Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Issız Adam

oper

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:
Ben yorumlarimi su isimi bitirince yazicam, bence cok guzel bir film.
15 yasinda liseli hatunlarin msn iletilerini domine etti diye kucumsemek bu film icin yanlis bir hareket olur bence.

dizime yattın ben bir hikaye anlattım ve sen büyüdün
bunu yazan herkese küfür edioyurm yeter ulan

ayrıca dizime yattın olayı bana başka bişiyi hatırlatıyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

spo

ayrılık sahnesi evin içinde başarılıydı evet. fakat sokakta ada'nın kolundan tuttuğu yerde, ada "son bir şey söyleyeceğim, sonra da gideceğim. karların üstünde donmak üzeresin,uyku tatlı geliyor şimdi ama aslında öldüğünün farkında değilsin." dediğinde, bağıra bağıra gülmek istedim. aklıma malum "aptallarla tartışma, önce seni kendi seviyelerine çekerler, sonra da tecrübeleriyle yenerler" topiği geldi. sanki arkadan da ada'ya arkadaşı sözü unutma diyor gibi hissettim. bende tam anlamıyla aynı hissiyatı yarattı.

ahah hakkaten. millet "ulan ne laf söyledi be" diyerek msn iletilerine falan taşımış. bana daha çok tartışmalarda "bu sefer çok etkili bi söz buldum, acayip koyucak" düşüncesiyle söylenip beklenen etkiyi yaratamamış bi laf gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide o söz çok mantıksız.

Mantıksız evet.

-Karda donmak üzeresin- evet donmak üzere olan bir insana uyku tatlı gelir. -Ama öldüğünün farkında değilsin- lol.
"Hani ben o karlar içerisinde sana güneştim, beni batırdın şimdi ölümü bekliyorsun farkında değilsin" gibi bir söz koysa cuk otururdu.

Sosyal ağlarda paylaş

Simdiii

-- Yazdigim seyler spoiler iceriyor, kritik seyler olmasa da filmi izlemediyseniz okumayin ---

Genel olarak konusmak gerekirse, izledigim en iyi yeni nesil Turk filmlerinden, Cagan Irmak'i baya begeniyorum gercekten cok iyi isler yapiyor adam.

Ben baya odun bir adamimdir oyle duygusallik falan isim olmaz, boyle filmlerden de etkilenmem hic. Fakat bu film cidden etkiledi beni. Etkilemesinin ise cok akillica dusunulmus bircok sebebi var:

1- Eger Istanbul'luysaniz veya benim gibi hayatinizin cok onemli bir bolumu Istanbul'da gectiyse ve yine benim gibi disariya cikmak = Beyoglu'na gitmek seklinde bir insansaniz, film sizin cevrenizde geciyor. Filmdeki caddeler, restoran, magazalar, plakcilar, kitapcilar, hepsi gercek ve hepsi defalarca gordugunuz, gezdiginiz, belki onlara dair anilariniz olan yerler.
Yahu filme Atlas sinemasinda gidiyorsunuz, ciktiginizda son sahne gozunuzun onunde direk. Boyle birsey olabilir mi? Bu cidden en onemli artilarindan biri filmin benim gozumdeki.

2- Kizla aralarindaki iliski beni en az etkileyen kisim filmdeki. Kiz benim pek hoslandigim bi tip degil ilk olarak, bunu memesinin inek kivaminda buyuk olmasindan ziyade 0 oturakli olmasi ve anneyle saniyesinde kanka muhabbetine girmesi falan beni bile sinir etti. Ve o eve girdikleri sarmali sahnede, filme beraber gittigim kiz arakdasima donup "simdi adam ayrilacak" dedim, kiz yok artik falan derken adam cat diye ayrildi gercekten de. Ama bu kiz gibi insanlarin varligina gercekten inaniyorum, bazi iliskiler cidden adami adam eder, daha iyi bir insan yapar. Guzel islenmis gercekten iliskileri. Baslar biraz yavan geliyor ama, Amerikan filmleri misali birbirlerine laf sokmalar falan filan, bi de bole ezberden konusuyo gibi kiz baslarda, cok belli.

3- Kizin, bizim Dogu'nun Barda'da hamile kalcak diye dudukleyemedigi kiz oldugunu ogrenmem beni benden aldi.

4- Bana en cok koyan kisim anne olayiydi. Bence filmin de en feci noktasi elemanin annesine "Cok zor be anne" dedigi kisim, orda cidden kotu oldum baya yani. Dedigim gibi, filmin amaci insanlara yasadiklari seyleri geri sunmak ve bu sekilde etkilemek, ben de en cok bu kisimda etkilendim. Lise'de yatiliydim, sonrasinda sehir disi, ulke disi falan derken kac senedir ailemden uzak yasiyorum ve zamanla bi farklilasiyor insan. En basitinden anneannemin, dedemin falan olumlerinde yoktum Izmir'de, hep boyle olacak gibi geliyor simdi vs vs yani bu kisim etkiledi baya beni.

5-Ha anne kizilmayacak gibi degil bu arada iyi niyetli ama insaf be kadin 2 saniye dinle bi karsindaki insani.

6- Yine en vurucu sahnelerden biri kizin ayrildiktan sonra adamin evine gittigi sahne, 4/4'luk oradaki her sey.

7- Son sahne aglatmak uzerine olmus hafif, ama amacina da ulasiyor. Zaten o sahneye gelene kadar seyircinin anasi yargilaniyor dokunsan aglayacak hale geliyor, o son konusmayla da ya allah diye vurmuslar artik.

8- bu baya bi spoiler sanirim:

Spekulasyonlar var kiz evlenmedi, yalan soyledi iste kiz da baskasinin kizi falan diye. Valla duydugumda direk cevabim "ama fotograftaki kiz sef garsonun oglundan kucuktu" oldu, zira adamin cocugu kizdan ayrildiktan baya bi sonra oluyordu. Buna cevap olarak da valla bence dikkat etmemisler o ayrintiya gibi birsey oldu, bilemiyorum. Oturup kafa patlatilacak birsey de degil bence.

9- Filmi bastan sona tahmin ettim, kiz arkadasim baya bi korktu benden.

Adamin ayrilmasi, tokayi bulup cokmesi, havuclu kek tarifinin en son sahnede konusulmasi vs. tek biseyi yanlis tahmin ettim, sef garson ayrilacak sandim herif o kadar mutsuz bi sekilde bisey konusucam falan diyince, iste herkes terkediyo edebiyati yapicaklar zannettim ki yapmamislar, guzel olmus.

Muzikler harika (ve cok zekice, 0 butce direk, ne kadar ucuza almislardir acaba o muzikleri, ve patlattilar sonra simdi plaklar satiliyo mudo'da falan su an), mekanlar harika. Cok guzel bir film. Ne film elestirmeniyim ne filmden anlarim oyle entel dantel yorumlar yapacak kadar, tek bildigim cok hosuma gittigi ve cidden cok basarili bir film oldugu. Ben ki cidden populer kultur karsiti bir insanimdir, ben bu kadar begendiysem sizin de bu filme bir sans vermeniz lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Mudo'da 2222 adet basilmis ve numaralandirmis olan plagi satiliyor filmin, filmi sevdiyseniz ve koleksiyoncu bi insansaniz kacirmayin dicem de bitmistir. 80 YTL, kimsesiz cocuklara gidiyor tum para.

Ayrica mukemmel bir hediye kiz arkadaslariniza, ben en sonunda omru hayatimda orjinal bi hediye aldim sanirim bu aksam gorucez begencek mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

tam duygulanıyordumki,arkada kutup ayısı 4 yazısını gördüm

----spoiler var az----------

beğenmedim filmi,duygulanmadımda.

ne konusu ilginç geldi,nede o ilginç olmayan konunun işlenişi.

2 karakteride kendimle özdeştirebildim,benzer tecrübeleri yaşadım evet,ama 2li ilişkiler yaşayıpta böyle dönemlerden geçmeyen varmı?bir kızın kalbini kırmayan yada sevgilisince aptal yada boş olduğunu düşündüğü bir sebeb yüzünden bırakılan insan yokmu? tanıştıkları an nasıl biticeğini tahmin etmiştim hiçte şaşırmadım,ne müneccim nede ultra mega bir sinema izleyicisiyim,ama annemin cnbc-e dizilerinin analizini dizinin ilk bölümünün 15. saniyeye izleyip yapabilmesi gibi anladım filmin nereye saracağını,ilişkinin nasıl olacağını.

bilmem,belki istanbulda yaşamasam,beyoğluna çıkmasam,yada beyoğlunu seven biri olsam,hayatı o derecede tinsel yaşıyan öyle adamlar tanımasam daha ilginç,güzel gelicek film.

zevk tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...