görselliği ile vakit ve sistem harcayayayım ki? GERGE said: 5 - 15-20 saniye içinde kullanılmaya hazır bir sistem mi tercih edersiniz yoksa uzun sürede açılan ama herşey ile açılan bir sistem mi? (ne demek istediğimi anlamıyorsanız geçin :) ) Ortalama 45-60 saniyede tüm modülleri ile açılan bir sistem gayet şeker olacaktır. 60tan sonrası sıkıcı, 45ten öncesi şüphelendirici geliyor nedense. GERGE said: 6 - Herşeye hazır bir sistem mi önemlidir sizin için, yoksa sizin özel olarak hazırlamadığınız hiç birşeye hazır olmayan bir sistem mi? Kurulum sırasında benim seçtiğim (hazırladığım) şeylerle yüklenen ve hayatım boyunca ihtiyacım olmayacak ama sistemde olan hatta kazık çakmış ve kaldırınca sistemin karalılığını bozan şeyler çok akıllıca değil. GERGE said: 7 - Kullandığınız bir programın popülerliği sizin için ne kadar önemli? Neredeyse hiç. Sadece işimi görüp görmesi önemli. Popülerlik sadece takılma durumunda destek bulabilmek ile ilgili durumda ilgilendiğim bir şey. GERGE said: 8 - En son olarak genel olarak esnek bir sistem mi istersiniz, yoksa kendi koyduğu kurallar ile çalışan Apple-vari bir sistem mi? Esnetiriz, icabında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar