funq Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ahahah feysbuk yasaklanırsa ne eğlenirim
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 huun said: vergi konusunda haklı yalnız. Nasıl?
Dregoth Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Flameoffear said: Spoiler vermiş bakan. Sırada Feysbuk var. Aynısını düşündüm.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ahahahahahah süpermiş, tebrik ediyorum kendisini. iq su 3 haneli olan bi tane bile adam yokmu ya şu devletin başında ya...
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 youtube da bizi cok tınlıyodu,bu adamların yuzunden yurtdısında 3.dunya ulkesi zannediliyoruz
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Youtube Turkiye pazarini sallamiyor hepsi bu. Yani google Cin istedi diye, Cin pazarinda olmak icin icin arama sonuclarina sansur uyguluyo hukumetin istekleri dogrultusunda. Bu tip siteler Turkiye pazarini sallasalar, bu kanunlar olsada bloklamalar falan olmaz. Tipis tipis istenileni yaparlar.
nocom Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 funq said: millet ses çıkarmasın diye mi Atatürk'ün adını sakız ediyorlar ki ağızlarına? (tu)
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ahah hey allahım. bunlar şey zannediyo "kafamızı bozarsanız kapatırız sizi, türkiyeden ekmek yiyemezsiniz hahaha güç bizde artık!" hani eziklik psikolojisinin bukadarı. yürüyün be. kim durabilir önümüzde TÜRKÜZ BİZ TÜRK HER TÜRK ASKER DOĞRŞŞFVMgkgdkdszzxx..
Afush Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Penthesilea said: said: “‘Ben YouTube’um, ben Facebook’um bana kimse karışamaz’ diyemez. Keyfilik asla. Bu ülkede para kazanıyorsa, vergisini verip kaydını yaptıracak”MADUAHDAEJDUAEHDAUDAEHDAEDUADHADA offf ahaudhaudadvajdvajsdva şu ki beni bitirdi..Üstüne replik var mı bilmiyorum
mani Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Youtube e bundan sonra girdiğimizde sağ üst köşede vergi levhası ve ortada atatürk resmi olacakmış. vakit gazetesinden mozaikçi bir ekipte youtube e katılıp videolardaki ahlakımızı bozan bacak, kadın boynu gibi görüntüleri sansürleyecekmiş. Hamdolsun uçkurumu koruyorlar.
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Sylian said: huun said: vergi konusunda haklı yalnız. Nasıl? türk vatandaşlarına hizmet verirken, türk vatandaşlarını hedef alan reklam firmalarına da hizmet veriyor. reklam firmaları para kazanıyor, adamlar para kazanıyor ama türkiye devleti kazanamıyor. o zaman yurtdışından gelen araba üreten, zırt pırt üreten firma salak mı, o niye veriyor devlete vergi? gerçi nedenko'nun dediği gibi, burda kazandığı parayı gözü görse devletin 1 dediğini 2 etmezler, o da artık yutüpün bileceği iş. olan bize oluyor, çok yavaş çalışıyor pıroksi mıroksi derken.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 turkiyedeki şirkenler, devlet onlara hizmet ettiği için vergi veriyor. amerikada kurulmuş şirketin türkiyeye vergi vermek gibi bir hükümlülüğü yok, keza türkiyenın kendise bir hizmeti yok.
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Cuce said: turkiyedeki şirkenler, devlet onlara hizmet ettiği için vergi veriyor. amerikada kurulmuş şirketin türkiyeye vergi vermek gibi bir hükümlülüğü yok, keza türkiyenın kendise bir hizmeti yok. +1 Tamamen yanlış biliyorsun huun, youtube'un sadece amerikan devletine vergi verme zorunluluğu var.(Ya da server'ları hangi ülke üzerindeyse işte.)
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 yok serverlarıyla ilgili değil, serverlarını işleten şirket bağlı olduğu devlete vergi veriyordur zaten.
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 mevzuata göre nerde kar var, devlet orda. ayrıca türkiye'deki fabrikalar zaten parasını veriyor aldığı hizmetin. o mantıkla yaklaşırsan vergi diye birşey kalmaz.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 vergi diye birşey kalmaz diye birşey yok. vergi devlet sna hizmet ettiği için alınıyor. bir şirketin mal varlığı güvenliği borsaya ulaşımı, ne biliyim rekabet yasasına gore hakları devlet tarafından korunuyor, dolayısıyla devlete vergi veriyor. benzeri şeyler birey içinde gecerli
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Ahaha mantığın buysa ben bir şey anlatamam ki zaten. Yine de şansımı deneyeyim, o zaman senin mantığına göre youtube'un Zimbabve'ye de vergi vermesi lazım?
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 abi burda konuları karıştırmayalım. google türkiye'de neden ofis açtı? çünkü türkiye'de iyi para kazanabileceğini hesap etti ve türkiye'de pek çok kimseye hizmet veriyor. haliyle vergisini de veriyor, vermek zorunda. youtube türkiye'ye reklam vermesin, vergi de vermesin. kimse youtube'un abd ya da endonezya'da kazandığı para için vergi istemiyor ki.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 funq said: millet ses çıkarmasın diye mi Atatürk'ün adını sakız ediyorlar ki ağızlarına? demokrasiyi de unutma, o lafı da pek bi seviyo denyolar
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Abi iyi de youtube reklam şirketi değil işte sorun orada başlıyor. Google şu an Türkiye ofisinin vergisi veriyordur zaten? Ama youtube'a reklam verenler ya reklam şirketi ya da o ürünün sahibi şirketler, doğal olarak burada vergi vermesi gereken o şirketler oluyor ki onlar da veriyordur reklam verme vergisini(eğer böyle bir kanun varsa). Bu durumda herkes vergisini veriyor sonuçta ortada vergi kaçırma gibi bir durum yok.
mani Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 huun yanlış düşünüyorsun. senin mantığınla ozaman internetteki her sitenin kapanması lazım. world of warcraft ı da bloklayalım ozaman. Blizzard da para kazanıyor ama TC devletine vergi vermiyor. yabancı alışveriş sitelerinide kapatalım. oluk oluk para akıyor ama vergi vermiyor. bu mantıkla uluslararası bir şirket vergiden dolayı batar herhalde iletişimde olduğu tüm ülkelerin devletlerine vergi verirse. Biz kullandığımız internetin parasınıda vergisinide veriyoruz. interneti kullanırken harcadığımız elektriğinde parasını veriyoruz. Ha sen şunu dersen anlarım. Türkiye de %x kişiye hizmet veren bir firma bu ülkenin vatandaşlarının haklarını korumak için onlara hertürlü desteği sağlamak zorundadır. Kendi dillerinde web sayfası, türkçe teknik destek vs vs vs. Böyle bir yasa çıkarılırsa mantıklı bir tarafı olabilir bir devletin kendi vatandaşlarının haklarını korumaya yönelik. Ama bunuda siteyi bloklayarak yapamazsın. Burda sen hizmet alan kitleyi cezalandırıyorsun. Hizmet veren cezalanmıyor. Onlar daha fazla reklam yapıyor. Üstüne sen dünyada rezil oluyorsun. suudi arabistan gibi ülkelerle yasaklar konusunda aynı katagoriye giriyorsun.
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 o degilde bunlar cocuk istismarini nasil agizlarina aliyorlar nasil kendilerine yediriyorlar nasil bu kadar kuculebiliyorlar hayret ediyorum.. Kendilerinden biri 15 yasinda cocugu taciz etti diye yasa cikarmaya kalktilar taciz 14 yasa cekilsin diye.. Adam bugun cezaevinden cikarken aciklama yapti Cumhurbaskani yetkisini kullanip serbest birakicakti istemedim diye.. Nasil bir haysiyettir bu anlamadim.. yok kazanc vergi fln bos yani..
Öne çıkan mesajlar