Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman gazetesi: satanist!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

İyi de satanist reklamı gayet görsel süreç üzerinden işliyor işte. Uzun saçlı genç=satanist olmuş, reklam "her uzun saçlı satanist değildir" derken durup dururken uzun saçlı gence satanist yaftasını yapıştırıyor gönül rahatlığıyla.
Al bu da yobazlısı:

Konunun bir boyutu şu, tanıdığım hiç kimse, buna cemaatin içinden tanıdıklarım da dahil (ha sevmezler uzun saçlıları, o ayrı mesele), her gördüğü uzun saçlıya "aa satanist lan bu" diye yaklaşmamıştır, keza kirli sakalı olana yobaz diyeni görmediğim gibi. Reklamlarda ise bunlar var. Yani olmayan bir durum üzerinden "aferin" kapma, prim yapmaya çalışma mevzusu.

Konunun diğer boyutunda, Zaman gazetesini kimlerin okuduğunu bilsen (500000 evden bahsediyorum, tamam, hepsi de okuduğunu anlamayacak durumda değil, ama hepsinin okuryazar olduğunu bile iddia edemezsin, sadece resimlerine bakanlar var) böyle konuşmazdın burada.
Ama bu gazeteyi bilfiil 15 ay evimde görmüş, günde en az yarım saat okumuş biri olarak, evet, bu adamlar konusunda omni bilmemne, işte ondanım.

@drigeolf, insanlara "yobaz olabilir" önyargısıyla yaklaşanlar zaten almıyor bu gazeteyi, onları kazanmak gibi bi derdi yok reklamların. Ama yobazlı resimdeki tipe az benzeyen bi adam bu resmi görünce "lan bunlar bana yobaz mı diyor" diye düşünebilir rahatlıkla.
Al sana durup dururken kin, nefret.

Mesaj tarihi:
@nefr, şahsen dediklerinin hiçbirini yapmıyorum, sir in yazdıklarını bile okuyorum sonuna kadar.
zaman a direk saldırdım, çünkü zamanında bol bol okudum, her yazarını da bilirim yani, son derece fettulahcı bir gazete ve misyonunu yerine getiriyor

sg-1 said:
"Zaman mı yapmış, hadi saldıralım" versiyonlarının "zaman mı yapmış, hadi destekleyelim" tarafına yerleşiyorsun ve ortaya "yok canım öyle yapmamışlardır"dan başka hiçbir mantıklı argüman sunamıyorsun.

şu yani.

reklama gelirsek (aklıma uygun bir atasözü gelmedi) ama yaptıklarıyla söyledikleri bir değil yani zaman ın.böyle oluncada gayet samimiyetsiz ve insanlarla dalga geçen bir reklam ortaya çıkıyor.
hadi zaman en azından kendi yandaş yorumlarını yayımlıyor, ama taraf ın sitesi tam komedi, o kadar çok kapak birikti ki ahmet altan zibidisine takacak evde yer kalmadı ama yorum yapamıyoruz yazıya.
bizden olan ne yaparsa yapsın savunalım mantığından çıkamadığı için forumdaki bazı kişiler, artık sabit olarak yazdıklaını üstünkörü okuyup geçiyorum, çünkü hepsi aynı torna tezgahından çıkmış gibi
inkar et+konuyu saptır+ karşı tarafla dalga geçen yorum yap + konuyu okumadan daha önce cevaplanmış soruyu hazine bulmuş sevinciyle tekrar sor =standart forum mesajı

önyargıyı insan kendisi yıkar, şuna şu yaftayı takayım şuna şu yaftayı takayım diye gezmiyoruz ortada, ama bir insan sadece tek bir tarafın görüşlerini körü körüne savunuyor o tarafın aleyhinde olan şeylerde sus pus olup eleştirmiyorsa , kendisi fanatik oluyor ve ciddiyetini kaybediyor yani.

cumhuriyetin ergenekon davasına müdahil olma isteğiyle, akp nin deniz feneri davasıyla adı bile geçmiş olan zahid akmanı sonuna kadar savunup, soruşturma namına kıllarını kıpırdatmamaları, akpyi bişeyci yapıyor, ve puanımı veriyorum akpye yani bu kadar basit.

tekrar belirtmek istiyorum, konu pek, "reklamı tartışalım, kimin niye verdiği önemli değil" gibi durmuyor.reklamcılık forumuna bu tür şeyler yazsak anlarım da, zaman ın bu saçmasapan ve insanlarla dalga geçen reklamına vay çok güzel reklam yampışlar dememi mi bekliyorsun?
Mesaj tarihi:
zaman gazetesinin böyle birşey yapmasını doğru bulanları, bu reklamın arkasındaki ikiyüzlülüğü görmeyenlerin hepsini burdan çok pis yaftalıyorum. YAFTALANIN

@nefr: ilk postta beni yaftalamışın. önce düşün
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

bu resim yeterince açık değilmi nefr?

ama yok biz boş boş saldırıyoruz insanlara şucu bucu diyoruz.

