Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bikini erkekleri aptallaştırıyor..

Buyse

Öne çıkan mesajlar

İşte bu yüzden dünyayı kadınlar yönetiyor vallahi.

ntvmsnbc said:
Cinsel görüntülerin erkekleri ‘aptallaştırdığı’ üzerine çok şey duymuş olabilirsiniz ama artık bu bilimsel bir deneyle kanıtlandı. Müşteri davranışları üzerine yapılan bir deneyde, cinsel görüntüler izleyen erkeklerin daha acele ve düşüncesizce karar verdiği görüldü. NTV’nin haberine göre Bilim insanları, karar verme sürecinde beynin ‘aktif’ ve ‘ihtiyatlı’ iki farklı işlevinin rol oynadığını, cinsel görüntülerin erkeklerin acele ve düşüncesizce hareket etmesine neden olan ‘aktif sistem’i tetiklediğini belirtiyor.

Müşteri alışkanlıkları üzerine aylık yayın yapan Journal of Consumer Reserch adlı derginin son konusu nero-ekonomiydi. (Nero-ekonomi anlık verilen kararların müşteri alışkanlıklarında ve ekonomideki etkilerini araştıran ve buna göre stratejiler geliştiren bir alan.)

BİKİNİ DENEYLERİ
Dergi, Belçikalı araştırmacılar tarafından 358 genç erkek üzerinde yaptıkları bir seri test ve deneyi yazdı. Testlerden birinde, erkeklerden bir bölümü bikini ya da iç çamaşırı giymiş kadınların resimleri izlettirildi. Diğerlerine de doğa manzarası. Başka bir testte deneklerden bir bölümü doğa manzarası temalı reklamlar izledi, diğer bölümü yüzlerce bikinili kızın kumsalda koştuğu reklamalar izledi.

Deneklere deneylerden sonra para verileceği, eğer isterlerse bu paranın miktarını pazarlıkla artırabilecekleri söylendi. Deneyler bittiğinde cinsel görüntüleri izleyen deneklerin daha fazlası için beklemeyip parayı hemen kabul ettikleri ortaya çıktı. Doğa manzarasını izleyenlerse daha fazlası için pazarlık yaptı.

CİNSELLİK PARA HARCATIYOR Deneyleri uygulayan bilim adamı Bram van der Bergh, çalışma sonuçlarını şöyle değerlendirdi:
“Araştırmalarımızda erkeklerin çabuk gelen ödülleri almaya, geç gelen daha büyük ödüllerden daha yatkın olduğunu gözlemledik. Bundan dolayı erkekler başka zamanlarda satın almayacakları şeylere, belli koşullarda para harcayabiliyor. Erkekler, cinsel imgelere ya da işaretlere maruz kaldıkları konularda düşünmeden hareket edebiliyor.”

KADINLAR DA BECKHAM’I GÖRDÜKLERİNDE ACELECİ DAVRANIR MI?
Cinsellik sözkonusu olduğunda, kadınların gözlerinin de erkekler kadar kararıp kararmadığı şimdilik ucu açık bir soru. Beckham’ın resminin olduğu bir ürün daha çok satar mı? Bunu kanıtlayacak bir deney henüz yapılmış değil. Satınalma ile cinsellik arasındaki ilişkiye dair yapılan araştırmalar daha çok erkekler üzerinde yapılmış durumda.

BEYNİMİZDEKİ İKİ MELEK
Nero-ekonomi dalının kurucularından Mellon Üniversitesi öğretim üyesi George Loewenstein, beynin ekonomiyle diğer insani etkinliklerin birbirleriyle ilişkili olduğunu ileri sürüyor. Loewnstein, genel olarak hepimizin beyinlerinin aslında iki farklı akıl yürütme işlevine sahip olarak düşünülebileceğine inanıyor. Bunlardan biri, temel hareketlere yön veren ‘aktif’ sistem’, diğeri de ‘bilinçli’ ya da ‘ihtiyatlı’ sistem. Bir başka deyişle beynimiz hem sağ omzumuzdaki iyilik hem de sol omzumuzdaki kötülük meleklerini barındırıyor. Şöyle de düşünebiliriz, en ateşli anlarda bile beynimizin bir bölümü bize tehlike uyarısında bulunabilir ama ‘ihtiyatlı sistem’in, ‘aktif sistem’ tarafından çok önceden bastırılması da olası elbette.

