Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi de Dersim Katliamı (!?)

throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar

sadece bir yerde okuduğum bir şeyi aktarıcam bu konuyla ilgili.
karslı a.demirtaş süvari eri olarak o tarihlerde orada bulunmuş
"köylüleri topluyorduk,bir araya getirip 'sizleri koruyacağız,kurtaracağız' diyerek dere kenarlarına veya uygun gördüğümüz yerlere götürüp makinalı tüfeklerle tarıyorduk.Kadın,çocuk,bebe,ihtiyar,genç demeden hepsini, hepsini öldürüyorduk.Subaylar hiçbir aleviyi sağ koymayın, öldürün diyorlardı.Daha sonra cesetlerin başına erler kurtlar gibi üşüşüyorlardı.Kollarını sıvazlayıp bilezik, kolye gibi altınları kapmak için hırslı bir yarış başlıyordu.Kadınlar için altın takmanın önemi büyük olduğundan kolları parçalayarak,keserek altınlar kapışılıyordu.Hatta altın dişler de alınıyordu.Alevi öldürüp cennete gitmek,altınlarına da sahip olup bu dünyada da rahat yaşamak o günlerde önemliydi.Velhasıl birçok köyde benzer bu tür şeyler yapıldı.Bugün Kars'ta dersim zenginleri var. Bunların zenginlikleri kalma."

doğrudur yalandır orasını bilemem.
ancak yukarıda anlatılanlar gerçekse,nasıl belgelenebilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
@kermit :Ne fark eder?Terörü , teröristi savunmanın kanla ve ırkla bir alakası yok.Bu tamamen onun içinden gelen bişey.

yok dayı öyle bi savunuyoki adamın zamanında zoruna giden bişeylermi oldu acaba diye merak ettim sadece. benim bi problemim yok normalde ki bizim eskiden dedemlerin zamanında ailemizde sırf beslemek yardım etmek amacıyla ermeni çoktur ki babamın anneliğide ermenidir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
Theghosthand said:
@kermit :Ne fark eder?Terörü , teröristi savunmanın kanla ve ırkla bir alakası yok.Bu tamamen onun içinden gelen bişey.

yok dayı öyle bi savunuyoki adamın zamanında zoruna giden bişeylermi oldu acaba diye merak ettim sadece. benim bi problemim yok normalde ki bizim eskiden dedemlerin zamanında ailemizde sırf beslemek yardım etmek amacıyla ermeni çoktur ki babamın anneliğide ermenidir yani.

Bu adamın forumda her 3-4 postundan biri terörü meşru gösterip , teröristi savunmak için atılıyor.O yüzden çok şaşırmayın.
Hani oymuş buymuş farketmez yarın biri çıksa İzlandalılara Türkiyede soykırım yapıldı dese en önde bayrak sallayarak koşar.
Kaç kere şikayet ettik ama artık böyle kabul görmüş adminler tarafından.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
Senle aynı şeyi savunuyoruz, bilmiyorum farkında mısın?

farkındayımda
birisi çıkıp soykırım yapıldı diyo
belgelesin ya bunu da onlarda rahatlasın bizde
ellerinde bi şey yok
yukardaki gibi 10. ağızdan duyma laflarla şöyle yapmışlar böyle yapmışlarda hede hödö
varsa bi belgeleri kanıtlasınlar çözülsün bitsin oda yok
senelerdir dır dır dır konuşuyolar boşa yani
Sosyal ağlarda paylaş

tarihi gerçekleri yazıyorum!

"gnomeları topluyorduk,bir araya getirip 'sizleri koruyacağız,kurtaracağız' diyerek dere kenarlarına veya uygun gördüğümüz yerlere götürüp oklar ve kılıçlar ile öldürüyorduk!Kadın,çocuk,bebe,ihtiyar,genç demeden hepsini, hepsini öldürüyorduk. Bizimkiler hiçbir gnomeyi sağ koymayın, öldürün diyorlardı.Daha sonra cesetlerin başına orclar gibi üşüşüyorlardı. Kollarını sıvazlayıp bilezik, kolye gibi altınları kapmak için hırslı bir yarış başlıyordu.Gnomelar için altın, mücevher takmanın önemi büyük olduğundan kolları parçalayarak,keserek altınlar kapışılıyordu.Hatta altın dişler de alınıyordu. Gnome öldürüp cennete gitmek,altınlarına da sahip olup bu dünyada da rahat yaşamak o günlerde önemliydi. Velhasıl birçok köyde benzer bu tür şeyler yapıldı.Bugün RuneScape'de gnome zenginleri var. Bunların zenginlikleri kalma."

doğrudur yalandır orasını bilemem.
ancak yukarıda anlatılanlar gerçekse,nasıl belgelenebilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
sadece bir yerde okuduğum bir şeyi aktarıcam bu konuyla ilgili.
karslı a.demirtaş süvari eri olarak o tarihlerde orada bulunmuş
"köylüleri topluyorduk,bir araya getirip 'sizleri koruyacağız,kurtaracağız' diyerek dere kenarlarına veya uygun gördüğümüz yerlere götürüp makinalı tüfeklerle tarıyorduk.Kadın,çocuk,bebe,ihtiyar,genç demeden hepsini, hepsini öldürüyorduk.Subaylar hiçbir aleviyi sağ koymayın, öldürün diyorlardı.Daha sonra cesetlerin başına erler kurtlar gibi üşüşüyorlardı.Kollarını sıvazlayıp bilezik, kolye gibi altınları kapmak için hırslı bir yarış başlıyordu.Kadınlar için altın takmanın önemi büyük olduğundan kolları parçalayarak,keserek altınlar kapışılıyordu.Hatta altın dişler de alınıyordu.Alevi öldürüp cennete gitmek,altınlarına da sahip olup bu dünyada da rahat yaşamak o günlerde önemliydi.Velhasıl birçok köyde benzer bu tür şeyler yapıldı.Bugün Kars'ta dersim zenginleri var. Bunların zenginlikleri kalma."

hiç yaratıcı değillermiş, ilk gördükleri b filminden c/p
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
Ne bir toplu katliam haberi ne bir şey yok.

Hani dersimde toplu katliam yapıldı demiyorum, açıkcası bende kaynaklara bakıyorum hep, işte birileri şöyle oldu böyle oldu diye anlatmış. Kimi 90 bin insan öldürüldü diyor. Ama ortada belge var mı bilmiyorum.

Neyse ama hadi diyelim, varsayalım, 1938 de orda katliam yapıldı, sence gazeteler yazar mı ? Hitler bile 1940 larda 3 milyon yahudiyi sistematik bir şekilde ölüm kamplarında yok ederken, kendi komutanlarının büyük çoğunluğu bile bunu bilmiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

valla herşeyi bilmeye muktedir kişilersiniz, ermeni olduğumu söylüyosanız öyleyimdir. hepimiz ermeniyiz diye pankart da taşıdık tabi zamanında, ondan beri kuşkulanıyosunuzdur zaten.

ben katliam olmuştur-olmamıştır gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum, demişim gibi davranmayı siz seçiyosunuz. benim dediğim şu, böyle bi gerçek varsa bu ortaya çıkarılmalıdır. benim elimde belge yok, zaten iddiada bulunan ben değilim. ama "mümkün değil, olmamıştır, imkansız, hayatta olmaz" da diyemem. anlaşılan avrupa parlamentosu da diyemiyo ve adamlara söz hakkı tanıyo, ama onlar ne bilicek canım.

bunun yanısıra, evet hukukta belgeler ve somut gerçekler geçerlidir, ama bir de toplumsal hafıza denen bi olay var, anaların babaların dedelerin ninelerin anlattığı olaylar var. mesela ben babannemin anlattığı, kurtuluş savaşı sırasındaki yunan zulmünün hikayeleriyle büyüdüm, gidip ondan belge sormadım elbette. veya babamın veya aile dostlarımızın 12 eylül hakkında anlattıklarına dair yaşadıklarına dair somut kanıtlar da beklemedim. (ve ne acıdır ki 12 eylülde bunca acı yaşayan kesimler hala bi darbeden medet umabilmektedirler. korku insana neler yaptırıyor.)

işte güneydoğuda bi kısım insan da sürekli mağduriyet ve mazlumluk hikayeleriyle büyüyo, büyümeye devam ediyo. çünkü o mağduriyeti giderecek, acıyı ikrar edecek adımları hala atmıyo devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ehah tepkiler süper, ama hiçkimse "böyle bişey yok, tamamen uydurma, safsata" diyememiş, herkes direk karşı atağa geçmiş. ne bu şiddet bu celal?

Hemen kıvırma olaya yaklaşımın buydu.Utanmasan arada senide soykırdılar diye iddalaşacaksın milletle.Olayın belgesini kanıtını bizden mi istiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...