Bu başlığa yazılacak, konulacak tek şey budur. Geri kalan hikaye açıkçası.
Mesaj tarihi:
@sg-1
Aferin kapma konusu zaten reklamın ana fikri, biz farklıyız mesajı vermek istemişler. Kimsenin inanacağını zannetmiyorum ama 2 kişi daha okusa kafidir dediler herhalde.

Mantığınızda bence ufak bir kusur var, reklam Zaman gazetesinden ziyade her tarafta yayınlandı, ben Zaman almamama rağmen reklamı defalarca gördüm(billboardlarda, televizyonda). Yani hedef kitle sadece Zaman okuyanlar değil.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Sence benim vatandaşım tepedeki ufacık "yaftalamadan düşünün"e mi dikkat edecek, yoksa uzun saçlı gencin alnında satanist yazan kabak gibi resme mi?

1-ben hayatımda gayet yaftalayan , ama insan sevgisiyle dolu hümanist bi herifim.başta kendimi yaftalayayım.

2- insanlarımıza gerizekalı derseniz , en büyük gerizekalılığı siz yapmış olursunuz.bu reklamın ne dediğini anlamamak bana göre iq seviyesi hakkında yeterli bir bilgi verir insanların.
hiç de kusura bakmayın .

reklama inanmamak ayrı , reklamı anlamamak ayrı .

3- zamanın samimiyetine inanmıyorum bu yaftalama konusunda.çok çok eskidendi bu reklamda verdiği mesaj.şu an o yolda değiller.
öyle de olmalılar. herkesi tekrar düşünmeye davet etme konusuna mesajda katılıyorum . çünkü ne kadar düşündükleri insanların bu reklamla da ortaya çıktı , adam ayrıca milletimiz benim gibi beyinsizdir diyebiliyor .

4- siz kendinizden geçmişsiniz , hakikaten büyümeniz lazım.

5-kaleci eldiveni üretimine katkuda bulunun .
Mesaj tarihi:
Reklamı yapan kuruluşun zaman gazetesi olduğunu bir kenara koyarsak, objektif olarak incelersek, bence çok harika bir reklam olmuş. Gerçekten de "ne gereksiz reklam, kimin uzun saçlılara karşı önyargısı var" diyebiliyor musunuz ki? Yaftalamadan düşünün, gerçekten. Kasımpaşalı, badem bıyıklı solcu olamaz mı mesela? Ya da uzun saçlı dindar?

Zaman yaptı diye bok atmamak lazım bence.

Heh şimdi de zaman gazetesine gelelim. Bu olmamış işte. Bunu zaman ın demesi biraz enteresan, garip kaçmış bence. Bobilerdeki o monte her şeyi anlatmış gerçekten de.

Bir tür günah çıkarma.

Ama reklam güzel.
Mesaj tarihi:
Xenocide said:
bende önce muhalif yaklaştımda, aslında reklam tam tersi bir mesaj içeriyor. sonuna kadar izlenince, "tipine bakıp hemen önyargıyı yapıştırmayın" gibisinden bir mesajı var. ama uygulama yanlış olmuş sanki. sanat yapılmıyor sonuçta burda izleyicinin tak diye anlaması lazım reklamı.

bravo, kaç mesajdan sonra gelen ilk anlama mesajı.

arkadaşlar, sanki biraz önyargılı yaklaşmıyor musunuz?
keşke "cumhuriyetçiler" bu kadar güzel ve kaliteli reklamlar yapabilse. zaman'ı tebrik ediyorum dizaynları ve yaratıcılıkları açısından. arkasındaki adam beni ilgilendirmez.
Mesaj tarihi:
İlk bakışta güzel gibi görünen bir reklam fakat ;

Bana sorarsanız inanılmaz bir mantık dengesizliği var reklamda.

Her sakallıya dinci deme , her uzun saçlıya satanist , dejenere deme eyvallah da ,

Bir insanın araba sürmesinden faşist olduğunu , gözlük takmasından dolayı liboş olduğunu , kitabı görünce vatan haini olduğunu söylemezsin.

Hayatınızda sokakta gördüğü adama " aa bak liboş " diyen birini gördünüz mü ?

Ben bu reklamda isteyerek veya istemeyerek ilk izlenimle oluşan fikir ile yapılan aksiyona dayalı olarak ortaya çıkan görüşü birbirine karıştırdıklarını düşünüyorum.

Yaftalıyorsam yaftalıyorsun diyin ama bu böyle.
Mesaj tarihi:
Şimdi zaman tam tersine bir reklam yapsaydı başka türlümü algılamamız gerekiyordu ?

Şurdaki yorumlar kendilerinden geçmiş , paticik ahalisi kendini aşıyor.

Burdaki yorumlar şunu çağrıştırıyor. Sen benim gözümde kötüsün , amelesin , bilmemnecisin. Ağzında kuş tutsan her ne halt yersen ye o yaptığın iyi değildir , iyi niyetli değildir , her daim yaptığın her hareket kötüdür.

Tebrik ettim bu tarz düşünceleri.
Mesaj tarihi:
"Burdaki yorumlar şunu çağrıştırıyor. Sen benim gözümde kötüsün , amelesin , bilmemnecisin. Ağzında kuş tutsan her ne halt yersen ye o yaptığın iyi değildir , iyi niyetli değildir , her daim yaptığın her hareket kötüdür. "

hah aynen o.
Mesaj tarihi:
ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Zaman gazetesi bugüne kadar, diğer gazetelerinde yaptığı gibi, saldırdığı her kesimi yaftalamış bir gazete. bundan sonrada bu şekilde yola devam edecek. Bugün türkiye de her gazete bu şekilde yayın yapıyor. O yüzden yüzsüzlüğün ve ikiyüzlülüğün alemi yok.

Bu gazete değilmiydi önüne gelene darbeci diyen ergenekon gözaltıları boyunca.

Bu gazetenin yazarı metallica konserine giden insanlara satanist, laik , aczmendi diye hakaret etmedi mi ?

Al işte yukardaki mesajda çok güzel bir örneği var kimin ne mal olduğu hakkında.

Evet reklam çok güzel , bunu diyen zaman gazetesi olmasa.
Mesaj tarihi:
GEd said:
ve ...

tiraj artar , sayfanın tık sayısı yükselmiştir heheh

içi boş , ticari bir reklam işte.

Cevabın laf atmanla ya da koruma ile alakalı değil de , reklamın açıklaması ve amaçları ile ilgili hiç düşündün mü ?

Reklam = ticari

Bu tarz bir reklamı hürriyette yapmıştı tabi nedense bazı dönemlerde özellikle karalamaya çalıştığı bir kesim olması da cabası. Özellikle başını örtenler ile ilgili haberleri sanki teröristlermiş gibi boy boy haberler.

Önceden de söylemiştim , adamın teki sandalında nazamaz kılıyor diye çekip haber yapmışlardı. Bu kadar ama başka hiçbirşey yok. E diyebilecek birşeyde yok bu tarz gazeteler için.

Kısaca herşey ticari , reklam da zaten ticaridir herzaman adı üstünde reklam.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Burdaki yorumlar şunu çağrıştırıyor. Sen benim gözümde kötüsün , amelesin , bilmemnecisin. Ağzında kuş tutsan her ne halt yersen ye o yaptığın iyi değildir , iyi niyetli değildir , her daim yaptığın her hareket kötüdür.

misal israil devleti kalksa "mülteci hakları" ile ilgili büyük kampanyalar başlatsa? iran türk televizyonlarında parasıynan "inanç özgürlüğü" ile ilgili toplumsal mesajlı reklamlar yayınlasa?

yaptıkları gayet güzel olurdu, aynı zaman'ın bu reklamı gibi. ancak herkes bi içinde "hade leeeyn" i geçirirdi.
Mesaj tarihi:
uç noktalara varmadan kullanılan önyargının faydalı olduğunu düşnüyorum

mesela geceyarısı, kış olmasına rağmen üstlerinde kazaktan başka bir şey olmayan 4-6adet doğulu genci, sokağın karanlık bir yerinde oturmuş görürseniz yolunuzu değiştirmeniz akıllıca olacaktır. keza büyük ihtimalle tinercilerdir, öle çok kafayı çekmişlerdir ki ne soğuk havayı hissederler ne de sizi bıçakladıklarını..

ha pollyanna mode on yapıp yolunuzu değiştirmeyebilirsiniz ve hiçbir şey de olamayabilir. olabilir de!

150 boyunda 90kg'luk göbekli genç bi adam görürseniz bunun sporla alakasız hımbıl bir herif olduğunu düşeceksinizdir, arsenal'in transfer etmek istediği hızlı forvet olduğunu hayal etmezsiniz elbette. ya da elinde alyansı olan bir kadına yazmazsınız ve başka sulara açılırsınız, evlidir zaten büyük ihtimalle..

örnekler çeşitlendirilebilir, çoğaltılabilir.. ancak önyargılar/ ilk izlenim sonucu doğan yargılar/ yaftalar abartılmadığı sürece iyidir.

boris vian'ın da belirttiği üzre "bizi biz yapan önyargılardır"

zaman'ı hep antipatik buldum, bu reklamı da bi o kadar sevimsiz buldum.. hele billboardları feci!
Mesaj tarihi:
Zaman yazarları hiç yaftalamıyor mu? Bobiler cevabı vermiş. Yaftalamaya karşı olan birinin bu ayrımları körükleyenlerin mesajlarında kaynağın geçmişini hesaba katıp öyle değerlendirmesi lazım, aksi halde samimi olmaz. Zaman bu sebeple tepki görüyor. Yalancı çobanın "husky yuva arıyor" ilanı gibi olmuş.
Mesaj tarihi:
ben reklamla ilgili fikir belirtmemisim yalniz onu farkettim, su guzel olmus altina imza atayim ben de

Rahan said:
reklam güzel, fikir güzel, zaten sürekli savunduğum bir şey.

ama biraz nazilerin insan haklarını savunması gibin, yeni sigaraya başlamış adamın elindeki sigara gibin; iğreti duruyor.
  • Yeni Oluştur...