Baggio Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Fikirlerim desteklenmiyor değil ki, "siz hepiniz ben tek" dedim sanki :p Embesilliği üzerine aldıysan da benim suçum değil valla, ben farkı farketmesi gereken, "boktan eğitim gören" dediğin polisler için demiştim onu. "Ne kadar salak olsa aradaki farkı anlar" manasında hani. Sen de onu anlayamamışsın demek ki. Kötü tesadüflere geldik bugün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 dur ihtarına uymayan kişi potansiyel suçludur ve ne durdurulmalıdır. bunun işkencelerle vs alakasını göremedim.polisin suç önleyici yetkilerini arttırmayla ,magandalık yapan polislere ne gibi bir buff verilmiş oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Öyle oldu. Kusura bakma, ama dolu olduğum bir konu bu, geberene kadar da tartışırım açıkçası. Polislere çok kötü eğitim verildiğinden bihaber olan insanlar Türkiye'de hala polis yetkileri genişletilebilsin diyor. AKP öncesi dönemden bu yana grafik çizecek olursak polis yetkilerini çok şahane genişlettiler, dahası poliste en büyük maşalarından biri adamların. Dink suikastinde, çok ufak haberlerde polis'in nasıl suçsuz bulunduğu yazıyordu misal, polis hiç bir şeyi yanlış yapmıyor çünkü, aynı şey 1 Mayıs'ta ölçüsüz şiddet kullanan polis içinde geçerli. Yanlış anlamayın, hani şunu bile diyebilirim, SOLCU SEVİCİ DEĞİLİM. Ama gözünüzü seveyim polis'in yetkisini genişletilmesini savunmayın şöyle bir ülkede ya, gerçekten çok önemsiz bir işiniz karakola düşüp yetki budalası bir adama denk gelirseniz beni hatırlayın ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 polisten kaçan mermiyi yesin bence de. burda farkında olmamak gibi bir durumda olamaz, arkasındakini indirmiş, kaçmaya devam etmiş vs. ha öbür tarafında haksız yere silah kullanan polis de ömür boyu hapis cezası alsın, normal cinayetten yargılanmasın. arkadaşının uyuşturucudan sabıkası varmış, muhtemelen üstlerinde yasa dışı birşey vardı ya da sadece gençlik ateşi; ama polisin anons yapıp takibi bırakmasının çok daha ciddi sonuçları olabilir. kaçan ve kovalayandan başka birisinin zarar görmesi kabul edilemez bir durumdur bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Sparkcaster said: dur ihtarına uymayan kişi potansiyel suçludur ve ne durdurulmalıdır. bunun işkencelerle vs alakasını göremedim.polisin suç önleyici yetkilerini arttırmayla ,magandalık yapan polislere ne gibi bir buff verilmiş oluyor? İşkencelerle ilişkisi başka, onu önceki sayfalarda yazdığım satırları bir daha okuyarak anlayabilirsin, polis ve yetkisini genel olarak ele aldığımızda ortaya çıkan tabloyu tartışıyordum. Potansiyel suçluysa, bu onun %100 suçlu olduğu anlamına gelmez, ve kafasından vurmak yetkisini kimseye vermez, verirsin plakasını, kıstırırlar ileride, tutuklanır, öldürülmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 huun said: ha öbür tarafında haksız yere silah kullanan polis de ömür boyu hapis cezası alsın, normal cinayetten yargılanmasın. Ya burası böyle olsa, ben zaten kıçımı yırtmam burda arkadaşlar. Halamın bıyığı olsa amcam mı olurdu dayım mı olurdu bilmiyorum, gazete okuyorsunuzdur herhalde, bu polisler korunuyor, korunamayacak kadar göz önüne geliyorlarsa da en fazla görevden süresiz uzaklaştırılıyor. Görevden uzaklaştırılmak ne büyük caydırıcı bir şey değil mi, 3 ay eğitimini alıyorsun polis oluyorsun, süper polislik mevkiini bırakıyorsun, haha. Size bir olay anlatayim, Istiklal'de gezen humvee bozması vanlardan birine bindim, polisler çok kibardı ve meydana kadar bırakacaklardı bizi. Aslında yasaktır böyle bir şey yapmaları büyük ihtimalle, bakın cici polisler de var. Fakat polislerden ikisininde tarih öğretmenliği mi ne okuduğu, bir bok olamayınca polis olmaya karar verdiklerini öğrendim. Bakın ne güzel, ne cici, niyet iyi, belki insanlar da iyi, ama mantalite ne kadar iyi onu siz düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Yetkisi genişlesin demiyoruz ki, şu dediğimiz şeye zaten yetkisi var adamın. Öldürmeye yok sadece, ben de onu savunmuyorum. Sadece kaçan adamı -sırf vurmamak için- 10-15 ekiple takip edip, roadblocklar kurup, olmadı kaçmasına izin vermenin insan haklarıyla uzaktan yakından alakası olmadığını savunuyorum. Çünkü o potansiyel suçlunun kaçarken veya kaçtıktan sonra zarar verebileceği diğer insanların da hakları var, değil mi? Hatta o kovalama/tutuklama esnasında zamanı harcanan ekipler belki daha faydalı işler yapabilirlerdi o zamanda, dolaylı düşünürsek. Suçsuzsa kaçmayacak, suçluysa veya suçlu gibi davranıyorsa da bakkaldan sakız mı çalmış, üstünde kimlik mi yokmuş, yoksa 10 kilo patlayıcıyla alışveriş merkezine mi gidecekmiş, onu polis telepatiyle bilemez. En kötüsünü düşünüp gerekirse vurarak durdurmalıdır. Gidip küt diye kafasından vurmak gibi bir hak tabii ki olmamalı ama, yok da zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 sanmıyorum direk kafaya ateş edip tutturabilecek kapasitede polislerin o kadar çok olduğundan. ben de haz etmem üniformasından delikanlılık gücü alıp atarlanan polislerden ama tamamen alakasız bir konu yani.adam dur ihtarına uymayıp 3 metre ilerde bile suçsuz bir insanın hayatına son verebilcek potansiyeldedir benim gözümde.polislerin daha nitelikli insanlardan seçilmesi daha nitelikli eğitim alması vs tamamen ayrı bir konu bence.önceki sayfada yazdıklarını okudum.polisin suç önlemek amaçlı ateş açmasıyla dediğim gibi magandalık yapmsı tamamen alakasız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Baggio said: Yetkisi genişlesin demiyoruz ki, şu dediğimiz şeye zaten yetkisi var adamın. Öldürmeye yok sadece, ben de onu savunmuyorum. Sadece burayı quote alıyorum sayfayı ekmek gibi kaplamasın diye. Eskiden ona da yetkisi yoktu, silahını sadece belli amaçlar için kullanabiliyordu, kendini canını korumakta bunların arasındaydı doğal olarak ve hiç yanlış değildi, o dönem Levent Kırca 'Olacak O Kadar' programını yapıyordu, güzel zamanlardı. Yetkisi genişletilince, bu ve benzeri olaylar olmaya başladı. Şimdi şununla bununla ne alakası var diyecek arkadaşlara da bunların birbiriyle son derece bağlantılı olaylar olduğunu savunabilirim. Bir takım kendini bilmez gencin ve DEVLETİN ZABITASININ gidip içki içmiş yada içki satan yerlerdeki insanları tartaklamaları/hastanelik etmeleri, hapishane işkenceleri, ve ergenekon davası ve savcısı. Ergenekon tutuklularının hastanelik olmaları, Başbakan'dan küfür yiyen çiftçinin 2 kuruş tazminat olması, bakandan dayak diyen vatandaşa 82 koldan dava açılması. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı şeyler, ne şekilde bağlantılı olduğunu bulmak içinde çok zeki olmak gerekmiyor, 'AKP' değil cevap, burda anti-AKP'cilik oynayamam, kimse kusra bakmasın. Çok daha geniş bir kavram. Cevabı bulana gofret alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 bi gofret için değmez ban yememe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Ban yiyebileceğin bir cevap olmadığı için yanlış bulmuşsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 işkence eskiden de vardı, sadece yapan la yapılanların ideolojisinde ufak bir oynama var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 İşkence aradaki zamanda da oldu, tecavüzden içeri girenleri içeride copla tatmin ediyorlar bazı bazı, ben buna karşı değilim, bu da batıda görebileceğiniz bir şey değil ve bence güzel bir şey. Ben bunu tartışmıyorum. Ha solculara işkence yapılması büyük ihtimalle tartıştığın, ama benim tartıştığım şeyin çok büyük bir ideolojik etiketlemesi yok, insan haklarıyla hiç bir alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 E zaten adam da onu diyor. AKP'den önce de vardı işkence. Daha geniş bir problemden bahsediliyor. Polisin yetkilerinin geniş olması ancak aynı zamanda polisin aldığı eğitimin fazlasıyla yetersiz olması. Bir gün şöyle elindeki yetkilerin sarhoşluğuyla ne yaptığını bilmez bir polisten güzel bir kurşun yiyin de siz, görün bakalım devletin kolluk gücüyle adaletsizliğe uğramak nasıl bir his. Vurulmanıza dahi gerek yok aslında, şöyle bir ego tatmini amaçlı kötü muameleye tabii tutsa sizi yeterli olur diye düşünüyorum fikirlerinizin değişmesine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Bunları biliyoruz zaten de, çaresi polisin yetkisini azaltmak değil, yetkilerini kötüye kullanma cezalarını arttırmak ve daha çok eğitim vermek olmalı. Bunlar daha zor ve daha uzun bir süreç diye gidip yetki azaltırsan bu ancak suçlulara yarar, polis de suçlularla uğraşırken iyice eli kolu bağlandığı için esas ego tatminini o zaman yapar masum vatandaşa karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Bırak polis eğitimini, hangi eğitim kurumu doğru düzgün çalışıyor ki? Hani belki bu kasti bir şey, belki insanları cahil tutmak işlerine gelen bir şey, ama bu konumuz değil. Yunuslara düzgün eğitim verildiği söylenebilir diğerlerine nazaran, ama son 1 ayda sırf yunusların yediği boklar ve aldıkları rüşvetler hakkında en az 10 kişiden olay dinledim, demek ki eğitim değil, insanlık meselesi. Her neyse. Bu durumda tabii ki yetkiyi azaltmaktır, yetkiler stat/skill sistemi gibi çalışmadığı için ise kafası üç buçuk çalışan bir insan bile suçluya yaramayacak şekilde değiştirebilir bu yetkileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 önceki 3 postumda dediğim gibi polisin magandalık yapması ile dur ihtarına uymayan birine ateş açmak tamamen alakasız olaylar. polisler eğitimsiz, dur ihtarına uymayanları durdurmasınlar demek gayet saçma yani kusura bakmayın. akp yüzünden olmuyor bunlar ama, bunların devam etmesi de bunların normal karşılanması da 28 yıldır devam eden insanları en kibar tarifle kolay yönetilebilir hale getirilmesinin sonucudur, akpnin halka hakaret ede ede %47 oy alması gibi. mevcut ekonomik şartlarda amerikadaki gibi ipini koparanın polis olması söz konusu, böyle olunca yetkiyi eline alan insanda aklını kaybediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 ayrıca akpden önce de vardı vs demek de ayrı bir konu, tamamen bir başlık konusu ama melih aşık ın şu yazısı da çok güzel. Melih Aşık Onlara kimi kinci, kimi ikinci cumhuriyetçi diyor... Bir teraneyi her fırsatta tekrarlıyorlar: “Cumhuriyet’in kuruluşundaki aksaklıklar yüzünden hâlâ sıkıntı çekiyoruz.” “Cumhuriyet 85 yılda Türkiye’nin sorunlarını çözemedi.” Sanırsınız ki, 1923 yılında ülkenin başına “Cumhuriyet” adlı bir diktatör gelmiştir de bu diktatör ülkeyi 85 yıldır inim inim inletmekte. sorunları çözümsüz bırakmaktadır. Cumhuriyet’in 85. yılındayız... Atatürk bu ülkeyi sadece 15 yıl yönetti... 70 yıldır işbaşına gelip gidenler... Son 58 yılda ülkeyi yöneten sağcı iktidarlar neden çözemediler sorunları? Ellerini kollarını cumhuriyet mi bağladı? Yoksa onlar sürekli Cumhuriyet’i yozlaştırmaya mı çalıştılar? Bu ülkeyi Atatürk Cumhuriyeti mi Amerikan sömürgesi yaptı? Cumhuriyet’in, “Dış para babalarıyla iç para babaları ortak olsun, hazineyi soyup halkı sömürsün” diye bir ilkesi mi vardı? Siyasi partiler demokrat olmak istiyor da ellerini kollarını Cumhuriyet mi bağlıyor? 1 Mayıs’ta işçilerin üzerine Cumhuriyet mi saldırıyor? Gençleri işkenceyle Cumhuriyet mi öldürüyor? Yoksa Cumhuriyet ilkelerini ortadan kaldırmak... Sömürüyü sürdürmek isteyenlerin faşizm işine geliyor da bunun sorumluluğunu sürekli Cumhuriyet’e mi atıyorlar? Hangisi... sürekli oy verilen ve sürekli insan hakları , demokrasi diye çıldıran iktidarların bu konularda hiç bir iş yapmadan hala destek görmesi (akp yi de rahatca bu gruba katabiliriz) önceki postumda belirttiğim sebepten dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 said: İddiaya göre bu sırada motosikletin arkasından düşen polis memurunun ikinci kez ateş alan tabancasından çıkan kurşun, Çağdaş Gemik'in çene altından girerek ölümüne neden oldu Ayrıca Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi geldi aklıma burda. Kendisi 5-6 gol yediği maçtan sonra "Saha kireç tutmuştu, şut fizik kurallarına aykırı geldi." falan gibi demeçler veriyordu. Ah Fevzi ah, neredesin güzel insan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mighty_THoR said: Dur ihtarına uymuyorsan toplum için bir tehlikesin tehlikeysende ortadan kaldırılman lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Luriel said: kaçmasaydı vurulmazdı bu düz mantıklada o zaman polis kaçanı bıraksın abi. tabi ölmesi üzücüde bence böyle. aslında sanırım bir çok insan senin gibi düşünüyor. burda polisin birini vurmuş olması değil eğer o ölen biri bir canlı bomba olsaydı veya PKK lı (terör) biri olsaydı polis memuru badalya alırdı söz konusu burda ölen bir cocuk 17 yaşında sanırsam polisten kaçmasıda ehliyeti olmadığı için polisin bunu biliyor olması lazım... neden kaçtığını ... Neyse polis tabiki öldürme yetkisi var ama belirli şartlar ve hükümler altında. Yani Daha geçen aylarda polise ateş açan insanlara (Büyük elçilik önündeki olayda) poliste karşılık vermişti ve bunu insan öldürmek için ateş etmişti. neyse konuya gelelim Bu konu aslında o insanların motorsikletle kaçan çoçuğun ölümünden ne çoçuk sorumlu nede polistir. Burda tek sorumlu ölen gence verilen eğitimdir. Eyer o genç biraz olsun polise güvene bilse ve biraz olsun polisin dur emrine karşı çıkmayacak kadar bilgi birikimine sahip olsaydı yani aile bu genci yeteri kadar bilgi birikiminle doldursaydı zaten kendisi şuanda toprak aldında bu kadar saçma bir neden yatmıyor olur. (bu sadece bir görüş ve benim fikrim Günümüzde polise olan güven okadar az ki poliste kim miş bana ne yapabilir diyen okadar çok insan var ki polis kim olduğunu neden bu meslegi yaptıgını unutan bir toplum haline geliyoruz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 soulberry said: lol.. headshot denilmiş. adam o anda durup nişan alıyo zaten hareket halinde; istediği yerinden vuracak sanki çocuğu. nasıl ayırt edebilir başını götünü? silahı allah sanmış işte, cezasını da çekecek. pardonda ben en çok buna takıldım.. şaka mısın sen? ne demek abi polisin elinden şehir içinde silah kullanma yetkisini kısıtlamak, adam çekicek silahı veya başlıcak kaçmaya polis hiç bişey yapmıcak? polisin silah kullanması gerektiğine inanıyorum sadece düzgün kullanmayı bilmeleri gerekiyor.. PS: Benim bildiğim amerikada herhangi bir polisin siz dur ihtarına uymadığınızda sizi vurma yetkisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Sam said: Mighty_THoR said: Dur ihtarına uymuyorsan toplum için bir tehlikesin tehlikeysende ortadan kaldırılman lazım ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 gülün bakalım mayıs ayından sonra judge mighty diyeceksiniz elbet düşersiniz elime :) tabi önce mülakatta din bilgilerimi göstermem lazım Not:tartıştığımız şey polisin eğitimsiz olması değil beni polise karşı koruyan bir kimlik sahibi olmama rağmen beni bile daraltıyorlar ama hadiseye türk kafasıyla yaklaşmak hata, polisi eğitemiyorsak ateş etmesinler diyemeyiz. dediğim gibi polis ikonunu ele aldığımızda türkiyedekilerin durumu aslında içler acısı, belki eğitimsizler ama yetersiz ekipman, komik ücret, saygısız vatandaş, dengesiz kanunlar ile boğuşuyorlar adamları bukadar acımasızda yargılamamak lazım. Not2: türkiyede kanunların uygulamamasının kaynağı iki kurum var biri yargıtay ikinci savcılar bunlar zarar ziyan adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 bugün bir de haberleri izliyoruz, şehir içinde teröristler kaldırım taşlarını söküp atıyor polislere, polislerde salak salak bakıyor, akıllara "lol hangi polis devleti ya" sorusu geliyor hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar