Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Depresif/Bunalım şarkı tavsiyeleri

oper

Öne çıkan mesajlar

Bilimum post rock ve turevleri cokertebilir, en azindan beni cokertiyor, Godspeed You! Black Emperor, Mogwai, Sigur Ros, Explosions In The Sky gibimsilerden.

Isis, Pelican falan var birde, sludge falan da sokusturmuslar araya da, hala post rock tabanli, gayet iyidir.

Isis'ten ozellikle Celestial ve Oceanic albumleri itinayla tavsiye edilir.

Bunalim muzik dinlemeyin lan ama =/
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Alexi_Septimus said:
Sorieno said:
Arkada$ - Olme

Oha nerden biliyorsun bu grubu?
Tarıkların 93'te kurduğu bar grubu değil miydi bu?

Evet, Tarik'larin grubu.
Bu sarkiyi da kanserden olmek uzere olan sevgilisi icin yazmisti.

Ne oldu sonra onlara ya?
Dağıldılar mı?
Çok güzeldi çünkü yani, bayağı başarılıydılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Sorieno said:
Alexi_Septimus said:
Sorieno said:
Arkada$ - Olme

Oha nerden biliyorsun bu grubu?
Tarıkların 93'te kurduğu bar grubu değil miydi bu?

Evet, Tarik'larin grubu.
Bu sarkiyi da kanserden olmek uzere olan sevgilisi icin yazmisti.

Ne oldu sonra onlara ya?
Dağıldılar mı?
Çok güzeldi çünkü yani, bayağı başarılıydılar.

Dagildilar. Arkada$ grubundan ayrilan Tarik muzik hayatina solo olarak devam etti, ara sira barlara cikip, kansere yenik dusen sevgilisi icin soyledigi Olme sarkisiyla izleyicilerin gozlerinde yas birakmadi. Cok guzel sarkiydi Olme, ondan daha huzunlu bir sarki yoktur.

Sert kalin!
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Kemancı'da dağıttıkları kasetler ne güzeldi ya, demo kasetler.
Varsa sende yollayabilir misin bana bir şekilde?

Türkiye'de post-rock'ın öncüsüydü sonuçta adamlar.

O demo var bende hala. Mp3'ler yok tabii ama kaset mevcut halen. Hatta bu fotografi hatirlar misin bilmiyorum, demo'nun icinden scan'ledim.

Sosyal ağlarda paylaş

Chastise said:
Post rock mı? Meraklandım yahu, nasıl ulaşabiliriz materyale?

Evet, Turkiye'nin ilk post-rock grubudur Arkada$. Ki o zaman post-rock kavrami bile yoktu, Helios'lar, Mogwai'lar pislikleriyle oynuyorlardi hatta, Dunya'da bile ilk post-rock yapan gruplar arasindadir Arkada$. Gerci soz falan da kullaniyorlardi bazi sarkilarinda etkin olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Alexi_Septimus said:
Kemancı'da dağıttıkları kasetler ne güzeldi ya, demo kasetler.
Varsa sende yollayabilir misin bana bir şekilde?

Türkiye'de post-rock'ın öncüsüydü sonuçta adamlar.

O demo var bende hala. Mp3'ler yok tabii ama kaset mevcut halen. Hatta bu fotografi hatirlar misin bilmiyorum, demo'nun icinden scan'ledim.

Aaa hatırladım şimdi görünce bak.
Solo projesi piyasa olmuştur tabii Tarık'ın gözü paradaydı biraz.
Dinledin mi hiç solo yaptıklarını?
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Aaa hatırladım şimdi görünce bak.
Solo projesi piyasa olmuştur tabii Tarık'ın gözü paradaydı biraz.
Dinledin mi hiç solo yaptıklarını?

Evet, dinledim. Ama dinlemez olaydim.
Bilmeyen arkadaslar icin soyleyeyim; Tarik, fotografta en ondeki, sakalli olan. Fotografin cekildigi zaman, Olme sarkisini yazdiklari zamana ait zaten demo'lari da o sarkiyla ilgi cekmisti. Ardindan, bilenler bilir, Nekropsi'nin ilk cikmaya basladigi zamanlar, birlikte degisik bir sey yapmislardi.
Nekropsi'nin At ve Kus sarkilarinin uzerine calinmisti bu Olme, demo'da onun da kaydi var, At-Olme diye.

Tarik'i taniyorum, iyi cocuktu. Yani o sevgilisiyle ilgili olay bayagi etkilemisti. Sonra zaten kiz vefat etti. Tarik da kayisi kopardi. Gruptan falan ayrildi. Bir ara ortaliktan kayboldu. Sonra Kadikoydeki barlarda falan calmaya basladi. Hatta 3-4 sene evvel Shaft'ta da ara ara cikiyordu. Kurnazlasti anlayacagin, nasil yirtarim derdine girdi. Ki yani hakikaten catir catir muzik yapiyorlardi ve Tarik cogu sarkiyi besteliyordu.

Duyduguma gore simdi bir reklam ajansinda calisiyormus. Yani bu adam, Godspeed You! Black Emperor diyince aklimiza gelen ilk isim Efrim Menuck'e bile anarsizm dersi falan verecek kalibrede bir adamdi. Iste bir de simdiki haline bak. Yazik sahiden, ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...