Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 2 gün önce 1.5 civarıydı, 2 saat önce ise 1.61 idi, şimdi 1.64 diyo ya :S 1.5 civarında sabitlenir diye bekliyodu herkes. nooluyoruz?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 1.6 seviyesinin altına düşmez 1.645'ü kırarsa 1.7 üstüne çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Aralık bası veya ortasında GO Go Powerranger olcak dolar. Ama kriz yok ona göre VAR diyenin ümüğünü sıkar Başbakan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 GM batıyor. Amerikalılar bir kez daha tutuşup paralarını çekmek isteyeceklerdir. GM tabi sembolik bir şirket batan daha nice şirketler var, bana kalırsa daha yükselicek dolar. tahmin tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desqpio Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Hay.. Oh dedik, hafiften düşüyor dedik, hafta sonu alalım bilgisayarı dedik ama yok alamıyacağız sanırım. Direkt 100 YTL fark ediyor, yani gözüm korktu benim xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Alacaksan şimdi al bence. Düşeceği maz 1.4 olur bundan sonra ama yukarısı açık yani zart diye bi anda 1.8e dayanıp orda kalabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 evet çok düşmesini bekleme. elindeki parayı değerleniricek insanlara da tavsiyem dolara çevirmeleri paralarını, ama tabi tavsiye sadece. sorumluluk kabul etmiyorum sonra gelip nerde benim paralarım demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Desqpio said: Hay.. Oh dedik, hafiften düşüyor dedik, hafta sonu alalım bilgisayarı dedik ama yok alamıyacağız sanırım. Direkt 100 YTL fark ediyor, yani gözüm korktu benim xD doları 1.200 kusurden sabıtleyen yerler var, oralara bak bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Erhan Göksel geçen TV de şey demişti: Dolar 1.5 ların altına da iner, sonra kışa doğru 2.1 de dengelenecek. o yüzden dolarla işiniz varsa hemen yapın, sonra "ah niye 1.6 iken almadım pc" yi diye ağlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 anlayamadığım şey ekonomisi kötü olan bir ülkenin parası bizim paramız karşısında nasıl değer kazanıyor. euro ya baktığımızda %15-20 arasında bir değer kayımız söz konusu iken dolar bizde dünya piyasalarından daha kıymetli nasıl oluyor. tabi bilimsel bir açıklama yapanda çıkacaktır. Ancak bence go go powerranger yapanlar iktidar yakını insanlar şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paniğe gerek yok, teğet geçmeye devam ediyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 delip geçmesinde. delikli nane polo gibi oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Karag8z said: anlayamadığım şey ekonomisi kötü olan bir ülkenin parası bizim paramız karşısında nasıl değer kazanıyor. euro ya baktığımızda %15-20 arasında bir değer kayımız söz konusu iken dolar bizde dünya piyasalarından daha kıymetli nasıl oluyor. tabi bilimsel bir açıklama yapanda çıkacaktır. Ancak bence go go powerranger yapanlar iktidar yakını insanlar şu an. Uzun vadede doların değerinin düşmesi lazım haklısın. Ama son 5-6 senedir amerikada mortgage ile çıkan likidite bolluğu amerikalı yatırımcıların bulduğu her piyasaya girmesine sebep oldu. Şimdi ülkelerinde kriz olunca paralarını geri çektiklerinden dolara olan talep arttı, bu da fiyatı yükseltiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 güçlü bir şekilde 1.7'de tutunursa daha sonra 1.8'de kalabilir bir süre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 yükselsin dolar nolcak, atarız 6 sıfır kral gibi yakalarız gene doları euroyu ne varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 cahilce bir soru olacak ama birisi bana şunu açıklayabilir mi? ekonomisi çokmüş bankaları batmış şirketleri kapanmış bir ülkenin parası nasıl değer kazanabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Hedge fundlar dolarin inmesini beklediler geri kalan tl lerini satiyolar. 