Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gemi İnşaatı Mühendisliği

bliywig

Öne çıkan mesajlar

Son 2 senedir endüstriyel tasarımcılık düşünüyordum fakat bazı sebeplerden ve denizcilik sektörünün de Türkiyede gelişmekte olduğundan birde tersanelerimizin çoğu komşu ülkeye göre daha çok iş alması..etc durumundan bu bölümü araştırdım ve kafama yattı.
Şöyle bir gittim puanları falan araştırdım hangi okullarda var o bölüm tr de falan. 2 okulda varmış biri yıldız teknik dierini unuttum :Sbirazda yüksekmiş puanları, herneyse :D

Bu bölümde okumuş arkadaşımız var mı? Biraz bilgi verebilir mi?
wikiden falanda baktım yani ama bana bunu okumuş mezun olmuş veya okumakta olan bi adamın düşünceleri lazım.

inş açıklayıcı olmuşumdur:S
Sosyal ağlarda paylaş

gemi yapıyosun işte

detayını bilmiyorum da, annem bir ara buna yönlendiriyordu iyi para var hem deniz tekne oh ne güzel diye.

makine-inşaat müh. nin gemilere odaklanmışı, mekatronik gibi spesifik bir alana yönelik diyordu biraz bilgili bir tanıdık.

makine bilgisayar cart curt mühendisliklerinden daha düşüktü diye hatırlıyorum.

hiç ilgin yoksa pek düşünme bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzmeyi pek iyi bilmeyen bir arkadaşım gemi mühendisliği okuyor xD

ITU'de diğer okul da arkadaşım orda okuyor xD Staj zamanı şirketler havada kaptı. Antalyada ev verdiler 1 ay staj adı altında tatil yaptı herif.

Eğer denizcilik sektörüyle ilgileniyorsan, İstanbul'da yaşamak istiyorum diye bir koşulun yoksa ve fizikle de sevişkensen güzel bir bölüm iş bulma sıkıntın vs. olmaz zaten. Ama bana mesela para verseler gemi mühendisliği oku deseler ııh.
Sosyal ağlarda paylaş

İTÜ'de okumak istiyorsan biraz zorlanabilirsin. Bölümde ihtiyacınız olacak olan derslerin bazılarını nedense Gemi inşaat fakültesi açmıyor ve gelip bizim fakülteden alıyorsunuz (Kimya-metalurji) Bundan dolayı konunuzla alakası olmayan şeyler öğreniyorsunuz termodinamik ve akışkanlar mekaniği gibi derslerde. Sen gelene kadar bu değişebilir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

İTÜ KATÜ'de var YTÜ'de de açılmış olması lazım.
Gemi İnşaa için bi kere kirden pastan çekinmeyen bir adam olman gerek önce onu diyeyim,narin adamın işi değildir kesinlikle.

makine mühendisliğinin özelleşmişi gibi bir şeydir,okuyacağın dersler de buna paraleldir.

Çalışma olanağın iyidir.sadece mezun ol,sadece okuldaki bilgilerinle çat diye iş bulabileceğin bir bölüm.Ayrıca şimdi Yalova'ya da büyük bir tersaneler bölgesi kuruluyor(ki burada en büyük tersane Tayyip amcanın,o da ayrı bir topik konusu aklıma gelmişlken söyledim =) ) yani iş olanağı gittikçe de artıyor.Ayrıca belli bir iş tecrübesi ve sınavlar sonrası Loyd falan da olabiliyorsun.Bir armatör'ün yanında iş bulursan zaten hayatın kurtulur =)

Puanlar olarak da İTÜ yüksek malum YTÜ var mı bilmiyorum dediğim gibi KATÜ'de ise normal bir düzeyde puan,ama KATÜ'de okuyabilir misin orasını düşünmek gerek.Ben çok istediğim halde sırf KATÜ diye gitmemiştim misal=)
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
bir iş ilanında görmüştüm
bu loyd, serveyör nedir bunlar

lloyd şöle bişi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=turk+loydu&nr=y&pt=turk+lloydu
türk loydu olarak geçiyor sanırım. gemi inşaat iyidir. bi arkadaş -ama sağlam inek kendisi- stajın birincisini ankarada (döküm müydü neydi?) 2.sinin tuzla'da yaptı. kendisi de başka bi staj daha ayarlayıp almanya'ya (galiba hamburg'a) gitti.. en son da hollanda'daydı sanırım lisansüstü için. artık nerede çalışıyor bilmiyorum ama almanya stajı ile birlikte okurken bile bayağı iyi para almaya başlamıştı
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
forgiver said:

lloyd şöle bişi
türk loydu olarak geçiyor sanırım. gemi inşaat iyidir. bi arkadaş -ama sağlam inek kendisi- stajın birincisini ankarada (döküm müydü neydi?) 2.sinin tuzla'da yaptı. kendisi de başka bi staj daha ayarlayıp almanya'ya (galiba hamburg'a) gitti.. en son da hollanda'daydı sanırım lisansüstü için. artık nerede çalışıyor bilmiyorum ama almanya stajı ile birlikte okurken bile bayağı iyi para almaya başlamıştı

Yanlız şöyle bişi var . Bu Varna Teknik olayı kesinleşti orda okuyacağım şimdi okulun imba olması dışında zaten başarı durumu kötü olmayanlar ve bu bölümde okuyanları isterlerse 3. sene norweç ... vs ye gidebilme imkanı verebiliyorlar orda devam edebiliyorsun eğitimine ve çifte diploma hedeleri falan...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
JsH said:
Ben YTU gemi inşaatı ve makineleri mühendisliği mezunuyum. eğer sormak istediğin soru varsa özel mesaj atabilirsin.

bölümün tam adı bu mu?

uzunmuş lan..

yok yav diil

gemi ve güverte inşaatı mühendisliği olması lazım

sanki bu çok kısa :P
Sosyal ağlarda paylaş

bliywig said:
dasaaa said:
forgiver said:

lloyd şöle bişi

Yanlız şöyle bişi var . Bu Varna Teknik olayı kesinleşti orda okuyacağım şimdi okulun imba olması dışında zaten başarı durumu kötü olmayanlar ve bu bölümde okuyanları isterlerse 3. sene norweç ... vs ye gidebilme imkanı verebiliyorlar orda devam edebiliyorsun eğitimine ve çifte diploma hedeleri falan...

bölümümden soğuttun tşk. 6,5 sene işletme okuduktan sonra, varnaya gidip bu bölüme gidesim geldi bi anda fasdads
Sosyal ağlarda paylaş

Pıtık said:
bliywig said:
dasaaa said:
forgiver said:

lloyd şöle bişi

bölümümden soğuttun tşk. 6,5 sene işletme okuduktan sonra, varnaya gidip bu bölüme gidesim geldi bi anda fasdads

dimi ama? Varna güzel bulgar kızlar dıptıs dıptıs falan sfdsdfs... souturum
Sosyal ağlarda paylaş

bliywig said:
dasaaa said:
JsH said:
Ben YTU gemi inşaatı ve makineleri mühendisliği mezunuyum. eğer sormak istediğin soru varsa özel mesaj atabilirsin.

bölümün tam adı bu mu?

uzunmuş lan..

yok yav diil

gemi ve güverte inşaatı mühendisliği olması lazım

sanki bu çok kısa :P

bizim okuldan-yildiz- mezun olanlar
gemi insaatı muh
gemi makinaları muh
olmak uzere 2 diploma alıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

gemi makineleri ile gemi inşaatının farkı da gemi inşaa'da gemiyi yapmak,gemi makinelerinde gemi makinelerini yapmak+sefer sırasında da bunların kontrolü gibi bir şey olması lazım..
yani gemi inşaa sadece yapım aşamasında gemi makineleri sefer sırasında da çalışır..
sefer'de sıradan bir kaynakçı bile 3-5 kat maaş alır ki mühendis için baya paradır bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...