sir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 gazeteler de ideolojinin sözcülüğünü yapmazlarsa kim yapıcak arkadaşım?!bugün en büyük manşeti atan elbette en saygın gazete olucak, sen bu ülkeyi ne sandın muz cumhuriyeti mi sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 bu isin ideolojisiyle alakası yok,libosuyla hırsızıyla gazisiyle dincisiyle demokratıyla solcusuyla sagcısıyla bu cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz ve sahip cıkmamız gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 ahmet altan zibidisi cumhuriyet halkla bütünleşememiş diyor, kadıköydeki fener alayı malum, kızılay meydanının şu an bomboş olması malum, bu mu özümsememe? bu mu "haber"cilik? arka sayfalarında yeterince büyük telekom reklamı var ama, bu mu ilkeli yayıncılık? bir de yalnışın var, amerikan güdümlü taraf kağıt israfını şu anki cıvık medyamızda bile bir yere koyacak kadar kaale almıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Değerlendirme yapmak da yasak olmuş. Vay vay böyle görüş bildireni hadi Avrupa İnsan Hakları mahkemesine de verelim.İnsan haklarına aykırı değerlendirme olmuş diye.Hem para da kazanırsın. Bayrak asmadan vatan haini ilan etme işini kendin uydurdun ajitasyon için. Zaten vatan haini ilan etse ne olur.Hapiste yatan teröristi hapisten çıkarıp meclise sokmuşuz.Kocası pkknın üst düzey yöneticisi olan teröristi meclise sokmuşuz.Belinde silahla avaz avaz bağıran pkklı adamı gitmiş belediye başkanı yapmışız. Vatan sevgisi , millet sevgisi bu gunlerde üst seviyede olur.Çok mu garip bu. Gazetelerde okurlarıyla bu günü coşkuyla paylaşır fazla mı bu insanlara. Şuraya bak milli bayramda milli bayramla ilgili başlık atana bile saldırır olunmuş.Yani zaten sizin gibi editörler var bu görüştekiler bu duyguyu paylaşmamış.Ama çok istiyorsanız sizde editör olun daha güzelini yapın bakalım o zaman daha neler görürüz. Bayrağı büyük asmış ;küçük asmış; başlığı büyük yapmış ; küçük yapmış bunlar önemli değil.Böyle şeylerin önemli olmaması için muz cumhuriyetinde yaşamaya gerek yok.Muz beyinli olmamak yeter de artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 bazı seyler var ki yara gibi kasındıkca daha da beter olur,bi ulkede teror olayları yabancıların ekonomik siyasi yaptırımları ne kadar artarsa o ulkede milliyetcilik tavan yapar,hosgoru kalmaz,zincirleme reaksiyon gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 cumhuriyet bayramından nefret edenler de kendini tekrar gösterdi bugün, osman baydemir de resmi tören e gitmemiş, ahmet altan denilen adamın kastettiği "halk" bu olsa gerek, ne güzel şey bölücülük yapmak legal oldu. "bölücüden ve teröristten taraf" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Ha kutlamalara gitmemek artık bölücülük mü oluyor? Yani sana göre kutlamalara gitmek zorunlu olmalı? Ya da kutlamaya gitmemek bayramdan nefret etmek oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Antimodes52 said: Ha kutlamalara gitmemek artık bölücülük mü oluyor? Yani sana göre kutlamalara gitmek zorunlu olmalı? Ya da kutlamaya gitmemek bayramdan nefret etmek oluyor? Faşistler sizi adamın kafasını attırdınız işte anti-demokratik ve militarist ergenekoncular sizi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sahi burda post atan arkadaşlar neden meydanlarda, fener alaylarında coşkuyla kutlamıyo bayramı? hadi biz neyse de siz de mi cumhuriyet düşmanısınız ckckck çok ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Sparkcaster said: cumhuriyet bayramından nefret edenler de kendini tekrar gösterdi bugün, osman baydemir de resmi tören e gitmemiş, ahmet altan denilen adamın kastettiği "halk" bu olsa gerek, ne güzel şey bölücülük yapmak legal oldu. "bölücüden ve teröristten taraf" Bu mesaja hitaben yazdım onu Snefru, lafımı sağa sola çekme lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 pardon, demek evinde kutluyordu belediye başkanı osman baydemir. osman baydemir de hiç bölücü fikirleri olmayan bir iyilik meleği zaten herkes üstünü başını parçalayarak "YAŞASIN CUMHURİYET AMAN YARABBIM" diye çıldırsın demiyoruz, ama resmi törene katılmamaktan ben cumhuriyeti hazmetmemeyi çıkarırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 cogu insandaki genel kanı demokratiklesme ve toplumsal yapının/yasamın ilerlemesi icin kuresel sermayenin emrinde eylemde bulunmak gerektigi,arkadaslar insanlar bi cok seyi allayıp pullayıp oyle kılıflara sokuyolar ki deyim yerindeyse hap yapıp yutturuyorlar,bugun demokratiklesme adına ulusca devletce verdigimiz tavizler az buz degil,cumhuriyetin bir cok kazanımı bu ulkenin milli serveti demokratiklesme adına kimi ekonomik ve siyasi cevrelere peşkeş cekildi,bizdeki batı hayranlıgını somurduler bugun o hayranı oldugumuz sozum ona cagdas modern insan haklarının savunucusu batı devleteri cok degil bundan 50 sene once insanlıgın varolusundan beri en buyuk utancı olan dunya savaslarını yaptılar,milyonlarca sivil ve asker yok yere öldü,kac kisi sakat kaldı,kac kisi ailesini sevdiklerini kaybetti,bugun muasır medeniyetler seviyesindeki devletler dendi mi yalnızca batı yok ornek alabilecegimiz japonya,cin gibi devlet var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 İçinde yaşadığı, bir parçası olduğu devletinin kurulduğu günü, bir nevi doğum gününü kutlamamak, şöyle küçük bir haberle bile bahsetmemek... 10 Kasım'a az kaldı, bakalım o gün neler yazılacak/yazılmayacak? Gerçi Türkiye Cumhuriyeti'ne saygısı olmayanın, kurucusuna hiç saygısı olmaz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Tartismaya katilacak zamanim yok da, o savundugunuz serefsiz Taraf gazetesi, bir "cumhuriyet kutlu olsun" mesaji bile koymayi fazla goruyor ilk sayfasina, bir tane birsey yok ya bi tek ahmet altan adli dallama biseyler yazmis o konuyla ilgili belli ki, onun da ne yazabilecegini tahmin edebiliyorum. Yazik yani kuduz kapmis gibi savunmayin bir seyi, cidden su gazetenin bugun yaptigini savunuyorsaniz da yaziklar olsun, utanin kendinizden su ulkenin vatandaslari olarak. Milliyetci bi insan degilim, Turkiye'de bile yasamiyorum su an, ama vefa duygusu diye birsey vardir ya, kinderden cikmadi bu cumhuriyet, bugun ipimle kusagim s.. t.. seklinde yasiyorsaniz bu ulkede, bu yuz binlerce insanin fedakarligi sayesinde. Insan minnet duyar biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 bence bugün yasemin çongarın yazdığı daha net bi cumhuriyet düşmanlığı. bu müthiş şerefsizlik örneğini sırf ibret olsun diye okuyalım: Kanayan cumhuriyetin "gurur" bilançosu said: Derin bir nefes alın; yavaşça, anlamını düşünerek okuyun şu satırları: “Kırsal alanda yürütülmekte olan teröre karşı mücadelenin dünyada bir başka örneği daha yoktur. 25 yıldır süren mücadelede terör örgütünün yaklaşık 50 bin civarında elemanını kaybettiği bilinmektedir. Bu terörle mücadele tarihinde güvenlik kuvvetleri tarafından elde edilen büyük bir başarıdır.” Yüreğiniz burkulmadı mı? Bir “başarı” bilançosu sunmanın gururuyla bu cümleleri sarf eden komutan bir an durup düşünse, ağzından çıkanı bir an yüreği duysa, onun da içi yanmaz mı dersiniz? Bu bilançonun, vicdanı olan her insanı kahretmemesi mümkün mü gerçekten *** Türkiye Cumhuriyeti bugün 85 yaşında. Ve Türkiye Cumhuriyeti bu 85 yılın son 25 yılını kendi kendisiyle savaşarak geçirdi. Öyle bir cumhuriyet ki bu bizim cumhuriyetimiz, vatandaşları çeyrek yüzyıldır birbirini öldürüyor. Daha iyi bir hayatı silahla kurabileceklerini sanan Kürt çocukları ile onların karşısına sürülen eli silahlı Türk, Kürt, Laz, Çerkes... her kökenden çocuklarımız savaşıyor. Dağa çıkıp kendisine “gerilla” diyen de, birkaç haftalık eğitimle “asker” olup karşısına dikilen de bu cumhuriyetin çocukları. Her iki taraftakiler de, galibi olmayacak bir savaşı çeyrek yüzyıldır durdurmayan bu cumhuriyetin kurbanları. Ve 85’inci yılında, bu cumhuriyetin kara kuvvetleri komutanı çıkıp savaşın bilançosunun sütunlarından birini “başarı tablosu” olarak sunuyor... 