2-3 gune 1.5 civarina gelir geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Mighty_THoR said: cahilce bir soru olacak ama birisi bana şunu açıklayabilir mi? ekonomisi çokmüş bankaları batmış şirketleri kapanmış bir ülkenin parası nasıl değer kazanabiliyor. ticaret durduğu için piyasada dolar bulunmuyor o sebepten değeri artıyor. kriz bittiğinde amerikanın piyasaya sürdüğü o milyar dolarlar yüzünden doların değeri çok düşcek misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Jadelith said: Hedge fundlar dolarin inmesini beklediler geri kalan tl lerini satiyolar. 2-3 gune 1.5 civarina gelir geri. görende ülkede 3-5 kuruşluk hedge fon var zannedecek. daha büyük bi kısmı çıkamadı bile. bu son yükseliş erkenden davrananların işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 kısaca dolar ıcın "unique item" diye biliriz suan ıcın abd de mıllet bankalara olan guvensızlık karsısında parasını elınde tutuyor bolece pıyasada dolar yok halıylede bızım gıbı dolar borcu olan ulkelerde kur artıyor ayrıca dunya genelınde alısverıs dolara endeks lı bı sebebıde bu bu arada krısmıs yaklasıyor her krısmısda dolar kuru bıraz artar sebebıde abdlı alısverıs cılgınları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunsh1ne Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Mighty_THoR said: cahilce bir soru olacak ama birisi bana şunu açıklayabilir mi? ekonomisi çokmüş bankaları batmış şirketleri kapanmış bir ülkenin parası nasıl değer kazanabiliyor. tüm dünya üretiminin üçte birini hala tek başına amerika yapıyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 leoneo5 said: Jadelith said: Hedge fundlar dolarin inmesini beklediler geri kalan tl lerini satiyolar. 2-3 gune 1.5 civarina gelir geri. görende ülkede 3-5 kuruşluk hedge fon var zannedecek. daha büyük bi kısmı çıkamadı bile. bu son yükseliş erkenden davrananların işi. erken davranan? 1.70leri geçerken bir ay önce ne oluyordu sanıyorsun, doların canı sıkıldı da yukarıya tırmanıyım mı dedi sence? hayır öyle olmadı. hedge fundlar bizden çıkıp dolar aldılar. fakat lira karşısında aşırı değer kazanınca dolar alamamaya başladılar, çünkü çok pahalıydı dolar almak. ki, 1.65leri gören türk bankaları çok açık pozisyona girdi dolar karşısında, buna rağmen dolar yükseldi. "erken" likle olayın alakası yok, olaylar oldu bitti bile. hepsi çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum, ama şu andaki satış geçen seferki satıştan çok daha düşük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 ooo para biriktirip turkiyeye tatile gidiim bare. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Jadelith said: leoneo5 said: Jadelith said: Hedge fundlar dolarin inmesini beklediler geri kalan tl lerini satiyolar. 2-3 gune 1.5 civarina gelir geri. görende ülkede 3-5 kuruşluk hedge fon var zannedecek. daha büyük bi kısmı çıkamadı bile. bu son yükseliş erkenden davrananların işi. erken davranan? 1.70leri geçerken bir ay önce ne oluyordu sanıyorsun, doların canı sıkıldı da yukarıya tırmanıyım mı dedi sence? hayır öyle olmadı. hedge fundlar bizden çıkıp dolar aldılar. fakat lira karşısında aşırı değer kazanınca dolar alamamaya başladılar, çünkü çok pahalıydı dolar almak. ki, 1.65leri gören türk bankaları çok açık pozisyona girdi dolar karşısında, buna rağmen dolar yükseldi. "erken" likle olayın alakası yok, olaylar oldu bitti bile. hepsi çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum, ama şu andaki satış geçen seferki satıştan çok daha düşük. İşte doların yüksek olması işine gelmiyor hedge foncuların. 1.4 leri-1.3 ler bekliyorlar tekrar. ki rahat çıkabilsinler piyasadan... 2003 ten Şu seneye kadar Türkiye'ye 84 milyar dolar sıcak para girdi. Dövizi düşük seyrettiren olay bu. Eylülden bu yana ise sadece 10 milyar dolarında çıkış oldu. O doların 1.7 lere tırmanışı, bu haftaki yükselişler falan 10 milyar doların etkisi. Kalan 74 milyardan bahsediyorum ben. Onlar çıkmak istediğinde neler olacak bi gör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 hepsinin çıkacağını sanmıyorum ama çıksalar bile böle çıksınlar daha iyi. en azından 1.2-1.3 teyken aldılar lirayı, şimdi 1.6-1.7yken satıyolar, biz kar ediyoruz : ))) yani faizleri yediler ama acayip zarar da ettiler. tabii çıkmasalar daha iyi ama rusya diiliz de tatil edicez borsayı 5 sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar