Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıymalı yemek tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
börek yap. sigara böreği tavsiyem.
al bi yufkayı büyük büyük olsun istiosan 6 ya, ufak olsun ıstıosan 8 e böl. önceden kavrulmuş kıymaları koy dip tarafına. yanları katla ortaya, sonra kıvır kıvır. ucunu suya batır. elle yapıştır. at yağa o kadar. ama tepsi böreğide güzeldir.

tepsiyi yağla az biraz. 1 kat yufka(ama buruş buruş hatta kopara kopara koy. dümdüz koyarsan olmaz) sonra sos* , 1 kat daha yufka sonra yine sos. 3. kat yufkayı koydukdan sonra sos koyuyorsun ama az koyuyorsun. kıymayıda ekliyorsun ekleyebildiğin ve dağıtabildiğin kadar. üstüne yufka. yufkanın üstüne sos. 5. kat yufkayıda serdikden sonra kalan sosun tamamını döküosun üstüne. atıosun fırına. göz kararı piştiğini anlarsın zaten. cam bişeyde yapma ama.

*sos : 3 kaşık yoğurt, 1 yumurta, sıvı yağ, 2 çay bardağı süt. çırp.
Mesaj tarihi:
kıymalı yumurta yapmamış! BANLAYALIM

yok ben gece gece gidip yumurta yedim bunun yüzünden. evde hazır kıyma olmaz hiç, et çekilir. öle kıyma olur.. lan, eti indir, çek.. uğraşılacak gibi değil diye izmir tulumu + domatesli yımırta yaptım ama kıymalı nerde, bu nerde..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Kıymalı yemek değil de, kıyma tavsiyesi istiyorum ben. Bir iki haftadır falan kendi yemeğimi kendim yapmaya başladım: hangi hayvanın neresinin kıyması hangi yemeğe iyi gider?
Mesaj tarihi:
valla yaptım orjinal lahmacun gibi oldu. sadece hamuru biraz kalınmı oldu nedir dibi restöranttaki gibi kızarmadı. ama tadı enfesti :) bide her seferinde fırına bi lahmacun sıgması biraz işkence yarattı, bi tane pişir ye sonra ötekini pişir. :S
Mesaj tarihi:
kıymalı yumurta eğer yumurta çırpılıp kıyma ile karıştırılırsa güzel bir yiyecek olur onun dışında gayet mide bulandırıcı. tabi şahsi düşünce bu. öyle yani.
  • Yeni Oluştur...