50 bin ölü Kürt çocuğu var o “başarı” sütununda. Komutanın sözünü etmediği karşı sütundaysa, binlerce ölü Türk, Kürt, Laz, Çerkes... her kökenden çocuğun adı, bu cumhuriyetin şehitleri olarak yazılı... İki sütundakiler bazen adaş, bazen kardeş, bazen kuzen, bazen mahalle arkadaşı, bazen hemşehri ve –istisnalar bir yana- hepsi aynı cumhuriyetin vatandaşı. Ve cumhuriyetin kara kuvvetleri komutanı diyor ki, “25 yıldır süren böyle bir savaşın dünyada bir başka örneği yok.” Bu “eşsiz benzersiz” savaşla övünmemizi istiyor adeta. *** Bir utançla övünmeyi yüksek sesle reddetmedikçe biz; Orgeneral Işık Koşaner’in “büyük başarı” diye ilan ettiği ceset bilançosunu hep birlikte sorgulamadıkça; sivil-asker, Türk-Kürt hepimiz bu savaşın bir galibi olamayacağını kabullenmedikçe; silahları artık susturmak gerektiğini haykırıp bu haykırışın gereğini yapmadıkça daha nice çocuk ölecek bu topraklarda... Daha nice kuruluş yıldönümünü, için için kanayarak idrak edecek bu cumhuriyet... Kanı durdurmak imkânsız değil oysa. Dünyaya bakmamız bir başlangıç olabilir... Başka ülkelerin iç savaşa, etnik çatışmaya son vermek için neler yaptığını inceleyip “eşi benzeri olmayan” halimizden kurtulmayı deneyebiliriz. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in İspanya’da ETA, Britanya’da IRA örneklerini incelediğini açıklaması; onun ve diğer hükümet üyelerinin “sivil” önlemlerden, “silahlı mücadele ve ceza hukuku dışındaki” olası adımlardan söz etmesi bir umut kaynağı... Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de “silahsız” yöntemlere artık daha ılımlı baktığı fısıltısı bu umudu besliyor. Akil adamların yardımıyla çözüm aranmasından; düz ovada siyaseti teşvik etmekten bahsedenler artıyor. Gelin görün ki, biraz sorup sorgulayınca bu sözlerin bir beyaz gürültüden ibaret olduğunu anlıyorsunuz. Hükümetin PKK’ya silah bıraktıracak, dağdakileri indirecek kapsamlı bir siyasi girişime hâlâ uzak olduğunu görüyorsunuz. Yakın vadede ateşin kesilmesini sağlayacak kararlılığa ve cesarete sahip adımların planlandığına dair somut bir işaret gelmiyor Ankara’dan. AKP’nin Kürt kökenli milletvekilleri her ne kadar bu adımların yakın olduğunu anlatsalar da bize; Başbakan’ın çevresinden Avrupa Birliği’nin öngördüğü demokratikleşme adımlarının hızlandırılacağını dinlesek de, gerçekten kapsamlı bir çözüm planının hazırlandığını göremiyoruz. Kürtlerin kültürel ve sosyoekonomik mağduriyetlerinin bir ölçüde giderilmesini sağlayabilecek sınırlı birkaç politika önerisinden öte bir formül telaffuz etmiyor yetkililer. Devletin içinde, Kürt meselesinin siyasi çözüme kavuşturulması gerektiğini bilen, barışın sağlanmasını samimiyetle isteyenler varsa bile, bunun gereğini yapacak cesarete sahip görünmüyorlar henüz. Bize de, Türkiye Cumhuriyeti 85’inci yaşını kutlarken, bugün birinci sayfamızda yaptığımız gibi “GAP cephesinde yeni bir şey yok” başlığını atmak düşüyor... Çocuk cesetlerinin sayısıyla gururlanmamızın beklenmeyeceği cumhuriyet bayramlarını görmeyi diliyoruz sessizce... Yasemin Çongar 29.10.2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Yazıda asıl hedeflenen TSKnın çocuk katili olduğunu vurgulamak. Gayet kişiliksiz bir yazı.Bu sorunda sadece hükümet ve TSK yı suçlamak kafasını kuma gömen deve kuşlarının işi.Teröre destek verenler onu besleyen rant sağlayanlara dokundurma bile yok.Hala daha içlerindeki pkklı yazarlara sahip çıkma duygusuyla hareket eden bir yazı.Bu kadın bildiğin kansızın teki al istediğin cevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sir devamli empati empati empati diye saga sola dolanıp dolasıyorsun burda ama ben daha senin bu dediğin empatiyi yaptığını görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Insallah teroru savunan insanlarin cani yanar PKK saldirilarindan, o kadar diyorum. Ben Turkiye Cumhuriyeti'nin onlarca yildir Kurtlere cok buyuk haksizliklar yaptigini dusunen bir insanim, cozulmesi gereken de bircok sorun oldugunu dusunuyorum haliyle. Fakat, hicbir sey teroru hakli kilamaz. O olen 50.000 insan Turkiye Cumhuriyeti'nin evladi degil, dusmanidir. Hakkini arayan insan sucsuzlara saldirarak hak aramaz. Ya ne komik bi ulkede yasiyoruz yani inanamiyorum bazi seyleri savunan insanlar olduguna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 BANA kurşun sıkan BENden değildir, elbette onu öldürürsem benim için başarıdır, çünkü BEN onu öldürmezsem O beni öldürür. Çongar mı yazıyor o yazıları, yoksa kocası yazıyor da o sadece tercüme mi ediyor, anlamış değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Penthesilea said: Ben Turkiye Cumhuriyeti'nin onlarca yildir Kurtlere cok buyuk haksizliklar yaptigini dusunen bir insanim, cozulmesi gereken de bircok sorun oldugunu dusunuyorum haliyle. Fakat, hicbir sey teroru hakli kilamaz. O olen 50.000 insan Turkiye Cumhuriyeti'nin evladi degil, dusmanidir. Hakkini arayan insan sucsuzlara saldirarak hak aramaz. Ya ne komik bi ulkede yasiyoruz yani inanamiyorum bazi seyleri savunan insanlar olduguna. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Seçilmiş veya atanmışlar, resmi törenlerde protokolde bulunma yetkileri olmasına rağmen; hastalık, ölüm yada katılmasını engelleyecek ciddi sebepler ortada yokken törenlere katılmıyorsa benim nazarımda vatan hainidir. Yasaların bir yaptırımı olup olmaması beni zerre ilgilendirmez. Aynı yasalar benim birine "vatan haini" dememide engelleyemiyor. İnsanları fikirlerine, düşüncelerine göre sınıflandırmamıda engelleyemiyor. Bu arada kendini teröristlerin yerine koyup onlarla empati kuranlar, hatta sempati duyanlar terör eylemlerine mazaret arayanlar birkaç gün önce yakalanan tecavüz zanlısı opera sanatçısı içinde aynı empatiyi kursunlar. Dünya Barışı için İtalya dan dünya turuna başlayıp türkiye de sapık bir katil tarafından önce tecavüze uğrayan sonra öldürülüp gömülen Pippa Bacca nın katili içinde aynı empatiyi gösterin bana. Ama bunlarla yetinmeyin sakın. Aynı olaylar sizin başınıza geldiğinde yada ailenizin, eşinizin, kardeşinizin, sevgilinizin başına gelirse ozaman neler düşünürsünüz onuda söyleyi verin. Madem terörizm e bahane arıyorsunuz ve çok rahat bi şekilde mazaretler sunuyorsunuz bunu yapabilecek kadar geniş bir insansınız ozaman bunlarada cevap verin. Hatta bir adım daha ileri atıp bunu bu anlattığım olaylar başına gelebilecek bir yakınınızla tartışın. Mesela sevgilinize biri tecavüz ederse tecavüzcüsünü anlamaya çalışın. Mazaret üretin sevgilinizi teselli ederken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 aktiftablet said: Yalnız Sözcü'yü taktir ettim. Özellikle İsmet İnönü'lü son fotorafmüthiş :) :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 şu "umarım başınıza gelir" temennisini çok seviyorum ya, herhalde doğru düzgün bi argüman veya bi çözüm üretilemediğinden en sık başvurulan klişelerden biri. burada terörü, ele silah almayı veya ne bileyim, herhangi bir suçu ya da suçluyu övmek, meşru göstermek, affedilmeleri gerektiğini söylemek gibi bir tane bile post atmış değil kimse. ama bu ülkenin doğusunda, ülkenin en büyük sorunu yatıyo. evet, bu sorunun içinde terör de var, ama malesef sadece terörden ibaret değil. çünkü bu el kaide veya hizbullah gibi olsa, yöntem belli, verilecek mücadele belli. ancak, pkk meselesinde durum farklı. kürt sorununu bir bütün olarak ele alıp çözmeden, yalnızca terörle mücadele bir sonuç vermiyor. çünkü ölen teröristin