İnsanlar bu iki sistem arasında bir tür pazarlık yapıyorlar. Beynin ekonomistleri en çok ilgilendiren yönü de burası; aklımızdan geçenleri nasıl satın alıyoruz? Bunun yanıtı belki de sabah kalktığımızda yaşadığımız utanmayı ya da limiti aşan kredi kartlarını açıklayabilir.

Otomobil fuarlarında neden her zaman güzel mankenlerin, çok pahalı arabaların önünde yer aldığının artık bilimsel açıklaması var.
Sosyal ağlarda paylaş

Latent period, bir erkeğin cinsel uyaran karşısında mantıklı düşünebildiği yegane zaman dilimidir..

Her erkek şu bahsedilen ''beyinden kan çekilmesi'' olayını yaşamıştır ve son derece de gerçektir yani bence araştırma yapmaya pek gerek yoktu...
Sosyal ağlarda paylaş

haber doğrudur, kendim kefilim :p

geçen gün "sadece bakmaya" diye girdiğim fiat mağazasındaki 10 tane süper süper mega mini etekli hatunların hepsi birden üstüme çullanınca, son model bir arabanın anahtarını elimde buldum. o esnada kağıtları hazırlayan kadınlardan gözümü alıp da, arabanın içinde otururken altımda beni rhatasız eden birşey olduğunu farkedip bi baktığımda onun cüzdanım olduğunu anladım. cüzdanı gördüğüm anda da birden, "aslında benim 40.000 YTl" param olmadığını idrak ettim O.o sona da kaçtım ordan (kaçması bile bir dertti.

ama benim kadar şanslı olamayanlar da vardı. oraya benden sonra gelip de, ben çıakken araba alım kağıtlarını imzalayan, ve imzalarını atarken de "noluyo şimdi, geldik mi?", "ne bu araba mı aldım kinekü ben şimdi?" veya "benzinciyi geçmedik dimi abi" edasıyla bi kağıtlara bir de hatunlara aval aval baktıklarını görüp hem güldüm hem de korktum..

galeriye dışardan bakınca çok güzel görünüo, ma içeri grip kapıalrı kapanınca melek yüzlü şeytanlar birden etrafınızı sarıo ve ne oldu nerdeyim ben kimim diyemiosunuz..

dikkat edin..
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuyu bikini gören erkekler yerine meme gören erkekler olarak tartışsanız bence daha sağlıklı sonuçlar edersiniz. 4 yıldır bilim dünyasındayım, sadece üç parça kumaştan tahrik olan insan görmedim. (kullanılmış iç çamaşırlarını karıştırmıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

briareos said:
bu konuyu bikini gören erkekler yerine meme gören erkekler olarak tartışsanız bence daha sağlıklı sonuçlar edersiniz. 4 yıldır bilim dünyasındayım, sadece üç parça kumaştan tahrik olan insan görmedim. (kullanılmış iç çamaşırlarını karıştırmıyorum)

neden öyle olsun ki mini etek giymiş bir kadın mayo giymiş bir kadından daha seksidir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
briareos said:

neden öyle olsun ki mini etek giymiş bir kadın mayo giymiş bir kadından daha seksidir bence.

sadece (içinde hanımefendi olmadan) mini etek görsen tahrik olur musun diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

briareos said:

artı bir bölü kök üç.
http://forum.paticik.com/read.php?62,3419913,page=1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...