Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 Kasım ve TV Kanalları

-007-

Öne çıkan mesajlar

Tüm TV kanallarında ekranın köşesinde Türk bayrağı ve Ulu Önder var, 2 kanal hariç: ve bu 2 kanal aynı gruba ait.

MMC TV
ve Berat TV

Bu iki kanalda tüm ülkede bayraklar yarıya inmişken bayram havasında Türk bayrağı çekilmiş, Ulu Önder yok.

Demin MMC TV'yi arayıp sebebini sordum, ezilerek kötü niyetli değiliz diyebildiler, cevap veremediler.

10 Kasım duygularının eksik kısmını yaşayarak tatmin olmak isteyenler için bu iki kanalın ortak telefon numarası:

http://www.berat.tv/iletisim.php said:
02122368563
Sosyal ağlarda paylaş

bayrak koymaları gerekliliğine neden bu kadar takıldın onu anlamadım.
daha dün atatürk'e küfreden insanlar kendi kanallarına da bayrak koyuyor.
bayrak koymak kanalın çok atatürkçü olduğunu felan kanıtlamayacak ki...
ha "yok ben illa görmek istiyorum, görmezsem dayanamıyorum" diyorsan o ayrı. ama her kanalda bayrak olması ülkeyi kurtarmıyacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Eve bayrak asmakla kitlelere televizyon yayıncılığı yapmak birdir diyosun yani. İkisi aynı şey değil. Ayrıca kanalların %99'unda Atatürk varken 2-3 tanesinde yoksa ve sadece garip bir şekilde bayrak varsa (bayraklar yarıya inerken) sebep ararım. Aynı kıyaslamayı evlere birçok açıdan yapamazsın.

İkinci olarak:

Bone said:
bayrak koymaları gerekliliğine neden bu kadar takıldın onu anlamadım.
daha dün atatürk'e küfreden insanlar kendi kanallarına da bayrak koyuyor.
bayrak koymak kanalın çok atatürkçü olduğunu felan kanıtlamayacak ki...
ha "yok ben illa görmek istiyorum, görmezsem dayanamıyorum" diyorsan o ayrı. ama her kanalda bayrak olması ülkeyi kurtarmıyacak.

Şeriatçı (yaftalamadan düşünemiyorum kahretsin :P) 1-2 kanalın Atatürk'ten nefret edip etmemesi umrumda bile değil açıkçası. Ama hepimiz düşünerek anlayabiliriz ki hiçbir kanalda Atatürk resmi olmadığı günler 2-3 kanalda olmadığı günlerden başlar, öyle devamı gelir.

Kansere erken teşhis koyup bozulmuş dokuları başından kesersen adam ölmez kısacası. O yüzden 2-3 dandik kanal, tüm kanallar açısından Çok önemli, yoksa zaten teş başlarına gerek televizyonculuk gerekse de ülke açısından hiçbir önemleri yok. İsteyen koyar istemeyen koymaz demek de milleti gerizekalı yerine koymaktır diye düşünüyorum.

Ek olarak full arapça yayın yapan şeriatçı bi kanala da Ulu Önder resmi koydurmanın tadı başka bir duygu, herkese tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Eve bayrak asmakla kitlelere televizyon yayıncılığı yapmak birdir diyosun yani. İkisi aynı şey değil.

herşeyin göstermelik olmasından, sembollere, putlaştırmaya olan ilgimizden rahatsız oluyorum. logona atatürk koyunca noluyo arkadaşım? iki dakka sonra atatürke küfretmeni engelleyen bişey mi bu? bi tek cumhuriyete tehdit unsuru içermeyenler mi yapabiliyo bunu? benim kanalım olsa, ben atatürkü sevmeyen birisi olsam, karşıt bi takım eylemlerim olsa, ilk yapacağım şey foyam ortaya çıkmasın diye hiç bi bayramı kutlamayı anmayı kaçırmadan logo üstüne logo basmak olur.

düşünceye değil slogana, sembole değer veriliyo sadece, bundan rahatsız oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gazanfer said:
-007- said:
Eve bayrak asmakla kitlelere televizyon yayıncılığı yapmak birdir diyosun yani. İkisi aynı şey değil.

herşeyin göstermelik olmasından, sembollere, putlaştırmaya olan ilgimizden rahatsız oluyorum. logona atatürk koyunca noluyo arkadaşım? iki dakka sonra atatürke küfretmeni engelleyen bişey mi bu? bi tek cumhuriyete tehdit unsuru içermeyenler mi yapabiliyo bunu? benim kanalım olsa, ben atatürkü sevmeyen birisi olsam, karşıt bi takım eylemlerim olsa, ilk yapacağım şey foyam ortaya çıkmasın diye hiç bi bayramı kutlamayı anmayı kaçırmadan logo üstüne logo basmak olur.

düşünceye değil slogana, sembole değer veriliyo sadece, bundan rahatsız oluyorum.

"Atatürk resmi koyunca ne oluyor" demişsin de konu o değil. Atatürk resmi konunca ne olduğunun birçok boyutu var, ayrı tartışma konusu ancak "Atatürk resmi konmayınca" birçok şey oluyor, beni asıl ilgilendiren kısım da tam olarak bu. Mesele konunca ne olduğu değil, Atatürk'ü sevmeyen ve ondan nefret edenlerin koyulmamasını istemesi. Tersten düşünmek yerine bu açıdan bakmak en normali diye düşünüyorum.

Bazı uygulamaların şekilcilik olduğunu iddia edebilirsin, putlaştırma diyebilirsin. Bu açıdan bakarsan türban da şekilciliğin önde gideni, putlaştırmanın alasıdır. Kİ Atatürk resmini koyanlar sırf belli amaçlar için yapmıyor bunu, içlerinden geldikleri için yapıyorlar. İçinden geldiği için manevi olarak yaparsan bu durum şekilcilik olmaz, kimse de bişey diyemez. Ancak maalesef bugün Türkiye'de kadınların küçük bir yüzdesi kafalarını saplantılı biçimde sadece 1 şekilde şekilci mantıkla kapatmak için devleti karıştırma yolunu seçebiliyorlar.

Ayrıca kimse sen Atatürk'ü sev ya da ona küfretme (ifadeye bak!) diye o resmi oraya koymuyor, inan medya patronlarının umrunda bile değilsin kişisel olarak. İster sev ister sevme, ancak o medya patronunun milyonlar üzerinde sorumluluğu var. Olayın bir sürü boyutu var, %99 koyarken 2-3 tanesinin koymaması kasten yapılmış bir hareket olduğunu gösterir ve istatistiksel açıdan da bilimsel olarak anlamlıdır, biz de gideriz anlamını sorarız, sonra da paşa paşa o resmi koyarlar...

Ama ifadendeki "sahtelerin" şekilcilikle kamufle olması beni de deli eden bi olay, eminim herkes bundan rahatsızdır ve sana o açıdan katılarak "sözde değil özde Atatürkçü olmak" düşüncesine tamamen katılıyorum. O kanalın sahibinin resmi koyması yerine Laiklik kavramını anlayabilmiş olmasını tercih ederim mesela (ama öyle bi ihtimal olmadığına göre elden bir şey gelmez, şekilciliğe devam :)) Olaya şekilcilik açısından bakmak bugün önem açısından son sıralarda diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...