yerine yenisi geliyor. "onu da öldürürüz ne var?" mantalitesi 25 yıldır çözemedi bu sorunu. önce bu gerçeği görmeniz gerekiyor. bu gerçeği gördükten sonra şunu da göreceksiniz ki bütün suç kürtlerde değil. ve hatta kürtlerin bazı talepleri gayet meşru ve demokratik olduğunu iddia eden her devletin bu talepleri karşılaması gerekir. bunu da görünce, devletin daha başından beri nerelerde hata yaptığını, bu hataları gidermek için, insanları dağa çıkmaktan vazgeçirmek için, insanları intikamdan, devlet düşmanlığından, nefretten vazgeçirmek için nelerin yapılabileceğini düşünmeniz gerekiyo. çünkü sizin göreviniz terörle mücadele değil. sizin göreviniz düşmanlığı körüklemek de değil. siz sivilsiniz. bu ülkeyi seviyosanız ve bu sorunun çözülmesini istiyosanız, bu sorunun silahla ilgili olmayan kısmını düşünmek, analiz etmek ve anlamak zorundasınız. evet gidin kutlayın, kimse size kutlamayın demiyo. ama bu cumhuriyeti bugün kutlamayan, böyle bi ortamda içinden kutlama yapmak geçmeyen insanlar, bu bahsettiğim sorunun çözümü için çalışıyolarsa, dev manşetler atmaktan daha hayırlı bi iş yapıyolardır bu ülke için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sir said: şu "umarım başınıza gelir" temennisini çok seviyorum ya, herhalde doğru düzgün bi argüman veya bi çözüm üretilemediğinden en sık başvurulan klişelerden biri. anti klişe timini çağırsak hedefleri sen olursun, her topic e aynı zırvaları yazıyorsun zira lol şeriat geliyo vs vs sir said: burada terörü, ele silah almayı veya ne bileyim, herhangi bir suçu ya da suçluyu övmek, meşru göstermek, affedilmeleri gerektiğini söylemek gibi bir tane bile post atmış değil kimse. ama bu ülkenin doğusunda, ülkenin en büyük sorunu yatıyo. evet, bu sorunun içinde terör de var, ama malesef sadece terörden ibaret değil. çünkü bu el kaide veya hizbullah gibi olsa, yöntem belli, verilecek mücadele belli. ancak, pkk meselesinde durum farklı. kürt sorununu bir bütün olarak ele alıp çözmeden, yalnızca terörle mücadele bir sonuç vermiyor. çünkü ölen teröristin yerine yenisi geliyor. "onu da öldürürüz ne var?" mantalitesi 25 yıldır çözemedi bu sorunu. önce bu gerçeği görmeniz gerekiyor. doğu sorunu çözümsüz değil,pkk ile başlamış hiç değil, ama taa adnan menderesten beri herkes ekmeğini yediği için kimse çözmeye yanaşmıyor.pkk destekcilerinin de bölücülüğü bırakıp çözüm istemeleri gerekiyor.kimse sihirli bir değnekle oraya dokunup refah götüremez. sir said: evet gidin kutlayın, kimse size kutlamayın demiyo. ama bu cumhuriyeti bugün kutlamayan, böyle bi ortamda içinden kutlama yapmak geçmeyen insanlar, bu bahsettiğim sorunun çözümü için çalışıyolarsa, dev manşetler atmaktan daha hayırlı bi iş yapıyolardır bu ülke için. kim çalışıyor ya çözüm için? taraf mı? kurulduğu günden beri chpyle orduyla ergenekonla felan uğraşmaktan başka herhangi bir çalışmalarını görmedim? "efendim kürt sorunu için onları da anlamanız gerekiyor bik bik bik" bundan daha gelişmiş bir çözüm önerdiklerini görmedim? dtp mi çalışıyor? evet onlar gerçekten çalışıyor, bizzat bölücülüktür geçen mecliste dağıttıkları şey, teröriste lider demek, gerçekten çözüme götürür bizi? hayır anlamadım ki ülkeyi chp ile ordu mu yönetiyor? onlar mı hükümet 365 gün onlara ve bize muhalefet ediyorsunuz? Bizzat desteklediğiniz akp yapacak bu işi madem halk ın idaresi o. cumhuriyeti de kutlamayız artık, Atatürk ün de adını ağzımıza almayız, aman demokrasiye zeval gelmesin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sir said: ama bu cumhuriyeti bugün kutlamayan, böyle bi ortamda içinden kutlama yapmak geçmeyen insanlar, bu bahsettiğim sorunun çözümü için çalışıyolarsa, dev manşetler atmaktan daha hayırlı bi iş yapıyolardır bu ülke için. Allahaşkına bu kadar dansöz olma ya, ehheheh yuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar