Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Elma benekli olduğundan 1 aylık sesimi çıkarmıyorum, Aralık ayı masaüstü konusunda mesajını bekliyorum, yamuk yaparsan yakarım.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 ama bizim ki böyle yeşil böyle loş filan ya daha böyle ambiyans filan katıyor olaya. daha şık yani. yeşil doğayı temsil ederken, benekler de insanın doğayı bozmasını temsil ediyor. ya da o elmayı insan olarak ele alırsak, benekler ruhundaki yaraları temsil ederken, yeşil güven duygusunun insan üzerine projeksiyonunu ifade ediyor. hatta bence sürreal bir çalışma aslında. nası?
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 o da vicdanı simgeliyor aslında. bozuldukça ortadan kayboluyor. etkisini gözlemlemek güçleşiyor.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Etkileyici gözlemler, fakat çoğunlukla yanlış. Senin elman fazlasıyla tezatlarla dolu öncelikle; benekli bir elma seçilmiş ki "doğal" havası verilsin, oysa ki hem ışıklandırmasıyla , hem de üzerine bulunduğu zeminle fazlasıyla "yapaylık" dolu. Işıklandırmayı överken belirgin bir gölgenin bile olmaması bu yapaylığın en büyük göstergelerinden biri. "Doğal" elma olacaksa, gider ağacının dibinde gösterirsin, ambiyans veya şıklık gibi kaygılar gütmezsin. İnsan olarak da ele alınabilecek bir elma değil, keza elmayı insan, bulunduğu ortamı da toplum olarak ele alırsak, asla bu kadar heterojen bir dağılım göremeyiz. İnsanoğlunun doğası gereği her zaman bir fikir çarpışması, bir kutuplaşma dolayısıyla farklılık mevcut olmalıdır. Senin elman da, elmanın bulunduğu ortam da yeşil, tek renk. Öte yandan benim elmama bakarsak, siyahla beyazın zıtlaşması arasında kalmış, kendiyle son derece barışık fakat toplumdan dışlanan, buna rağmen özgün rengiyle de, gölgesiyle de var olmayı başarabilen son derece güçlü ve doğal bir elma.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 peki ama sürrealist dedik ya =/ realist perspektiften değerlendirdin o elmayı. belki faşist tektipçi bir toplum içerisinde varolma savaşı veren bir insanı temsil ediyordu? kim bilebilir ki sanatçı dışında.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 SÜRREALİZM diyorum ben. Editi de çaktım yukarı :)
kermit Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 bizimkininde arkada çükü var göremiyon sen
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 geçin lan sanatsal işleri, Win95 wins.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Faşist toplum örneği direkt olarak benim de aklıma geldi açıkçası, gel gör ki sürrealizmin anlatmak istediklerini bu kadar bariz ve basit bir şekilde anlattığını düşünmeyi pek sevmiyorum. Derinlik yok açıkçası o elmada. Ha bak tek bir noktayı kabul edebilirim; elmadaki sarı ışık yansımalarının, faşist toplumda dikte edilenlere rağmen elmanın kendini ifade edebilmek için ufak da olsa farklılıklara gitmesi teorisi. Tabii bu açıklamayı bana bırakmayıp kendin yapsaydın elmana daha çok saygı duyduğunu düşünürdüm, o da ayrı bi nokta.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 derinlik yok demişsinde deleriz gerekirse yani
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Hmm, mantıklı bir çözümleme yaptın. Açıkçası tebrik etmekten kendimi alamıyorum. Tebrikler. Açık bıraktığım noktaları kendimi ifade eksikliğime veriniz efendim.
kermit Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 sıkma canını emrede yazdıklarından bişi anlamamıştır kesin
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 kermit said: bide ginaly ağ kablonu tak çıkmış bluetooth network simgesi o. yerel ağ kablom takılı.
kermit Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 ben anlamam çok çirkin bi görüntü vermiş oraya sanki bilgisayarın varda ağ kablon takılı değil öyle amaçsızca duruyo gibi çirkince kaldır yada blututhunu etkinleştir bişiler yap öyle al ss ini koy sanatsal bişiler görelim
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Yeşil elma ciddi bir konu, hafife almayalım lütfen.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Üzerine işesem yine aynı saygıyı gösterir misin?
Öne çıkan mesajlar